FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 20 jun 2019, 19:34

SedrenikHz je napisao/la:NAJVECI BUDJET U HISTORIJI SARAJEVA CE BITI SAD KAD LEGNU PARE !!!

10 m EURA !!!
:lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 20 jun 2019, 19:34

ako ne legne sutra znači da valja čekati do ponedjeljka? :kafa:

VVVBK

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 20 jun 2019, 19:41

MortemHz je napisao/la:
SedrenikHz je napisao/la:NAJVECI BUDJET U HISTORIJI SARAJEVA CE BITI SAD KAD LEGNU PARE !!!

10 m EURA !!!
:lol:
Šta im je ovo furka obmanjivati ciframa? Ni blizu nisi cifre.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Kurdic
Kontakt:

Post Postao/la Kurdic » 20 jun 2019, 19:42

skoroalen je napisao/la:Čekaj malo... Kurdiću zakasnila plata a meni rata stipendije redovna?
ŠTAE PICHKO MALA SIROMAŠNA?? :opaopa: :opaopa:
Noćas malu za ruku i u Park Prinčeva. I 50 slika objavit, na svakoj Kurdića tagovat.
Poguraj brata svog!
Ipak smo mi u istu rupu puhali, svirali, gurali kako se vec kaze :ljepota:
NUMAN KURDIĆ JEDAN JE OD VAS!!!!

AdkoHz
Kontakt:

Post Postao/la AdkoHz » 20 jun 2019, 19:45

FoSte95 je napisao/la:
AdkoHz je napisao/la:Zvezda ima jake sponzore.
i 14 miliona eura duga :kafa:

Hajde sve na stranu ove sezone i nisam očekivao odmah borbu za LŠ. Opet kažem bio bih zadovoljan play-offom za Evropa ligu i naravno da se dupla uzme u sl sezoni što bi označilu tu neku dominaciju u našoj ligi
Samo 14 :shock: :shock: :shock: Jbt prije 3-4 godine msm da su imali oko 50.
1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 20 jun 2019, 19:46

FoSte95 je napisao/la:
AdkoHz je napisao/la:Zvezda ima jake sponzore.
i 14 miliona eura duga :kafa:

Hajde sve na stranu ove sezone i nisam očekivao odmah borbu za LŠ. Opet kažem bio bih zadovoljan play-offom za Evropa ligu i naravno da se dupla uzme u sl sezoni što bi označilu tu neku dominaciju u našoj ligi
To što se mi ložimo na to što nemamo dugova je najveća glupost. Treba da nas zanima zeleni teren i ono na semaforu, a ko ima vlažne snove s tim finansijskim uspjesima neka prati rad neke uspješne firme, nema smisla da navija za fudbalsko klub. Šta, da uzmem transparent na kojem piše "BRAVO, ODLIČAN FINANSIJSKI REZULTAT!" i da ga okačim na ogradu na Koševu?

Pazi ovo:

Ovo je daleko najveći problem Reala: Skrivaju ga kao zmija noge, ali stiže na naplatu
Real, Barcelona i Manchester United tri su najvrjednija nogometna kluba na svijetu i ujedno najzaduženija.

AUTOR:
Ivica Medo OBJAVLJENO:
16.09.2016 / 18:38
img placeholder
Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) u Lausanni ponešto je ublažio kaznu Real Madridu, koju mu je odrezala FIFA zbog nepravilnosti kod dovođenja maloljetnih inozemnih nogometaša.

CAS je uvažio žalbu Reala i dopustio dotičnim maloljetnicima da nastupaju za madridski klub u svojim uzrastima tijekom izdržavanja kazne zabrane registracije novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka. Real je ovu vijest gotovo slavodobitno objavio u kratkom priopćenju za javnost, ali ni riječju ne spomenuvši što je s glavnim dijelom žalbe koja se odnosi na ukidanje kompletne kazne.

Prema svemu sudeći kazna o zabrani registriranju novih igrača ostat će na snazi, čime će Madriđani u narednom razdoblju biti značajno hendikepirani u odnosu na ostatak konkurencije u Španjolskoj i Europi. To je svakako veliki problem za Real i njegova predsjednika Florentina Pereza, koji će na predstojećoj godišnjoj Skupštini kluba morati objasniti „partnerima“ neka pitanja koja ih muče i zabrinjavaju.

