FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Tesnjak1991
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Tesnjak1991 » 07 jul 2019, 18:59

Evander je napisao/la:Naravni da je los gubitnik. On kao sportista mora ispostovati protivnika i cestita mu.
Sve mimo toga, los je sportski karakter.
A to pravdanje nekakvo "kao krivo mu", to su djecije fore.
Krivo je i bokseru kad izgubi, ali cestita protivniku.
Krivo je i treneru kad izgubi, ali pridje kolegi i pruzi ruku. Krivo je i ostalim igracima, ali se ponasaju dostojanstveno.
Otelembeciti facu i povuci se u svlacionici, cini te losim gubitnikom.
A nije da mu se to jednom desilo.

P. S. ovakva Argentina je dosla do polufinala a da on apsulutno nista nije "potegao".
Realno, nikad losije prvenstvo nije odigrao. Smijesno je bilo gledati ono.
Ali ok, naci cete vi milion opravdanja, uvijek ce neko drugi biti kriv.
Dječije je samo tvoje rezonovanje i pisanje. Čuj loš gubitnik, da i to čujem. :urnebes:
Trebao je sa osmijehom na licu otići i izgrliti se sa svima. A onda bi ti i tebi slični okrenuli ploču i pisali svejedno mu. Tako to ide jel' da? :think:
Pored onako komične odbrane, pored onako komičnog suđenja mi "opravdavamo" Messija? Hahahha, za ono ne treba uopće opravdavanje, ljudi POKRADENI. Čak i sinoć su ih pokušali pokrast, i to nimalo suptilno.

Čovjek sad da završi karijeru ostat će upamćen kao najbolji nogometaš ikada. Svaki novi talenat koji se pojavi u narednih 50 godina i više će da se poredi sa Messijem. Većina rekorda koje neko bude težio da obori će biti Messijevi.

Al' relevantno je šta čopor kaže, i par ovih "naših" REALNIH navijača. :thumbup:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 jul 2019, 19:03

@Parangal, o ovome ti pricam.
Pogledaj reakcije Foytha na 0:03 :rol: kakav mentol, ukljuci mu se mozak i krenu trcati kad je Isus vec pobjegao 10 metara, a onda sivonja Otamendi se zalijece i naravno pada :lol: dva igraca napraviše budalama citavu odbrambenu četvoricu ovih amatera, zapravo jedan (Jesus) je sve uradio i to sa svoje polovine, Firmino je samo postavio nogu na kraju.

Ovakve golove ni tandem Šunjić - Zukanović ne bi dozvolio sebi, siguran sam.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 07 jul 2019, 19:04

let3 je napisao/la:

@Parangal, o ovome ti pricam.
Pogledaj reakcije Foytha na 0:03 :rol: kakav mentol, ukljuci mu se mozak kad je Isus vec pobjegao 5 metara, a onda sivonja Otamendi se zalijece i naravno pada :lol: dva igraca napraviše budalama citavu odbrambenu četvoricu ovih amatera, zapravo jedan (Jesus) je sve uradio i to sa svoje polovine, Firmino je samo postavio nogu na kraju.

Ovakve golove ni tandem Šunjić - Zukanović ne bi dozvolio sebi, siguran sam.
Ja mislim da je Messi kriv, gdje je on tu da zaustavi tu kontru 2v4? :hmmmmm:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 07 jul 2019, 19:04

let3 je napisao/la: Druže, pogledaj samo drugi gol Brazila u polufinalu i shvatit ces zašto Argentina nece i ne može uzeti Copu ;) nađi negdje klip i pogledaj reakciju odbrane :rol:
yebeni Gabriel Jesus (inace mrtva rezerva Agueru u Cityu) ispade brazilski Ronaldo pored onih panjeva, povalja ih covjek ko čunjeve, odbijaju se od njega :urnebes: to je krajnje neozbiljna selekcija.
pa to sam i napisao....u odbrani duva na sve strane i tu moraju poraditi ozbiljno....ja kažem da sa Mesijem u vezi imaju perspektivu od centra ka protivničkom golu....do sada ni to nisu imali uz već katastrofalnu odbranu. Par godina unazad ih je povezivao Maskerano :lol: a ovde su krenuli da im lopte deli Otamendi :rol: ....užas

