AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 18 sep 2019, 23:06

Imali smo svoju šansu da se dovede, sad je bojim se nedostižni san. S obzirom na današnje cijene, mogu komotno tražiti i 50m ako im se ćefne.

Evo gledajte kako Rejalu poništiše gol jer se igrač aktivirao iz ofsajda iako uopšte nije ni dodirnuo loptu, ali je uticao na igru. Tako je i kod Verone trebala biti obustavljena igra, a i isključiše nam jadnog Calabriju na pravdi boga. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 19 sep 2019, 09:50

Beduin je napisao/la: Jedina zamjerka jesu Bigla i Reina, nesto preko 6mil po sezoni. Mogli su komotno ostaviti malog Plizarija kao 2. golmana, a te pare preusmjeriti na Alegrija, Wengera ili Spaletija. Mada sumnjam da je Spaleti puno skuplji od GP.
Mozda na zimu se rijese jos ova 2 skupa starca i dovedu adekvatne zamjene.
Calabria ne zaslužuje veću platu od one koju su imali Zapata i Abate, koji su imali solidan br. međunarodnih nastupa, te veliko iskustvo, dug staž, generalno bolji igrači od njega. Conte košta Intera u brutu 13.5M po sezoni, a Dollarumma+brat terete budžet s 14M. Nema potrebe za starijim mentorom (Reina pored Plizzarija) kad mali brani godinama i već ima 100+ nastupa u Serie A.

Biglia+Reina ukupno 13M, taman Conte. A uštedila bi se 4M na Giampaola. Šteta što nisu oteli Mkhtaryana Romi, takav nam profil fali, a Rimljanima će donjeti 10ak poena sam...

@shevchet: Dinamo-Atalanta tipični sindrom malog kluba, naivnog trenera, igrača bez međunarodnog iskustva... upravo zbog toga jedan Mkhtaryan vrijedi više nego Bennacer+Krunić+Leao ukupno, a njihova cijena 60M, ovaj gratis (FFP)....

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 sep 2019, 10:48

Zenga je napisao/la:
Beduin je napisao/la: Jedina zamjerka jesu Bigla i Reina, nesto preko 6mil po sezoni. Mogli su komotno ostaviti malog Plizarija kao 2. golmana, a te pare preusmjeriti na Alegrija, Wengera ili Spaletija. Mada sumnjam da je Spaleti puno skuplji od GP.
Mozda na zimu se rijese jos ova 2 skupa starca i dovedu adekvatne zamjene.
Calabria ne zaslužuje veću platu od one koju su imali Zapata i Abate, koji su imali solidan br. međunarodnih nastupa, te veliko iskustvo, dug staž, generalno bolji igrači od njega. Conte košta Intera u brutu 13.5M po sezoni, a Dollarumma+brat terete budžet s 14M. Nema potrebe za starijim mentorom (Reina pored Plizzarija) kad mali brani godinama i već ima 100+ nastupa u Serie A.

Biglia+Reina ukupno 13M, taman Conte. A uštedila bi se 4M na Giampaola. Šteta što nisu oteli Mkhtaryana Romi, takav nam profil fali, a Rimljanima će donjeti 10ak poena sam...

@shevchet: Dinamo-Atalanta tipični sindrom malog kluba, naivnog trenera, igrača bez međunarodnog iskustva... upravo zbog toga jedan Mkhtaryan vrijedi više nego Bennacer+Krunić+Leao ukupno, a njihova cijena 60M, ovaj gratis (FFP)....
Drug moj, Conte ne bi kod nas dosao prvenstveno jer ne igramo u LP (kad je vec mogao birati), zatim zbog FFP-a ne mozemo ulagati u igracki kadar velike novce.
Igrati na foru Maldinija i Bobana te da bi mu ovo bio izazov u karijeri, mislim da ne bi proslo. Ali je svakako bilo izbora trenera boljih od GP.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 sep 2019, 15:41

Yebo li ih FFP, sad se samo na njega vade, a opet su skršili haman 100 miliona na transfere ovog ljeta. Nije do FFP-a, nego do plana kojeg nije ni bilo, nego se sve radilo stihijski, od postavljanja trenera do dovođenja igrača.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 sep 2019, 18:02

Matero draga, sad ovaj konta da promjeni na formaciju sa tri stopera. :lol:

Nemam ništa protiv, čak mislim da bi nam neka 3412 najbolje legla s obzirom na igrački kadar, ali šta misliti o čovjeku koji nakon tri utakmice promjeni nekolicinu formacija i odrekne se svega što je uigravao, ne čitavo ljeto nego i svoju čitavu trenersku karijeru? :facepalm:

Brate mili, imaš ekipu za 4312, prestani više eksperimentisati kad ne znaš.

