Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

shevchet
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la shevchet » 14 jul 2019, 22:57

OFF TOPIC:

KAKVA LUDA TEKMA Alžir-Nigerija i gol Mahreza u 95 minuti! :njanjanja: :opaopa:

NIJE BIO OFSAJD! :mrgreen: :salut:
Zadnja izmjena: shevchet, dana/u 14 jul 2019, 22:59, ukupno mijenjano 2 puta.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 14 jul 2019, 22:57

bombaysaphire je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:

Sinčino , smiri se malo , čemu vrijeđanje ? Jesam li ja tebe nekako uvrijedio ? Ajmo reći da ovdje griješim , na osnovu čega ja nemam pojma o životu!?!? Znaš me privatno , možda?

Sinčino vidi se da nisi gledao Jordana , čovjeka koji slobodna bacanja pogodi zatvorenih očiju, čovjeka koji kaže Regiju Milleru da će se zabiti toliko i toliko poena i to uradi , čovjeka kojem Mutombo kaže da nikad nije zakucao preko njega, i prvi sljedeći meč između njihovih ekipa on ga stavi na poster, čovjeka koji sam temperaturom bude najbolji na terenu , čovjeka koji polije samoubistva oca ode na "pauzu" i vrati se , i bude MVP i pogodi odlučujući šut za prsten.

Ja ne pišem o njegovih 6 prstenova , naravno da je timski uspjeh, pišem o njegovoj mentalnoj snazi , da šta god da kaže to i uradi , da čovjek jednostavno nije vidio prepreku.
Međutua , pošto nisi gledao dotičnog , ne mogu ja tebi to dočarati , i to je to.

Naše mišljenje ne mora da se slaže, ali nema potrebe za vrijeđanjem. ;)
Kao sto ti mene uvrijedi i nazva “sinom” a ne znas me , tako ja tebe nazvah’ “nemacem pojma” iako te ne znam.Isto zar ne ?

Mit o MJ je sjajan , work ethic,ljutnja kada ga neko zalijepi,snaga koju reproducira.
Nista manji u to vrijeme u svim segmentima nije bio Drazen , cak bi rekao talentom nivo za sebe.

To sta je pricao on sa Mutombom i ostalim kolegama ga ne moze ciniti najvecom mentalnom gromadom ikada.

Hoces malo da pisemo o Novaku , individui , momku sa yebenog balkana,gdje je tenis do prije 30 godina bio enigma vecini ljudi.
Da pisem o momku koji je dosao sa razorenih prostora,mentalnog sklopa ljudi zatucanih mrznjom i gnjevom.Predjela siromastva i jada.
Da pricamo malo o njegovim dostignucima ? Da se igra ucitelja i ucenika sa dva “najveca” tenisera ikada ? Da uspjeva takve kreme glavom lomiti kao sa su prosjek a ne krem de la krem.

Ima li potrebe da nastavljam ?
Pisemo o decku koji je od nedodirljivih napravio figure sa kojima se vise manje igra.Bio u top formi ili ne , nekako ce izaci kao pobjednik.Znas zasto? Zato sto je jaci od najjaceg.

Ovo pise velik fan Nadala , nekoga kome je Novak nocna mora ;)

Nije baš isto , ali nebitno ...

B92: Bogdanović o Novaku: Teniski Majkl Džordan! FOTO http://www.b92.net/sport/wimbledon2019/ ... id=1566380

Evo mog "dokaza", sasvim slučajno
Whos Bogdan Bogdanovich?
Odlicno.Znas zasto kazem odlicno.
Evo ti jedan primjer koji pogadja srz i daje jasan odgovor:
Zamisli da je MJ rodjen u Beogradu , karijeru poceo u Partizanu , ime mu Nikola, u njegovo vrijeme NBA ligom haraju MJ,Magic...

