FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Evander
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Evander » 04 jul 2019, 00:42

Tesnjak1991 je napisao/la:
messilla je napisao/la:Pa nije Messi ni kod Gvarde ganjao loptu.

Da se nije čuvao do sada bi pao kurcu za uši ko Fabregas i Rooney.

Ja se slažem da treba malo više da trči, ali očekivati da ganja loptu nije realno.
Nije dosta što nam čovjek igra i napadača i veznjaka, treba da trči i ganja igrače još. How yes no. :urnebes:
Sve dok budete trazili opravdanja za ovo, do tad Barcelona nece osvojiti LP, niti cr Argentina sta uzeti. A do rad, sve trenere redom cete kriviti.

Ovako se profesionalni fudbal ne igra.
Ali i onako, velika vecina vas su Messi fan bojsi, ne pravi navijaci, bilo kakva diskusija sa vama je gubljenje vremena.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 jul 2019, 01:00

Ja se slažem da treba malo više da trči, ali očekivati da ganja loptu nije realno. Kod nas je najveći problem što imaš dva igrača sa slabijom kilometražom. Jednog uvijek možeš sakriti, dva jako teško.
Sto bi rekli na RMB forumu, Messi je Ezel na steroidima jel :kafa:
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 jul 2019, 01:01

Smijesna je prica vise o mesijevom trcanju, kad sam ja o tome govorio ovdje strucnjaci ubice argumentima sta treba da i zaganjuje protivnike ko makialele, a realno ne trci nas pulen vise ni u odbrani ni u napadu, ni s loptom ni bez lopte

Covjek ne moze jednostavno, prolaze jedna za drugom copa america, svjetska prvenstva, lige prvaka, on vergla li vergla, nekad bljesne, nekad najgori na terenu, bozanski talenat uvijek je tu, al nerad i zasicenost su od onog sto je trebao postati - najbolji ikada, stvorili su ovakvog mesija koji nije vise odavno prevaga nikakva, nikakav lider, ostat ce ono sto je uradio do sredine dvadesetih,sve ove godine poslije rang totija, del piera i tih majstora, velemajstor al ni blizu neceg sto je najbolje ikada

Da se oprostio od fudbala poslije zadnje triplete s enrikeom, bolji bi utisak generalno ostavio, sve ovo poslije je omalovazavanje samog sebe, vise uteg nego prednost ekipi, jos ako kroji i stvari izvan terena, a kroji izgleda, kao ovo s nejmarom, jos je gori generalni utisak
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 jul 2019, 01:07

Novinar Santi Giménez podsjeća da su čak tri potpredsjednika Barcelone podnijela ostavke od kako je trenutna uprava 2015. godine došla na čelo kluba. Osim Jordija Mestrea, ostavke su svojevremeno dali Carles Vilarrubí (u oktobru 2017. godine, nakon odluke uprave da Barça mora odigrati ligaški meč protiv Las Palmasa u jeku žestokih protesta u Kataloniji) i Manel Arroyo (u junu prošle godine zbog neslaganja s ostalim članovima uprave).

Osim njih, ostavke su svojevremno dali ekonomistica i blagajnica Barcelone Susana Monje (neslaganje s ostalim članovima uprave) te Jordi Monés (podnio ostavku iz istog razloga kao i Carles Vilarrubí).
Ovo samo pokazuje da godinama vec postoji generalno neslaganje clanova uprave oko pojacanja i odlazaka. Primjera je mnogo. Kako objasniti transfer Paulinha, Vidala, Malcoma, Gomesa, Douglasa, Boatenga?

NIti jedan od njih nema nikakvog smisla. Dobro, haj Gomes je bio talenat, preoteli ga Rejalu i fulali, sta je s ostalima? Ostali nemaju ama bas nikakve logike i mislim da niti jedan trener nije trazio nabrojane igrace.

