FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Osttribine
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Osttribine » 17 sep 2019, 10:58

Zip je napisao/la:
Osttribine je napisao/la:
Historicar je napisao/la: Taj tvoj Hadžija se neki dan javno pohvalio da ima poznanstva i veze širom Evrope, a nije mogao je*enog zadnjeg veznog naći, već doveo par amatera na probu, kojima je 4 liga največi rang koji su igrali.
Moras shvatiti da to nije problem Hadzije nego naseg vlasnika, bio sam na ovom druzenju sa tribinom Istok i jedan od nas mu je konkretno postavio pitanje "kada cemo napasti grupne faze" na sta je Hadzija odgovorio vrlo jednostavno, kada budemo imali budzet za igrace sa kojima mozes napasti grupnu fazu, a Sabrina se nadovezala da pored takvih igraca moramo imati i dozu srece i naravno stadion za takvo sto. Moze Hadzija imati poznanstva sa kim hoce ali ne odredjuje Hadzija budzet za pojacanja. Na nasu zalost politika vlasnika je takva kakva jeste bez nekih kapitalnih pojacanja za sada i guraj koliko mozes, za ovu ligu se to pokazalo ok, ali za nesto vise u evropi to je tanko.
Ne mozes dovesti 5 kvalitetnih top igraca ako nemas uslove na stadionu. Uvijek imas izzetaka, ali to je vrlo mali uzorak.
Evo ove godine da smo imali srece, i usli u grupe. Skim i gdje da igras?

Yebe mi se za grupe ako cu je igrti van svog grada, van svog stadiona a mozda i van svoje drzave. To nikad ne treba da bude cilj.

Nije tacno da vlasnik nema ambicije. De mi recite, kad smo uspjeli da sacuvamo kostur ekipe? Neka se jave svi navijaci od 46 pa do 2019 godine...
Malo se previse prica ovde, zbog neke nervoze. Bolje sto smo sacuvali Rahmanovica, Lazica nego da smo doveli dvojicu novih sa slicnim kvalitetima.

Opet kazem, dosta stvari se mora promjeniti na bolje. Bez infrstrukture, nigdje ne mozes napredovati. Dosta igraca u nasoj ekipi je fudbalski neskolovano.

Kako neko moze reci da je vlasnik probem, klub bez dugova, a dobili kamp, akademiju, uslove za prvi tim vrhunske. Sta si to imo kad smo bili pod konrolom domacih lopova? Imali smo to da danas treniramo u vojkovicima, suta u Ilijasu, prekosutra u Hadzicima... Cudo do Konjica i Olova nismo dosli...

Djaba sve, ne cijene se neke stvari.
Fulio si poentu, nisam rekao da je imati investitora lose, ali sam stao ovde u Hadzijinu odbranu jer mu ovaj spocitava ne dovodjenje nekih kapitalaca, a ima kao veze sirom Evrope, ako si bio dole cuo si sta je rekao, da za takve igrace nemamo budzet trenutno, kada investitor odluci odrijesiti kesu za takve igrace onda ce ih i biti, mada ni takvi igraci ne moraju biti garant da ces u grupnu fazu ekspresno, ima tu vise faktora. A takodje sam i sam ovako sa rajom diskutovao vezano za te eventualne grupne faze i svi smo manje vise slozni da ih ne moramo ni igrati ako ih necemo igrati u svom gradu.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 17 sep 2019, 11:12

Hztesanj je napisao/la:NEZVANICNO ALI VRLO VJEROVATNO !!

KAKO SADA STVARI STOJE F.K.SARAJEVO JE ODUSTALO OD OBNOVE STADIONA KOSEVO !!
TREBA DA POCNU PRIPREMNE RADNJE OKO DOKUMENTACIJE I SVEGA OSTALOG ZA GRADNJU NOVOG (NASEG) STADIONA NA LOKACIJI ZETRE (PLOHA STAZE ZA BRZO KLIZANJE) KAPACITET BI IMAO DOSTA SIMBOLIKE A IZNOSIO BI 16310 SJEDECIH MJESTA JER JE GRAD SARAJEVO OSNOVAN 1631 GODINE !!
Zna li neko nesto ovo ovome ali da je provjereno???
Ako vec ne znate da li su provjerene informacije, a vec sam vidio nekoliko objava i na drustvenim mrezama, onda bar trebate provjeriti(odnosno vec znati) historiju grada Sarajeva. Ova godina nikakve bitne veze nema sa nasim gradom, osim sto je uveliko postojao tih godina. Grad je osnovao Isa beg Ishakovic 2 stoljeca prije, to jeste 1462. godine, a pod nazivom SARAJEVO se prvi put SPOMINJE 1507.god sto znaci opet jedan vijek prije.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 17 sep 2019, 11:13

