LittleCule je napisao/la:Messi se može u dresu Barcelone krivit samo za jednu stvar, a to je i dalje potpora Valverdeu koji ih unakazuje već dvi godine za redom, a evo i treću će, no nije sam u tome, Alba, Pique, Rakitić, Busquets, Suarez... svi ti starosjedioci i dalje daju potporu Ernestu, nije on trener koji će njima na treninzima i utakmicama govorit da trče ko ludi,bore se za svaku loptu, a to njima paše, taman im sad fali neko ko će im pod stare dane srat kako moraju igrat.
Kako si oreš, tako ćeš i žeti kaže stara narodna, a što se mi onda moramo nervirat oko toga, kad njima nije do života kojima bi prioritet trebao biti osvajanje trofeja, pogotovo najprestižnijeg di nam ljuti rivali bježe slobodno mogu reć tako da ih nikad nećemo stići
To je to. Covjek kreira, dribla, asistira, zabija, pravi visak na terenu i onda se ocekuje jos i da ganja loptu ko Kante
A niko da se ne zapita sta ostali igraci rade? Sta su uradili Coutinho i Dembele ( apsolutne zvijezde tima) u zadnje 2 godine koji su dosli za 300M eura? Slicno kao Munir i Paco, tu je to negdje kad se gleda ucinak.
Sto godinama igraju 3 dizelasa na sredini, sto se tu nista ne mijenja kad nam je Betis sakrio loptu na Campu?
Ko je nama uopste desni standardni bek od odlaska Alvesa?
Gdje je lijevi bek da bar malo Albu odmori?
Sta je s novom devetkom?
Sto je trener ostao kad je jednostavno MORAO da ide nakon jos jedne sramote?
Sve su to pitanja na koje mora odgovoriti uprava.
Vjerujte mi Messija je najlakse gurnuti u spic pa nek tu setka, medjutim postavlja se pitanje ko ce da mu prenese loptu? Zar je realno ocekivati da se covjek vraca po loptu do stopera, iznosi je, prebacuje na bok i onda mu Alba vraca i on zabija. I tako 55 utakmica? Da uzmemo sve? I onda jos i da ganja napadace?
Messiju se zamjera javna podrska treneru, to je jedina stvar, covjek ocito ne zeli da izadje iz tog sigurnog okruzenja okupljen prijateljima i tu se slazem s Romarijem definitivno, jer je to postalo ocigledno.