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 07 jul 2019, 20:16

Slučaj Messijevih (ne)uspjeha u reprezentaciji je vrlo interesantan iz više razloga. Naravno, najvažniji aspekt čitave priče jeste žestoki hejterski marketing koji je godinama na snazi i koji će uvijek nalaziti i uvijek je nalazio i najmanje sitnice da ocrni njegovu pojavu i da svaki njegov poraz u kome ne čestita protivniku prevaziđe sve njegove uspjehe i svu njegovu angažovanost u tzv."ferplej" sferi sporta.
Lično mislim da je najveća enigma što se argentinske repke tiče i njihovih neuspjeha taj vremenski jaz od posljednje osvojenih trofeja i ta crna serija gubljenja u raznoraznim finalima s Messijem na čelu.
Da se razumijemo, ova argentinska reprezentacija ne liči ni na šta. NEMA ŠANSE da iko ko se iole razumije u fudbal IKAKO može uporediti OVU reprezentaciju sa generacijom PRIJE Messija, i onom prije. NEMA GOVORA. Te Argentine su bile jake ko beton, imale su i glavu i rep i trup, imale su svaku pokrivenu poziciju i na svakoj poziciji fantastične igrače. Ovi pak - tako očigledno vuku noge po terenu, prave sve moguće probleme van njega, totalno su nezainteresovani - i naravno da treba pogledati koja je Messijeva uloga u svemu tome. Dakle, pitanje je da li je on glavni i odgovorni krivac za njihove neuspjehe?
Djelimično jeste - jer bilo je sijaset utakmica u kojima je pokazao totalnu nezainteresovanost. Bila je pokoja utakmica kada je u odsudnim trenucima prosto "nestao" sa terena. Ali da je bio sebičan, da je na terenu pokazivao da želi svu slavu potencijalnog uspjeha uzeti za sebe (kao njegov najveći takmac tokom karijere) - to se nije NIKADA desilo. Da je bogdom bio sebičan i kvaran u finalu 2014 protiv Njemačke! Da bogdom nije bilo onog truta Higuaina!
Da li je Messi TOLIKO uticajan da vedri i oblači u smislu da bira igrače, da li je moguće da su selektori reprezentacije samo njegove marionete? Ja lično mislim da nisu - ali ćemo sigurno saznati više čim se Leo penzioniše, tad će da cure informacije. Neko je skoro spominjao kako je glavni problem Argentine ustvari njihov Savez, koji jednostavno ne dozvoljava selektorima da gura "domaće" igrače, tako da godinama unazad najbolji igrači iz njihove lige u suštini čekaju da se neko od "superzvijezda iz Evrope" povrijedi, pa da zaigraju u prvih 11. Moguće.
To što se potrefilo da je Messi argentinac i da ja navijam za Barcelonu 27 godina, a za Argentinu od 1983., kada sam prvi put čuo za Malog Zelenog - ne može značiti da sam naklonjen stavu pro-Messija i da ga nešto kao branim. Ali moram reći da je pritisak na njega ZAISTA ogroman, i tako će ostati dok ne okonča karijeru. Eto ima iduću Copu, biće kod kuće, vidićemo hoće li sudije tada navlačiti na njihovu stranu...
Ono što jedino fascinira, i ponovo se vraćam na to, jeste tzv."javno mnjenje", odnosno taj kako ga ja zovem hejterski marketing. S jedne strane imate Messija kojem je Barca poklonila život i koji joj se višestruko odužio, a s druge strane imate C.Ronalda. Kada Ronaldo siluje (ili se pojavi priča da je silovao) neku kurabu, on će dobiti milione lajkova za to i vrlo će malo ljudi da ga osudi za takvo nešto. Da je Leo silovao neku kurabu, ne mogu ni da zamislim do koje bi ga mjere javnost pojela. Kada Ronaldo utaji porez i pobjegne iz Reala, on se dočekuje u medijima kao heroj i objašnjenjima da "svi u Španiji peru pare"...a kad to Messi uradi, onda je to za posebnog pljuvanja. Kada se na tribinama pojavi neko ciganče za koje se tvrdi da je Ronaldovo, lajk. Kada Messijeva žena dovede djecu na utakmicu - hejt.
Nekad sam mislio da je taj hejterski marketing ustvari decentraliziran, odnosno da su ga otpočeli i njeguju različiti izvori - jer pobogu, Leo je toliko klubova zavio u crno - ali koliko je Cristina klubova zavila u crno? Znači da to ne može biti slučajnost. U tom smislu uopšte me ne čudi koliko je naših likova popušilo taj hejt, nit me nervira koliko je samozvanih Barcinih navijača ustvari zamrzilo Messija zbog njegovih neuspjeha u reprezentaciji. :!:
Džeri Drejk

