FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 11 jul 2019, 15:42

brojjedan je napisao/la:Evo hladne glave, mišljenja sam da je Dzenina ekipa (ne mogu izvagati jel' bila igracki bolja) imala veca muda na Koševu protiv Borusije nego ova pritiv Celtica.
A o jacini protivnika se slažemo ko je jaci, nadam se.
Druge su okolnosti imao si uigranu ekipu, pun samopouzdanja nakon norvezana i Atromitosa sad si imao 4-5 igraca koji prvi puzt zajedno igraju zvanicno neku utakmicu. A stoji to ne moze niko osporiti da je Dzeno s svima se nadmetao u ma je petlju s svima prsa u prsa krenuti, dobio je 7 u njemackoj al jbt ga. Svi smo volili Dzenin stil fudbala.

extazy
Kontakt:

Post Postao/la extazy » 11 jul 2019, 15:44

Ja ne znam sto Dzeno vise ne polozi tu licencu za trenera, u buducnosti cemo sigurno racunat na njega

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 11 jul 2019, 15:49

extazy je napisao/la:Sad da bi Borusija zabila 4 Celticu tesko, ni Bayern nije tolko zabio Celticu, skoti su se pojacali, fini talenata imaju mladi, mocno izgledaju, nisu bezveze

Postavili smo se tako jer su ljudi brzi i snazniji, da smo napadali unisteni bi bili na kontre, dok je iso presing dok smo letjeli za njima super je izgledalo, al jednostavno nismo imali snage za presing od 90 minuta, Celtic je najvece ime koje je doslo na Kosevo, iako je Atalanta sigurno jaca od istog, imali smo i mi strah i igraci, da se desila neka blamaza na Kosevu raji ne bi bilo ni do 3 kola ni to icega, nadam se da cemo tamo fin rezultat izvuc, i oni ce sigurno opusteno uc u utakmicu, al mi se opustat ne smijemo, mozda im cak i zabit go, sto da ne
Nisam mislio traziti opravdanja u terenu jer ljudi su posteno dobili ali po suhom terenu od prva dva gola bi jedan stigli blokirati. U konacnici nebitno.

Znam ovo sto govoris ali ovo boldirano je poenta. Rezultat Atalante nam je uticao na postavku igre.

Licno mislim da bi ovaj Celtic bio ponizen protiv Atalante ili one Borusije. Ti mislis drugacuje, postujem.
Ostalo se slazem.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 jul 2019, 15:52

extazy je napisao/la:
kengur je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
1 gol je razlika
koji te je sudija oštetio
od te "igre"...

nema pričica o mudima i mentalitetu
kad je 7 puta više kvaliteta kod njih na terenu
kad im je zadnje pojačanje(koje ne igra) iste vrijednosti kao svi igrači Sarajeva zajedno

ne napinjite vijuge, naškodit ćete sami sebi....
gol razlika je nebitna za ovo sto frajer kaze
sudije nas jeste zaklao
Onaj teren je puno vise Celticu odgovarao jer su spremniji

nema smisla porediti nas i Celtic jer nismo ni blizu po cijenama
to su cinjenice

ALI

Borusija je jos jaca od Celtica
Ona Borusija bi lagano utrpala 4 ovom Celticu
igraci Borusije su takodje bili skuplji i po znanju superiorniji od nasih
a ipak je nasa igra bila puno vise napadacka igra

Njihova istorija je impresivna ali mi smo se postavili kao da je dosao Real ili Barca

Nema tu napinjanja vijuga, to je moje vidjenje.

Sad teren, jesu oni navikli na kisi, al na losem terenu nisu

Sad da bi Borusija zabila 4 Celticu tesko, ni Bayern nije tolko zabio Celticu, skoti su se pojacali, fini talenata imaju mladi, mocno izgledaju, nisu bezveze

Postavili smo se tako jer su ljudi brzi i snazniji, da smo napadali unisteni bi bili na kontre, dok je iso presing dok smo letjeli za njima super je izgledalo, al jednostavno nismo imali snage za presing od 90 minuta, Celtic je najvece ime koje je doslo na Kosevo, iako je Atalanta sigurno jaca od istog, imali smo i mi strah i igraci, da se desila neka blamaza na Kosevu raji ne bi bilo ni do 3 kola ni to icega, nadam se da cemo tamo fin rezultat izvuc, i oni ce sigurno opusteno uc u utakmicu, al mi se opustat ne smijemo, mozda im cak i zabit go, sto da ne
kad je ta borussia igrala s nama tad je celtic tukao barcelonu sa messijem
stoga ko bi kome dao 4 je vrllllooooo relativno i ne možeš tu neke tvrdnje praviti
sve su to prejake ekipe idalje za nas i kad bi znali se branit i izać sa 7 odbrambenih i bunkerisat i bus parkirat
sve bi bilo opravdano protiv tih ekipa....

