FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

joker90
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la joker90 » 21 jun 2019, 14:08

Ne šali se HDZ sa ovim pojačanjima. Ako nastave ovako fino raditi, bit će s njima teška borba opet. Mi (Emir) smo sad na potezu.
Bahati, bahati Željkan!
1946

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 21 jun 2019, 14:09

Samozdravlje je napisao/la:
BordoSarajevo je napisao/la:Onda je u redu.
Vidiš kako može sad plata, nakon izlaska prljavog veša u javnost. Što je moralo do toga doć? Nek im ovo bude lekcija za u buduće. Pamet u glavu, svi.
Cudan si Ti navijac FKS . Iskreno ???? Davno me je neko upozorio na Tebe , sve nesto lale-mile , a klubska politika se kritikuje i branis ono sto kao fol nije dobro. Eto mi ne znamo da je zapelo zbog transakcija novca , a Ti znas da u klubu nije dobra situacija . KO JE TUZIO FKS U ZADNJIH PAR GODINA ZBOG DUGOVANJA , NEMAMO LICENCU , A NI BUDZET .
Čudan, što? Do ovog trenutka sam te poštovo, od ovog više ne, bez obzira na godine.
Šta ti znači lale-mile?

Iskazati zabrinutost, komentarisati trenutnu situaciju, biti mišljenja da ovo od juče nije trebalo u javnost izaći NIJE OK? To nešto čudno?
Kritikujem klupsku politiku a branim ono što nije dobro? POJASNI!

Ovdje ako nešto pohvališ u ovom slučaju dobru igru, dobro vođenje ekipe od šefa i njegovih pomoćnika, dobar rad Emira jer je pogodio sa svakim pojačanjem i budeš zadovoljan rezultatima kluba i nakon toga kritikuješ što smo se doveli u sitaciju da ne odemo na pripreme, da kasne plate, onda je to LALE-MILE, onda je to mjenjanje mišljenja i okretanje "kako vjetar puše".

Ovo je FUDBALSKI KLUB, vuku se dobri a i loši potezi i na osnovu toga, ko prati klub 24/7, kritikuje odnosno podržava poteze koje povlače oni koji vode klub. Znači, ako se dobro radi godinu dana, i ako podržavaš to, ne smiješ kritikovat ako se "skrene s puta" jer je to odma drugačije mišljenje, i okrećeš se kako vjetar puše. Smiješno.

Mene zanimaju samo rezultati i ono što je dobro za klub, pljuvat ću i kritikovat one koji zasluže kao što i jesam dok su bili tu Dino , Kantardžić & co. Pohvalit ću one koji dobro rade i koji naprave rezultat.

Ako imaš šta odgovarat, preporučujem PP, da se tema dodatno ne kvari, dovoljno je smeća. Mada, mislim da nema ni potrebe, ne moraš mi ni odgovarat nit me više uzimaj u usta.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 21 jun 2019, 14:09

Mokes je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Sve se nema, a Hodža i Vladan dvije pune table u McDonaldsu nose. Džank fud, još vrijednost 40 maraka. Bijeda.
Imaš li ti kakvih svjedoka da potvrde to :think:
Pa od Turskih para :D :thumbup:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 21 jun 2019, 14:11

Hadzija reaguj...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 21 jun 2019, 14:12

SarajevoJeBordo je napisao/la: Ja pričam o funkcionisanju fudbalskog kluba koji nije firma. A ti bi trebao onda navijati za Bayern München.
Svi klubovi su kao firme. Jer imaju predsjednike, direkotore, administraciju, HR, finansije, marketing itd. Klub ima sportski segment, firme imaju produkte. A ti ne vidis silnog drveca sumu. To sto kritikujem pozitivno, ne znaci da ne zelim dobro klubu, naprotiv, ovdje ljudi pisu protiv mana koje su evidentne i teski propusti koji se prave, oni imaju ulogu u klubu, za sta su placeni, a ne rade kako treba. Neznanje, iskustvo, edukacija, nestrucnost, neinformiranost ???? Meni nije niko od njih iznad kluba, jer oni su uposlenici kluba. Pa i trebamo da tezimo ka tome, da nam uzor bude Bayern i ostali, valjda. Njihov nivo ne mozemo dosegnuti, al nacin poslovanja za pocetak ne bi bio los. Valjda svako zeli da bude bolji, to i jest cilj, valjda.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 21 jun 2019, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.