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 07 jul 2019, 20:35

salkan je napisao/la:Slučaj Messijevih (ne)uspjeha u reprezentaciji je vrlo interesantan iz više razloga. Naravno, najvažniji aspekt čitave priče jeste žestoki hejterski marketing koji je godinama na snazi i koji će uvijek nalaziti i uvijek je nalazio i najmanje sitnice da ocrni njegovu pojavu i da svaki njegov poraz u kome ne čestita protivniku prevaziđe sve njegove uspjehe i svu njegovu angažovanost u tzv."ferplej" sferi sporta.
Lično mislim da je najveća enigma što se argentinske repke tiče i njihovih neuspjeha taj vremenski jaz od posljednje osvojenih trofeja i ta crna serija gubljenja u raznoraznim finalima s Messijem na čelu.
Da se razumijemo, ova argentinska reprezentacija ne liči ni na šta. NEMA ŠANSE da iko ko se iole razumije u fudbal IKAKO može uporediti OVU reprezentaciju sa generacijom PRIJE Messija, i onom prije. NEMA GOVORA. Te Argentine su bile jake ko beton, imale su i glavu i rep i trup, imale su svaku pokrivenu poziciju i na svakoj poziciji fantastične igrače. Ovi pak - tako očigledno vuku noge po terenu, prave sve moguće probleme van njega, totalno su nezainteresovani - i naravno da treba pogledati koja je Messijeva uloga u svemu tome. Dakle, pitanje je da li je on glavni i odgovorni krivac za njihove neuspjehe?
Djelimično jeste - jer bilo je sijaset utakmica u kojima je pokazao totalnu nezainteresovanost. Bila je pokoja utakmica kada je u odsudnim trenucima prosto "nestao" sa terena. Ali da je bio sebičan, da je na terenu pokazivao da želi svu slavu potencijalnog uspjeha uzeti za sebe (kao njegov najveći takmac tokom karijere) - to se nije NIKADA desilo. Da je bogdom bio sebičan i kvaran u finalu 2014 protiv Njemačke! Da bogdom nije bilo onog truta Higuaina!
Da li je Messi TOLIKO uticajan da vedri i oblači u smislu da bira igrače, da li je moguće da su selektori reprezentacije samo njegove marionete? Ja lično mislim da nisu - ali ćemo sigurno saznati više čim se Leo penzioniše, tad će da cure informacije. Neko je skoro spominjao kako je glavni problem Argentine ustvari njihov Savez, koji jednostavno ne dozvoljava selektorima da gura "domaće" igrače, tako da godinama unazad najbolji igrači iz njihove lige u suštini čekaju da se neko od "superzvijezda iz Evrope" povrijedi, pa da zaigraju u prvih 11. Moguće.
To što se potrefilo da je Messi argentinac i da ja navijam za Barcelonu 27 godina, a za Argentinu od 1983., kada sam prvi put čuo za Malog Zelenog - ne može značiti da sam naklonjen stavu pro-Messija i da ga nešto kao branim. Ali moram reći da je pritisak na njega ZAISTA ogroman, i tako će ostati dok ne okonča karijeru. Eto ima iduću Copu, biće kod kuće, vidićemo hoće li sudije tada navlačiti na njihovu stranu...