Ne bi me cudilo da sutnu Dembelea i daju jos 150M za Neymara, sto bi zaista bila katastrofa.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 jul 2019, 02:37

Tako je Evanderu. Messi je glavna kocnica, kad se oprosti idu tri LP zaredom. :urnebes:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 jul 2019, 07:14

Da je Messi trcao 2 kilometra vise, hladno bi osvojili LP. Nema veze sto je prvi Evander branio amatera Suareza i vrijedjao ostale koji znaju kakva je to prevara. Nema veze sto je trener amater, sto je vezni red spor... Samo da je Messi vise trcao uzela bi se LP.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 04 jul 2019, 08:57

Evander je napisao/la:
Tesnjak1991 je napisao/la:

Ja se slažem da treba malo više da trči, ali očekivati da ganja loptu nije realno.
Nije dosta što nam čovjek igra i napadača i veznjaka, treba da trči i ganja igrače još. How yes no. :urnebes:
Sve dok budete trazili opravdanja za ovo, do tad Barcelona nece osvojiti LP, niti cr Argentina sta uzeti. A do rad, sve trenere redom cete kriviti.

Ovako se profesionalni fudbal ne igra.
Ali i onako, velika vecina vas su Messi fan bojsi, ne pravi navijaci, bilo kakva diskusija sa vama je gubljenje vremena.
Kani mi se dječije priče, Messi boys i šta već ne. Imam i previše godina za to.
Kakva diskusija? Tražiš od najboljeg igrača ikada, koji u nas iz napada dođe do zadnjeg veznog da preuzme loptu da ganja tu istu loptu između 3 igrača. I tu želiš neku diskusiju? Eto ti ćeš reći kako se profesionalni fudbal igra, igrači manjeg renomea ne ganjaju loptu, al' eto Messi bi trebao. :urnebes:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 04 jul 2019, 09:02

Čekaj, jel' ovaj gore upravo usporedio Messija sa Delpierom i Tottijem? :rol: :rol: :rol:
Auuu koji si ti bolid u mp3, diskvalifikovao si se sam iz svih diskusija..

Totti, Messi.. nastavi niz. :rol: :rol: :rol: :rol:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 04 jul 2019, 09:04

Messi se može u dresu Barcelone krivit samo za jednu stvar, a to je i dalje potpora Valverdeu koji ih unakazuje već dvi godine za redom, a evo i treću će, no nije sam u tome, Alba, Pique, Rakitić, Busquets, Suarez... svi ti starosjedioci i dalje daju potporu Ernestu, nije on trener koji će njima na treninzima i utakmicama govorit da trče ko ludi,bore se za svaku loptu, a to njima paše, taman im sad fali neko ko će im pod stare dane srat kako moraju igrat.

Kako si oreš, tako ćeš i žeti kaže stara narodna, a što se mi onda moramo nervirat oko toga, kad njima nije do života kojima bi prioritet trebao biti osvajanje trofeja, pogotovo najprestižnijeg di nam ljuti rivali bježe slobodno mogu reć tako da ih nikad nećemo stići
Mes Que Un Club ● Visça Barça ● Visça Catalunya

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 jul 2019, 10:35

Ne dirajte spoiler
slika

:mrgreen: :oops:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 jul 2019, 10:55

LittleCule je napisao/la:Messi se može u dresu Barcelone krivit samo za jednu stvar, a to je i dalje potpora Valverdeu koji ih unakazuje već dvi godine za redom, a evo i treću će, no nije sam u tome, Alba, Pique, Rakitić, Busquets, Suarez... svi ti starosjedioci i dalje daju potporu Ernestu, nije on trener koji će njima na treninzima i utakmicama govorit da trče ko ludi,bore se za svaku loptu, a to njima paše, taman im sad fali neko ko će im pod stare dane srat kako moraju igrat.

Kako si oreš, tako ćeš i žeti kaže stara narodna, a što se mi onda moramo nervirat oko toga, kad njima nije do života kojima bi prioritet trebao biti osvajanje trofeja, pogotovo najprestižnijeg di nam ljuti rivali bježe slobodno mogu reć tako da ih nikad nećemo stići
To je to. Covjek kreira, dribla, asistira, zabija, pravi visak na terenu i onda se ocekuje jos i da ganja loptu ko Kante :tokralju: :rol:

A niko da se ne zapita sta ostali igraci rade? Sta su uradili Coutinho i Dembele ( apsolutne zvijezde tima) u zadnje 2 godine koji su dosli za 300M eura? Slicno kao Munir i Paco, tu je to negdje kad se gleda ucinak.

Sto godinama igraju 3 dizelasa na sredini, sto se tu nista ne mijenja kad nam je Betis sakrio loptu na Campu?
Ko je nama uopste desni standardni bek od odlaska Alvesa?
Gdje je lijevi bek da bar malo Albu odmori?
Sta je s novom devetkom?
Sto je trener ostao kad je jednostavno MORAO da ide nakon jos jedne sramote?

Sve su to pitanja na koje mora odgovoriti uprava.

Vjerujte mi Messija je najlakse gurnuti u spic pa nek tu setka, medjutim postavlja se pitanje ko ce da mu prenese loptu? Zar je realno ocekivati da se covjek vraca po loptu do stopera, iznosi je, prebacuje na bok i onda mu Alba vraca i on zabija. I tako 55 utakmica? Da uzmemo sve? I onda jos i da ganja napadace?

Messiju se zamjera javna podrska treneru, to je jedina stvar, covjek ocito ne zeli da izadje iz tog sigurnog okruzenja okupljen prijateljima i tu se slazem s Romarijem definitivno, jer je to postalo ocigledno.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 jul 2019, 11:04

Iako su pojedini mediji pisali da je Antoine Griezmann pristao na smanjenje plate kako bi zaigrao za Barcelonu, to ipak neće biti slučaj. Naime, "Marca" tvrdi da će Griezmann s Barçom potpisati petogodišnji ugovor od kojeg će zaraditi čak 105 miliona €, što, rapodijeljeno na pet sezona, iznosi po 21 milion € godišnje, odnosno količinu novca koju je Francuz zarađivao u Atléticu. Griezmannova plata će samo prve dvije godine ugovora biti 18 miliona €, u trećoj godini 21 milion €, u četvrtoj 23 miliona € i u posljednjoj godini ugovora čak 25 miliona €.

Pri tome će Francuz imati veća primanja od Luisa Suáreza.
Daj i Neyi 36M, ima se ne moRe ih krava pojIst. :kafa:
Holandski novinar Freek Jansen tvrdi da je budućnost Matthijsa de Ligta neizvjesna! Iako se činilo da je Barcelona izgubila u utrci s Juventusom za potpis talentovanog štopera, italijanska ekipa je Ajaxu ponudila "samo" 55 miliona € fiksno (+10 miliona € u varijablama), što nije zadovoljilo upravu Ajaxa. Barcelona je imala dogovor s Ajaxom (75 miliona € fiksno + varijable), ali je izgledalo da su lični zahtjevi De Ligta i Raiole doveli do toga da Holanđanin odustane od Barcelone. S obzirom na najnoviji razvoj događaja, još uvijek su otvorene sve mogućnosti.
Onda Cero" tvrdi da će Ousmane Dembélé potražiti novi klub u slučaju da Barcelona vrati Neymara!
Izgleda da smo se ukljucili u borbu sa Cancela, valjalo bi kad bi dosao.
27.10.2020

transandino
Kontakt:

Post Postao/la transandino » 04 jul 2019, 11:07

Nevezano za sve, ja mislim da ce De ligt doc, ovo su sve novinarske patke sta ja znam..
AVANTI LIBERTA 1919

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 jul 2019, 11:08

Slažem se, samo nek ne ide kod Pepa :mrgreen:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 jul 2019, 11:09

Sta ostali igraci rade?
Daju mu loptu, jer mu je moraju dati.
Radi toga bih i volio da Neymar se vrati, da se protok lopte prema Messiu smanji.
Trener svaki kriv, a svaki se morao prilagoditi Messiu i postaviti stvari na terenu kako Messiiu odgovara.
Kao stavite Messia u napada i pustite ga. Niko nece reci da Messi ne zeli da igra centarfora, niko nece reci da ne zeli da igra krilo. On zeli da se setka po terenu i da stalno ima loptu u nogama. A trener mora sve ostale igrace podrediti tome.
Kakve su Messijeve kretnje bez lopte? Nikakve. Niti se krece po terenu, niti odvlaci igrace da bi drugima stvorio prostor. Igra za sebe i ocekuje da svi ostali igraju za njega. To moze proci u seoskoj ekipi, u Barceloni ili u reprezentaciji, vidimo da ne moze. Dokaz su rezultati i ono sto vidimo na terenu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 04 jul 2019, 11:15