Aemon
Kontakt:

Post Postao/la Aemon » 21 jun 2019, 14:12

Mokes je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Sve se nema, a Hodža i Vladan dvije pune table u McDonaldsu nose. Džank fud, još vrijednost 40 maraka. Bijeda.
Imaš li ti kakvih svjedoka da potvrde to :think:
I svjedoke su pojeli,

niko ne spori koliko vidim da igrači trebaju da dobiju redovno sve što ih slijeduje, ali ovo je bacilo ljagu na klub, postoje i drugi načini riješavanja nesporazuma, a ne odbijanje odlaska na pripreme (ako je bojkot).
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015, 2019, 2020.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014, 2019, 2021.
Osvajači super-kupa: 1997.
Gazi SDA-ovu prčiju!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 jun 2019, 14:14

Stroj1946 je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Hahahahah... Sta ti je ba. Pa jarane 4 plate i plus premije im duguju. Izvini buraz, treba momcima spomenik dici. Osvojili momci duplu i sutili. To je greska administracije i komplet Uprave. A sta radi Uprava za to vrijeme??? Znali su proceduru. Uhljebi cekaju da im ovaj Vijetnamac namakne para, a niko marke znaci nije namako u klub. Bukvalno je lezi hljebu da te jedem.
Druže, nemoj se ljutiti, ali ti ne znaš kakvo je ustrojstvo kluba i kako klub funkcioniše u pravno-ekonomskom smislu. Tako da tvoj svaki komentar na tu temu može biti samo štetan. Ne razumijem kako daješ sebi za pravo da pričaš o nečemu o čemu nisi informisan?
Pasa moj ja radim jako dugo u firmama kako vani tako i kod nas i poznajem odlicno ustrojstva, mentalitet i pristup. Ustrojstva u nasim firmama i firme vani :shock: Dva svijeta razlicita. O mentalitetu i poslovanju, nemam sta pisat. Samo pogledaj drzavu. A klupsko ustrojstvo ovo sto mi imamo je nesto trece. Statut je katastrofa, jer sam imo prilike da pogledam. U inozemstvu ovo ne bi sebi dopustili, ovakve stvari, jer njihova ustrojstva ne bi po sebi dozvolili to a o zakonima da ne pricam. Jer to su ozbiljnije sredine sa ozbiljnim ljudima. Kod nas, nemam sta pricat. Nemamo firme da je konkurenta na trzistu vani. Sto ? Poslovanje i ustrojstva. Neprofesionalizam, nisu dovoljno strucni (nemaju pravu edukaciju, kupljene diplome, nije njihovo podrucje, shtela, neznanje, podcijenjivanje). Nemam potrebe da pisem o svemu tome, jer sto neko davno napisa ovdje, puno mi se.remo za jedan narod koji je stajao u redu da kupi vodu od Torabija i bira 25 godina iste koji nas yebu kad i gdje stignu.
Ti si svoju struku pokazao, sto ti je covjek I boldirao tom recenicom da uprava treba mimo nadzornog odbora(Nam) I glavnog investitora I vlasnika(Nama) dakle ne postovat sta on kaze I on hoce oni trebaju po svom...nesto radit, namicat :D

Mimo toga si rekao da ne pricam,nemoj da pricam, nemas potrebe da pises,nemam sta pricat...I sl.

Pa poslusaj onda sam sebe druze
Fakat nema potrebe :stop:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 21 jun 2019, 14:14

Stroj1946 je napisao/la:
Pasa moj ja radim jako dugo u firmama kako vani tako i kod nas i poznajem odlicno ustrojstva, mentalitet i pristup. Ustrojstva u nasim firmama i firme vani :shock: Dva svijeta razlicita. O mentalitetu i poslovanju, nemam sta pisat. Samo pogledaj drzavu. A klupsko ustrojstvo ovo sto mi imamo je nesto trece. Statut je katastrofa, jer sam imo prilike da pogledam. U inozemstvu ovo ne bi sebi dopustili, ovakve stvari, jer njihova ustrojstva ne bi po sebi dozvolili to a o zakonima da ne pricam. Jer to su ozbiljnije sredine sa ozbiljnim ljudima. Kod nas, nemam sta pricat. Nemamo firme da je konkurenta na trzistu vani. Sto ? Poslovanje i ustrojstva. Neprofesionalizam, nisu dovoljno strucni (nemaju pravu edukaciju, kupljene diplome, nije njihovo podrucje, shtela, neznanje, podcijenjivanje). Nemam potrebe da pisem o svemu tome, jer sto neko davno napisa ovdje, puno mi se.remo za jedan narod koji je stajao u redu da kupi vodu od Torabija i bira 25 godina iste koji nas yebu kad i gdje stignu.
ZAKON . Zakon o sportu na nivou BiH . Cudi me od tebe koji si radio vani i znas sta valja i sta nije ok . Znamo mi svi da bi bilo najbolje da imamo pravog vlasnika po uzusima Zapada , ali nece dusmani drzave . Nece Dodik , Covic , a i Bakir (jer mu pase , da pricamo kako je sva krivica na prvoj dvojici,ono jest , ALI ...). Ali napravi Kosevo najbogatija Opstino , napravi Kosevo najbogatiji Kantonu , ne moze to sprijeciti Dodik i Covic . Poguraj Bakire Velez , Mladost , Slobodu , pomozi im da izgrade kampove i Akademije .Strpaj u zatvor ko krade , a pocni od sebe , ako si takav (licno mislim , da si postenjacina ). Mafiji , Evropi , a i Dragom Bogu izgleda odgovara da se patimo i Srbi ,Hrvati i Bosnje koje su krive jer su zive .
Ne interesuju mene Covic i Dodik ocito da ih svi brane precutno . Intersuje me gdje Bakir vlada . Zasto je u Sarajevu vece izdvajanje za trudnice nego u Zenici i Bihacu . Zasto izbjeglice zbrinjava jedan kanton u Bihacu , a bar 6 bi moglo podjeliti to . Odoh od teme , halalite , ako mozete.
Treba svaki klub u BiH da traziTana i prepise statut FKS , jah ali onda Amaw ne bi imao klub ili u Slobodi ili u Jedinstvu Bihac ne bi bilo GAZDA .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 21 jun 2019, 14:16

Kao sto smo neke forumase prozivali da su 'fk husref' isto tako se za druge moze reci da su 'fk uprava'. Kakav god kiks da ovi iz uprave naprave, njihov nerad, uhljebluk... Ova ekipa ce to opravdati na razne nacine, makar i kroz nekakve sf price.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 21 jun 2019, 14:22

Ja sam fk husref, fk uprava, fk igraci, fk navijaci dokle god pravedno pricamo i argumentovano. Ne vidim u cemu je problem? Poznavanje zakona i procedura je sf jel? Dje ja zivim
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 21 jun 2019, 14:23

Jesu krenuli put Slovenije,ili se.I dalje ceka jbt.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 jun 2019, 14:24

zagorski je napisao/la:Kao sto smo neke forumase prozivali da su 'fk husref' isto tako se za druge moze reci da su 'fk uprava'. Kakav god kiks da ovi iz uprave naprave, njihov nerad, uhljebluk... Ova ekipa ce to opravdati na razne nacine, makar i kroz nekakve sf price.
Gazda kasnio s uplatom 10 milki je sf prica. Ok
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 jun 2019, 14:25

Ja sam fk nam I tan
Jer nikad nije do njih
Dodjes na proslavu I boli te :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 21 jun 2019, 14:31