Realovi „sociosi“ zabrinuti
Transferna kazna mogla bi imati utjecaja na Realove rezultate, a još više na poslovanje u smislu marketinga i brižno njegovanog imidža najglamuroznijeg kluba na svijetu, koji u svakom prijelaznom roku mora dovesti barem jednu veliku zvijezdu. To je pravilo vrijedilo desetljećima, ali vremena se očito mijenjaju.

Međutim, najveći problem Reala u ovom trenutku rekordni je dug u svijetu nogometa, kojeg u Realu skrivaju kao zmija noge, a koji prema nekim procjenama iznosi preko 600 milijuna eura. Ta brojka izgleda doista zastrašujuće i stoga ne čudi što su brojni Realovi „sociosi“ zabrinuti, bez obzira što u Realu demantiraju da se radi o tolikom iznosi i pokušavaju ga umanjiti razno-raznim računovodstvenim akrobacijama, no brojne stručne analize inozemnih medija govore suprotno.

Ne tako davno o tome su javno progovorili i čelnici Bayerna, koji su otvoreno optužili Real i Barcelonu da imaju nelojalnu pomoć španjolske države preko bankovnih kredita te da su u ogromnim dugovima koje njemački klubovi sebi ne mogu dopustiti, jer bi, jasno, propali, a država ne bi ništa učinila da ih zaštiti.

Real već desetljećima puno zarađuje, ali još više troši i stoga je dug logična posljedica takve poslovne politike. Neki analitičari u Španjolskoj spekuliraju kako je upravo taj golemi dug, odnosno dospijeća koja dolaze na naplatu, jedan od razloga zbog čega se Perez ovog ljeta nije upuštao u velike transfere, što je za mnoge bilo veliko iznenađenje s obzirom da otkada je na mjestu predsjednika Reala nije propustio priliku a da u ljetnim prijelaznim rokovima ne dovede barem jednu veliku zvijezdu, a u više navrata dovodio ih je dvije-tri pa i više od toga.

Real, Barcelona i Manchester United u najvećem dugu
Zaokret u Perezovoj politici je više nego očit, a razlog je prilično jednostavan: Real jednostavno nema dovoljno novca za kupovinu velikih igrača te istovremeno saniranje dugova i golemo povećanje plaća trenutačnim zvijezdama, prije svih Cristianu Ronaldu, Garethu Baleu, Toniju Kroosu i Luki Modriću, s kojima Perez vodi pregovore oko produženja ugovora.

Perez se stoga odlučio koncentrirati na ovo potonje, uvjeren da Real već ima sasvim dobar kadar i da ne treba tražiti kruha preko pogače, posebice u trenutačno nestabilnoj financijskoj situaciji, kada prije svih engleski klubovi nabijaju cijenu igračima do nebeskih visina i više se ne može kupiti ni prosječnog igrača ispod desetak milijuna eura.

Naravno da Real nije jedini klub koji je u velikim dugovima. Prema istraživanju brojnih specijaliziranih portala, primjerice Totalsporteka, Real, Barcelona i Manchester United tri su najvrjednija nogometna kluba na svijetu i ujedno najzaduženija. Realov dug su procijenili na oko 750 milijuna dolara, Barcelonin na 530, a Manchester Unitedov na 510. Slijede Arsenal (320), Milan (310), Juventus (230), Liverpool (210), QPR (145)...

Chelsea samo tehnički nije u dugu, jer je Roman Abramovič investirao stotine milijuna izravno iz svog džepa, ali to bi se računalo kod eventualne prodaje kluba. Slična je situacija i s Manchester Cityjem koji također tehnički nije u dugu.
Mi smo eto pametni, a svi ovi su glupi. Inače, ovo što piše za City i Chelsea je nešto slično što se kod nas događa.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 20 jun 2019, 19:48

Ne treba pretjerivat sa ovim ciframa.
Mada mozda neko od ovih koji mogu provjeriti u banci i sazna pravu cifru.

Mislim da je sasvim realno ovo sto se dogodilo. Mjenjao se statut da bi se isplatio novac i da bi se nad tim novcem imala veca kontrola.
Jbt meni topli obrok kad uplate po tri dana c3kam da legne na racun a ne milion dva maraka. Pogotovo sto se radi o transferu s kraja na kraj svijeta i to u masu drzavu. Pri tome znaju i same banke oduzoti jer se taj novac obrne a to bolje znaju ovi bankari
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 jun 2019, 19:49

@SarajevoJeBordo
A i ti se trudiš objasniti nepismenom narodu kojeg jedna stranka zigu 25 godina. Ko hoće da shvati, shvatiće, ko neće, džaba ti sve.

