FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kengur
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kengur » 11 jul 2019, 17:44

Denchi je napisao/la:
kengur je napisao/la:
Denchi je napisao/la: kad je ta borussia igrala s nama tad je celtic tukao barcelonu sa messijem
stoga ko bi kome dao 4 je vrllllooooo relativno i ne možeš tu neke tvrdnje praviti
sve su to prejake ekipe idalje za nas i kad bi znali se branit i izać sa 7 odbrambenih i bunkerisat i bus parkirat
sve bi bilo opravdano protiv tih ekipa....

zavaravat se da si imao neku igru a ljudi ti slože preko 5 komada u tekmi je baš ono dječije sa džojstikom iza pleyke
imao si sreću pa si ih uhvatio na početku priprema, poslije SP-a, imao si igrače iz švabske repke još na odmoru produženom
kao i prva s Atalantom ljudi tek počeli pripreme, ko i ovi sad....pa ih malo iznenadiš na tu foru...
uzimati ovo kao neki relevantni omjer snaga i nešto pametovati je baš ono naprđivanje
Ti si fulio poentu onoga o cemu se prica.
Nadam se da to o naprdjivanju nije bilo meni upuceno ali ti je svakako jako neumjesno, jer samo poredimo misljenja.
Nisam primjetio da neko nastupa sa pozicije autoriteta da bi se to moglo nazvati "pametovanjem".
ma nije nužno tebi
al je bezze priča kao može se s njima protiv onih smo imali igru
kakvu si igru imo popišali te sa 10 komada u mreži u 2 tekme
eto prvu te podcjenili, ko što rekoh počeli pripreme, neki na produženom odmoru...
talijani isto, eto ovi nisu al im fale najjači igrači(Tierney,Rogić, ovaj francuz, prvi golman)
budaleše se sa izjavama tipa treba napast, imat muda, jašta radi pa 10 komada fasovat...
nebuloze

i opet je ovo druga ekipa od one za 3 mjeseca npr. kad uđu u ritam...kad pođe one touch ševa u napadu, pa ni očima ih ne bi mogli stić više...
Sve sto si rekao stoji osim onog "može se s njima protiv onih smo imali igru". To se nije govorilo.
Upravo kao sto kazes, nije ni Atalanta za 2 sedmice od 2:2 progledala pa nas odjednom nalupala. Oni zavrsise kao najefikasniji tim Scudeta.

Svake godine sve vise zaostajemo za evropskim fudbalom, to je apsolutno tacno. Imali su Skoti prije i vece igrace nego sada (ala kenny dalglish i slicni) ali su za nas sada druga dimenzija. Nazalost.

Svaki nas iole ozbiljniji napad je presjecan jako ostro. Njihov nacin pristupa fudbalu je drugaciji, evropski, profi. Fizicka sprema i tehnika da ne pricamo. Porediti se sa njima je neozbiljno. Tako da protiv Celtica ne mozes ocekivati uspjeh niti se trenutno treba porediti.

Vec sam trubio kako nasi igraci od pionira shvataju situacije kada protivnik ima loptu na nasih 20-25 metara. To je bukvalno neozbiljno i lezerno za evropski fudbal. U Evropi je to ozbiljna situacija a nasima je meh (Zrinjski na Kosevu). Pogledaj koliko u procentu zadrzimo loptu nakon naseg auta. Koliko puta lopta ide golmanu zbog lose postavke saigraca, ...... svi trube o "posjedu lopte" ali koliko su puta nasi time krali sebi vrijeme na Kosevu kad ganjamo rezultat. Nasi ne shvataju razlog za taj famozni posjed lopte ....... Da ne davim vise. Definitivno trebamo se jos dizati.

Ali govorili smo da je nas debakl protiv Atalante uticao na postavku nase igre sada na Kosevu. Takodje ono sa Borusijom je djelovalo puno ljepse za oko. To je sve. Pitanje je koliko dugo ce trebati da oziljak zaraste i da nas ne sputava u buducnosti. Bumo videl.

Necemo sada u diskusije o razlici fuzbola (Brazil) i futbala (Argentina, Italija, Svabe). To je pitanje filozofije (ne one komsijske :rol: )
Ali ono protiv Borusije je bas bila milina.