Kad budemo mi imali milione, koje planiramo uloziti u stadion, onda se imamo i pravo pitati gdje ce taj stadion biti.
Ovako, dosao investitor koji hoce da napravi stadion, i bas ce on nas pitati gdje da gradi :lol:

Do danas su nas lagali oko price vezano za stadion, ko levate... Maglu nam prodavali godinama unazad.
Sad kad je napokon neko dosao ko fkt zeli da ulozi pare u stadion, mi trebamo otjerati takvog lika jer jbga stadion moze biti samo u centru grada ili nikako :D umjesto da mu noge ljubimo i tepamo do kraja zivota jer ako on to ne napravi, drzava i bosandjerosi sigurno nece.
Sta ti je balkanac... Ko si ti da ulazes milione i da se jos pitas gdje ce stadion biti...

Opet bi mogli potrositi energiju covjeka koji zeli da nesta napravi zarad nekih licnih interesa.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 17 sep 2019, 11:17

Ja bih samo da apeliram medije ili zvanicnu fb stranicu kluba. Yebiga sutra nisam u mogucnosti da gledam tekmu uzivo, termin je katastrofalan ali Boze moj. Pa ako moze prenos uzivo bilo kakav pa makar i nokiom 3310.

Hvala na razumijevanju.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 sep 2019, 11:35

Napunimo sjever stadiona u Tuzli!
Mislim da je vrijeme za novu invaziju, tipa Gradačac :kafa:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 sep 2019, 11:37

Zip je napisao/la:Kad budemo mi imali milione, koje planiramo uloziti u stadion, onda se imamo i pravo pitati gdje ce taj stadion biti.
Ovako, dosao investitor koji hoce da napravi stadion, i bas ce on nas pitati gdje da gradi :lol:

Do danas su nas lagali oko price vezano za stadion, ko levate... Maglu nam prodavali godinama unazad.
Sad kad je napokon neko dosao ko fkt zeli da ulozi pare u stadion, mi trebamo otjerati takvog lika jer jbga stadion moze biti samo u centru grada ili nikako :D umjesto da mu noge ljubimo i tepamo do kraja zivota jer ako on to ne napravi, drzava i bosandjerosi sigurno nece.
Sta ti je balkanac... Ko si ti da ulazes milione i da se jos pitas gdje ce stadion biti...

Opet bi mogli potrositi energiju covjeka koji zeli da nesta napravi zarad nekih licnih interesa.
Ma sve je to super ako je ovo boldirano tacno. Ja nisam nigdje jasno i zvanicno cuo ili procitao da on to zaista zeli i da je spreman da ulozi novac u to, samo neka opcenita, opskurna prica 'zelimo rijesiti pitanje stadiona'.
Ok, mozda se radi u tisini, mozda neko zna nesto vise, ali ja se nesto puno ne nadam po tom pitanju.
A ako se ispostavi tacnim, najmanji je problem gdje ce se graditi, Butmir, Ilidza, Centar... Gdje god samo da je uslovan i da je nas.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 sep 2019, 11:44

Evander je napisao/la:Napunimo sjever stadiona u Tuzli!
Bujrun, dobro došli.Hoš geldun.Ehlen ve sehlen.Hoš amedid.
Tribina je kapaciteta 3 200 mjesta.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 17 sep 2019, 11:50

Historicaru, Hadzija ima vise poznanstava nego sto ti mozes usniti. Na tu kartu je doveo i Oremusa, koji je u intervjuu sam to izjavio. Uspio je sacuvati 9 od 11 prvotimaca koji su uzeli duplu krunu. Sta jos hoces? Babovica, Ikandea, Stepanova, Ibanjeza? Hajte molim vas...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 17 sep 2019, 12:02

Pantelija je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la:4:08 Anel Hebibović :bow: :bow:

Ovo da je uradio letic ili sabanovic ovdje bi im mrtve spominjali. Inace, ako niste primjetili, on ovo uradi svaku tekmu bar 1-2 puta.. npr onaj iz celtica zabi gol tako
Potrebno je da primimo gol da bi se to primijetilo od strane stručnjaka ovdje. Osim toga, Krste Velkoski je apsolutno beskoristan igrač na terenu i ni u kojem slučaju ne može imati mjesto u prvih 11 kada svi budu na broju. Može igrati zadnjih 15 20 minuta po utakmici i odličan bi bio za utakmice tipa ove sutra. Ali vrli stručnjaci će ga braniti jer je imao asistencijuuuu prekjuče. Čovjek odigra više minuta za polusezonu nego Ibanjez za dvije sezone, a većinu tih utakmica je polumrtav uz neke promašene penale za moždanog. Dan te yebo ima minuta haman ko golman, a živce svima vadi pogrešnim pasovima na 5 metara i kratkim kornerima.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 sep 2019, 12:12

Svi u Tuzlu! Duguju nam bodove, ostavili smo ih u ligi onda očigledno. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 sep 2019, 12:16

Jel husref moze onu kaznu u kupu odraditi il je to za ligaske utakmice samo ?
Ako nisam nesto pomijesao dobio je zuti i sad protiv zvijezde
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 sep 2019, 12:20

Stroj1946 je napisao/la:
TheNorthFace je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Hvala @MortemHZ -e sto mi brises postove :kafa: sto iznosim cinjenice samo :)
kakva je ovo ba cenzura? :rol:
garant neke direktive odozgo :mrgreen: :urnebes:
Na to se nakači još 10 postova gdje onda raja to komentariše kao i jutros a to ne vidite jer niste tu a i glupa je priča koja će otići na pogrešnu stranu, znate kakva je raja a i kao što rekoh već je počelo tako jutros
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 sep 2019, 12:22

Nikad u Tuzli organizovano nije bilo ni 500 koliko se ja sjećam a veliki broj naših navijača bude na zapadu Tušnja sa "običnom" rajom..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 17 sep 2019, 12:26

MortemHz je napisao/la:
Nikad u Tuzli organizovano nije bilo ni 500 koliko se ja sjećam a veliki broj naših navijača bude na zapadu Tušnja sa "običnom" rajom..
Bilo nas je blizu 1000 u utakmici kad nismo mogli svi stati, ulazili preko gradilista na danasnjem sjeveru, napunio se kavez, a pola raje ostalo u medjuprostoru. Zlatna doba.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 17 sep 2019, 12:38

Ma nije to ta euforija, kao za Banovice, Vitez, Zenicu Gradacac i sl. Tada su rezultati i atmosfera oko kluba bili takvi da je 1000-2000 krenulo.
Ne vjerujem da ce nas iz Sarajeva biti vise od 250 -300 maksimum. Plus nasi iz TK.
- FKS -

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 17 sep 2019, 12:49

Ekipa Sarajeva jutros je u 9:15 sati iz Trening centra Butmir otputovala za Ljubuški, gdje je sutra očekuje susret 1/16 finala Kupa BiH protiv NK Ljubuški.

Šef stručnog štaba Husref Musemić je odlučio poštediti većinu prvotimaca i priliku pružiti mlađim igračima.

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača:

Marković, Dizdarević, Dupovac, Kurdić, Hodžić, Šabanović, Đokanović, Rahmanović, Handžić, Salčin, Guzina, Cruz, Dervišagić, Imamović, Sabljica, Šišić, Jašarević, Konjalić.
ISTINA ZA VEDRANA!

NorthN01
Kontakt:

Post Postao/la NorthN01 » 17 sep 2019, 12:52

MortemHz je napisao/la:
Bilo nas je onda busevima i kombijima, ne sjecam se tacno godine, kad nas nisu mogli sve primit na stadion i kad je belaj sa murijom bio .. zlatno doba aBd vratit ce se i to, na dobrom smo putu

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 17 sep 2019, 12:53

MortemHz je napisao/la:
Nije tačno, bilo je prije jedno 8 ili 9 godina preko 700 navijaca, na tri strane se ulazilo, bio je i veliki problem sa murijom, prelazilo se preko onih skela, nisu imali gdje da smjeste navijace...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 sep 2019, 12:56

MortemHz je napisao/la: Na to se nakači još 10 postova gdje onda raja to komentariše kao i jutros a to ne vidite jer niste tu a i glupa je priča koja će otići na pogrešnu stranu, znate kakva je raja a i kao što rekoh već je počelo tako jutros
Ma treba ti kakvog gologuzog crnca poslat da ti trci ispod prozora, i da ti baca kamencice :kafa: :mrgreen: :urnebes:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 sep 2019, 13:09

Zip je napisao/la:Kad budemo mi imali milione, koje planiramo uloziti u stadion, onda se imamo i pravo pitati gdje ce taj stadion biti.

:clap:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, bvsic, dzumihz, Google Adsense [Bot] i 52 gosta.