Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Federer17

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Federer17 » 06 jul 2019, 01:18

Tracy3McGrady je napisao/la:Ima na youtube, postavio Boston tamo na nba forumu.

Nervozan, jel šta zabio tek sam se uključio?

Hvala buraz, youtube je zakon.
Ma ja gledam na onoj SportZoni (program kao neki), gdje ne kasni nimalo a rezolucija bude sasvim ok.

Imao dvije promasene 3 i ofanzivni faul.

Djeluje haos nabrijan, tijelo vec sad izgleda odlicno i kao da se moze 'potuci' sa puno jacim od sebe. Malo nervoze zbog ovih promasaja, ali nista to nije.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 06 jul 2019, 01:18

previse dodaje...ako nemas sampoozdanje potezat na ljetnoj ligi ,nakon dva promasena suta...onda kad ces imat
vidjecemo nastavak....nema nista lose ni u razigravanju,ali neki sutevi se moraju uzet.....
dodavat allenu na vrhu reketa nema smisla....mozes mu dodat samo na kucanje, kad mu treba korak ili dva fa zavrsi....uvalit mu loptu tako daleko od kosa je los bbiq....kao kad je dao loptu juki u kontri pa ovaj napravio ofanzivni faul
Zadnja izmjena: AirRamiz, dana/u 06 jul 2019, 01:21, ukupno mijenjano 1 put.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 06 jul 2019, 01:18

Tracy3McGrady je napisao/la:Ima na youtube, postavio Boston tamo na nba forumu.

Nervozan, jel šta zabio tek sam se uključio?

Hvala buraz, youtube je zakon.
Nista al dobar instinkt za pass,2 asista vec par puta sugraci blokirani.Uzeo 2 glupe trice koje ni Curry ne bi zabio
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 06 jul 2019, 01:48

Ovu ligu je patnja gledati. Rijetko gdje gledas ovako losu kosarku.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 06 jul 2019, 01:53

evo udje mu trica......jos malo podebljat ucinak u nastavku.
najveca zamjeraka dodavanje allenu na vrhu reketa kao da je jokic ili nurkic,sto automatski vodi izgubljenoj lopti.
jel on gledao lani allena i zna li kakav je profil centra :think: ....treba ici na ulaz cim se malo otvori prostora a ne gledat kako da uposli ove krampe...inace stvarno uzas od tekme, lome se table...ne zna se ko je gluplji...bore se ove prce za ugovor u litavaniji

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 06 jul 2019, 01:56

AirRamiz je napisao/la:evo udje mu trica......jos malo podebljat ucinak u nastavku.
najveca zamjeraka dodavanje allenu na vrhu reketa kao da je jokic ili nurkic,sto automatski vodi izgubljenoj lopti.
jel on gledao lani allena i zna li kakav je profil centra :think: ....treba ici na ulaz cim se malo otvori prostora a ne gledat kako da uposli ove krampe...inace stvarno uzas od tekme, lome se table...ne zna se ko je gluplji
Musa je tu negdje kvalitetom sa ostatkom igraca,mozda mrvicu vise ali izdvaja se svojim kosarkaskim IQom.Jedini pokusava proigrati druge sto je po mom misljenju pravilno.Netsima ce se vise svidjati ako bude imao 5-6 asista po tekmi ovu ljetnu ligu sa nekih 10 poena jer ce ga onda u sezoni koristiti kao kreatora i imat ce loptu vise u rukama,dok ako bude trpao bez asista samo ce coskarit pored Kyriea i KDa kad se vrati
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 06 jul 2019, 02:04

Ma realno ovo je rat a ne košarka, svi se bore da se pokažu, lakše će mu biti igrati sezonu nego ovdje imam osjećaj. Ali dobar je, šteta za ovih par zicera, ali ima već 10pts, plus odlično razigrava.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 jul 2019, 02:54

Hoda po terenu kao šerif, kao da je prvo ime ekipe :mrgreen: Nabio je mase, sve ostalo dosta slabo.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 06 jul 2019, 07:51

lumani je napisao/la:Hoda po terenu kao šerif, kao da je prvo ime ekipe :mrgreen: Nabio je mase, sve ostalo dosta slabo.

Masa je mama. :D
Vidjet ćemo na sta će izaći, nisam optimista vi za vi njegove budućnosti ovdje.
Sve to lijepo teoretski izgleda otišao ovaj došao onaj musi to ide u prilog trt vrt, al onda u praksi Musa nije neki faktor ni u ljetnoj u ovoj tekmi.
Ipak ne treba skidati gaće unaprijed nadati se da će dobiti šansu ove sezone koju će i iskoristiti.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 06 jul 2019, 11:23

Koje krajnosti na portalu, nesto slicno kao i ovi komentari ljudi u 8 sati ujutro, koji mijenjaju misljenja kako vjetar puse (kao sto je bilo u vezi Jusufa). Ne bi me cudilo da, u slucaju Musine eksplozije i dobrih partija, ne budu glavni sa 'jesam li rekao', a ako situacija krene lose - tesko nama.

