A jel ima prostora oko stadiona za neku "modernizaciju" obzirom da je rijeka odma pored stadiona i da ima objekata oko istog?skoroalen je napisao/la:Iduće godine.Stroj1946 je napisao/la:Kad su izbori opstinski?
Zato treba izganjat Otoku kako god. Jednu tribinu imaš, teren imaš, lokacija beton. Koliko je kone koštala jedna tribina? Napravit još jednu za početak, imaš dvije tribine, nas i nema na 90% utakmica u sezoni više od 3-4 hiljade. Onda se dalje postepeno gradit. Samo, ne znam koliko je realno da dobijemo to zemljište, garant je nemoguće.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Da ti se opstina Novi Grad odrekne onako atraktivne lokacije za dzaba, zaboravi. Da im je platis, nema sanse, preskupa je to igranka.
Koncesija neka, tesko.
Otoka je nerealna.
Koncesija neka, tesko.
Otoka je nerealna.
Ma gdje ce u onu rupu bez dna ulagat. Ma mafija. Ajnadzic je smece tesko od covjeka.Hajdeee je napisao/la:p
Pa Nam im je nudio novac za neke segmente na Kosevu, odbili su ga. Oni imaju skroz druge planove sa stadion i zemljiste oko njega. Mafija.Stroj1946 je napisao/la:Ne znam, otkud Namu i Tanu milioni?Kamuflazn je napisao/la:Odakle pare za stadion?
Lokacija je super, al je problem stadiona na Otoci, sto je nabijeno sad sve previse. Jedina opcija bi bila da se Vistafon onaj srusi i napravi dodatan prostor. Inace ondje moze maksimalno da se napravi stadion kapaciteta do 10.000 mjesta, ja mislim da je to bilo u planu Gracica, sto je recimo za nas malo.skoroalen je napisao/la:
Zato treba izganjat Otoku kako god. Jednu tribinu imaš, teren imaš, lokacija beton. Koliko je kone koštala jedna tribina? Napravit još jednu za početak, imaš dvije tribine, nas i nema na 90% utakmica u sezoni više od 3-4 hiljade. Onda se dalje postepeno gradit. Samo, ne znam koliko je realno da dobijemo to zemljište, garant je nemoguće.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 25 jul 2019, 10:30, ukupno mijenjano 1 put.
Evander je napisao/la:Velez je najbolji primjer kako nesto uradis, kad te muka natjera.
Najbolja stvar koja im se mogla desiti, je to da ih istjeraju sa Bijelog Brijega.
Da nije bilo toga i oni bi sad igrali na onom ruglu od stadiona, koje ce vjecno ostati onakvo isto kao i Kosevo.
Ovako, malo po malo, dobijaju funkcionalan i lijep stadioncic. Poceli su od nule, od malog prigradskog igralista, za par godina ce imati ponajbolji stadion u BiH, gdje ce jos malo pa i Zrisnjski morati igrati domace Euro utakmice.
Sve si u pravu.
U centru nema šanse da nađeš zemlju,a i da nađeš to je preskupo.
I ja sam za Butmir, a i mnogo je realna opcija.Ilidja se izgradila,Butmir će biti slijedeće naselje gdje će nastati novo gradilište,i ulaganje,zbog geografskog položaja,blizine grada,planine Igmana,te blizine aerodroma.
Možda će nekim biti smiješno,al mi nismo ni svjesni na kojem mjestu imamo lokaciju za gradnju stadiona.
-
Historicar
- Kontakt:
Oktobar 2020, ovi iz opštine će se "sjetiti" negdje u aprilu - maju 2020 da sređuju stadion, cilj im je vjerovatno bio da se stadion radi u izbornoj godini. Sve je to u detalje isplanirano, Ajnadžić će za pare i glasove, majku rogatičku prodati.Stroj1946 je napisao/la:Kad su izbori opstinski?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Već vidim u septembru onu seljačku facu na bilbordima uz slogane kako ćemo graditi stadion zajednoStroj1946 je napisao/la:Ma ja ba, zato se ovo i desava. Sad ce sve stati, zaustaviti procese i projekte do sliedece godine, do izbora.benko21 je napisao/la:lokalni oktobar 2020.Stroj1946 je napisao/la:Kad su izbori opstinski?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Spominjala se prije par mjeseci neka parcela u Halilovićima, šta je s tim?
Meni iskreno ne smeta Butmir. Jbg, ne možeš nać lokaciju da odgovara svima nikako, nekom sa Ilidže je Koševo predaleko a znam dosta naših navijača sa Ilidže. Nama iz drugih gradova je top, bez ikakve gužve s autoputa dolaziš u Butmir, ko živi u Ilijašu i dalje, zna kako je kad u Vogošći začepi. Ako ima potencijala u Butmiru, to je to, ne treba bježat od tog.
Meni iskreno ne smeta Butmir. Jbg, ne možeš nać lokaciju da odgovara svima nikako, nekom sa Ilidže je Koševo predaleko a znam dosta naših navijača sa Ilidže. Nama iz drugih gradova je top, bez ikakve gužve s autoputa dolaziš u Butmir, ko živi u Ilijašu i dalje, zna kako je kad u Vogošći začepi. Ako ima potencijala u Butmiru, to je to, ne treba bježat od tog.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
insegnante
- Kontakt:
Sta je sa onim poljanama na Sipu, tamo ima prostora?
Skupi su stadioni, ako hoćeš da išta dobro izgleda, a hoćeš jer je 2020 a ne 1970. Mislim jedan od 15 hiljada bi koštao preko 60, 70 mil, ako ne i više. Kad se pravi da se onda napravi kako treba. I veći stadion nam ne treba. U taj projekat bi se morao uključiti grad, opština, klub. Uglavnom to bi trebalo biti negdje van grada, sa mjestom za parking i da ima javni prevoz.
