Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

almin9
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la almin9 » 09 nov 2010, 09:05

Kad je Željovac navalio sa uvaljivanjem svojih (Kerla, Šehić, Višća...)

Evo onda još jedan klip Burića iz Premijer lige od prije 2-3 sezone.
[youtube][/youtube]

Intervencije na 0:37 i 4:06 :)
Dario ~8~ Puric: "Hvala Robijasi, hvala Zenico ...idemo dalje...KUP JE NAS !"

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 nov 2010, 11:50

Par stvari za Kerlu i odličnog Bundesligaša Kaiserslautern. Momak nije dobio dozvolu od Želje da tamo igra prijateljske utakmice, tako da ga nisu mogli ni provjeriti. Transfer je bio osuđen na propast. Osim toga, toliko je napredovao da je to nevjerovatno. Prije tog odlaska u Njemačku je bio solidan, a otkako se vratio je doslovno strašan svaku utakmicu, svaki duel.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 nov 2010, 11:56

Pa stani, prvo ti je opravdanje što je tad imao 20, a onda postaviš njegov video iz tog doba da pokažeš kako je ekstra :mrgreen: Pogledao sam opet taj dio i nisam impresioniran. Dosta mi liči na Šehića po konstituciji. Samo je još mršaviji. A nisam još vidio nijednu vrh intervenciju na tim videima kakve sam viđao kod Šehića, što ne znači da je Burić lošiji. Znaće se sve za par godina.

Na ovoj gore utakmici je Šehić mogao braniti šut Šabića, ali je Burić i kod prvog gola mlitavo reagovao.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 09 nov 2010, 16:37

sehic godinu mladji od burica i nizi, buric bio standardan za repku(do 21. god) iako je mogao i sehic braniti, seha i dalje brani u zelji dok je buric ''davno'' otisao u poljsku, kako god jacu ligu od ove nase... samo cinjenica da jedan brani protiv velikana fudbala kao sto su sarajevo,borac,celik.. dok drugi brani protiv malih klubova kao sto su city,juve, ili red bull pokazuje ko je bolji ...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 nov 2010, 17:59

Šehić mlađi godinu i 7 mjeseci, a razlika u visini je par centimetara, ako je tačno da je Burić visočiji. To koga je selektor mlade svojevremeno preferirao ne znači ama baš ništa. I da, najsmješnije od svega je što ti misliš da se Šehić ne bi mogao prodati u klub tipa Lech, kojeg ni Burić očima ne bi vidio, da mu Željina škola(Štilić) nije vrata otvorila. Baš k'o i Džeko u Češkoj, a i Cocalić u Grčkoj, gdje bi trebali uskoro Kerla i mali Zolotić, junior Želje. Da hoće iko drugi negdje otvoriti vrata našim igračima, bilo bi super.

I ovo za mladu, tako su i Nurkovića stavljali kad je bio izlazno godište. Jednostavno se uvijek najstarijim davala šansa prije ostalih, kako bi se prodali. A mlađi su čekali svoju šansu. Tako da je Burić sigurno imao prednost jer je bio stariji.

Visca el Višća!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 09 nov 2010, 18:28

nije bio u kaiseru nego u duisburgu..trenirao 2 mjeseca s ljudima i toliko je dobar bio da im ni na pamet nije palo da iskesiraju par stotina hiljada za njega...vi samo masturbirajte da igrace iz domace lige a niste ni svjesni koliko nam je liga jadna a samim tim i igraci...kerla bi mozda mogao do grcke ali to mu je plafon za sljedecih par godina..e onda nakon toga daj boze ali trebat ce mu minimalno 2 godine tamo da bi mogao razmisljat o iole jacem klubu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 nov 2010, 18:57

Kerla je bio u Kaiserslauternu. Nemoj da sad tražim slike sa treninga, koje sam gledao svojim očima, a koje su slikali navijači Kaiserslauterna i stavljali na svoj forum. Proba za koju mu se nema šta reći, jer mu nije bilo dozvoljeno da igra bilo kakve utakmice. Obeštećenje je bilo 65.000 eura. Ne znam kako imaš obraza lupati neke cifre i klubove kao da si nešto upućen, kad apsolutno nisi. Te laži samo kod tebe prolaze, nemoj ih i ovdje plasirati. I da, ti znaš šta je kome padalo na pamet :lol: :roll:

Visca el Višća!