Moj je licni utisak da ovaj Celtic nece daleko kada naleti na klubove lige petice. Vidjecemo.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 11 jul 2019, 17:53

kad je ta borussia igrala s nama tad je celtic tukao barcelonu sa messijem
stoga ko bi kome dao 4 je vrllllooooo relativno i ne možeš tu neke tvrdnje praviti
sve su to prejake ekipe idalje za nas i kad bi znali se branit i izać sa 7 odbrambenih i bunkerisat i bus parkirat
sve bi bilo opravdano protiv tih ekipa....

zavaravat se da si imao neku igru a ljudi ti slože preko 5 komada u tekmi je baš ono dječije sa džojstikom iza pleyke
imao si sreću pa si ih uhvatio na početku priprema, poslije SP-a, imao si igrače iz švabske
Sve sto si rekao stoji osim onog "može se s njima protiv onih smo imali igru". To se nije govorilo.
Upravo kao sto kazes, nije ni Atalanta za 2 sedmice od 2:2 progledala pa nas odjednom nalupala. Oni zavrsise kao najefikasniji tim Scudeta.

Svake godine sve vise zaostajemo za evropskim fudbalom, to je apsolutno tacno. Imali su Skoti prije i vece igrace nego sada (ala kenny dalglish i slicni) ali su za nas sada druga dimenzija. Nazalost.

Svaki nas iole ozbiljniji napad je presjecan jako ostro. Njihov nacin pristupa fudbalu je drugaciji, evropski, profi. Fizicka sprema i tehnika da ne pricamo. Porediti se sa njima je neozbiljno. Tako da protiv Celtica ne mozes ocekivati uspjeh niti se trenutno treba porediti.

Vec sam trubio kako nasi igraci od pionira shvataju situacije kada protivnik ima loptu na nasih 20-25 metara. To je bukvalno neozbiljno i lezerno za evropski fudbal. U Evropi je to ozbiljna situacija a nasima je meh (Zrinjski na Kosevu). Pogledaj koliko u procentu zadrzimo loptu nakon naseg auta. Koliko puta lopta ide golmanu zbog lose postavke saigraca, ...... svi trube o "posjedu lopte" ali koliko su puta nasi time krali sebi vrijeme na Kosevu kad ganjamo rezultat. Nasi ne shvataju razlog za taj famozni posjed lopte ....... Da ne davim vise. Definitivno trebamo se jos dizati.

Ali govorili smo da je nas debakl protiv Atalante uticao na postavku nase igre sada na Kosevu. Takodje ono sa Borusijom je djelovalo puno ljepse za oko. To je sve. Pitanje je koliko dugo ce trebati da oziljak zaraste i da nas ne sputava u buducnosti. Bumo videl.

Necemo sada u diskusije o razlici fuzbola (Brazil) i futbala (Argentina, Italija, Svabe). To je pitanje filozofije (ne one komsijske :rol: )
Ali ono protiv Borusije je bas bila milina.

Moj je licni utisak da ovaj Celtic nece daleko kada naleti na klubove lige petice. Vidjecemo.[/quote]
Ma kakve lige 5, ovakvog Celtica bi i Crvena Zvezda izbacila
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 jul 2019, 17:54

kengur je napisao/la:Takodje ono sa Borusijom je djelovalo puno ljepse za oko. To je sve.

prvu kačimo na foru , drugu kad se saberu fasujemo
nit koja se provlači kroz svaki susret s jačom ekipom

to i govorim, ništa ovo nekoć sa Celticom nije van tog kalupa
ono više pozitivan utisak nakon tekme, kao i 2-2 sa žabarima i 2-3 sa švabama
lole čak maštaju ma ja bola samo ih napast i naravno u drugoj silovanje kao pravilo...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 jul 2019, 18:31

ronaldo99 je napisao/la:Nego mi moramo ostaviti gostima cijelu juznu tribinu, a oni nama ustupili 50 ulaznica, pa zar i nasi nisu mogli pustiti da se napuni i jug, a njih smjestiti negdje na vrh zapada.
Vjerovatno nismo morali, al su i u klubu očito vidjeli da se prodalo oko 2000 ulaznica za sjever i skontali su da nema potrebe da otvaraju jug. Kiša je zayebala svakako, tako da... Nije baš da je neko ostao bez karte ispred stadiona.
Btw, ni svi Škoti nisu ušli na stadion. Na poluvremenu ih je bio pun kafić iza istoka, a imam pouzdane informacije da je još 100njak njih gledalo tekmu u pubovima u gradu. Očito bili prepijani i nisu mogli uć, il iz nekog drugog razloga. Uglavnom, više ih je stiglo u grad nego što je ušlo na stadion.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 11 jul 2019, 18:56

Mene je Milanović oduševio.
Na pripremnim je bio dobar ali protiv Celtika u prvom odličan.
U drugom su nas pretrčali pa je i on sa ostatkom ekipe malo "pao"
Uboli smo sa Slobom malo je reći.
Vrijeme će pokazati sve.
Mislim da je svojim ponašanjem na terenu, otvaranjem, kretanjem, razumijevanjem igre, pasom, bez straha i respekta ulaskom u duele nagovijestio blistavu budućnost u FKS.
Zdravlje da ga posluži i dobili smo igračinu.
Neki će reći rano je ali skoro nikad se nisam z.**** u procjeni, ima ono nešto.
Hadžija, svaka ti čast.