U Halilovicima NSavez hoce da gradi nacionalni stadion.
Pa ko ce ti to dati? Anjadzic, koji zeli da klub istjera iz poslovne zgrade u kojoj je?insegnante je napisao/la:Sta je sa onim poljanama na Sipu, tamo ima prostora?
- FKS -
Samo lokacija preko puta gdje stanuje nas Strojskoroalen je napisao/la:Spominjala se prije par mjeseci neka parcela u Halilovićima, šta je s tim?
I to po mogucnosti da sa balkona gleda FKS.
Sarajevo je mali grad i niti jedna lokacija ne moze biti predaleko. Bitno je samo dobra uvezanost gradskog prijevoza.
A oni koji bi zelili da u papucama za 3 minute budu na stadionu, neka prate opstinske ekipe Vrbanjusa, Unis, Vratnik, Saobracajac...
A oni koji bi zelili da u papucama za 3 minute budu na stadionu, neka prate opstinske ekipe Vrbanjusa, Unis, Vratnik, Saobracajac...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Butmir nije povezan nikako.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Da, morali bi se riješiti i putevi i ceste. Kakav bi to krkljanac bio do Ilidže u vrijeme tekmi, bilo kakvog događaja na stadionu, da je dole negdje. Stane auto u nedžarićima, red do malte. Bio bi to fin projekat da se napravi stadion.
De ba, je l' vi navijate za nas il za Koševo?
Izgleda da smo osuđeni na Olimpijski stadion još mnogo vremena.
Izgleda da smo osuđeni na Olimpijski stadion još mnogo vremena.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Otoka je naj bolje rjesenje a ujedno i naj jeftinije. Ubjeden sam da sa 8-9 m km se moze sredit onaj stadion da bude 3 kategorija i da ima 5-6000 mjesta. Sto je za pocetak sasvim dovoljno. Navijaci sponzori nam tan bi to mogli pogurat i nikom nebi bilo puno. I onda vremenom ulagat povecavat kapacitet.
60-70 m km je nerealno da mi potrosimo u stadion cak i u procesu sledeci 30 godina
60-70 m km je nerealno da mi potrosimo u stadion cak i u procesu sledeci 30 godina
Ma ne vjerujem, ja mislim da je on ispusio foru svakako. Da hoce ko normalniji doci, barem da se oko buduceg stadiona nesto skonta.MortemHz je napisao/la: Već vidim u septembru onu seljačku facu na bilbordima uz slogane kako ćemo graditi stadion zajedno
Jedino da se prvo poluvrijeme poluvrijeme branimo, a drugo napadamoZip je napisao/la: Samo lokacija preko puta gdje stanuje nas Stroj
I to po mogucnosti da sa balkona gleda FKS.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 25 jul 2019, 11:07, ukupno mijenjano 1 put.
8-9 miliona je nedovoljno samo za zemlju tamo, bez icega.Pitar6785 je napisao/la:Otoka je naj bolje rjesenje a ujedno i naj jeftinije. Ubjeden sam da sa 8-9 m km se moze sredit onaj stadion da bude 3 kategorija i da ima 5-6000 mjesta. Sto je za pocetak sasvim dovoljno. Navijaci sponzori nam tan bi to mogli pogurat i nikom nebi bilo puno. I onda vremenom ulagat povecavat kapacitet.
Ako mislis da ce ti opstina ono pokloniti, onda si pravo naivan
Samo pere pare zelena stoka u suradnji sa CSR-om preko stadiona, **** im mokri cvorovi i vanjski enterijer sve uzduz i poprijeko sto imaju i to 55 puta koliko su ih radili...
Ima Boga, doci ce i vama kraj... ne treba kleti nista, al nicija do zore nije gorila...
Ima Boga, doci ce i vama kraj... ne treba kleti nista, al nicija do zore nije gorila...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
I ta prica za naqcionalni stadion je supljak samo takav. Nadam se da je nasa uprava napokon shvatila ono sto smo svi znali, da sa zelenima nema pregovora i dogovoro oko bilo cega, ne samo stadiona. Nadam se da su shvatili da im rade iza ledja, da su svaku ideju FKS oko stadiona u startu odbili prije nego je i cuju. Valjda skontaju da vec danas moraju poceti traziti rjesenje i ne dopustiti da vise IKADA ubiru politicke poene preko kluba.
Sada ce prica ako dodjjemo na vlast mi cemo praviti stadion. I to je laz. DA hoce, sad bi ga mogli praviti, istog trenutka. Ali nece, nego ce pricu pricati djeci i lakovjernima... Nama ostaje nada da ce Nam shvatiti sta se radi, da ce uzeti Otoku i napraviti 15k stadion, koji bi bio natkriven i garantujem prosjek od 8 do 10 milja bez problema ako ne i vise. Poslovni prostori, kafici, hrana na stadionu, pice... ovako, realno, kalja se ime kluba, grada, koji sebe predstavlja kao neku metropolu a iide se u manji grad igrati utakmica 3 pretkola EL
Sada ce prica ako dodjjemo na vlast mi cemo praviti stadion. I to je laz. DA hoce, sad bi ga mogli praviti, istog trenutka. Ali nece, nego ce pricu pricati djeci i lakovjernima... Nama ostaje nada da ce Nam shvatiti sta se radi, da ce uzeti Otoku i napraviti 15k stadion, koji bi bio natkriven i garantujem prosjek od 8 do 10 milja bez problema ako ne i vise. Poslovni prostori, kafici, hrana na stadionu, pice... ovako, realno, kalja se ime kluba, grada, koji sebe predstavlja kao neku metropolu a iide se u manji grad igrati utakmica 3 pretkola EL
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], teamnorth1989 i 76 gostiju.