BiH - Lihtenštajn/Armenija - BiH (05.09./08.09.)
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: BiH - Lihtenštajn/Armenija - BiH (05.09./08.09.)
Jbg mi bi da smo drugi a ni treći nismo. Za državu kojoj je nacionalni sport fudbal ovo je sramota.
Prije smjene trenera potrebna nam je sveobuhvatna strategija. Ustvari prvo analiza pa strategija. Mi 20 godina poslije rata još ne znamo zašto se igrači ne prodaju iz Premier lige.
Ok nedostatak kvaliteta ali šta znači to? Gdje griješimo? Vidjet gdje griješimo i ispraviti te greške.
Prijeko potrebnu analizu i strategiju, bi trebali provesti ljudu koji vec decenijama sjede u savezu i koji su najodgovornijiArnelv52 je napisao/la:Trenutno je puno kombinacija. Trebamo prvo pobjedit ove dvije tekme pa će slika biti jasnija.
Jbg mi bi da smo drugi a ni treći nismo. Za državu kojoj je nacionalni sport fudbal ovo je sramota.
Prije smjene trenera potrebna nam je sveobuhvatna strategija. Ustvari prvo analiza pa strategija. Mi 20 godina poslije rata još ne znamo zašto se igrači ne prodaju iz Premier lige.
Ok nedostatak kvaliteta ali šta znači to? Gdje griješimo? Vidjet gdje griješimo i ispraviti te greške.
za bh fudbalska desavanja.
Yebi ga, to se nece desiti jer ti ljudi bi prvo morali sebe poslati u zatvor, jer su proizveli ovu katasrofu.
A ovo jeste katastrofa za drzavu od skoro 4 miluona stanovnika, u kojoj je kao sto kazes fudbal nacionalni sport, Bosnu koja je proizvela desetine svjetskih igraca u svojoj istoriji.
Saucesnici u propasti su kokosarski mediji i lobotomizirani navijaci, na jeftinom klupskopatriotskom tripu.
Lakse je zaboraviti Papeta, Baku, Vahu, Hadzibegica, Osima, Skiju, Haseta...........
Krivi su losi geni, CIA, Masoni, Srbi...samo niste krivi vi i onaj sto ga transparentima citirate na stadionu.
Jer je ponajgora liga u Evropi i igraci nemaju osnovno znanje. A to dolazi od trenera.Arnelv52 je napisao/la:Trenutno je puno kombinacija. Trebamo prvo pobjedit ove dvije tekme pa će slika biti jasnija.
- mohikanac12
- Kontakt:
Biće Željo opet Šampion!
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Stadion Koševo
Znaš li ti šta je nacionalni sport, čovječe?DrFilgud je napisao/la:Lakse je reci da nemamo nacionalni sport, nego priznati da su ga unistili kriminalci i "vijerni" navijaci.
Lakse je zaboraviti Papeta, Baku, Vahu, Hadzibegica, Osima, Skiju, Haseta...........
Krivi su losi geni, CIA, Masoni, Srbi...samo niste krivi vi i onaj sto ga transparentima citirate na stadionu.
To je onaj sport u kojem si najbolji, u kojem imaš nekakve rezultate i neku tradiciju, tipa Srbi u košarci, Hrvati u nogometu ili možda Makedonci u rukometu te Crnogorci u vaterpolu/ženskom rukometu.
Šta mi imamo u fudbalu od toga, osim vrhunskih igrača iz prošlog stoljeća koji nikad nisu dočekali da zaigraju za reprezentaciju ili igrače poput Salihamidžića, Džeke, Pjanića koji su čisti izuzetak, nikakvo pravilo.
Veću tradiciju i uspjeh imamo u košarci nego u fudbalu, a i tu smu karine, kao i u svakom sportu.
Nama nacionalni sport može biti jedino sjedeća odbojka, nisam sarkastičan.
Ipak smo ispred Lihtenstajna, koji je neizmjerno bogatiji od nas.
Tipican odgovor iz arsenala relativizacija i zamjena teza.Raonffa je napisao/la:Znaš li ti šta je nacionalni sport, čovječe?DrFilgud je napisao/la:Lakse je reci da nemamo nacionalni sport, nego priznati da su ga unistili kriminalci i "vijerni" navijaci.
To je onaj sport u kojem si najbolji, u kojem imaš nekakve rezultate i neku tradiciju, tipa Srbi u košarci, Hrvati u nogometu ili možda Makedonci u rukometu te Crnogorci u vaterpolu/ženskom rukometu.
Šta mi imamo u fudbalu od toga, osim vrhunskih igrača iz prošlog stoljeća koji nikad nisu dočekali da zaigraju za reprezentaciju ili igrače poput Salihamidžića, Džeke, Pjanića koji su čisti izuzetak, nikakvo pravilo.
Veću tradiciju i uspjeh imamo u košarci nego u fudbalu, a i tu smu karine, kao i u svakom sportu.
Eto sacemo diskutovati o terminologiji, formulacijama, znacenju kovanice "nacionalni sport"
Nije fudbal ni u Srbiji nacionlni sport, pa imaju sampiona Europe, a evo igraju CL.
Moze li ovako, fudbal je neizmjerno popularniji od bilo kog drugog sporta u BiH.
Formalni klupski uspjeh u fudbalu nemamo, ali u istoriji imamo puno vise visokokvalitetnih fudbalera, nego kosarkasa.