E sad zamisli da je Novak rodjen pod svetom zastitnom zastavom , zove se Pete i ima NATO iza ledja.Do sada bi vjerovatno bio i predsjenik USA a Americka propaganda bi ga pretvorila u novu religiju.Svijet bi vjerovatno zaboravio postojanje Rogera i Rafe nakon silnih maltretiranja.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 jul 2019, 23:01

AdkoHz je napisao/la:Kakva velicina je ovaj Djokovic nmg da vjerujem.Toliko sam ljut na Federera al nije mi zao sto je Djokovic uzo.Ovakvu mentalnu snagu nikad nisam vidio.Najveci sportista svih vremena definitivno.
Covjek je nerealan! Ja drhtim u fotelji, a on pred 14 000 protivnickih navijaca i jos milionskim auditorijumom sirom svijeta na 15-40 hladan k'o spricer protiv (za sada) najveceg ikada...
Ono je boles'! :shock: :crazy: :tokralju:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

AdkoHz
Kontakt:

Post Postao/la AdkoHz » 14 jul 2019, 23:03

marconato je napisao/la:
AdkoHz je napisao/la:Kakva velicina je ovaj Djokovic nmg da vjerujem.Toliko sam ljut na Federera al nije mi zao sto je Djokovic uzo.Ovakvu mentalnu snagu nikad nisam vidio.Najveci sportista svih vremena definitivno.
Covjek je nerealan! Ja drhtim u fotelji, a on pred 14 000 protivnickih navijaca i jos milionskim auditorijumom sirom svijeta na 15-40 hladan k'o spricer protiv (za sada) najveceg ikada...
Ono je boles'! :shock: :crazy: :tokralju:
Ma ono nije za svakog vjeruj...Ja bi bacio reket i predo se hahaha.Ako se dobro sjecam nije ovo prvi put da mu uzme mec lopte?Na USO je isto uradio?
1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 jul 2019, 23:05

AdkoHz je napisao/la: Ma ono nije za svakog vjeruj...Ja bi bacio reket i predo se hahaha.Ako se dobro sjecam nije ovo prvi put da mu uzme mec lopte?Na USO je isto uradio?
Da da, tada ga je syebao onim bolesnim riternima na liniju...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 14 jul 2019, 23:08

Pošto je tema GRAND SLAM, a ne Djokovic, Federer ili Nadal, red je da čestitamo mix paru Dodig/Chan na tituli i paru Hsieh/Strycova čestitke za osvojenu titulu! BRAVO!

P. S. Jedan čovjek rodjen u Bosni i Hercegovini, ponovo osvaja GS, pa makar bio i mix... :mrgreen:
Zadnja izmjena: shevchet, dana/u 14 jul 2019, 23:08, ukupno mijenjano 1 put.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 14 jul 2019, 23:08

Effenberg je napisao/la:Joj jes mi drago sto se pomokrio u facu odvratnim aristokratama anglosaksonskim i onoj mirki i ljubicicu, sjede broje pare kolko je razlika finalista i prvak kad je 40:15 imo e nes majstore...

Svaka cast Noli nije bilo dileme, babuka ide u istoriju. Za mene je ovo najbolji mec svih vremena, nazalost bojim se i zadnji titanski okrsaj na ovom nivou i formama. Ovo se ne ponavlja.
Mislim da zbog ovoga i postoji. Sva ta elita koja divlja, provocira, zviždi a on ih kulerski popiša i ostavi. :urnebes:

Inače, mislim da će USO ove godine biti strahota. Ni za koga se ne može reći da je favorit. Federer se opasno podigao i baš mu godi ovo biranje turnira. Ne forsira se previše i dolazi taman spreman na turnire koji ga zanimaju. Rafu i Novaka ne moram ni pominjati, ipak su mlađi i spremniji. Svako ima svoju računicu i svoj motiv. Daj Bože da još neko od ovih mlađih iskoči. Mada, na šta se tenis sveo, prije da će Wawrinka još jednom bljesnuti, ili povrijeđen Murray igrati ulogu četvrtog jahača. Idemo na US turneju. :beba:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 jul 2019, 23:10

@JoeBleck

Otkud sad NATO u ovoj priči, auuuuuuu ...
Možda mu je to i prednost , nema nikakav pritisak , država nije ulagala u njega (tako kaže tata Srđan) , znači ne osjeća dužnost da kroz rezultate vrati ta ulaganja , živi u Monaku , za Srbiju igra kad mu se digne , znači čovjek igra bukvalno za svoje zadovoljstvo, Srbija i Balkan odavno nemaju veze sa Đokovićem , osim restorana po Beogradu...

Evo ti i Jokića , lik neviđeno u historiji NBA , klanja mu se čitav Denver , kaže trener ko god da dođe mora mu se prilagoditi ...
Iz Srbije je također, nema to veze..
Slažem se da je teže, ali ne toliko koliko ti želiš da prikažeš...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 jul 2019, 23:13

shevchet je napisao/la:Pošto je tema GRAND SLAM, a ne Djokovic, Federer ili Nadal, red je da čestitamo mix paru Dodig/Chan na tituli i paru Hsieh/Strycova čestitke za osvojenu titulu! BRAVO!

P. S. Jedan čovjek rodjen u Bosni i Hercegovini, ponovo osvaja GS, pa makar bio i mix... :mrgreen:

To što je igrao za našu reprezentaciju nema veze ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 14 jul 2019, 23:15

shevchet je napisao/la:Najružniji fudbaleru u historji...
Najveći meč svih vremena, ljudi snimili film o njemu, pogledaj ga, nećeš se razočarati.
Kakav ovaj meč najveći svih vremena, bolan, bolan... :mrgreen: :lol:
Nemam kad sad gledat, razgledam u kakvu kafanu ici i koje kurave zitigu od ovih nakockanih para. :lol:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 jul 2019, 23:16

Strašan je meč bio, možda nijeedna od njih danas nije pokazao svoj maksimum, igrački maksimum, ali je meč bio epski. Nevjerovatna borba dvojice velikih šampiona. Vidjeli smo padove, uspone, preokrete, brutalne poene, pa i neke lošije poene ali u globalu vrhunski meč, dostojan velikog finala.

Federer je imao svojih šansi, ovo je trebao dobiti, pogotovo u petom setu kad je imao meč lopte, veliki choke. Ne bih ja to baš povezao sa mentalnom snagom Novaka, nije on tu uradio puno toga, Federer je imao loše odluke u tim momentima. Ali bih cijeli meč povezao sa nevjerovatnom mentalnom snagom Novaka, nevjerovatno je kako je uspio dobiti ovo danas jer bio je realnije da je izgubio 3-0, igrački, ali je neviđenim mentalnim borbama uspijevao ostati u meču, bitne poene dovoditi u svoju korist. Strašno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 14 jul 2019, 23:17

shevchet je napisao/la:Pošto je tema GRAND SLAM, a ne Djokovic, Federer ili Nadal, red je da čestitamo mix paru Dodig/Chan na tituli i paru Hsieh/Strycova čestitke za osvojenu titulu! BRAVO!

Ima svakako, momak je regularan lik, extra momak!

Sjedio sam par puta sa njim, dok je još igrao za našu repku...
Bukvalno je bio prisiljen da igra za Hrv, jer od našeg Saveza tad nije bilo ni slovo S, a finansijski nije mogao izdržati...
Zato mu još više skidam kapu na tituli!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 14 jul 2019, 23:18

Ma dobro,pretjerujete za publiku vazda i kao taj animozitet zapada prema Djokovicu zato sto je iz Srbije.Licno mislim da to nema nikakve veze.Federer i Nadal su se prije pojavili,prije su publici pruzili meceve slicne danasnjem i logicno je da ih publika podrzava,jer su duze uz njih i njihove karijere.To sto vi i ovi preko Drine mislite da to ima veze s tim odakle je on ,to je samo pokazatelj kompleksa nize vrijednosti.

