FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

THEC
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la THEC » 24 jul 2019, 22:35

Rahma je napisao/la:Znate li da, ako bi kojim slucajem usli u grupnu fazu, morali bi igrati izvan granica BiH :D
Svakako je Hajduk ispao pa taman da mogu gledati grupnu fazu EL :kafa: :lol:
Pyro is not a crime !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2019, 22:36

miky_hz je napisao/la:Nasi

Iz FK Sarajevo kažu kako je većinski vlasnik upravljačkih prava FK Sarajevo Vijetnamac Nguyễn Hoài Nam ponudio svoju pomoć u realizaciji ranije postavljenih zadataka i ciljeva, ali da iz Centra za sport i rekreaciju nisu dozvolili da ta sredstva idu u unutrašnju, već vanjsku infrastrukturu, što ne predstavlja kriterij za kategorizaciju stadiona.

"Većinski vlasnik ulagačkih prava Nguyễn Hoài Nam ponudio je finansijsku pomoć za unapređenje stadiona uoči utakmice reprezentacije BiH protiv Italije, što bi donijelo i bolje uslove za naredne utakmice FK Sarajevo. Međutim, Centar za sport i rekreaciju (CSR) je bio isključiv da ta sredstva mogu ići samo za vanjsku infrastrukturu koja ne predstavlja kriterij za kategorizaciju stadiona. Radovi na terenu, te osposobljavanje prostorija za novinare po CSR-u nisu bile prioritet. Nalazimo se u nezavidnom položaju i žao nam je da ne možemo svoje navijače dočekati na Koševu", kazala je za Klix.ba direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić

Savez
tim u vezi, pozvali smo Nihada Hodžića, izvršnog direktora sektora za administraciju pri NS BiH, a koji je za Klix.ba rekao da su čelnici FK Sarajevo sve vrijeme znali da stadion ne ispunjava uslove te da ih informacija iz UEFA-e nije ni mogla, a ni trebala iznenaditi.

"Koševo ni danas, kao ni prije tri mjeseca, nema uslove za ispunjenje treće kategorije, a koji su potrebni da bi se na tom stadionu igralo 3. pretkolo Evropske lige. To je jasno kao dan i nije nikakva senzacija. Na sastancima smo predstavili sve finansijske aspekte koji su potrebni da bi stadion dobio tu kategoriju, ponudili smo pomoć, a sve s ciljem kako bi stadion Koševo dobio dozvolu za igranje protiv Italije u novembru kao i za eventualne utakmice 3. i 4. pretkola Lige prvaka i Evropske lige", kazao je Hodžić.

Ker
kontaktirali smo načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića, koji nije želio komentarisati ovaj slučaj već je poručio da odgovore u vezi stadiona treba tražiti u Nogometnom savezu BiH.
Naši uradili sve, pogotovo gospodin Nam koji je ponudio da bukvalno baci novac i hvala mu na tome.
Savez korektan iako su se trebali više i oni angažovati ali ništa se ne može mjeriti sa onim zelenim smrdljivim debilima.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 24 jul 2019, 22:36

A kakva je procedura i ima li neke sanse da se na butmiru nesto sredi da se liga tamo igra?
You are someone else I am still right here

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 24 jul 2019, 22:39

Rahma je napisao/la:Znate li da, ako bi kojim slucajem usli u grupnu fazu, morali bi igrati izvan granica BiH :D
Igrali bi opet u Zenici.

Ako nijedan stadion ne zadoboljava kategoriju, igra se na najboljem/onom koji ima najvisu kategoriju u drzavi.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 24 jul 2019, 22:40

Kalju primi petardu.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2019, 22:41

Pasha je napisao/la:
Igrali bi opet u Zenici.

Ako nijedan stadion ne zadoboljava kategoriju, igra se na najboljem/onom koji ima najvisu kategoriju u drzavi.
Pravilo je da moraš ići van države ali UEFA nikada ne bi napravila takav problem i zato bi pustili tu da se igra.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2019, 22:44

1. pretkolo lige prvaka:

Celtic - Sarajevo 2:1

2. pretkolo lige prvaka:

Celtic - Nomme Kalju 5:0

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 24 jul 2019, 22:45

BordoSarajevo je napisao/la:Kalju primi petardu.
nema veze oni nemaju nas luzerski mentalitet :mrgreen:
You are someone else I am still right here

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 24 jul 2019, 22:48

Ne znam bas, sjecam se da je bila prica o tome dok smo igrali play-off i kad su uslovi bili manje zahtjevni. Rigorozna je UEFA pod tim pitanjem, mislim da bi prije ukinuli klub iz takmicenja nego dopustili tako nesto.
Amer Dupovac!