Samo relax, neka misli ko šta hoće.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 jun 2019, 19:58

A šta ako bude zatezanja s bankom i s tim "lijeganjem" para i narednih 15 dana npr?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Beton
Kontakt:

Post Postao/la Beton » 20 jun 2019, 19:59

Vecina vas ne barata provjerenim informacijama. Prava istina je da smo se vec ugasili.

Pitar1946
Kontakt:

Post Postao/la Pitar1946 » 20 jun 2019, 20:03

Legle pare

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 20 jun 2019, 20:03

Zna li ovaj Nam da je Tan postao milioner od dolaska i ulaganja u Sarajevo? :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 20 jun 2019, 20:03

Sramota. Placamo obestecenja, dovodimo igrace iz jace lige od nase, ceska, polhska, srbija i to igrace koji redovno igraju. Fuj. Gade mi se i husref i hadzija.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 20 jun 2019, 20:04

Nisam nimalo zabrinut iskreno. Biće lova, i izbacujemo Kelte :salut:

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 20 jun 2019, 20:11

Nisam upratio, jesmo se ugasili?
1946~

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 jun 2019, 20:18

joker90 je napisao/la:Zna li ovaj Nam da je Tan postao milioner od dolaska i ulaganja u Sarajevo? :kafa:
Sjećam se kad si prije pisao, bila su to vremena kad smo svaki dan morali na "aparate". Ja sam bio SL. :lol: Davno to bijaše.
Prvo mi naumpade Slavko Petrović, svi ga priželjkivali i na kraju završi kod kona, mislim da si ti postavio sliku kreveta a pored aparati. Smijo se od muke. Nekako ti ubrzo prestade pisat i mi uzesmo duplu krunu. Skoro se vratiš, ko' grom iz vedra neba i gledaj šta nam se dešava :lol: :lol:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 20 jun 2019, 20:19

Klub koji najbolje funkcionise u drzavi,i najuredjeniji i najregularniji,dodaj tu i SB. Sad ganjajte veze po bankama nek vam kazu koliko je leglo,sta ti je bosnjo ako nema ko da mu mahala da legne 100 mil pocece price da kruze jer boze moj bosnjo nije vidio. Zovite banke insajderi novinarski nek vam kazu,nije ovo vise mahala da vam neko suplje baca

extazy
Kontakt:

Post Postao/la extazy » 20 jun 2019, 20:20

BordoSarajevo je napisao/la:A šta ako bude zatezanja s bankom i s tim "lijeganjem" para i narednih 15 dana npr?
nema sanse, sutra ce vec bit rijeseno, ako vec nije rijeseno, legle su pare al se ne mogu dic, to Nam treba nazvat i rijesit, vjerovatno je i rijeseno, ne brinem se sekunde, al nas je banka zajebala dobro, sreca ima jos vremena do 4. jula za neka pojacanja, jos ova medijska ljaga na klub, opet

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 20 jun 2019, 20:22

BordoSarajevo je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Zna li ovaj Nam da je Tan postao milioner od dolaska i ulaganja u Sarajevo? :kafa:
Sjećam se kad si prije pisao, bila su to vremena kad smo svaki dan morali na "aparate". Ja sam bio SL. :lol: Davno to bijaše.
Prvo mi naumpade Slavko Petrović, svi ga priželjkivali i na kraju završi kod kona, mislim da si ti postavio sliku kreveta a pored aparati. Smijo se od muke. Nekako ti ubrzo prestade pisat i mi uzesmo duplu krunu. Skoro se vratiš, ko' grom iz vedra neba i gledaj šta nam se dešava :lol: :lol:
Dugo me nije bilo, pustio sam da se dupla osvoji. Sad idemo po starom! :cool:
Bahati, bahati Željkan!
1946

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 20 jun 2019, 20:25

@joker se vratio, vakat da opet uvjezbavamo “i kada tesko je”
1946~

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdekuci, Ammko99, Google Adsense [Bot], Kyle88, Laganini1986, prisonbreak, Proximic, trunks1946 i 45 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []