Godine nemaju veze ako igrac pokazuje ono sto se od njega ocekuje. Dupovac da ih ima 22 opet nije igrac za Sarajeva. Njegovih 28 sam spomenuo u kontekstu, da je on svoje sto se tice fudbalskog napretka odsvirao davno, dok Kurdiceve godine itekako daju nadu, da moze ostvariti odredjeni napredak, ako mu je trenutni potencijal na odgovarajucem nivou. Ahmetoviceve godine niko ne spominje, osim u eventualno pozitivnom kontekstu kako igrac sa 34 na ledjima igra sa vise borbe i zara od nekog mladica.
Druga je stvar sto nasa djeca sa 17, 18 umisle da su Iniesta, Ronaldo i sta ja znam, furaju ih lajkovi i komentari djevojcica po drustvenim mrezama, a kad treba to znanje dokazati na zelenom terenu tu zakazu. Masu tih "talenata" je islo po posudbama u federalnu ligu, pa su se i tamo gubili bez traga. Kvalitet kad tad izadje na vidjelo, Pidro ode u Bosnu iz Visokog i bude dio prvih 11, vrati se iskoristi sansu i hajmo dalje. Mi o nekim pojedincima stvorimo mit da su aman zaman nesto, a nismo ih ni gledali, vec na osnovu prica rekla-kazala zakljucujemo eh taj je nova zvijezda, i sl.
Treba biti spreman dati mladom igracu sansu, ali isto tako treba balansirati da se to ne osveti na rezultatima koji su nama u prvom planu. Ne moze ni svaka generacija iznjedriti novog Mukajica, Kovacevica i sl., bit ce ih masu od kojih nikakve koristi necemo imati... Nadam se da ce biti prilike da kroz mjesec-dva vidimo konkretnije na djelu nekog od ovih novih (Djokanovic, Salcin, Dervisagic, Imamovic, Hasanovic). Vjerujem i nadam se da sportski sektor ima plan kad, koliko i kako dati nekim od tih mladica sansu.