BiH - Lihtenštajn/Armenija - BiH (05.09./08.09.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko ćemo bodova osvojiti u ove 2 utakmice?

0
18
6%
1
7
2%
2
2
1%
3
48
17%
4
54
19%
6
155
55%

Ukupno glasova: 284

Arnelv52
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenštajn/Armenija - BiH (05.09./08.09.)

Post Postao/la Arnelv52 » 02 sep 2019, 15:41

Trenutno je puno kombinacija. Trebamo prvo pobjedit ove dvije tekme pa će slika biti jasnija.

Jbg mi bi da smo drugi a ni treći nismo. Za državu kojoj je nacionalni sport fudbal ovo je sramota.

Prije smjene trenera potrebna nam je sveobuhvatna strategija. Ustvari prvo analiza pa strategija. Mi 20 godina poslije rata još ne znamo zašto se igrači ne prodaju iz Premier lige.

Ok nedostatak kvaliteta ali šta znači to? Gdje griješimo? Vidjet gdje griješimo i ispraviti te greške.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2019, 15:54

Arnelv52 je napisao/la:Trenutno je puno kombinacija. Trebamo prvo pobjedit ove dvije tekme pa će slika biti jasnija.

Jbg mi bi da smo drugi a ni treći nismo. Za državu kojoj je nacionalni sport fudbal ovo je sramota.

Prije smjene trenera potrebna nam je sveobuhvatna strategija. Ustvari prvo analiza pa strategija. Mi 20 godina poslije rata još ne znamo zašto se igrači ne prodaju iz Premier lige.

Ok nedostatak kvaliteta ali šta znači to? Gdje griješimo? Vidjet gdje griješimo i ispraviti te greške.
Prijeko potrebnu analizu i strategiju, bi trebali provesti ljudu koji vec decenijama sjede u savezu i koji su najodgovorniji
za bh fudbalska desavanja.
Yebi ga, to se nece desiti jer ti ljudi bi prvo morali sebe poslati u zatvor, jer su proizveli ovu katasrofu.
A ovo jeste katastrofa za drzavu od skoro 4 miluona stanovnika, u kojoj je kao sto kazes fudbal nacionalni sport, Bosnu koja je proizvela desetine svjetskih igraca u svojoj istoriji.
Saucesnici u propasti su kokosarski mediji i lobotomizirani navijaci, na jeftinom klupskopatriotskom tripu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 sep 2019, 15:58

Mi nemamo nacionalni sport, to kod nas ne postoji.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2019, 16:03

Lakse je reci da nemamo nacionalni sport, nego priznati da su ga unistili kriminalci i "vijerni" navijaci.
Lakse je zaboraviti Papeta, Baku, Vahu, Hadzibegica, Osima, Skiju, Haseta...........
Krivi su losi geni, CIA, Masoni, Srbi...samo niste krivi vi i onaj sto ga transparentima citirate na stadionu. :puke:
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 02 sep 2019, 16:05, ukupno mijenjano 1 put.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 sep 2019, 16:03

Arnelv52 je napisao/la:Trenutno je puno kombinacija. Trebamo prvo pobjedit ove dvije tekme pa će slika biti jasnija.

Jer je ponajgora liga u Evropi i igraci nemaju osnovno znanje. A to dolazi od trenera.

Din
Kontakt:

Post Postao/la Din » 02 sep 2019, 16:26

5 pobjeda u 6 utakmica bi trebalo biti dovoljno, i previše. Eto odmah dvije protiv Lihtenštajna. Još 3. Protiv Italije MORAMO dobiti tri boda inače nismo nigdje došli. Još dvije. Grčka katastrofalna totalno. Takve se utakmice moraju redovno dobijati ako želite velika takmičenja. Još jedna. Protiv Finske, em igramo kući, em imamo Pjanića. I Kolašinca ako se ne povrijedi što bi za nas bila katastrofa. Vjerujem da ako sve bude po planu, tu neće biti problema. Protiv Italije smo pokazali da znamo igrati i ne bi mi bilo iznenađujuće da tu također slavimo. Ali teško. Ovako kad se vratim i pročitam što sam napisao zaista zvuči previše optimistično. Ali zaista imam osjećaj da na mišiće ovdje možemo proći dobro.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 02 sep 2019, 16:49

Uzimamo Lihtenstajn sto posto, pazite sta sam vam rekao.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 02 sep 2019, 16:56

Smijemo si priustiti valjda jos jedan poraz, vjerovatno od Italije, a da ostale dobijemo. U tom slucaju bismo imali 19 sto je valjda dovoljno za prolaz. Nije to neki tezak zadatak, Finska kuci i Grcka u gostima, a ako ih je Armenija mogla tamo dobiti mozemo i mi. Treba samo maksimalno ozbiljno shvatiti te utakmice.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 02 sep 2019, 16:58

Bravo "popularni Robi" legendo. Razyebi sve. :bih:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 02 sep 2019, 17:00