Ono što jedino fascinira, i ponovo se vraćam na to, jeste tzv."javno mnjenje", odnosno taj kako ga ja zovem hejterski marketing. S jedne strane imate Messija kojem je Barca poklonila život i koji joj se višestruko odužio, a s druge strane imate C.Ronalda. Kada Ronaldo siluje (ili se pojavi priča da je silovao) neku kurabu, on će dobiti milione lajkova za to i vrlo će malo ljudi da ga osudi za takvo nešto. Da je Leo silovao neku kurabu, ne mogu ni da zamislim do koje bi ga mjere javnost pojela. Kada Ronaldo utaji porez i pobjegne iz Reala, on se dočekuje u medijima kao heroj i objašnjenjima da "svi u Španiji peru pare"...a kad to Messi uradi, onda je to za posebnog pljuvanja. Kada se na tribinama pojavi neko ciganče za koje se tvrdi da je Ronaldovo, lajk. Kada Messijeva žena dovede djecu na utakmicu - hejt.
Nekad sam mislio da je taj hejterski marketing ustvari decentraliziran, odnosno da su ga otpočeli i njeguju različiti izvori - jer pobogu, Leo je toliko klubova zavio u crno - ali koliko je Cristina klubova zavila u crno? Znači da to ne može biti slučajnost. U tom smislu uopšte me ne čudi koliko je naših likova popušilo taj hejt, nit me nervira koliko je samozvanih Barcinih navijača ustvari zamrzilo Messija zbog njegovih neuspjeha u reprezentaciji. :!:
:thumbup: za prvi deo
Drugi deo komentara je nebitan jer nema veze sa terenom već frustrantima iz raznih razloga....Nedavno je Messi postigao 600-ti gol u karijeri od 15 godina....za svaki od njih postoji video zapis i ostaće iza njega a ne kao što neki broje golove i sa livada i pašnjaka sa drugarima. 600 golova za 15 godina je 40 golova po godini....to niko nikad dostići neće. U tome je njegova veličina i upravo ga to čini GOAT-om. Bilo je dobrih igrača...neki su trajali dve, neki četri a poneki i 6 dobrih sezona ali NIKO nije svaku svoju sezonu koju je igrao imao na najvišem nivou...

Kao ilustracija njegove veličine i postojanosti je podatak da u godinama kada igrač obično pada u formi i mogućnostima a to su 30-e Leo i tu pomera granice....u 30-oj, 31-oj i 32-oj godini on tri puta uzastopce uzima zlatnu kopačku za najboljeg strelca Evrope a sve to još začinjeno time da i ne igra klasičnog špica....

O njemu i njegovom uticaju i tragu na fudbal realna slika biće tek onda kada ode sa zvanične scene.....a nadam se da neće bar još 4-5 sezona....sve ostalo je trla baba lan...da joj prodje dan

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 jul 2019, 20:53

Težak je ciganluk ovo sa Griezmannom.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 07 jul 2019, 21:28

Policeman je napisao/la: Bez zajebancije tema vam postaje toksicna uglavnom zbog nekih novih likova
Pa jest, slazem se, zbog tebe i slicnih klinaca tebi.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 07 jul 2019, 21:32

