FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 27 jun 2019, 11:00

Stroj1946 je napisao/la:Problem Kurdica i Mustafica jest da su uzasno tromi i spori igraci. Radijus kretanja je 2m2. Jest da su destruktivci, ali nemaju brzinu, tehniku i agilnost koja je potrebna. Inace nam je vezni red sastavljen od visokih i tromih igraca, nemamo radilicu na sredini. Kapic je bio igrac koji je imo brzinu i tehniku, brz prenos lopte. Onaj Welbeck iz Mladosti doso ko samar budali. Lik je trkac i radilica velika.
Slazem se da nisu bas lagani i eksplozivni al bolje oni nego Krste.
Kapic i Crepulja su centralni vezni njih dva su dijelili tu poziciju al nama sad skripi zadnji vezni sto je Stanojevic igrao. Ma da i centralni vezni fali al valjda Rahmanovic i Gavric to mogu iznijeti ma da nije ko Crepulja i Kapic

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 27 jun 2019, 11:05

Salu na stranu , al brine me Musemic , ne znam sto al imam osjecaj da ce lose pripreme uradit ...

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 27 jun 2019, 11:09

Pa da su Mustafic i Kurdic dobili priliku da odigraju 1000 minuta u sezoni, ja bi i razumio kritikovanje istih. Ovako ne znam na osnovu cega vi zakljuciste da ti momci nisu za FKS?
1946~

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 jun 2019, 11:14

ThrillerHz je napisao/la:Pa da su Mustafic i Kurdic dobili priliku da odigraju 1000 minuta u sezoni, ja bi i razumio kritikovanje istih. Ovako ne znam na osnovu cega vi zakljuciste da ti momci nisu za FKS?
Samo polemisemo na forumu, niko nije rekao da nisu za FKS, mladi momci pred njima tek dokazivanje.

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 27 jun 2019, 11:19

bordobijeli je napisao/la:
ThrillerHz je napisao/la:Pa da su Mustafic i Kurdic dobili priliku da odigraju 1000 minuta u sezoni, ja bi i razumio kritikovanje istih. Ovako ne znam na osnovu cega vi zakljuciste da ti momci nisu za FKS?
Samo polemisemo na forumu, niko nije rekao da nisu za FKS, mladi momci pred njima tek dokazivanje.
Kakvo dokazivanje sa 20 godina?Ako u ovoj ligi nemas prilike za ozbiljnu minutazu sa 20 godina to ili je do tebe ili do onih koji to procjenjuju.Ako Musemic i strucni stab procjenjuju da ti momci nemaju potreban kvalitet imaju puno pravo na to a vrijeme ce pokazati kakve ce karijere napraviti pojedini akademci.Samo ne treba poslije da ide prica to su nasa djeca ,nasa Akademija i sl.

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 27 jun 2019, 11:21

Stroj1946 je napisao/la:Problem Kurdica i Mustafica jest da su uzasno tromi i spori igraci. Radijus kretanja je 2m2. Jest da su destruktivci, ali nemaju brzinu, tehniku i agilnost koja je potrebna. Inace nam je vezni red sastavljen od visokih i tromih igraca, nemamo radilicu na sredini. Kapic je bio igrac koji je imo brzinu i tehniku, brz prenos lopte. Onaj Welbeck iz Mladosti doso ko samar budali. Lik je trkac i radilica velika.
Jedan od osnovnih problema sa Kurdicem jeste sto je momak stoper i ne moze takav kakav jeste igrati u veznom redu.

dundee
Kontakt:

Post Postao/la dundee » 27 jun 2019, 11:26

na osnovu tih 1000minuta, ni jedan nije izgledao zainteresovano da se dokaze da se vidjelo da grize po terenu, posebno za tih malo minuta mogli su poginuti da svi vidimo barem sa se trude, meni ni sabanovic nije za FKS, al eto da ne pricam jer cu biti popljuvan

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 27 jun 2019, 11:27

Kamuflazn je napisao/la:Ma vala i ta prica kako su nasi akademci na radaru velikih svijetskih klubova a redovno zavrsavaju po 2 ligama malo jacim od nase.
U svemu se pretjeruje, nigdje sredine.
Bosanski Suarez, Nedim Hadžić ti je najbolji primjer, mislim da se vec pola godine uopšte ne bavi fudbalom.Također i Radovac, te projekat, Zenit, ovo ono, eno ga na Otoci.

duplakruna46
Kontakt:

Post Postao/la duplakruna46 » 27 jun 2019, 11:28

Samo da e prijavim. Leglo na BBI banku 5 mil €, ako Bog da do kraja godine jos 5 mil.
Iskreno, malo me strah tih miliona. Samo sportski da se to poslozi, finansijski smo jaki kao nikada u historiji kluba!
“Znate, kada su u Parizu i Londonu izmet istresali kroz prozor na ulice mi smo u Sarajevu imali kanalizaciju, vodovod i šadrvan sa 16 česama. On je imao sistem za zagrijavanje vode tako da ste mogli usred zime na Baščaršiji uzeti abdest toplom vodom.”

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 27 jun 2019, 11:28

Je li neko detaljnije pratio ovog Okolija? Ono sto sam ja vidio jeste da bi mogao biti dobra akvizicija na poziciji zadnjeg veznog, ali nisam previse gledao da bi moj sud bio mjerodavan. Izgleda da on nece nazad u Celik, a sa Bursom mu istice ugovor.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 27 jun 2019, 11:29

ShofaII je napisao/la:Dobro ove vam imaju mjesta itekako. Uglavnom svi smo ocekivali da vidimo djokanovica na toj poziciji. Ok neka procjena na treningu ali jbg probaj ga da vidis. I ovo sto drugi sastav dobije priliku sta ja znam vise bih volio vidjeti djokanovica u onih prvih 11. Al opet ne mozes birat u koju ekipu ce te stavit jbm majku odigraj to vrijeme najbolje sto mozes, ako vrijedi vrijedi i tamo i ovamo.

Samo jedno niste u pravu a to je da ko god bio trener u Sarajevu mi cemo igrati formaciju 4231. Zapamtite to i ne nadajte se drugoj formaciji.
Pa u statutu piše da se mora igrati 4231.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 27 jun 2019, 11:30

duplakruna46 je napisao/la:Samo da e prijavim. Leglo na BBI banku 5 mil €, ako Bog da do kraja godine jos 5 mil.
Iskreno, malo me strah tih miliona. Samo sportski da se to poslozi, finansijski smo jaki kao nikada u historiji kluba!
U kojim su apoenima ti silni milioni? :kafa:

duplakruna46
Kontakt:

Post Postao/la duplakruna46 » 27 jun 2019, 11:33

zagorski je napisao/la:
duplakruna46 je napisao/la:Samo da e prijavim. Leglo na BBI banku 5 mil €, ako Bog da do kraja godine jos 5 mil.
Samo Njemacki apoeni, ali oni iza 2000-tih godina!
Bez zejebancije, ogroman novac je legao, nikad veci u historiji!
“Znate, kada su u Parizu i Londonu izmet istresali kroz prozor na ulice mi smo u Sarajevu imali kanalizaciju, vodovod i šadrvan sa 16 česama. On je imao sistem za zagrijavanje vode tako da ste mogli usred zime na Baščaršiji uzeti abdest toplom vodom.”

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 27 jun 2019, 11:34

Historicar je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Ma vala i ta prica kako su nasi akademci na radaru velikih svijetskih klubova a redovno zavrsavaju po 2 ligama malo jacim od nase.
U svemu se pretjeruje, nigdje sredine.
Bosanski Suarez, Nedim Hadžić ti je najbolji primjer, mislim da se vec pola godine uopšte ne bavi fudbalom.Također i Radovac, te projekat, Zenit, ovo ono, eno ga na Otoci.
Ma raja pise gluposti jer ne poznaju fudbal dovoljno. Misle samo ti stavi igraca i eto ga mora da funkcionise kao da je igrica.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 27 jun 2019, 11:37

Cuj ovog taktika igre se odreduje statutom kluba :urnebes:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 27 jun 2019, 11:39

Gledaj strucnjaka masala. Ne valjaju akademci jer toboze husref ih ne stavlja. Da se nije ozlijedio bekic ne bi valjao ni pidro. Bila bi prica, nije ni u bosni nesto bio vala.
Da se ne ozlijedise 3 stopera, ni mujakic ne bi stao na stopera, prica bi bila, ne moze on, mlad je za stopera. Treba mu iskustva u federalnu najbolje poslati.
Dalje, bas su nam tromi i losi akademci, Kapicu je receno da je jos premlad da dobije sansu u prvom timu. Rezultat? Odlazi u Hrvatsku, pa u Sloveniju, na kraju u Bindes ligu. Sadiku prodan jer se nije pomislilo da tako mlad igra na stoperu. Rezultat? Prva postava u Belgiji.
Catakovic, odmah nakon ozljede poslan na posudbu, pa i nakon povratka nisu htjeli ga zadrzati vec ga poslali u slovacku , najbolji igrac i strijelac ekipe.

Da ne nabrajam.daljr bar jos 7-8 akademaca koje nismo iskoristili a najsvjezija prica je Mustafic nije agilan i ne bori se. Ne gtize. Molim lijepo.
Na utakmici u tuzli nad njim napravljeeno najvise faulova u veznom redu. I on napravio najvise istih. Ulazio u duele cak i kad nije bio najblizi lopti. Ostatak ekipe tu utakmicu je igrao preskakanje protivnika. Taj momak, je prije marta, zadnju utakmicu odigrao pocetkom septembra. Dakle pauza od 6 mjeseci. I ocekuje se da nesto pokaze?

Sabanovic je u utakmicama gdje je igrao imao 4 asistencije i jedan gol, u ligi. Sa njim na terenu imamo 13 pobjeda i jedan remi i 40:6 gol razliku (14 utakmica). Pametnom dosta.

Kurdic je vazda bio invazda ce biti stoper.

Eh da pavlovic nije digao prst, danas bi stajao na golu a vladan ne bi morao odbiti ponudu iz bundes lige... ali to bi bilo jer je vladan prosjecan golman i ne trudi se dovolj o da se nametne
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 27 jun 2019, 11:41

Rundin mali polugolman je imao prednost u odnosu na Kovu ne tako davno. :zviz:
Bahati, bahati Željkan!
1946

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 27 jun 2019, 11:42

Moj prijedlog za Celtic:

--------------------Kovačević----------------------
Šišić-----Lazić----Hebibović----Velkoski
---------Ahmetović----Rahmanović--------
Dupovac---------Milanović--------Gavrić-
----------------------Oremuš-----------------------

IZNENADI NAS HUSREFE!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 27 jun 2019, 11:44

zagorski je napisao/la:Cuj ovog taktika igre se odreduje statutom kluba :urnebes:
Nije taktika, nego formacija mora biti 4231, tako piše.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 27 jun 2019, 11:48

duplakruna46 je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
Samo Njemacki apoeni, ali oni iza 2000-tih godina!
Bez zejebancije, ogroman novac je legao, nikad veci u historiji!
Samo neka zekat plate na tu cifru da nam sav silni novac bude bericetli. :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Morpheus, mosarajvosa83, pitar9876 i 47 gostiju.