Sta je ovo, bez novinara u trening centru, bez fotografija, ko je stigao, ko propusta danasnji trening? Nakon zadnja 2 poraza nisu vise medijski popraceni?
NEMA NAZAD

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 02 sep 2019, 18:00

Bravo za postavljena pitanja novinaru ss.ba (mislim da je Kurbegovic u pitanju). Vrancic ne igra, Besic igra (iako i ja, naravno, smatram da je Besic bolji fudbaler, ali argument je smijesan). Hajrovic ne igra, Gojak igra (navodi primjer da Hajrovic nije igrao protiv Hajduka, mada je usao kasnije, ali je argument ponovo smijesan. Je li Olmo igrao tu utakmicu?) Treba biti realan i reci da Izet nije u nekoj formi, ili i kad je strasno igrao poziv nije dosao. U svakom slucaju, 10x je korisniji od Milosevica. Jajala nije ni prokomentarisao. Na pitanje o Begovicu je prvo malo zastao, ali se kasnije izvadio. Mislim da on Asmira vise nece pozivati, mada sam i ja razocaran zbog njegovog transfera. Naravno, opet ce biti donekle dobro ako on bude branio u EL, jer je smijesno da cemo se oslanjati samo na Sehica, koji je nazalost ostao u drugoj turskoj ligi, gdje ce imati strasno jake utakmice...

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 02 sep 2019, 18:12

Strasne lazi ovaj narkoman opet udara , vrancic ne igra kaze :rol: a ima vise minuta nego pola ekipe Bh... besic Minute nema u engleskoj, krunic Minute nema u italiji, onaj amater presley ne igra Jos uvjek u arabiji, civic ne igra , todorovic ne igra, Ali tu su amateri cimirot ili milosevic mrtvac iz turske kojeg babo gura. Vrancic je izmislio fudbal za pola naseg veznog reda to zna svako ko je igro fudbal ozbiljno ko se razumije malo bolje u fudbalu. Ali nije ni to bitno nego ne lupaj lazi i nepravi narod budalom o tome se radi kockaru...jedna laz za drugom. Pa kako samo okolo prica za hajrovica :lol: nema obraza da kaze istinu krmak. Smijesan je ovo frajer ovako vise ne ide. Sve smo gori i smijesniji, pravi cirkus. Vrancic, prcic ima jajalo ,begovic ,stevanovic ,hajrovic, burnic, mozda dilaver, mi bi licili na totalno drugu ekipu na ozbiljnu repku . Dok God se ne rijesimo ovih menadzerski poluamatera nema nas nigdje.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 sep 2019, 18:13

DrFilgud je napisao/la:Lakse je reci da nemamo nacionalni sport, nego priznati da su ga unistili kriminalci i "vijerni" navijaci.
Lakse je zaboraviti Papeta, Baku, Vahu, Hadzibegica, Osima, Skiju, Haseta...........
Krivi su losi geni, CIA, Masoni, Srbi...samo niste krivi vi i onaj sto ga transparentima citirate na stadionu. :puke:
Znaš li ti šta je nacionalni sport, čovječe?

To je onaj sport u kojem si najbolji, u kojem imaš nekakve rezultate i neku tradiciju, tipa Srbi u košarci, Hrvati u nogometu ili možda Makedonci u rukometu te Crnogorci u vaterpolu/ženskom rukometu.

Šta mi imamo u fudbalu od toga, osim vrhunskih igrača iz prošlog stoljeća koji nikad nisu dočekali da zaigraju za reprezentaciju ili igrače poput Salihamidžića, Džeke, Pjanića koji su čisti izuzetak, nikakvo pravilo.

Veću tradiciju i uspjeh imamo u košarci nego u fudbalu, a i tu smu karine, kao i u svakom sportu.

Nama nacionalni sport može biti jedino sjedeća odbojka, nisam sarkastičan.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2019, 18:16

Sve dok ima rezultate moze da radi sta hoce :lol: :lol:
Ipak smo ispred Lihtenstajna, koji je neizmjerno bogatiji od nas.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2019, 18:25

Raonffa je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Lakse je reci da nemamo nacionalni sport, nego priznati da su ga unistili kriminalci i "vijerni" navijaci.

To je onaj sport u kojem si najbolji, u kojem imaš nekakve rezultate i neku tradiciju, tipa Srbi u košarci, Hrvati u nogometu ili možda Makedonci u rukometu te Crnogorci u vaterpolu/ženskom rukometu.

Šta mi imamo u fudbalu od toga, osim vrhunskih igrača iz prošlog stoljeća koji nikad nisu dočekali da zaigraju za reprezentaciju ili igrače poput Salihamidžića, Džeke, Pjanića koji su čisti izuzetak, nikakvo pravilo.

Veću tradiciju i uspjeh imamo u košarci nego u fudbalu, a i tu smu karine, kao i u svakom sportu.