Što se tiče utakmice, za prvih 35 min. ocjena 10.
Od taktike, htjenja, srca, do frizura.
U ostatku sasvim solidno - vrlo dobro, u skladu sa mogućnostima.
Svako poređenje sa Celtikom je suvišno.
Ogromno iskustvo za sve u klubu, najviše za igrače.
Časno se oprostiti od LP i spremiti se za Zrinjski (utakmica koja će dati mnogo odgovora i možda usmjeriti sezonu ka konačnom cilju) početak je veoma važan.
Za LE ima vremena, nadam se sreći 22.07 treba nam.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 11 jul 2019, 18:58

obiteljskicovjek je napisao/la:Mene je Milanović oduševio.
Vrijeme će pokazati sve.
Mislim da je svojim ponašanjem na terenu, otvaranjem, kretanjem, razumijevanjem igre, pasom, bez straha i respekta ulaskom u duele nagovijestio blistavu budućnost u FKS.
Hadžija, svaka ti čast.

Časno se oprostiti od LP i spremiti se za Zrinjski (utakmica koja će dati mnogo odgovora i možda usmjeriti sezonu ka konačnom cilju) početak je veoma važan.
:facepalm:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 jul 2019, 18:59

Kada su u pitanju četiri bh. predstavnika ubjedljivo najviše će zaraditi FK Sarajevo koje za sada ima zagarantovanih 820.000 eura!

Kao prvak Bosne i Hercegovine Sarajevo je dobilo 260.000 eura, za učešće u prvom pretkolu Lige prvaka nagrada je 280.000 eura, a isti iznos bit će uplaćen na račun Bordo kluba i za nastup u trećem pretkolu Evropske lige.

Obzirom da UEFA isplaćuje novac samo za odigrane utakmice, a pošto Sarajevo preskače drugo pretkolo Evropske lige za tu rundu sarajevski premijerligaš neće biti novčano nagrađen.

Bordo tim je u prvom meču pretkola Lige prvaka izgubio od Celtica sa 1:3 i vrlo je izvjesno da će svoj evropski put nastaviti u Evropskoj ligi.

Ukoliko Sarajevo kojim slučajem završi u grupnoj fazi Lige prvaka dobit će 15 miliona eura, dok plasman u grupe Evropske lige donosi zaradu od 2.75 miliona.

Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik igraju u prvom pretkolu Evropske lige što im garantuje zaradu od po 240.000 eura.

Inače, pobjednik Lige šampiona za narednu sezonu će inkasirati najmanje 82 miliona eura, a osvajač Evropske lige skoro četiri puta manje, odnosno 20 miliona eura.

Učenike evropskog Super kupa UEFA Liverpool i Chelsea će nagraditi sa po tri miliona eura, pobjednik tog duela će dobiti dodatnih milion.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 11 jul 2019, 19:06

Vanja8 je napisao/la:
Vrijeme će pokazati sve.
Hadžija, svaka ti čast.

Sram te bilo, balavac jedan nevaspitani.
Oho ti se od UEFA-e rahmeta mi Ragibova, za ovo.

brojjedan
Kontakt:

Post Postao/la brojjedan » 11 jul 2019, 19:07

Denchi je napisao/la:
kengur je napisao/la:Takodje ono sa Borusijom je djelovalo puno ljepse za oko. To je sve.

prvu kačimo na foru , drugu kad se saberu fasujemo
nit koja se provlači kroz svaki susret s jačom ekipom

to i govorim, ništa ovo nekoć sa Celticom nije van tog kalupa
ono više pozitivan utisak nakon tekme, kao i 2-2 sa žabarima i 2-3 sa švabama
lole čak maštaju ma ja bola samo ih napast i naravno u drugoj silovanje kao pravilo...
Znaci, po tebi, kako god da izađemo gore, moramo 11 primiti jer su svi svemirci za nas :facepalm:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 11 jul 2019, 19:08

obiteljskicovjek je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:
Vrijeme će pokazati sve.
Hadžija, svaka ti čast.