zavaravat se da si imao neku igru a ljudi ti slože preko 5 komada u tekmi je baš ono dječije sa džojstikom iza pleyke
imao si sreću pa si ih uhvatio na početku priprema, poslije SP-a, imao si igrače iz švabske repke još na odmoru produženom
kao i prva s Atalantom ljudi tek počeli pripreme, ko i ovi sad....pa ih malo iznenadiš na tu foru...
uzimati ovo kao neki relevantni omjer snaga i nešto pametovati je baš ono naprđivanje
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 jul 2019, 15:54

Ima istine da dolaze novi dresovi uskoro?

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 jul 2019, 15:56

Zukanovic je napisao/la:Ima istine da dolaze novi dresovi uskoro?
a evo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 11 jul 2019, 15:57

bordobijeli je napisao/la:
brojjedan je napisao/la:Evo hladne glave, mišljenja sam da je Dzenina ekipa (ne mogu izvagati jel' bila igracki bolja) imala veca muda na Koševu protiv Borusije nego ova pritiv Celtica.
A o jacini protivnika se slažemo ko je jaci, nadam se.
Druge su okolnosti imao si uigranu ekipu, pun samopouzdanja nakon norvezana i Atromitosa sad si imao 4-5 igraca koji prvi puzt zajedno igraju zvanicno neku utakmicu. A stoji to ne moze niko osporiti da je Dzeno s svima se nadmetao u ma je petlju s svima prsa u prsa krenuti, dobio je 7 u njemackoj al jbt ga. Svi smo volili Dzenin stil fudbala.
Na pocetku prosle sezone niko ne bi poredio ovu ekipu i Dzeninu.
Sad je svima na tribinama a i igracima i treneru jos uvjek Atalanta bila u mislima.
Ovo sto kazes da je ta ekipa pucala od samopouzdanja je 100% Tacno i to je razlika izmedju ove sad ekipe i te.
Samo sto ovoj ekipi treba jedna dvije pobjede u Evropi da digne samopouzdanje i grupe(LE) bi bile realnost.
Ukoliko ne napravimo nista u Glazgovu, treba e im podrska da ufaze ritam u ligi i da sa samopouzdanjem do cekaju 3 pretkolo. Moze ova ekipa mnogo vise u odnosu na ovih 1:3, jer je ovaj rezultat plod neuigranosti zadnje linije i veznog reda. Na standardnim pozicijama su samo bili Vladan, Halid, Rahman i Ahmet, mozda donekle Hebib i Krste. A ona ekipa je bila gotovo pa ne izmjenjena.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 11 jul 2019, 16:18

Denchi je napisao/la: kad je ta borussia igrala s nama tad je celtic tukao barcelonu sa messijem
stoga ko bi kome dao 4 je vrllllooooo relativno i ne možeš tu neke tvrdnje praviti
sve su to prejake ekipe idalje za nas i kad bi znali se branit i izać sa 7 odbrambenih i bunkerisat i bus parkirat

zavaravat se da si imao neku igru a ljudi ti slože preko 5 komada u tekmi je baš ono dječije sa džojstikom iza pleyke
imao si sreću pa si ih uhvatio na početku priprema, poslije SP-a, imao si igrače iz švabske repke još na odmoru produženom
kao i prva s Atalantom ljudi tek počeli pripreme, ko i ovi sad....pa ih malo iznenadiš na tu foru...
uzimati ovo kao neki relevantni omjer snaga i nešto pametovati je baš ono naprđivanje
Ti si fulio poentu onoga o cemu se prica.
Nadam se da to o naprdjivanju nije bilo meni upuceno ali ti je svakako jako neumjesno, jer samo poredimo misljenja.
Nisam primjetio da neko nastupa sa pozicije autoriteta da bi se to moglo nazvati "pametovanjem".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 jul 2019, 16:20

Stroj1946 je napisao/la:Ako uspiju prodat Hebu za 100.000 eur, Hadzicu treba vilu na platou Skenderije izgraditi
I još mu dati pola od tog transfera :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 jul 2019, 16:26

extazy je napisao/la:Ja ne znam sto Dzeno vise ne polozi tu licencu za trenera, u buducnosti cemo sigurno racunat na njega
Nema ambicija,ne zanima njega to.Lijepo mu je sa djecom i uziva u tome.Kaze ne zanima me pod stare dane nikakvo ucenje :mrgreen: ,moze dokle moze ovako.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 11 jul 2019, 16:30

Milanović, koji je stigao iz Krupe, je poslije utakmice napravio zaista human gest. Dres u kojem je igrao krilni fudbaler je poklonio Udruženju mladih Fokus.

