Prelepo.Moram priznati nisam ocekivao pobedu u ovoj utakmici na Banjici.No momci su me jos jednom odusevili svojom borbenoscu ali i dalje je igra nedostojna drzavnog prvaka i evrope.U jednom lepom fudbalskom ambijentu na nekih 21-22 C,pred 2000 gledalaca(zbog sigurnosti smanjen uveliko kapacitet) gledali smo jedan solidan fudbal za nase uslove,nije ni blizu najlosije utakmice prvenstva,ali ni blizu najbolje utakmice prvenstva.
Kako smo krenuli na pocetku verovao sam odmah da uzimamo tri boda ali sam znao da je Rad veoma opasan.U 3.minutu jedna lopta Vesovica za Koromana koji umesto da iz prve sutira pegla loptu(po obicaju)i daje loptu za Jevtica koji se ne snalazi najbolje na 3-4 metra od gola.Prvo Rad ima veliku priliku,Mikic ne izlazi na vreme za ofsajd i Dimitrijevic treba da izadje 1 na 1 sa Stamenkovicem ali mu lopta lose odskace i odlazi u aut.Zatim je Rad imao priliku ali Jovanovic sa 4 metra pocetnicki sutira od zemlju cime je propala najbolja prilika prvog poluvremena.Zatim priliku ima Andric ali Stamenkovic iz drugog pokusaja brani.Pokusao je za nas i Kaludjerovic iz voleja ali Borjan na mestu.Pokusao je posle njega i Savio ali njegov sut odlazi pored leve stative Borjanovog gola.
Drugo poluvreme krece isto kao i prvo u jednoj mirnoj igri na sredini terena,i onda mi dobijamo crveni karton.Reljic je imao dva faula na utakmici i za oba dobijo zuti,kvalitetan levat.No onda jedan slobodnjak za nas,Bogdanovic ga je izveo,a Trifunovic(malo pre toga zamenio koromana)lose prima loptu no ona mu se odbija na glavu i matira Borjana.Ovaj gol moram priznati malo sumnjiv ali mislim da je cist.Mikic je 100% bio u ofsajdu,ali mislim da Trifunovic nije,no osim golmana Borjana niko nije dizao ruku za ofsajd tako da mislim da je gol cist.Rad tada krece jako sa nekoliko suteva mora se reci blagih i zicer sansom,mali Cava (Dimitrijevic) je izmesao nasu odbranu i dodao loptu Jovancicu koji je bio na metar od naseg gola ali promasuje citav pogodak cime skida Jevtica sa cela najgorih promasaja sezone.Nakon toga i Jovanovic ima priliku ali Stamenkovic odlicno brani.Do kraja i mi imali jos 1-2 pokusaja no bez promena bas kao i Rad.Ako bi sve pogledali ovde bi mozda najrealni bio remi,ali nisam nezadovoljan ni pobedom.

Prosli smo veoma tesko gostovanje na Banjici bez primljenog pogodka.
Stamenkovic I dalje pokazuje njegovu najvecu boljku a to je cekanje lopte,jos uvek umesto da krati putanju lopti ceka je i onda pokusava hvatati sto se moglo osvetiti u dva navrata ali sacuvao je svoju mrezu sto je najbitnije.
AdyDoktorski opet,i dalje ima problem sa komunikacijom ali profesorski igra.
MikicDobro se snasao danas na stoperu sa Adyem,imao onu gresku kada je mali Cava mogao da izadje oci u oci sa Stamnkovicem ali to mu je i jedina greska danas.
Paja Dosta nervozan bio na pocetku utakmice,dobio i zuti ali je ostatak odigrao smireno i doktorski,no i dalje ovo nije ni 50% Paje od prosle sezone.
Reljic Adzicev pulen pokazao zasto ne zasluzuje mesto u prvom timu,dva prekrsaja i crveni karton,doduse mogao mu je Majo progledati za jedan kroz prste ali nije hteo.Vidi se zasto je tek treca opcija na levoj strani.
TosicUsao u igru u drugom delu i pokazao Reljicu kako se igra levi bek,jedna od najboljih partija ove sezone,necu sada reci da se vraca u formu da ga ne ureknem kao prosli put.
SavioIgrac utakmice definitivno,prvo poluvreme nije toliko odudarao ali u drugom delu fenomenalna partija.
BogdanovicTrcao dosta,asistirao kod gola,sprecio nekoliko opasnih napada Rada i zasluzuje dobru ocenu,no i dalje on nije neki preterani kvalitet,ali za Milovanovica je ipak doktor.
KoromanI dalje stojim iza svojih reci da Koroman nije igrac za van Marakane gde su manji tereni i losija trava,jednostavno danas nista osim asistencije za Jevtica na pocetku koju ovaj drugi nije realizovao.
VesovicJedan od boljih igraca ove sezone u Zvezdi,borben,kvalitetan danas je ostao bez snage poslednjih 20-ak minuta.
MilovanovicApsolutno nista od kako je usao u igru.
JevticVeoma los osim one jedne prilike nista narocito
TrifunovicUsao u igru i postigao gol par trenutaka kasnije.Jos jednom pokazao da je joker sa klupe,osim gola nista narocito nije uradio.
KaludjerovicTrudio se poprilicno dve (polu)prilike osim toga nista vise.
Fudbaleri rada su pokazali da su jedna od jacih ekipa ove sezone,Nikolic odlicno vodi ovu ekipu,i prednost im je sto su duze vreme u vecini na okupu te se lepo poznaju.Imaju nekoliko super zanimljivih igraca poput Dimitrijevica novog reprezentativca,Luke jednog od najbrzih igraca JSL,i Todorovskog denog beka kojem predvidjam igranje u jednom od vecitih sledece sezone.
Najlosi pojedinac utakmice definitivno Majo Vujovic sudija ovoga meca.Dao je crveni Reljicu,kada se sagleda i jeste za crveni ali za prvi start mu je mogao pogledati kroz prste pogotovo sto je 5-6 startova Rada kasnije okarakterisao kao obicne iako su bili na nivou Reljicevog.Zati udaranje laktom Kokovica nije video,pa start Todorovskog sa ledja nije okarakterisao zutim kartonom,zatim Kokovicev karate potez kramponom prema glavi nije svirao,a za to se daje zuti no Kokovic ga nije dobio do kraja utakmice,jedan lakat je video ali je pustio prednost jer je bio cak aut za nas.Jedno udaranje bez lopte nisam video koga mislim Andrica je okarakterisao kao obostranu krivicu.Povlaenje za dres od cak dvojice igraca Rada u situaciji kada Trifunovic moze da ih prodje i ide okomito ka golu nije video iako se za to daje zuti karton,u nastavku Kristic ulece na teren,a oni jedva docekali da ga iskljuce.
Definitivno pokvarena utakmica iskljucivo njegovom krivicom.
Sledece kolo smo na Marakani protiv Borca za zavrsetak polusezone na Mari.
edit:Ipak posle ovoga imamo jos jedno kolo na Mari.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))