Neki dan clanak na portalu kako je Smailagic SJAJNOM partijom (od 5 poena) kupio navijace, dok je Musa bio solidan...

Ne kazem ni ja da je bio nesto wow, ali nije to bilo ni toliko lose. Prva utakmica, promasena (najmanje) 2-3 zicera koja bi (ovim njegovim pratiteljima, ali statistike) dali drugaciju sliku. Osjetna je bila i nervoza, posebno u prvih 5-6 minuta utakmice. A, ljetna liga ko ljetna liga, svako sebe gleda pokazati u najboljem svjetlu, tim je i igra divljacka bez ikakvog reda i taktike. Iako, nimalo ne opravdavam ona konstantna Musina dodavanja na trici za Allena.

Od Muse u NBA ne ocekujem neke velike stvari (da bude nosilac svog tima), iako ni to ne iskljucujem, ali nikako kojekakve povratke u Evropu i slicno. Siguran sam da ima mjesto u NBA.

Eh sad, i mene nervira ono koracenje, sirenje nogu i generalno njegova prica, ponasanje, pogotovo kad vidim spustene srpske kosarkase, koji su 3x vece zvijezde i koji su u karijeri osvojili i ostvarili 10x vece stvari.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 06 jul 2019, 12:19

Ne treba ovo preozbiljno shvatati. Ja sam ostao budan jer sam poželio da vidim kako je napredovao. Ali moram priznati da nisam zadovoljan napretkom.
Ja sam ubjeđen da ovo nije ni 10% njegovog potencijala, ali ne može se dati ispravan zaključak dok god ne dobije pravu priliku u NBA, ovo sinoć je bii nivo naše liga12
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 06 jul 2019, 13:39

Tracy3McGrady je napisao/la:Ne treba ovo preozbiljno shvatati. Ja sam ostao budan jer sam poželio da vidim kako je napredovao. Ali moram priznati da nisam zadovoljan napretkom.
Ja sam ubjeđen da ovo nije ni 10% njegovog potencijala, ali ne može se dati ispravan zaključak dok god ne dobije pravu priliku u NBA, ovo sinoć je bii nivo naše liga12
Njegova prednost je sto ima lijepu kontrolu lopte i osjecaj za asistenciju za svoju visinu. Odlicna stvar za danasnju nba. Samo se bojim da atletski nije dovoljno dobar da bi imao vecu minutazu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 jul 2019, 13:41

Summer liga je ljudi.Sinoc lottery pickovi RJ Barett i Zion nisu uospte izgledali dobro.Bice to bolje s vremenom.U summer league se indijanci takmice za neki dobar g league ugovor i slicno

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 06 jul 2019, 13:45

MElloo je napisao/la:Summer liga je ljudi.Sinoc lottery pickovi RJ Barett i Zion nisu uospte izgledali dobro.Bice to bolje s vremenom.U summer league se indijanci takmice za neki dobar g league ugovor i slicno
pa i musa se takmici da ne ostane u g-league...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 jul 2019, 13:46

KK_Bosna je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Summer liga je ljudi.Sinoc lottery pickovi RJ Barett i Zion nisu uospte izgledali dobro.Bice to bolje s vremenom.U summer league se indijanci takmice za neki dobar g league ugovor i slicno
pa i musa se takmici da ne ostane u g-league...
Jasno al tesko je ovako igrat kad moras samo na izolacije i igrat sa indijancima koji ce dogodine igrat tursku ligu :mrgreen:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 jul 2019, 14:53

Tracy3McGrady je napisao/la:Ne treba ovo preozbiljno shvatati. Ja sam ostao budan jer sam poželio da vidim kako je napredovao. Ali moram priznati da nisam zadovoljan napretkom.
Nije sramota odigrati slabiju partiju.Pozitvno je, da je nabio sigurno 10kg ako ne i vise. Nervira me kada krene na obruc, pa se pogubi negdje na pola puta, i na kraju primi bezze bananu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 jul 2019, 14:55

@Meelo.

Nisu bas Indianci bilo je igrača koji su igrali tokom prošle sezone.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 jul 2019, 14:59

bila je situacija kad nije znao dal da baci floater il na tablu i na kraju baci ciglu

ne pokazuje taj alpha mentalitet, za razliku od kurucsa npr... on je dosta agresivniji, hrabriji

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 06 jul 2019, 15:02

Chinaglia je napisao/la:bila je situacija kad nije znao dal da baci floater il na tablu i na kraju baci ciglu

ne pokazuje taj alpha mentalitet, za razliku od kurucsa npr... on je dosta agresivniji, hrabriji
Pa jbg Kurucs je dosta vise igrao u NBA od njega prosle sezone i ne cudi ke sto ima ovoliko sampouzdanja medju ovim polovnjacima.

Nadam se samo da ce pokazati nesto u ovoj ligi, ako ne bude nista i iducu sezonu ce vjerovatno u G Ligi provesti.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 jul 2019, 15:16

kurucs je bio agresivan i u nba, na oba kraja parketa

jbg tesko se istac u ovoj divljastini, svako sebe gleda, medjutim, mora se pokazat...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.