Spomenuto udruženje je dres dalo na akuciju, a novac od prodaje dresa bit će preusmjeren za realizaciju projekta "Prvi školski dan". :bow: :bow:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 jul 2019, 16:47

Zukanovic je napisao/la:Ima istine da dolaze novi dresovi uskoro?
Prije cemo se plasirati u grupnu fazu eurolige nego ce doci novi dizajn dresova :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 jul 2019, 16:59

kengur je napisao/la:
Denchi je napisao/la: kad je ta borussia igrala s nama tad je celtic tukao barcelonu sa messijem

Ti si fulio poentu onoga o cemu se prica.
Nadam se da to o naprdjivanju nije bilo meni upuceno ali ti je svakako jako neumjesno, jer samo poredimo misljenja.
Nisam primjetio da neko nastupa sa pozicije autoriteta da bi se to moglo nazvati "pametovanjem".
ma nije nužno tebi
al je bezze priča kao može se s njima protiv onih smo imali igru
kakvu si igru imo popišali te sa 10 komada u mreži u 2 tekme
eto prvu te podcjenili, ko što rekoh počeli pripreme, neki na produženom odmoru...
talijani isto, eto ovi nisu al im fale najjači igrači(Tierney,Rogić, ovaj francuz, prvi golman)
budaleše se sa izjavama tipa treba napast, imat muda, jašta radi pa 10 komada fasovat...
nebuloze

i opet je ovo druga ekipa od one za 3 mjeseca npr. kad uđu u ritam...kad pođe one touch ševa u napadu, pa ni očima ih ne bi mogli stić više...

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 11 jul 2019, 17:08

Opasno se sprema mali Cruz
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 11 jul 2019, 17:16

BordoSarajevo je napisao/la:Opasno se sprema mali Cruz
Zadao se mali pravo
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 11 jul 2019, 17:23

Nego mi moramo ostaviti gostima cijelu juznu tribinu, a oni nama ustupili 50 ulaznica, pa zar i nasi nisu mogli pustiti da se napuni i jug, a njih smjestiti negdje na vrh zapada.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 jul 2019, 17:25

Ja ne kontam u vezi njega,nigdje nije izaslo da mu je produzen ugovor koji je istekao na kraju sezone,a prijavljen je za Celtic.Jesam ja mozda nesto promasio :think:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 jul 2019, 17:31

- Po meni Musemic primjenio odlicnu taktiku , protiv fizicki(kondiciono),pa i tehnicki potkovanijeg protivnika
- Igraci ostavili srce na terenu , da su se ovako suprostavili Atalanti ,ne bi bilo vise od 4-5 razlike
- Otvorilo se dobro , povelo se 1:0 i ja nisam vidio neke aman-zaman sanse Celtica . Ono precke,stative,odbrane Kove(1) .Da dominirali su ,ali sanse ?
- Trudio sam se da primjetim nekog naseg igraca , jedino je Sabanovic losije odigrao(no bit ce on vrh igrac) . Nikoga ne bih izdvojio , neki spominju Milanovica ,Oremusa . Ekipa je igrala timski , onako kako treba sa ovakvim protivnicima . Da je bilo malo vise srece i koncentracije(2 greske-2gola)...
- Steta zaista za Stanojevica sa njim bi bilo svasta . Ponavljam nisu Skoti pokazali neku nadmoc u sansama , zahvaljujuci Musemicu i htjenju igraca
- Isti pristup i na Celtic Parku i moglo bi se dostojanstveno vratiti u Sarajevo . Strah me huka navijaca ,Kova na ispitu.
- Prekidi . Konacno bi to mogla biti velika , al bas velika prednost za nasu ligu , a mozda i u nastavku EL .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 11 jul 2019, 17:31

Sad u srijedu primimo 7 i damo 1 i eto titule na Kosevu :kafa:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 jul 2019, 17:32

za karneval u Riu?
more bit :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ, VolimBiH96 i 41 gost.