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 09 nov 2010, 19:09

pa zasto ga onda ne prodaju u jaci klub??? kako nije bitno koga je selektor preferirao, bitno je jer je u tom trenutku buric bio bolji, kao sto je i sad, jer ste vi sami (na temi zelje) pisali da sehic ne valja i tako je bilo do prosle godine... mislim meni je svejedno dizi ti zelju koliko hoces, ali hapoel spusti sve... ugl koliko je jaka liga jaka je i repka, nema zdrave repke bez zdrave lige.. ni jedan igrac nase lige nije dorastao reprezentaciji, tako ni zeljini ni celikovi...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 nov 2010, 20:33

Šehić i Kerla će još dvije utakmice odraditi u našoj ligi i idu vani. 99,99%
I Šehić do prošle godine i ovaj sad se itekako razlikuju. Igrači napreduju, nazaduju, to je normalna stvar.
Također, mislim da bi i Purić trebao biti kandidat za reprezentaciju, kad bi igrao svaku utakmicu kao protiv Želje. A nemam ga priliku gledati, pa ne znam. Na Grbavici je bio strašan. Od igrača Želje trenutno, za reprezentaciju bi se mogao probati Kerla, a Šehić se sa Burićem bori za poziciju broj 3 trenutno. I još mislim da je Višća najveći potencijal u ligi, koji ako uspije igrati bez oscilacija, sigurno će doći do reprezentacije. Mislim da to nije pretjerivanje. Jedan mogući treći golman i jednog ili dvojicu za provjeriti. To je što se tiče Želje trenutno. Imamo još par strašnih talenata u mlađim kategorijama za koje će biti čudo ako se ne razviju u igračine. Mali Hodžić za kadete daje već drugu sezonu dva gola po utakmici, a nedavno je dao i hattrick za reprezentaciju u pobjedi nad Estonijom od 4:1. Prekucaće Džeku ako ovako nastavi. Uvršten je u tim za sutrašnju utakmicu sa Braniteljem.

Visca el Višća!

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 09 nov 2010, 20:53

Begovic od pocetka protiv Birmingema

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 09 nov 2010, 20:54

ma u celiku sve zavisi od purica, ali ja mislim da on ipak moze u repku prvenstveno radi svoje pozicije a to je krilo, tu smo tanki, dobar je on igrac, odlican za nasu ligu, i on mi se cini ide u januaru u inostranstvo, meni je ipak ova nasa liga previse hafifna da bi neki igrac mogao igrati u repki, najbolji su pokazatelji titule, jednu godinu osvoji jedan, drugu drugi a trecu treci, ne ovisno toliko ni o kvaliteti igraca..
santos je napisao/la:Begovic od pocetka protiv Birmingema
evo mu prilike da se pokaze.. proslu je bio dobar, sad cemo vidjeti ima li kontinuitet...

crnaguja

Post Postao/la crnaguja » 09 nov 2010, 21:02

Željovac je napisao/la:Šehić mlađi godinu i 7 mjeseci, a razlika u visini je par centimetara, ako je tačno da je Burić visočiji. To koga je selektor mlade svojevremeno preferirao ne znači ama baš ništa. I da, najsmješnije od svega je što ti misliš da se Šehić ne bi mogao prodati u klub tipa Lech, kojeg ni Burić očima ne bi vidio, da mu Željina škola(Štilić) nije vrata otvorila. Baš k'o i Džeko u Češkoj, a i Cocalić u Grčkoj, gdje bi trebali uskoro Kerla i mali Zolotić, junior Želje. Da hoće iko drugi negdje otvoriti vrata našim igračima, bilo bi super.