FORZA MILAN !

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 19 sep 2019, 20:10

Nadam se da će uprava što prije skontat da debil nema blage veze šta radi.

Susa prvog izbacit iz prvih 11

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 19 sep 2019, 21:07

Za Susa se slažem da bi trebao na klupu preseliti. Sa njim ništa nismo postigli od kako je tu, iako je individualno nas najbolji igrač. Vrijedi pokušati poslati ga na klupu, možda ostali igrači prorade. Sve nam je podređeno njemu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 sep 2019, 22:38

Cutrone otkako ode u Wolfse, ljudi ne znaju za pobjedu, hahaha.
A izgleda i Silva Frankfurtu donese baksuzluk. :urnebes:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 sep 2019, 23:08

Al' vala ova Roma trpa, to je kad dovedeš modernog trenera modernih shvatanja. Nisu igrački ništa jači, ali imaju neki plan i sistem koji funkcioniše... nešto što smo i mi navodno trebali imati pod Giampaolom, ali se čovjek pogubio poslije rekordnih dvadesetak dana.

Nama gol razlika 2:1 poslije 270 minuta i to protiv tri davljenika. :urnebes:

FORZA MILAN !

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 19 sep 2019, 23:16

rope11 je napisao/la:Al' vala ova Roma trpa, to je kad dovedeš modernog trenera modernih shvatanja. Nisu igrački ništa jači, ali imaju neki plan i sistem koji funkcioniše... nešto što smo i mi navodno trebali imati pod Giampaolom, ali se čovjek pogubio poslije rekordnih dvadesetak dana.

Nama gol razlika 2:1 poslije 270 minuta i to protiv tri davljenika. :urnebes:
Pero, ti zaboravio da mi imamo 6 a oni 5 bodova!? :lol:
Kakva Roma, kardan od ekipe!

Jeste trenera uhvatili na zub nakon 3 tekme jb vas i Boban i Maldini...

Onaj piše imamo igrače za njegovu formaciju? Pa jel' moguće to?!? :lol:

Šta bolan imamo, ja vam prije 2 mjeseca govorio da su nam pojačanja kardan, kakav bolan Bennacer i Krunić i Leao, vi ljudi isto kao da ste slijepi. :crazy:

Jedino Theo donekle i Rebić mislim da će biti fino pojačanje, jer nam treba eksplozivan igrač, a i njega ste pljuvali dok vas lik ne ušutka u 20 odigranih minuta sa par poteza! :kafa:

Trener mijenja formacije, jer vidi da nema igrače za svoju, a realno, nema igrače ni za kakvu formaciju, jer je ovo skupina panjeva koji uzimaju dobru lovu i to samo prolazi u Milanu...

P.S. Verona je imala druže 1-1-0 tj 4 boda prije tekme sa nama, nije baš davljenik...

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 sep 2019, 00:01

Ne izvrći, biti će davljenici. :kafa: Zabiti dva gola trojici protivnika koji će se boritiza opstanak je sramota.

Roma u suštini nema ništa bolje igrače (doduše odbrana nam je jača), a igra je 10x ljepša i funkcionalnija.
I kod njih igra manje-više slična stara garda koju su imali prošle sezone kao i kod nas, a novi trener ih je uspio uštimati. Kod nas igrači pod isto tako novim trenerom djeluju kao razuzdana banda koja se po prvi put srela u životu.

Bio sam prvi kritičar Bobana i Maldinija, ali ne mogu više ni Giampaolu tražiti opravdanja.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 sep 2019, 00:05

Pa yebiga, koliko je nama odbrana jača, toliko je njima napad jači.

Na kraju to dođe na isto, sa tim što je uvijek bolje igrati kao Roma nego kao Milan, bar za moj ukus.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 20 sep 2019, 00:13

Giampaolo očito ne vjeruje Contiju jer razmišlja da igra sa trojicom pozadi zbog suspenzije Calabrije.

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 20 sep 2019, 00:18

rope11 je napisao/la:Ne izvrći, biti će davljenici. :kafa: Zabiti dva gola trojici protivnika koji će se boritiza opstanak je sramota.

Roma u suštini nema ništa bolje igrače (doduše odbrana nam je jača), a igra je 10x ljepša i funkcionalnija.
I kod njih igra manje-više slična stara garda koju su imali prošle sezone kao i kod nas, a novi trener ih je uspio uštimati. Kod nas igrači pod isto tako novim trenerom djeluju kao razuzdana banda koja se po prvi put srela u životu.

Bio sam prvi kritičar Bobana i Maldinija, ali ne mogu više ni Giampaolu tražiti opravdanja.
Pusti to šta će biti, gledaj tabelu u onom trenutku kad su igrali sa nama...
Nemoj Nostradamus da budeš!
Verona uopšte nije naivna ekipa kako ti misliš! :nene:

Roma je kardan od ekipe kao i Atalanta, koja je još veći kardan, ali takve ekipe su nama konkurencija, jer smo mi kardan na kvadrat!

Što, baš su mu to truhli Boban i Maldini doveli 5-6 vrhunskih pojačanja, pa mu ne možeš tražiti opravdanja, nego odmah pišati po treneru, kao što vas 90% evo vidim odmah radi! :puke:

Ja ne znam, jel' treba čovjek biti slijep ili glup, da ne vidi koji smo mi qrac od ekipe i kakve panjeve i manekene imamo u ekipi !?!

Pa Rebić udje lik za 20 min ništa specijalno ne napravi, a izgledao je za one panjeve svemirski brod i u tih par poteza!
Prvenstveno mislim na agilnost, borbenost i to da ganja loptu, traži loptu, a ne kao ovi prosjaci koje gledamo 2 godine!

@celik

Ma Conti prevara mrtva, kao i Kessie, okupala nas Atalanta za 40-50 miliona € tu i fino sad...
Ovaj igra beka a duel igra, kao kod djeteta od 12 godina, skakće kao kengur kad u duel treba... :lol:
Nas kupaju seoske ekipe za igrače i treba nam tako!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 sep 2019, 00:33

Dobili Lecce i remizirali sa Bolognom, jaki u pm. :zzz:

Stoji to da nemamo vrhunski roster, al' vala nije toliko loš da bi onako užasno igrali. Nije toliko ni do igrača koliko do loše i pogrešne taktike, pa više smislenih akcija po meču sam vidio od Brescie i Verone nego od nas. Da ne spominjem Udinese, tek su nas oni rasuli po svim parametrima, onako loše nismo izgledali ni u našim najgorim vremenima.

Giampaolo se pogubio, mjenja svoju formaciju nakon jednog kola, forsira pogrešne igrače, ne vrši izmjene, a za to je kriv niko drugi nego on.
Rekoh, ima kakve-takve igrače za 4312 i neka više ne sere. Samo što ima problema klupirati određene igrače, pa ide linijom manjeg otpora tako što im se podređuje.

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 20 sep 2019, 01:23

@Beduin, jasno mi je da Conte nije aktuelan zbog LP i FFP-a, ali sam tu dvojicu igraca naveo kao primjer koliko fakticki kostaju klub - a apsolutno nicim ne doprinose, samo terete budzet :hmmmmm:

Giampaolo je seoski trener, ovaj klub ce docekat bolje dane tog momenta kad se napokon, po prvi put od odlaska Allegrija - nakon 7 godina, dovede provjereni trener. Takav nam je vazniji od igrackih pojacanja, jer kao sto drugi pisu, ima finog igrackog materijala za top 4 plasman.

Ova ekipa se ne zna sastat s loptom, nema uigranih akcija, a gotov svi sto su igrali u prva 3 kola su bili ovdje vec duze vrijeme, naravno da je to do seoskog trenera. I uz takvu igru, opet niti novajlije dobijaju priliku niti se koristi vise od 1-2 izmjene.... :zzz:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 sep 2019, 01:28

celikmilan je napisao/la:Giampaolo očito ne vjeruje Contiju jer razmišlja da igra sa trojicom pozadi zbog suspenzije Calabrije.
Ko će mu pokrivati desnu stranu u toj formaciji, nije valjda da će Lord početi derbi :lol:

Što se tiče Contea i Allegrija, u poređenju sa Giampaolom, nekada su i oni bili 'seljački' treneri, došli u Milan i Juventus nakon vođenja timova poput Cagliarija ili Siene.