fera je napisao/la: Ne mogu iskreno totalno su razlicite okolnosti al evo s druge strane mogu i ja postaviti pitanje jel se moze staviti znak jednakosti između ove duple krune i rezultata koje je ta generacija ostvarila.
Mislim da se pravi frka bezveze i dizu se tenzije. Nemojte ljudi zivjeti u snovima danas se sve radi zbog novca ljudi se vole pa se oko para posvađaju i rastanu a fudbal je danas biznis i to veoma dobar tako da ja podrzavam i uvijek cu podrzavati to da se ljudima plati ono sto su zaradili nema veze jesu li u pitanju doktori, nastavnici, pekari ili fubaleri sve je to posao.
Evo prosle godine doktori strajkuju ja ne mogu dijete odvesti doktoru al opet podrzavamm nek dobiju ono sto su zasluzili.
Nego ozbiljno pitanje za sve jel ima pouzdana informacija sa je u pitsnju bojkot ili je zo vase misljenje jer kotnam mozda je i do toga da se nije imslo para platit pripreme i smjestaj...
I smijesno mi ovo od sad ce im se psovat majke za svaki kiks a sta je do sad bilo bacali im cvijece i plisane medvjedice na teren...
Jarane moj upravo ovim si stavio znak jednakosti . Svjesno ili ne . Pa oni isli trenirati po Vogosci , Semizovcu , Ilijasu jer nisu imali za Koseva . Ko je kriv ? Nije bilo sistema , a lopova i previse mashala . Sad ima sistem , treniraju na tepisima .
Pazi sad ovo , dici parolu "ZIVILI NAM STRAJKACI KOJI IGRAJU U BiH , ZATO STO NISU ZNALI U KAKVU DRZAVU DOLAZE I KARANFILE IM BACATI PRED NOGE , NE CRVENE , ONE BORDO KAO KRV"(nek ste promasili 2-3 treninga , a dobro znate da cete dobiti lovu , jer bi se klub ugasio bez domace i evropske licence). Sto ne tuzise piyke , da dobiju slobodne papire .

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 21 jun 2019, 14:33

Pantelija je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Kao sto smo neke forumase prozivali da su 'fk husref' isto tako se za druge moze reci da su 'fk uprava'. Kakav god kiks da ovi iz uprave naprave, njihov nerad, uhljebluk... Ova ekipa ce to opravdati na razne nacine, makar i kroz nekakve sf price.
Gazda kasnio s uplatom 10 milki je sf prica. Ok
Sad kazes gazda kasnije, a juce da se vrse provjere. Haj se prvo odluci koju ces verziju. A vidjecemo bas kakav ce efekat biti od tih '10 miliona' kad i ako uopste dodu.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 21 jun 2019, 14:36

Gazda lovio cuke, nije provjeravao transakcije...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 jun 2019, 14:38

Samozdravlje je napisao/la:
fera je napisao/la: Ne mogu iskreno totalno su razlicite okolnosti al evo s druge strane mogu i ja postaviti pitanje jel se moze staviti znak jednakosti između ove duple krune i rezultata koje je ta generacija ostvarila.
Mislim da se pravi frka bezveze i dizu se tenzije. Nemojte ljudi zivjeti u snovima danas se sve radi zbog novca ljudi se vole pa se oko para posvađaju i rastanu a fudbal je danas biznis i to veoma dobar tako da ja podrzavam i uvijek cu podrzavati to da se ljudima plati ono sto su zaradili nema veze jesu li u pitanju doktori, nastavnici, pekari ili fubaleri sve je to posao.
Evo prosle godine doktori strajkuju ja ne mogu dijete odvesti doktoru al opet podrzavamm nek dobiju ono sto su zasluzili.
Nego ozbiljno pitanje za sve jel ima pouzdana informacija sa je u pitsnju bojkot ili je zo vase misljenje jer kotnam mozda je i do toga da se nije imslo para platit pripreme i smjestaj...
I smijesno mi ovo od sad ce im se psovat majke za svaki kiks a sta je do sad bilo bacali im cvijece i plisane medvjedice na teren...
Jarane moj upravo ovim si stavio znak jednakosti . Svjesno ili ne . Pa oni isli trenirati po Vogosci , Semizovcu , Ilijasu jer nisu imali za Koseva . Ko je kriv ? Nije bilo sistema , a lopova i previse mashala . Sad ima sistem , treniraju na tepisima .
Pazi sad ovo , dici parolu "ZIVILI NAM STRAJKACI KOJI IGRAJU U BiH , ZATO STO NISU ZNALI U KAKVU DRZAVU DOLAZE I KARANFILE IM BACATI PRED NOGE , NE CRVENE , ONE BORDO KAO KRV"(nek ste promasili 2-3 treninga , a dobro znate da cete dobiti lovu , jer bi se klub ugasio bez domace i evropske licence). Sto ne tuzise piyke , da dobiju slobodne papire .
Ne znam, mozda si u pravu al ja mislim da je sada u vecini klubova bolja situacija nego tad pa tako i kod nas. Znam sta zelis reci, nije bilo potrebe da igraci dizu strajk jer pare sigurno dolaze.
A onda ipak mozda mi ne znamo cijelu istinu nismo upuceni u to kakva su obecanja i garancije igraci dobili i prije svega ne zna se sigurno da su iskljucivo igraci ti koji su krivi za bojkot il strajk.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 21 jun 2019, 14:43