Mi se nalazimo u drustvu Estonije, Litvanije, Armenije, drzava u kojima je fudbal treci-cetvrti sport po popularnosti i koji su ga "jucer" poceli igrati.
Uz to imaju 2-3 puta manje stanovnika.
To je problem, a ne formulacija "nacionalnog sporta"
- ASD
- Kontakt:
Ne budi smiješan, svi nabrojani su u par deka.bhfanatic14 je napisao/la:Strasne lazi ovaj narkoman opet udara , vrancic ne igra kazea ima vise minuta nego pola ekipe Bh... besic Minute nema u engleskoj, krunic Minute nema u italiji, onaj amater presley ne igra Jos uvjek u arabiji, civic ne igra , todorovic ne igra, Ali tu su amateri cimirot ili milosevic mrtvac iz turske kojeg babo gura. Vrancic je izmislio fudbal za pola naseg veznog reda to zna svako ko je igro fudbal ozbiljno ko se razumije malo bolje u fudbalu. Ali nije ni to bitno nego ne lupaj lazi i nepravi narod budalom o tome se radi kockaru...jedna laz za drugom. Pa kako samo okolo prica za hajrovica
nema obraza da kaze istinu krmak. Smijesan je ovo frajer ovako vise ne ide. Sve smo gori i smijesniji, pravi cirkus. Vrancic, prcic ima jajalo ,begovic ,stevanovic ,hajrovic, burnic, mozda dilaver, mi bi licili na totalno drugu ekipu na ozbiljnu repku . Dok God se ne rijesimo ovih menadzerski poluamatera nema nas nigdje.
A što se tvog igranja fudbala tiče, jel to ko onda kad si spominjao da si igrao neki turnir gdje je bila BiH futsal reprezentacija i da se trebaju u tu repku zvati ti igrači s turnira.
Nije to nikakva zamjena teza, mi nemamo nacionalni sport jer općenito nemamo nekog uspjeha u sportu da možemo reći da nam je država prepoznatljiva po nekom sportu i uspjehu u istom.DrFilgud je napisao/la:Tipican odgovor iz arsenala relativizacija i zamjena teza.Raonffa je napisao/la:Znaš li ti šta je nacionalni sport, čovječe?DrFilgud je napisao/la:Lakse je reci da nemamo nacionalni sport, nego priznati da su ga unistili kriminalci i "vijerni" navijaci.
Eto sacemo diskutovati o terminologiji, formulacijama, znacenju kovanice "nacionalni sport"![]()
Nije fudbal ni u Srbiji nacionlni sport, pa imaju sampiona Europe, a evo igraju CL.
Moze li ovako, fudbal je neizmjerno popularniji od bilo kog drugog sporta u BiH.
Formalni klupski uspjeh u fudbalu nemamo, ali u istoriji imamo puno vise visokokvalitetnih fudbalera, nego kosarkasa.
Mi se nalazimo u drustvu Estonije, Litvanije, Armenije, drzava u kojima je fudbal treci-cetvrti sport po popularnosti i koji su ga "jucer" poceli igrati.
"Nacionalni sport" i "najpopularniji sport" su totalno dva različita svijeta i totalno dvije različite konstatacije.
Raonffa je napisao/la:Nije to nikakva zamjena teza, mi nemamo nacionalni sport jer općenito nemamo nekog uspjeha u sportu da možemo reći da nam je država prepoznatljiva po nekom sportu i uspjehu u istom.DrFilgud je napisao/la: Tipican odgovor iz arsenala relativizacija i zamjena teza.
Eto sacemo diskutovati o terminologiji, formulacijama, znacenju kovanice "nacionalni sport"![]()
"Nacionalni sport" i "najpopularniji sport" su totalno dva različita svijeta i totalno dvije različite konstatacije.
Nisam imao namjeru da pravim ikakvu raspravu od ovoga, al' ne možeš kad ovaj Filgud mene citira i spominje mi parole sa derbija i Aliju (kakve to qurčeve veze ima sa ovom tezom???), ne mogu a da ne odgovorim kada provocira i lupa gluposti, i to počesto radi u zadnje vrijeme.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, ArtemisFowl, atomac123, AzRimiRzA, b00t, bavariapivo, Bobadilla, Bosnjo22, CAGarfia, Cautinho, CHR, Confiance, CrvenoCrnaArmija, DanijelTZ, dariolovrinovic00, darker10, DeeWa, delko, Drum, Elddar, ELDIABLO20, emir79, enobarca, farenhajt, FerdinandF, Frankie, Fudo, GG3, GrbavicaHrammm, Guest1945, Hajdeee, haklamas, HalaMadrid, HariTz, Hazre, Helemnejse, Imamkarbarum, jasmin10, Jet2Holiday, JimmyPage, Kaunas, Kljukusar, KockarVicin007, kovac, Kylian, lakilone, LeCoq, legendarnadruga, Lynx, Majstorinho, Markinhio, marlostanf1eld, Marsal, Marsiano, Micron, Mocvara1991, MostarNeretva, Ozymandias, PeppermintSA, RajvoSa89, rossonero85, sagitarius, SanaBosna, Scholl, Shategabri, Shevko, Sheyi, Soba, StevieG8, Sveti, Venom, VensanKasel, VivaLaStella, Wilshere10, Xaniesta, Zglavkar i 472 gosta.