Da se prisjetimo jednog doktora i njegovog doktorskog posta :tokralju: :ljepota:
Blejzer10 je napisao/la:Sestrini rođendani
Cirkusant i princeza veća od Rabiota
Ljetna sapunica oko transfera i se queda
Činjenica da je sebi otplatio ugovor kao mrtvi placenik jer Savez nije htio uzeti pare od PSGa
Odradio full pripreme i otisao, ostavio ekipu, trenera i upravu u nevjerovatno nezahvalnoj poziciji
Madrid 5-1 kao direktna posljedica
Jos htio loyalty bonus pizda i tuzio klub :tokralju:
Igra ku.rcina zadnju sezonu s njim, osvojili samo kup
Crveni protiv Malage i propust El Clasica
1000 i jedan bespotreban dribling na aut liniji i 101 promasen zicer
Ballon dor koji to jos nije.
Otisao iz Messijeve sjene, sad u sjeni tinejdzera
Igra kao Goat za Brazil - ispadne u 1/4

Ali imao je ona dva mjeseca kad je igrao kao GOAT kad se Messi povrijedio. Dobili Rayo, Eibar i Villareal kuci, Getafe i Real u gostima. Izgubili od Seville. Jedva dobili Leverkusen kuci, i dvaput Bate grande Borisov. Najbolji period kluba evah
E da, i uzvrat protiv PSGa.

Daj vrati malog Figa
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 jul 2019, 11:20

Mokes je napisao/la:Da se prisjetimo jednog doktora i njegovog doktorskog posta :tokralju: :ljepota:
Blejzer10 je napisao/la:Sestrini rođendani
Cirkusant i princeza veća od Rabiota
Ljetna sapunica oko transfera i se queda
Činjenica da je sebi otplatio ugovor kao mrtvi placenik jer Savez nije htio uzeti pare od PSGa
Odradio full pripreme i otisao, ostavio ekipu, trenera i upravu u nevjerovatno nezahvalnoj poziciji
Madrid 5-1 kao direktna posljedica
Jos htio loyalty bonus pizda i tuzio klub :tokralju:
Igra ku.rcina zadnju sezonu s njim, osvojili samo kup
Crveni protiv Malage i propust El Clasica
1000 i jedan bespotreban dribling na aut liniji i 101 promasen zicer
Ballon dor koji to jos nije.
Otisao iz Messijeve sjene, sad u sjeni tinejdzera
Igra kao Goat za Brazil - ispadne u 1/4

Ali imao je ona dva mjeseca kad je igrao kao GOAT kad se Messi povrijedio. Dobili Rayo, Eibar i Villareal kuci, Getafe i Real u gostima. Izgubili od Seville. Jedva dobili Leverkusen kuci, i dvaput Bate grande Borisov. Najbolji period kluba evah
E da, i uzvrat protiv PSGa.

Daj vrati malog Figa
Sve to stoji, zato sam ja i protiv transfera, ali ako se ovo ljeto nista nece desiti, onda daj njega, nek se prodrma malo tim, da svi zivnu.

To nabrojati tekme koje je dobro odigrao je nezahvalno. Pa ko je od krila i napadaca u zadnjih 10 godina ista pokazao osim Neymara i Suareza? Ibrahimovic? Sanchez? Villa bio dobar 2 godine i kapak. Fabregas nam igrao laznu devetku lol. Munir? Pedro? Ko je rijesio neku tekmu od nabrojanih?

Kazem, nezahvalno je tako govoriti.
27.10.2020

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 04 jul 2019, 12:11

Sta je bolan nezahvalno govoriti lik je u pravu za svako slovo koje je napisao i ima zdravo razmisljanje a ti sto si na koljenima trenutno samo da se on vrati to je druga stvar
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 04 jul 2019, 12:12

Policeman je napisao/la:Sta je bolan nezahvalno govoriti lik je u pravu za svako slovo koje je napisao i ima zdravo razmisljanje a ti sto si na koljenima trenutno samo da se on vrati to je druga stvar
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Mes Que Un Club!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 jul 2019, 12:24

Lorey je kao protiv dolaska Neymara, da se ne bi kome zamjerio ovdje, a u mraku u sobi mastrafi ga svaku noc zamisljajuci Neymara u kockastom crveno-plavom dresu :D

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: FieldsOfAnfieldRoad i 4 gosta.