Rijetko koji trener će svoj prvi angažman imati u velikom klubu i rijetko će se koji odmah pokazati, ako izuzmemo Guardiolu, ne znam da je ijedan drugi trener zadnjih 10ak godina počeo u velikom klubu i odmah napravio bum, svi su išli korak po korak.

Tako da sa te strane, takva priča ne pije vode. Ni sam nemam neko mišljenje o našem treneru, da me neko ne shvati pogrešno da ga nešto branim, nego sam se samo dotakao ovog dijela posta o 'seljačkim trenerima' :D

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 sep 2019, 02:30

Jes brate, al' zato je Allegri došao na klupu nakon sedam godina karijere iako je još i prije toga pokazivao svoj potencijal u Cagliariju.
Conteu je još manje trebalo, pet godina karijere do Juventusa.

Ovom našem je trebalo skoro dvadeset godina da dogura do kluba poput Milana (mada da smo onaj stari klub, ne bi taj ni sad dogurao do ove pozicije), a "preporučio" ga je prosječni mandat u Sampdoriji s kojima je bilježio ispodprosječne rezultate s obzirom na jačinu rostera. A čak mu je i za preuzimanje tog prosječnog prvoligaša trebalo čak 16 godina trenerskog staža.
Eto, to je ta razlika, s tim da ovaj naš nema iskustva ni igranja u većim klubovima, a kamo li šta drugo. Već je nedavno vođena ova diskusija, ali nije na odmet da se ponovim... :kafa:

Mada neću ni ja još da trčim pred rudu, nezahvalno je donositi sudove poslije tri kola i dajem mu rok do max. novembra. Ali ne može se negirati činjenica da ne postoji nijedna pozitivna stvar koja se može reći na konto njegovog rada dosad.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 sep 2019, 09:09

Prvo ne valja što fura samo jednu formaciju, sad ne valja što mijenja, de se odluči dragi rope :)
Jesil vidio šta Bjelica uradi Gasperiniju promjenom formacije. Formacija se nerijetko mijenja i tokom meča, tako da ja ne vidim tu problem, treba analizirati protivnika i shodno tome odrediti formaciju i taktiku. Naravno na sve to utiče i raspoloživost igrača.
Da li je to pravi izbor za nas i za utakmicu sa Interom, i kako će to izgledati ostaje da se vidi.
Ako mu već Suso mora igrati onda 3-4-2-1 mozda i nije loše probati, jer imaš dva izuzetno brza i prodorna fullbacka u vidu Contija i Hernandeza, u vezni stavi Benasera i Kessia, a u napad Rebić, Piatek, i Suso ako baš mora.
Il Club più titolato al mondo!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 20 sep 2019, 11:25

muxa je napisao/la:Prvo ne valja što fura samo jednu formaciju, sad ne valja što mijenja, de se odluči dragi rope :)
Jesil vidio šta Bjelica uradi Gasperiniju promjenom formacije. Formacija se nerijetko mijenja i tokom meča, tako da ja ne vidim tu problem, treba analizirati protivnika i shodno tome odrediti formaciju i taktiku. Naravno na sve to utiče i raspoloživost igrača.
Da li je to pravi izbor za nas i za utakmicu sa Interom, i kako će to izgledati ostaje da se vidi.
Ako mu već Suso mora igrati onda 3-4-2-1 mozda i nije loše probati, jer imaš dva izuzetno brza i prodorna fullbacka u vidu Contija i Hernandeza, u vezni stavi Benasera i Kessia, a u napad Rebić, Piatek, i Suso ako baš mora.
Problem je sto su novinari poceli iz kola u kolo mijenjati formaciju Milanovim trenerima jos od Pippa :roll:
to je ono sto je porazavajuce, niko nije ustrajao na formaciji, bilo to da je sa Susom u ekipi ili bez njega, jer je pritisak ogroman i cim poraz dodje onda je razlog sto su igrali sa krilima ili bez krila......

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.