invincible1921 je napisao/la:.
Imamo itekako igru. Ja sam prvi bio protiv Roberta, ali fkt je dao neku notu ovoj ekipi. Kad se sjetim prije svaka tekma u pregledu kvalifikacija to se igra od noge do noge, napada, krila, kontre, ...prikazu nas ...izbiji nabiji na dzeku
Nisam neki strucnjak fudbalski, al evo par stvari koje su po meni presudne za robija i njegovu koncepciju:
1.
Sehic igra jer on hoce golmana koji ce ucestvovat u igru, a ne izbijat ko konjina cak i onda kad nema protivnika ni na 30metara od naseg gola, onda golmana koji ce izletit kad treba pokupit loptu , bacit je u kontru.
2. Dao je veliku slobodu
Visci, Duljevicu, Pjanicu, Gojaku sto vrlo lako moze dovesti do problema u odbrani zato konstatno trazi igrace koji ce radit, trcat i nece pametovat.
Saric zato i igra jer uzme loptu, udari, doda prvom do sebe ne komplikuje...ista prica i sa
Besicem samo sto je Besic u zadnje vrijeme pravo poce jes go.vna, u finskoj skrivio cist go jer je izgubio loptu i otvorio kontru. To je u zadjih par tekmi previse puta radio.
3. Prosinecki bi volio vidjeti za svoj sistem i moderne bekove , ali je belaj sto mi nemamo uospte bekova, a kamol modernih pa onda krpi kako stigne.
Znaci ukratko da ti sazmem, onima koji su brzi i dobri na lopti dao je slobodu maksimalnu, ovim ostalim je reko da budu vodonose koje ce radit sve kako bi se lopta dobacila do napada...i naravno Dzeke koji je van svake rasprave jer je Dzeko.
Po meni Robert je vrh sve zamislio i vrh i radi, ali jbg nemamo mi bas tako mocnu ekipu kao sto pojedini ovdje zamisljaju.
E kad se pametuje toliko o pozivima e haj eo bas da cujem od ovih igraca sto sam nabrojao, hadje nadjite mi neke koji ce na ovim pozicijama pruziti drastican pomak ?
Visca, Duljevic, Pjanic, Gojak, Krunic - Svaki od njih je bolji od Hajrovica, Jajala, Vranica, Stevanovica,,,i eto slobodno dodaj koga god hoces...i sto bi onda zvao bilo koga od njih sta ce nam gomilanje igraca kad ih imamo i ovako sasvim dovoljno na tim pozicijama
Jedino bih probao tog
Prcica koji je mozda bolji igrac od Sarica, ali pitanje je dal moze ispostovat ovo sto Robert trazi na toj poziciji. Takodjer nac nekog beka nam je pod moranjem.
Kvrzic? Susisc?
Dilaver nece da igra za nas i kraj price. Da mu se igra bio bi pozvan i igrao bi...
Utakmica protiv S . Irske u Dublinu, je jedna od najgorih u istoriji reprezentacije. Raspad sistema. Pobjeda vjerovatno spada u fudbalske fenomene, gdje tim koji ima 30 kornera i 20 udaraca na gol izgubi.
Utakmica protiv S. Irske na Grbavici, ispodprosjecna predstava nase reprezentacije. Nista nismo pokazali, opet imali tonu srece i remi je bio maksimum sta smo zasluzili.
Dvije tekme protiv Austrije su mozda bile indikator da se nesto desava i mijenja. Pristojne utakmice, gdje smo djelovali organizovano i cvrsto. Trenutak kada sam i ja povjerovao(ili pokusaoo sebe uvjeriti) da gradimo ozbiljnu ekipu, medjutim, kasnije predstave Austrije su pokazale da su oni vec bili u ozbiljnoj krizi.
Protiv Armenije na Grbavici objekrivno neuvjerljiuva predstava. Armenci bili ravnopravni, prijetili i strepili smo za minimalnu pobjedu.
Grcka kod kuce i opet utalmica za udzbenike. Pola sata rapsodije i sat vremena raspada sistema. Meni licno jedno od najvecih reprezentativniih razocarenja u istoriji. Pokazali smo sve mane koje nas tradicionalno "krase", javasluk i amaterizam, i koje su protivnici apsolvirali.
Protiv Fiske rezultat je objektivno pokazao odnos snaga na tereneu. Ljudi nam odrzali lekciju i poslali kuci. Igra za keca.
Italija, opet nasa posla. Pokazali smo da umijemo kada se napalimo, kada smo motivisani, ali opet nedostatak sistema i mentalne snage. Nedovoljno za remi.
Sve u svemu, da ne bi (pre)sretnih pobjeda protiv S. Irske, dosadasnji mandat Prosineckog bi bio nula. Bio bi ono sto vidimo na tabeli , 5. mjesto prije Lihtenstajna. Ovo nije subjektivan stav, nego ono sto se moglo vidjeti i sto je na stolu.
S njim smo odigrali smo dvije pristojne utakmice, protiv Austrije, ostalo moze uci u negativne rekorde.
Tvoja opservacija igre, Sehic, Duljevic, sloboda, bekovi...to je nesto sto ti vidis , ja ne.
Ja ne vidim igru, ne vidim rezultat i ne vidim profesionalan rad selektora.
Nema tu nista licno protiv Prosineckog, ja sam bio jedan od njegovih najglasnijih simpatizera dok se nije pokazao nedorasto.