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 14 jul 2019, 23:20

Effenberg je napisao/la:
shevchet je napisao/la:Najružniji fudbaleru u historji...
Najveći meč svih vremena, ljudi snimili film o njemu, pogledaj ga, nećeš se razočarati.
Kakav ovaj meč najveći svih vremena, bolan, bolan... :mrgreen: :lol:
Nemam kad sad gledat, razgledam u kakvu kafanu ici i koje kurave zitigu od ovih nakockanih para. :lol:
Milioni, kamioni, avioni...
Pa nije kofer para, idi napij se u prvu kafanu i potroši to... :lol:
I zahvali se Shevchetu što je 1.5 sat prije najavio 12-12 u petom, hvala što imaš povjerenja u Shevcheta! :mrgreen: :thumbup:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 14 jul 2019, 23:28

@sefkane kad to ba nisam vidio. Sto ne odigra kad si tako pametan. Ipak si ti gledo prave tenise uzivo. :mrgreen:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 14 jul 2019, 23:32

Effenberg je napisao/la:@sefkane kad to ba nisam vidio. Sto ne odigra kad si tako pametan. Ipak si ti gledo prave tenise uzivo. :mrgreen:
Koje je tvoje misljenje o publici i organizaciji US opena :D
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 jul 2019, 23:34

Ima li neko da psotavi podatak o broju asova, servis volej poena ?
=\_1921_/=

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 jul 2019, 23:36

"Zamisli da je MJ rođen u Beogradu" hahaha

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 14 jul 2019, 23:37

bombaysaphire je napisao/la:@JoeBleck

Otkud sad NATO u ovoj priči, auuuuuuu ...
Možda mu je to i prednost , nema nikakav pritisak , država nije ulagala u njega (tako kaže tata Srđan) , znači ne osjeća dužnost da kroz rezultate vrati ta ulaganja , živi u Monaku , za Srbiju igra kad mu se digne , znači čovjek igra bukvalno za svoje zadovoljstvo, Srbija i Balkan odavno nemaju veze sa Đokovićem , osim restorana po Beogradu...

Evo ti i Jokića , lik neviđeno u historiji NBA , klanja mu se čitav Denver , kaže trener ko god da dođe mora mu se prilagoditi ...
Iz Srbije je također, nema to veze..
Slažem se da je teže, ali ne toliko koliko ti želiš da prikažeš...
Citas li ti sebe druze ?

Pises o periodu nakon silnog uspjeha.Poenta je da je Novak iz konzerve napravio kompaniju , a MJ kojeg ti pominjes je rodjen u kompaniji.
Kompanija je MJ-u dala sve u zivotu , napravila od njega ono sto jeste , a konzerve je Noletu dala trnje, a sam se vinuo u zvijezde.

Naravno da je stanovnik Monaca , da nece placati porez drzavi koja mu reket nije obezbijedila a kamoli nesto drugo, da nece trpati pare u debele njuske kako bi se dokazao kao velika “Srbenda” ?
Novak je veliki covjek i najveci sampion ikada u sportu.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 jul 2019, 23:37

shevchet je napisao/la:

Ima svakako, momak je regularan lik, extra momak!

Sjedio sam par puta sa njim, dok je još igrao za našu repku...
Bukvalno je bio prisiljen da igra za Hrv, jer od našeg Saveza tad nije bilo ni slovo S, a finansijski nije mogao izdržati...
Zato mu još više skidam kapu na tituli!

Normalno, jer je jeo makarone za doručak, ručak i večeru od naše države...
Kako nas država pazi , a odvratni Vučko u Srbiji ti završi stan i doživotnu penziju...
Asmir Kolašinac je primjer , studirao DIF ovdje , tražio minimalne uslove , kažu naši da nije to to..

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.