I ovo za mladu, tako su i Nurkovića stavljali kad je bio izlazno godište. Jednostavno se uvijek najstarijim davala šansa prije ostalih, kako bi se prodali. A mlađi su čekali svoju šansu. Tako da je Burić sigurno imao prednost jer je bio stariji.
ajd samo objasni na koji nacin je stilic otvorio vrata buricu? zar nije logicnije da jedan igrac iz zeljine skole (stilic)otvori vrata igracu koji isto potice iz zeljine skole (sehic)? pa nije stilic predsjednik da odredjuje koji ce se igraci dovodit u lech.ako buric brani protiv man.citya on mora biti makar 3.golman repke.znamo svi vic o sehicu i besliji nakon hapoela... :D
"Ako nekoga ne smatras za svoju drzavu kao i repku i igrace.A na ovom forumu se vecinom pise o BIH igracima i repci.Onda svaka ptica svome jatu leti." by harishp :)
Podržite akciju "Vratimo Hareta u osnovnu školu"!!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 10 nov 2010, 00:37

Željovac je napisao/la:brazzo, evo i original i obrati pažnju na sjenu dole na zemlji. Ne mogu ni da zamislim gdje ti vidiš da je Avdić skočio samo jedan cm. Bijela linija je metar s njegove lijeve strane. Nije ispod njega. Sad mi žao što izbrisah video.

slika
ma daj ba jbt pa koliko to smatraš da se odrazio pola metra :shock: ali ajde nebitno je kako god ja se slažem da Kerlu treba provjeriti mada kako se ponaša selektor teško da će on doći na red u skorije vrijeme nažalost.

ma vidim sjenu ali ona je od drugog igrača a kažem ti ne trebamo se džaba raspravljati kad kvaliteta slike qrcu ne valja
Zadnja izmjena: brazzo, dana/u 10 nov 2010, 01:20, ukupno mijenjano 1 put.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 10 nov 2010, 00:59

Za crnuguju. Druže, pratiš li ti imalo fudbal? Pa znaš li kako to ide? Sumnjičavi su oko naših igrača i čim se neko dokaže, onda polete na naše tržište poučeni dobrim iskustvom. Nije slučajno Lech nakon Štilića doveo Handžića, Burića i Salčinovića. Da se Semir nije dokazao, batalili bi naše tržište, najvjerovatnije. Isto tako u Češkoj, a pogotovo u Teplicama ima bruka naših igrača. Nije ni Džeko tamo predsjednik, a nije ni Plišek, pa opet su poučeni fantastičnim iskutvom poletili ovamo. Isto tako se nedavno Panionios raspitivao za Željinog juniora Zolotića i ne bi me čudilo da Kerla baš tamo završi. Tako se otvaraju vrata. Klasična priča. Teoretski je moguće da bi navalili u Bosnu i da je Štilić tamo propao, ali da je vjerovatno? Nimalo.

Za brazzu, ne znam šta tebe zbunjuje, pa vidiš li dole gdje se sjena nalazi. Nije ništa abnormalno tu u skoku Kerle. Oko metar je iznad zemlje i skočio je iz punog zaleta, a i malo su mu noge savijene. Avdić je skočio manje od pola metra, ali je skočio koliko je mogao :mrgreen:
Nemoguće mi je da spominješ neki centimetar i tu tamo liniju, a da ne vidiš najobičniju sjenu ispod igrača koja ti sve govori. Ali nebitno. Ne moraju svi ni shvatiti sliku.