Zip je napisao/la:Ono sto se stavi na papir, to se mora ispostovatti, bez pogovora ili opravdanja.
Ali isto tako, kad dobijes sta trebas onda ces da snosis odgovornost zbog lose forme i losih rezultata.
Strogo poslovno treba.
Mi svi od plata zivimo, i iste se moraju obezbjediti. Tu nema price.

Ne zivimo mi svi istim kvalitetom zivota. Neko moze sa 200KM mjesec progurati, neko ne moze ni sa 2000. Ne zelim u to da ulazim.
Plate moraju biti na vrijeme.

Zelim sad i odgovornost za lose igre, losu formu, lose rezultate, itd...
Ne pada snijeg da pokrije brijeg , nego da lija otkrije trag . Tako je @Zip , tako i nimalo drugacije . Imali su pravo na 2-3 treninga manje , ali nemaju pravo da gube , da ih hvat qrcobolja . I mi sa penzijom od 370 KM imamo pravo da vama sa 20+ milja(za 3 mjeseca) trazimo 33 pobjede .

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 21 jun 2019, 14:50

fera je napisao/la: Ne znam, mozda si u pravu al ja mislim da je sada u vecini klubova bolja situacija nego tad pa tako i kod nas. Znam sta zelis reci, nije bilo potrebe da igraci dizu strajk jer pare sigurno dolaze.
A onda ipak mozda mi ne znamo cijelu istinu nismo upuceni u to kakva su obecanja i garancije igraci dobili i prije svega ne zna se sigurno da su iskljucivo igraci ti koji su krivi za bojkot il strajk.
Ocito si dobar navijac , a i covjek opcenito . I ja sam bio mekan do STRAJKA , ali sad , samo pobjede ... Sad sam zavrsio . :thumbup: :bow:

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 21 jun 2019, 14:52

Stroj1946 je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la: Ja pričam o funkcionisanju fudbalskog kluba koji nije firma. A ti bi trebao onda navijati za Bayern München.
Svi klubovi su kao firme. Jer imaju predsjednike, direkotore, administraciju, HR, finansije, marketing itd. Klub ima sportski segment, firme imaju produkte. A ti ne vidis silnog drveca sumu. To sto kritikujem pozitivno, ne znaci da ne zelim dobro klubu, naprotiv, ovdje ljudi pisu protiv mana koje su evidentne i teski propusti koji se prave, oni imaju ulogu u klubu, za sta su placeni, a ne rade kako treba. Neznanje, iskustvo, edukacija, nestrucnost, neinformiranost ???? Meni nije niko od njih iznad kluba, jer oni su uposlenici kluba. Pa i trebamo da tezimo ka tome, da nam uzor bude Bayern i ostali, valjda. Njihov nivo ne mozemo dosegnuti, al nacin poslovanja za pocetak ne bi bio los. Valjda svako zeli da bude bolji, to i jest cilj, valjda.
Najviše tijelo našeg kluba (skupština) čini 1 čovjek sa većinskim brojem glasova. Iz tog razloga ta priča da je FK Sarajevo kao i druge firme pada u vodu i nema veze sa realnošću. Taj čovjek donosi odluke, predsjednik i direktor ih izvršavaju, a ukoliko nešto svoje žele implementirati moraju dobiti saglasnost od najvišeg. To je krug kako stvari funkcionišu u FKS prema statutu, tako da ne vidim razlog da se kritike zbog situacije oko novca upućuju na račun predsjednika, direktora ili sportskog direktora.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.