Katastrofa komentar...
Samo ovo mogu postaviti... :facepalm:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 jul 2019, 19:15

brojjedan je napisao/la: Znaci, po tebi, kako god da izađemo gore, moramo 11 primiti jer su svi svemirci za nas :facepalm:
pa kakve ekipe izvlačimo tako nam je
kad izvučemo neki luxemburg jal cipar
morebit šta bidne

a jbg ovi ozbiljniji, imaju ekipicu koja te još bolje snimi nakon prve tekme i stešu rupice i slabosti za 7 dana treninga
uigraju ono što se pokazalo da je nama slabost , oporavi im se par igrača, vrate jednog s plaže i rastave te ko puzzle od 9000 komada

ne moramo mi ništa al mi ne znamo odbranu igrat a i nemamo ni puno igrača koji znaju, nemamo beka koji igra defanzivu, a trenutno ni veznog...dakle sa 2 defanzivna igrača + golman ideš se ti kofol braniti :D neće da mogne jarane uz sav trud, želju i volju....nije dovoljno prebacit nekog igrača na to mjesto....

Rauber33
Kontakt:

Post Postao/la Rauber33 » 11 jul 2019, 19:19

Zna li se kojeg su datuma prva i revanš 3. pretkola LE?

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 11 jul 2019, 19:24

Rauber33 je napisao/la:Zna li se kojeg su datuma prva i revanš 3. pretkola LE?
8 i15 aug valjda

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 11 jul 2019, 19:28

Vanja8 je napisao/la:
Katastrofa komentar...
PP moram ti ovako na pp pisat', da ne vide ostali.
Ne ofiraj me levatu, imam procenat.
Podrži me i fino se rastalimo k'o ljudi.
U suprotnom, spremi šlafruk i papuče za KUM, ne zaboravi i četkicu za ono malo zuba što ti ostane.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 jul 2019, 19:28

Prespotavljam da cemo u tom periodu traziti neku odgodu u PL. 10-tog nam pada Siroki a Radnik 17/18
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 11 jul 2019, 19:31

Denchi je napisao/la:
brojjedan je napisao/la: Znaci, po tebi, kako god da izađemo gore, moramo 11 primiti jer su svi svemirci za nas :facepalm:
morebit šta bidne

a jbg ovi ozbiljniji, imaju ekipicu koja te još bolje snimi nakon prve tekme i stešu rupice i slabosti za 7 dana treninga
uigraju ono što se pokazalo da je nama slabost , oporavi im se par igrača, vrate jednog s plaže i rastave te ko puzzle od 9000 komada

ne moramo mi ništa al mi ne znamo odbranu igrat a i nemamo ni puno igrača koji znaju, nemamo beka koji igra defanzivu, a trenutno ni veznog...dakle sa 2 defanzivna igrača + golman ideš se ti kofol braniti :D neće da mogne jarane uz sav trud, želju i volju....nije dovoljno prebacit nekog igrača na to mjesto....
Kad im Hebib zavali hat-trick, ono kao centrira a lopta mu preko noge i u go. I tako 3 puta na koru od banane.
Prestace ih volja za tika-takom na centru. :rol: :rol:
Mi jedino moramo dati ono sto mozemo pa sta bude.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 11 jul 2019, 19:32

Vanja8 je napisao/la:
Katastrofa komentar...
PP moram ti ovako na pp pisat', da ne vide ostali.
Ne ofiraj me levatu, imam procenat.
Podrži me i fino se rastalimo k'o ljudi.
U suprotnom, spremi šlafruk i papuče za KUM, ne zaboravi i četkicu za ono malo zuba što ti ostane.
Ne talim se sa zelenasima i lihvarima,sto nisi menadžer ko @Nobel,pa fino dovedes Oremuša,a ne "fudbalere" koji pitaju za sta služe kopacke,je li za atletiku...
Bizzi je gladan,tako da ti ne preporucujem da nesto pokusavas... :nene:

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 11 jul 2019, 19:34

Ribari s Malte vode protiv Domžala, keramičari iz Estonije vode protiv Radničkog iz Niša.

Zrinja ide glat, Radnik vodi.

Kazu ne valja nam liga....

:mrgreen:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

brojjedan
Kontakt:

Post Postao/la brojjedan » 11 jul 2019, 19:46

Denchi je napisao/la:
morebit šta bidne

Hajde, možda si i u pravu, ali meni je ono bilo sa previše respekta. Vidjet cemo u narednoj evropskoj utakmici s drugim, lakšim protivnikom.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 11 jul 2019, 19:46

Vrijeme će pokazati sve.
Hadžija, svaka ti čast.

Malo je pedeerski, al' je lepo.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 11 jul 2019, 19:47, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Jet2Holiday, Kyle88, Proximic, Vanja8 i 50 gostiju.