Visca el Višća!

crnaguja

Post Postao/la crnaguja » 10 nov 2010, 02:24

Željovac je napisao/la:Za crnuguju. Druže, pratiš li ti imalo fudbal? Pa znaš li kako to ide? Sumnjičavi su oko naših igrača i čim se neko dokaže, onda polete na naše tržište poučeni dobrim iskustvom. Nije slučajno Lech nakon Štilića doveo Handžića, Burića i Salčinovića. Da se Semir nije dokazao, batalili bi naše tržište, najvjerovatnije. Isto tako u Češkoj, a pogotovo u Teplicama ima bruka naših igrača. Nije ni Džeko tamo predsjednik, a nije ni Plišek, pa opet su poučeni fantastičnim iskutvom poletili ovamo. Isto tako se nedavno Panionios raspitivao za Željinog juniora Zolotića i ne bi me čudilo da Kerla baš tamo završi. Tako se otvaraju vrata. Klasična priča. Teoretski je moguće da bi navalili u Bosnu i da je Štilić tamo propao, ali da je vjerovatno? Nimalo.

Za brazzu, ne znam šta tebe zbunjuje, pa vidiš li dole gdje se sjena nalazi. Nije ništa abnormalno tu u skoku Kerle. Oko metar je iznad zemlje i skočio je iz punog zaleta, a i malo su mu noge savijene. Avdić je skočio manje od pola metra, ali je skočio koliko je mogao :mrgreen:
Nemoguće mi je da spominješ neki centimetar i tu tamo liniju, a da ne vidiš najobičniju sjenu ispod igrača koja ti sve govori. Ali nebitno. Ne moraju svi ni shvatiti sliku.
ma da? eto bas su oni zbog dobre igre stilica kao poluspica kupili golmana iz bosne.ti mislis da u europi samo tako bacaju 50 000 ili 100 000 eura,a da ni jednom ne pogledaju igraca kojeg kupuju.mislim da nema potrebe da raspravljamo.buric primi 1 od man.citya,a sehic primi 6 od hapoela.ja,i onaj protiv madjara.i onda ti mene pitas jel pratim fudbal.i ako nisi znao,svi organizovaniji klubovi imaju svoje skaute koji pokrivaju svaki dio europe i svijeta.cak i ako bih ne izbaci 10 godina nijednog dobrog fudbalera,ti skauti ce se uvijek motat po bosni i okruzenju.jer nikad ne znas kad mozes naletit na dobrog igraca.zato ti te price kako bi oni batalili nase trziste ne piju vode.nismo godinama dali igraca za talijanske lige,pa opet milan drzi svoje kampove ovdje,a preko skauta i prate nase igrace.malo vise objektivnosti ti ne bi skodilo.tebi je svaki igrac zelje messi,svaki golman zelje oliver kahn... ;)
"Ako nekoga ne smatras za svoju drzavu kao i repku i igrace.A na ovom forumu se vecinom pise o BIH igracima i repci.Onda svaka ptica svome jatu leti." by harishp :)

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 10 nov 2010, 12:46

crniguja dobro si mu to zadnje rekao previse on hvali viscu sehica.....

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 10 nov 2010, 13:57

Oko čega ja polemišem. Eto čista je slučajnost što je Lech nakon Štilića doveo još trojicu iz naše lige. Kao da ih odmah nije mogao svu četvoricu dovesti. Ili barem dvojicu, trojicu. Čista je slučajnost što u Teplicama igra 5 Bosanaca. I još 10 u ostalim klubovima Češke. Doveli bi ih sigurno i da Džeko nije prošao. I još kad bi mogao objasniti kako to da prije Džeke niko nije mogao u Češku, a sad je poplava naših igrača tamo ili istu stvar za Lech. Ja lično znam za situaciju sa Cocalićem gdje je momak otišao u Panionios na probu, baš kao i Jahić nekoliko sezona ranije. Tamo je prošao, postao standardan i sad ga ljudi iz kluba pitaju za neke igrače Želje, omladince. Smiješno da ovo moram objašnjavati. A ovaj dole što te poduplao je samo ljubomoran što su njegove vedete možda otvorile vrata nekome u Iranu i Azerbejdžanu. Ali evo, ako se Škoro pokaže u Meksiku kao pravo pojačanje, milijardu posto će još neko od naših otići tamo. I to nije zato što Meksikanci svakako preko svojih skauta budno prate našu ligu.