Tipican odgovor iz arsenala relativizacija i zamjena teza.
Eto sacemo diskutovati o terminologiji, formulacijama, znacenju kovanice "nacionalni sport" :lol:
Nije fudbal ni u Srbiji nacionlni sport, pa imaju sampiona Europe, a evo igraju CL.

Moze li ovako, fudbal je neizmjerno popularniji od bilo kog drugog sporta u BiH.
Formalni klupski uspjeh u fudbalu nemamo, ali u istoriji imamo puno vise visokokvalitetnih fudbalera, nego kosarkasa.

Mi se nalazimo u drustvu Estonije, Litvanije, Armenije, drzava u kojima je fudbal treci-cetvrti sport po popularnosti i koji su ga "jucer" poceli igrati.
Uz to imaju 2-3 puta manje stanovnika.
To je problem, a ne formulacija "nacionalnog sporta"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 sep 2019, 18:30

bhfanatic14 je napisao/la:Strasne lazi ovaj narkoman opet udara , vrancic ne igra kaze :rol: a ima vise minuta nego pola ekipe Bh... besic Minute nema u engleskoj, krunic Minute nema u italiji, onaj amater presley ne igra Jos uvjek u arabiji, civic ne igra , todorovic ne igra, Ali tu su amateri cimirot ili milosevic mrtvac iz turske kojeg babo gura. Vrancic je izmislio fudbal za pola naseg veznog reda to zna svako ko je igro fudbal ozbiljno ko se razumije malo bolje u fudbalu. Ali nije ni to bitno nego ne lupaj lazi i nepravi narod budalom o tome se radi kockaru...jedna laz za drugom. Pa kako samo okolo prica za hajrovica :lol: nema obraza da kaze istinu krmak. Smijesan je ovo frajer ovako vise ne ide. Sve smo gori i smijesniji, pravi cirkus. Vrancic, prcic ima jajalo ,begovic ,stevanovic ,hajrovic, burnic, mozda dilaver, mi bi licili na totalno drugu ekipu na ozbiljnu repku . Dok God se ne rijesimo ovih menadzerski poluamatera nema nas nigdje.
Ne budi smiješan, svi nabrojani su u par deka.

A što se tvog igranja fudbala tiče, jel to ko onda kad si spominjao da si igrao neki turnir gdje je bila BiH futsal reprezentacija i da se trebaju u tu repku zvati ti igrači s turnira. :urnebes:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 sep 2019, 18:44

DrFilgud je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Tipican odgovor iz arsenala relativizacija i zamjena teza.
Eto sacemo diskutovati o terminologiji, formulacijama, znacenju kovanice "nacionalni sport" :lol:
Nije fudbal ni u Srbiji nacionlni sport, pa imaju sampiona Europe, a evo igraju CL.

Moze li ovako, fudbal je neizmjerno popularniji od bilo kog drugog sporta u BiH.
Formalni klupski uspjeh u fudbalu nemamo, ali u istoriji imamo puno vise visokokvalitetnih fudbalera, nego kosarkasa.

Mi se nalazimo u drustvu Estonije, Litvanije, Armenije, drzava u kojima je fudbal treci-cetvrti sport po popularnosti i koji su ga "jucer" poceli igrati.
Nije to nikakva zamjena teza, mi nemamo nacionalni sport jer općenito nemamo nekog uspjeha u sportu da možemo reći da nam je država prepoznatljiva po nekom sportu i uspjehu u istom.

"Nacionalni sport" i "najpopularniji sport" su totalno dva različita svijeta i totalno dvije različite konstatacije.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2019, 18:46

Raonffa je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la: Tipican odgovor iz arsenala relativizacija i zamjena teza.

Nije to nikakva zamjena teza, mi nemamo nacionalni sport jer općenito nemamo nekog uspjeha u sportu da možemo reći da nam je država prepoznatljiva po nekom sportu i uspjehu u istom.

"Nacionalni sport" i "najpopularniji sport" su totalno dva različita svijeta i totalno dvije različite konstatacije.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 sep 2019, 18:47

Dobro Raonffa, zna se šta je htio reći, to jeste da je fudbal 'glavni' sport u državi. Tako da je sramota da su nas u klupskom fudbalu prestigli Latvija, Litvanija, Armenija, Albanija, Sjeverna Makedonija i ostali...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 sep 2019, 18:50

Pa dobro, ja ga samo ispravio i rekao da mi to nemamo, jer je fakat razlika između te dvije teze.

Nisam imao namjeru da pravim ikakvu raspravu od ovoga, al' ne možeš kad ovaj Filgud mene citira i spominje mi parole sa derbija i Aliju (kakve to qurčeve veze ima sa ovom tezom???), ne mogu a da ne odgovorim kada provocira i lupa gluposti, i to počesto radi u zadnje vrijeme.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: napapijri1987, Yahoo [Bot] i 33 gosta.