Policeman je jedan od onih koje sam vec opisao na temi Copa Americe zato nemojte mu prisjedati na muku nego pomozite djetetu da preboli teške dane.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 jul 2019, 21:35

mandraX je napisao/la:Pa jest, slazem se, zbog tebe i slicnih klinaca tebi.
Ne znam zbog čega moderacija dopušta ove trol upise njega i Saurmana, kad ima tema ta takve postove viewtopic.php?f=115&t=9460 :roll:

Ili neka vrate stari sistem ili da počnu kažnjavati ovo trolanje.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 07 jul 2019, 22:24

Onaj se baš nije pojavio na treningu Atletica :rol:

Valjda bi ove sedmice trebali aktivirati klauzulu.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 07 jul 2019, 22:36

Ne znam zasto ovi iz Atletika kukaju kako je barcelona pregovarala za grizmanom ranije a i neki navijaci kazu da treba kazniti barcelonu,

Stvarno ne vidim nista lose da sad neko ode i messiju kaze ako predjes kod nas za godinu dana tolka plata ce ti biti,
Pa firma kad objavi oglas da zaposljava sigurno 50% ljudi koji dodju na razgovor vec imaju neki posao, zar to nije isti k....???
Atletiko je sam kriv sto je napravio takmu klauzulu u ugovoru...
Kako mi ide na zivce taj robovlasnicki sistem kod nogometasa, kao sto je pregovarao dok je bio pod ugovorom sa drugom ekipom? Pa kad ce progovarati? Kad mu istekne ugovor i bude bez posla?
Pa ja sutra mogu napustiti firmu i niko se ne moze zaliti, sta je sa ljudima iz uprave? Samo daju ostavku a klub ko J**+...
Pa psg je dogpvorio sve sa neymarom bez da je barcelona bila ukljucena ikako...
Grizman da hoce ostati ostao bi ali jednostavno je odlucio da ide i sada ovi iz atletika bas jadno izugravaju zrtve...

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 07 jul 2019, 23:22

Ova somina Coutinho nikom ne da loptu, kući će je ponijeti...
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 07 jul 2019, 23:28

[CAT] | On Wednesday July 10, Barcelona will sign with Griezmann officially.
Hajde više.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 jul 2019, 11:07

Marcos Motta, brazilski advokat i saradnik Neymarovog oca, upravo je objavio da će naredna dva mjeseca otvoriti svoju privremenu advokatsku kancelariju u Barceloni. Motta je inače bio osoba koja je posredovala u Neymarovom transferu u PSG te je on, zajedno s Neymarom, prije dvije sezone lično isplatio Brazilčevu otkupnu klauzulu. Ubrzo po objavljivanju informacije o da će Motta otvoriti svoju kancelariju u katalonskoj prijestolnici, pojavile su se glasine da on u Barcelonu dolazi kako bi ponovo bio posrednik u Neymarovom transferu, ali ovaj put iz PSG-a u Barçu
27.10.2020

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 08 jul 2019, 11:20

:lol:
Don't hate what you don't understand.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 08 jul 2019, 14:20

https://sportsport.ba/fudbal/dembele-iz ... era/325235

:bih:
Suludo bi bilo dati Dembelea za Neymara.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

AtlaZ
Kontakt:

Post Postao/la AtlaZ » 08 jul 2019, 14:41

Mokes je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/dembele-iz ... era/325235

:bih:
Suludo bi bilo dati Dembelea za Neymara.
slika

:opaopa:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 jul 2019, 15:25

Polako nemoj da se povrijedi. Ocekujem negdje 3 kolo da bude out 5 mjeseci. Po tradiciji jel. Yebes Robbena sta je ovaj.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 jul 2019, 16:24

[@GFFN via mohamedbouhafsi] | Everton to make a bid worth more than €35m to Barcelona for winger Malcom - he’s Marco Silva’s priority target, Arsenal in talks with player’s entourage but haven’t bid.
Uozbiljio se Osman poprilično. Naravno ima još mnogo da radi, ali ako ga zaobiđu povrede možda i bude nešto od njega.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.