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 24 jul 2019, 22:51

Rahma je napisao/la:Ne znam bas, sjecam se da je bila prica o tome dok smo igrali play-off i kad su uslovi bili manje zahtjevni. Rigorozna je UEFA pod tim pitanjem, mislim da bi prije ukinuli klub iz takmicenja nego dopustili tako nesto.
iskreno ja se ne sjecam da je neki klub igrao van svoje drzave, tako da ne bi ni sad sigurno, no svakako daleko smo mi jos od toga, prvo da vidimo s kim cemo igrati u 3. pretkolu pa sve i da napravimo iznenadjenje i prodjemo nije nam to garant grupne faze jer imas i play off
Pyro is not a crime !

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 24 jul 2019, 22:52

Kad procitam ove komentare na klixu u vezi Koseva, onda me i ne cudi sto nam se sve ovo desava. Koliko glup narod, nevjerovatno.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2019, 22:55

skoJaa je napisao/la:Kad procitam ove komentare na klixu u vezi Koseva, onda me i ne cudi sto nam se sve ovo desava. Koliko glup narod, nevjerovatno.
Pa dobro jesi li čuo za plaćenike :D
Sjećam se ja prošle godine u vrijeme izbora i sad neki intervju sa Fahrom na klixu i odem na komentare kad jedno 400 komentara i sve spam kako je on jedan jedini, najbolji, najjači i svaki takav upis je imao preko 1000 lajkova a sve na isti kalup, mislim ono :D

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 24 jul 2019, 22:58

Pa Rijeka igrala na Kantridi skupinski dio LE, nemojte mi govoriti da je Kantrida Wembley, u rangu je sa npr Gradskim stadionom Banja Luka.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 24 jul 2019, 23:00

Nije da branim neku stranku, ali idu mi na qrac ova stranacka prepucavanja, pa cak i ovdje. Clan odbora za rekonstrukciju Koševa je i Igor Stojanović SDP, i sto sta je obecavao povodom stadiona. Od investitora iz Rijada do nekih Australaca ili koga vec. Ne branim SDA, ko ih yebe, ali ovdje se svi zayebavaju sa navijacima.

Sa Koseva se mora bjezati, a gradu ostaviti stadion nek se urusi, jer ga nece imati vise ko odrzavati.

Ovo je ba sramota. Za 30 godina da glavni grad nema stadiona.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 24 jul 2019, 23:01

MortemHz je napisao/la:1. pretkolo lige prvaka:

Celtic - Sarajevo 2:1

2. pretkolo lige prvaka:

Celtic - Nomme Kalju 5:0
Celtic je jaka ekipa, to je vidio svak ko se iole razumije u fudbal. To sto nas nisu nakantali, ne znaci da su slabi vec, da smo se dobro pripremili na njih i kao sto sam rekao Husref polako dolazi sebi u taktickom smislu, vidjelo se to protiv Celtica i sad protiv Zrinjskog.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2019, 23:01

ElCartel11 je napisao/la:Pa Rijeka igrala na Kantridi skupinski dio LE, nemojte mi govoriti da je Kantrida Wembley, u rangu je sa npr Gradskim stadionom Banja Luka.
Mislimo na isto, kad su pozvali stručnjake iz UEFA-e i kad su zamolili da igraju grupnu fazu, predstavili plan kako bi stadion trebao izgleda i da su obećali radove.

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 24 jul 2019, 23:02

MortemHz je napisao/la:
skoJaa je napisao/la:Kad procitam ove komentare na klixu u vezi Koseva, onda me i ne cudi sto nam se sve ovo desava. Koliko glup narod, nevjerovatno.
Pa dobro jesi li čuo za plaćenike :D
Sjećam se ja prošle godine u vrijeme izbora i sad neki intervju sa Fahrom na klixu i odem na komentare kad jedno 400 komentara i sve spam kako je on jedan jedini, najbolji, najjači i svaki takav upis je imao preko 1000 lajkova a sve na isti kalup, mislim ono :D
Ma razumijem to, ali ima i glupe raje da se zijanis.

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 24 jul 2019, 23:03

Kad bi nekom, hm....ludom srećom, izborili grupu u EL, đe bi mi igrali?

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 24 jul 2019, 23:05

kenanbrajic je napisao/la:Kad bi nekom, hm....ludom srećom, izborili grupu u EL, đe bi mi igrali?
Na Grbavici ako nam puste. :bih:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 24 jul 2019, 23:06

ElCartel11 je napisao/la:Pa Rijeka igrala na Kantridi skupinski dio LE, nemojte mi govoriti da je Kantrida Wembley, u rangu je sa npr Gradskim stadionom Banja Luka.
Mozda na prvi pogled, ali dosta se opcenito ulagalo u njihov stadion. Mislim da imaju namjeru izgraditi novi, veci, koji bi trebao zadovoljavati haman najvise UEFA stamdarde.

Ako bi se desila grupna faza, mislim da bi prvi izbor bio Zagreb i Maksimir.
Amer Dupovac!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 21 gost.