Evo gledajte kako Rejalu poništiše gol jer se igrač aktivirao iz ofsajda iako uopšte nije ni dodirnuo loptu, ali je uticao na igru. Tako je i kod Verone trebala biti obustavljena igra, a i isključiše nam jadnog Calabriju na pravdi boga.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Calabria ne zaslužuje veću platu od one koju su imali Zapata i Abate, koji su imali solidan br. međunarodnih nastupa, te veliko iskustvo, dug staž, generalno bolji igrači od njega. Conte košta Intera u brutu 13.5M po sezoni, a Dollarumma+brat terete budžet s 14M. Nema potrebe za starijim mentorom (Reina pored Plizzarija) kad mali brani godinama i već ima 100+ nastupa u Serie A.Beduin je napisao/la: Jedina zamjerka jesu Bigla i Reina, nesto preko 6mil po sezoni. Mogli su komotno ostaviti malog Plizarija kao 2. golmana, a te pare preusmjeriti na Alegrija, Wengera ili Spaletija. Mada sumnjam da je Spaleti puno skuplji od GP.
Mozda na zimu se rijese jos ova 2 skupa starca i dovedu adekvatne zamjene.
Drug moj, Conte ne bi kod nas dosao prvenstveno jer ne igramo u LP (kad je vec mogao birati), zatim zbog FFP-a ne mozemo ulagati u igracki kadar velike novce.Zenga je napisao/la:Calabria ne zaslužuje veću platu od one koju su imali Zapata i Abate, koji su imali solidan br. međunarodnih nastupa, te veliko iskustvo, dug staž, generalno bolji igrači od njega. Conte košta Intera u brutu 13.5M po sezoni, a Dollarumma+brat terete budžet s 14M. Nema potrebe za starijim mentorom (Reina pored Plizzarija) kad mali brani godinama i već ima 100+ nastupa u Serie A.Beduin je napisao/la: Jedina zamjerka jesu Bigla i Reina, nesto preko 6mil po sezoni. Mogli su komotno ostaviti malog Plizarija kao 2. golmana, a te pare preusmjeriti na Alegrija, Wengera ili Spaletija. Mada sumnjam da je Spaleti puno skuplji od GP.
Mozda na zimu se rijese jos ova 2 skupa starca i dovedu adekvatne zamjene.
Biglia+Reina ukupno 13M, taman Conte. A uštedila bi se 4M na Giampaola. Šteta što nisu oteli Mkhtaryana Romi, takav nam profil fali, a Rimljanima će donjeti 10ak poena sam...
@shevchet: Dinamo-Atalanta tipični sindrom malog kluba, naivnog trenera, igrača bez međunarodnog iskustva... upravo zbog toga jedan Mkhtaryan vrijedi više nego Bennacer+Krunić+Leao ukupno, a njihova cijena 60M, ovaj gratis (FFP)....
Pero, ti zaboravio da mi imamo 6 a oni 5 bodova!?rope11 je napisao/la:Al' vala ova Roma trpa, to je kad dovedeš modernog trenera modernih shvatanja. Nisu igrački ništa jači, ali imaju neki plan i sistem koji funkcioniše... nešto što smo i mi navodno trebali imati pod Giampaolom, ali se čovjek pogubio poslije rekordnih dvadesetak dana.
Nama gol razlika 2:1 poslije 270 minuta i to protiv tri davljenika.
Pusti to šta će biti, gledaj tabelu u onom trenutku kad su igrali sa nama...rope11 je napisao/la:Ne izvrći, biti će davljenici.Zabiti dva gola trojici protivnika koji će se boritiza opstanak je sramota.
Roma u suštini nema ništa bolje igrače (doduše odbrana nam je jača), a igra je 10x ljepša i funkcionalnija.
I kod njih igra manje-više slična stara garda koju su imali prošle sezone kao i kod nas, a novi trener ih je uspio uštimati. Kod nas igrači pod isto tako novim trenerom djeluju kao razuzdana banda koja se po prvi put srela u životu.
Bio sam prvi kritičar Bobana i Maldinija, ali ne mogu više ni Giampaolu tražiti opravdanja.
Ko će mu pokrivati desnu stranu u toj formaciji, nije valjda da će Lord početi derbicelikmilan je napisao/la:Giampaolo očito ne vjeruje Contiju jer razmišlja da igra sa trojicom pozadi zbog suspenzije Calabrije.
Problem je sto su novinari poceli iz kola u kolo mijenjati formaciju Milanovim trenerima jos od Pippamuxa je napisao/la:Prvo ne valja što fura samo jednu formaciju, sad ne valja što mijenja, de se odluči dragi rope
Jesil vidio šta Bjelica uradi Gasperiniju promjenom formacije. Formacija se nerijetko mijenja i tokom meča, tako da ja ne vidim tu problem, treba analizirati protivnika i shodno tome odrediti formaciju i taktiku. Naravno na sve to utiče i raspoloživost igrača.
Da li je to pravi izbor za nas i za utakmicu sa Interom, i kako će to izgledati ostaje da se vidi.
Ako mu već Suso mora igrati onda 3-4-2-1 mozda i nije loše probati, jer imaš dva izuzetno brza i prodorna fullbacka u vidu Contija i Hernandeza, u vezni stavi Benasera i Kessia, a u napad Rebić, Piatek, i Suso ako baš mora.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.