A ovaj tvoj "dokaz" koji kaže da je Burić primio 1 protiv Citya(primio je i 3), a Šehić 6 protiv Hapoela(primio je i 1) kojim si pokušao sve reći, mi govori da si presmješan suparnik za raspravu. Kao da Lech i Željo imaju apsolutno iste timove, pa je eto zbog tih par utakmica Burić šest puta bolji golman :roll:

Visca el Višća!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 10 nov 2010, 20:45

Znaci da zakljucimo:
Sehic-najbolji mladi golman BiH,buduca jedinica reprezentacije
Kerla-Stoper nevidene klase,nema prolaza pored njeg,skace 3 metra u vis :lol:
Visca-Bez dileme veliki igrac u buducnosti,rijetko vidjen talenat
I jos da sredimo papire za onoga napadaca sto nosi dvojicu na ledjima i to je tim koji ce nas odvesti na veliko takmicenje,uz to su jos i uigrani.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

crnaguja

Post Postao/la crnaguja » 10 nov 2010, 20:58

ma pusti ti te svoje price.burica su kupili nakon sto su ga gledali nekoliko puta uzivo,a ne zato sto im je stilic to rekao.a nase igrace uzimaju jer im se ne isplati dovodit njemce,spance,francuze koji su (i to oni prosjecni) 5 puta skuplji od nasih najboljih.ko da oni ne bi doveli golmana iz juniorskog tima barcelone.samo takav golman kosta par miliona,a buric ih je kostao najvise 100 000 maraka.i samo zbog toga ce ceski,poljski i slovacki klubovi uvijek biti okrenuti prema bih.buric je svojom kvalitetom sam sebi otvorio vrata.ako je neko rupa,ne moze njemu pomoci ni milion stilica i dzeka.sto vam dzeko ne sredi da vam wolfsburg kupi tog zolotica,kao sto je stilic sredio buricu transfer u lech?ti samo zelis da prikazes zeljine igrace i zeljinu skolu kao spasioce BH fudbala.ako vi tako lako proizvodite dobre igrace,sto nam brate ne proizvedete kakvog lijevog beka za reprezentaciju tipa evre,marcela,itd...
a koliko si i sam uvjeren u kvalitet tih igraca najbolje govori tvoje svrsavanje kad cujes da se neki panionis zanima za nekog zeljinog juniora.takve klubove mamic s prezirom odbije...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 10 nov 2010, 21:05

Ne treba napadač, može sam Džeko u špicu :mrgreen: 8-)
Štilić dvije asistencije, strašni Burić klupa. Ne radujem se tome, ali eto, očito da ne briljira naročito. Napisa neki momak i ranije da je odmaran zbog kikseva u par utakmica.

crnagujo, daleko si od dostojnog sagovornika, ali da te probam još jednom osvijestiti. Nije niko rekao da Štilić preporučuje igrače iz BiH, a da ih Lech na njegovu riječ dovodi :roll: Što lupaš i izmišljaš, kad je dovoljno teško i ovako s tobom polemisati. Ti se samo pravi lud da ne kontaš šta znači otvoriti vrata nekome dobrim igrama. Kao što su Kukoč i Sabonis Evropljanima otvorili vrata NBA, pa se sad draftuje i svaki visočiji Crnogorac. Ali dobro, ti to ne kontaš, zaboga, nije Kukoč naredio da se dovede Nowitzki :lol: :roll:

I zaboli me za Mamića. Naravno da je Dinamo koliko hoćeš ispred nas. I nemamo ni lijevog beka tipa Marcela, Evre. Imali smo Džeku, Štilića, Cocalića, Zukanovića... Sad imamo Kerlu i Višću, koje nismo mi proizveli, imamo Šehića, Svraku iz naše škole i još par pravih talenata na pragu seniora, koji bi lako mogli sve ove ranije prekucati. Puno više od svih ostalih klubova u BiH.

Visca el Višća!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], denza, HariTz, Kizo886, TefalTava i 55 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []