FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
ŠAMPIJONI!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sutra će baš biti zanimljivo u Tuzli, neriješeno bi bilo najbolje.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
ko igra?MortemHz je napisao/la:Sutra će baš biti zanimljivo u Tuzli, neriješeno bi bilo najbolje.
-
belosevic28
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Tuzla vs SDA!Giljotina je napisao/la:ko igra?MortemHz je napisao/la:Sutra će baš biti zanimljivo u Tuzli, neriješeno bi bilo najbolje.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- AlfredNobel
- Kontakt:
-
bordobijeli
- Kontakt:
Dobice zeljeznicarMortemHz je napisao/la:Sutra će baš biti zanimljivo u Tuzli, neriješeno bi bilo najbolje.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Jesam ljepotice samo sto ne pisem ovdje cesto, al mi je smijesno vidjeti kako ovdje neko sanja o kupoviji zemljista i izgradnji citavog stadiona. Imate li predstavu koliko zo kosta upste 20-30 miliona? Pa onda to stavite na papir, napisite cifru i skontat cete da od osnivanja nije toliko ulozeno.zagorski je napisao/la:Ma lupeta lik, nije uopste ni nas navijac
Cuj izgradnja stadiona, volio bih i ja bordo arene al je to mazanje ociju slepci
Sta se ovo radilo na terenu na kosevu, cepiranje ono kako se zove
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
PDA vs SDAMortemHz je napisao/la:Tuzla vs SDA!Giljotina je napisao/la:ko igra?MortemHz je napisao/la:Sutra će baš biti zanimljivo u Tuzli, neriješeno bi bilo najbolje.
Kukić vs Bake
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
Samozdravlje
- Kontakt:
[quote="Zeko87"]Ako je ta priča zaista tačna da ih je devastiralo 2x 90 min igrajući protiv ekipe, protiv kojih sportisti sanjaju da igraju, sram i stid treba da ih bude zbog nedostatka profesionalizma, kad već nemaju urođenu muškost.
Umjesto da teže tome da prerastu ligu i idu tamo gdje će igrati 15 takvih utakmica po sezoni, oni cvile ko curice dva mjeseca zbog utakmice u kojoj nisu imali nikakav pritisak osim da ne prime više od osam komada. Strahota, volio bih da to nije tačno.
- Ne trazi odgovor u danasnjem trenutku , treba dublje zakopati i vidjet ces gdje je problem . Nek mi ne zamjere emotivci i sam sam .
- Ono sto nama fali je pristup,postavljen cilj,edukacija , jedinstvo Uprave i SS(to nam puno manjka),manje mahale kao u CZ,Dinamu i Partzanu
- Ahmetovic,Velkoski,Hebibovic= 100 g. , igraju 270 min. , imaju ponajbolja primanja . Ako gotive FKS , neka ih na klupi za manje pare. Aha .
- Gro nasih pojacanja sa Balkana 25+ g. najveci domet Vozdovac , Lokomotiva , Celje . da su imali filozofiju i kvalitet igrali bi u Belgiji .
- Govorim o zadnjih 20 god. , evo sa E. Hadzicem to izgleda puno bolje (Tatar , produzenje Lazic,Rahman,Serbecic,Kapic,Oremus...)
- Kovacevic govorio kako Lazic radi na sebi , sto se Lazic i Serbecic ne povrijedise , a odigrali svaki min. .
- Rjesenje problema je u rukovodstvu , a i SS je rukovodstvo i da navijaci ne podrzavaju pojedince nego svoj klub FKS
- @SarajevJeBordo , ni Gvardiola sa ovim rosterom i ovom konkurencijom(racunaj i sudije) ne bi imao vise od 20 b. i bolju pas igru
- @sjeverjecudo , sa onim rosterom 2018/19 g. i Hurtic bi osvojio DK (mozda ne bas on
)
Umjesto da teže tome da prerastu ligu i idu tamo gdje će igrati 15 takvih utakmica po sezoni, oni cvile ko curice dva mjeseca zbog utakmice u kojoj nisu imali nikakav pritisak osim da ne prime više od osam komada. Strahota, volio bih da to nije tačno.
- Ne trazi odgovor u danasnjem trenutku , treba dublje zakopati i vidjet ces gdje je problem . Nek mi ne zamjere emotivci i sam sam .
- Ono sto nama fali je pristup,postavljen cilj,edukacija , jedinstvo Uprave i SS(to nam puno manjka),manje mahale kao u CZ,Dinamu i Partzanu
- Ahmetovic,Velkoski,Hebibovic= 100 g. , igraju 270 min. , imaju ponajbolja primanja . Ako gotive FKS , neka ih na klupi za manje pare. Aha .
- Gro nasih pojacanja sa Balkana 25+ g. najveci domet Vozdovac , Lokomotiva , Celje . da su imali filozofiju i kvalitet igrali bi u Belgiji .
- Govorim o zadnjih 20 god. , evo sa E. Hadzicem to izgleda puno bolje (Tatar , produzenje Lazic,Rahman,Serbecic,Kapic,Oremus...)
- Kovacevic govorio kako Lazic radi na sebi , sto se Lazic i Serbecic ne povrijedise , a odigrali svaki min. .
- Rjesenje problema je u rukovodstvu , a i SS je rukovodstvo i da navijaci ne podrzavaju pojedince nego svoj klub FKS
- @SarajevJeBordo , ni Gvardiola sa ovim rosterom i ovom konkurencijom(racunaj i sudije) ne bi imao vise od 20 b. i bolju pas igru
- @sjeverjecudo , sa onim rosterom 2018/19 g. i Hurtic bi osvojio DK (mozda ne bas on
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Gdje si vidio to za teren? Nikako mi nije jasno sto mi nikada nismo angazovali neku firmu kao Siroki Brijeg sto radi, barem da teren malo bolje izgleda. A znamo se zaliti na los teren.JavierBosnia je napisao/la:Jesam ljepotice samo sto ne pisem ovdje cesto, al mi je smijesno vidjeti kako ovdje neko sanja o kupoviji zemljista i izgradnji citavog stadiona. Imate li predstavu koliko zo kosta upste 20-30 miliona? Pa onda to stavite na papir, napisite cifru i skontat cete da od osnivanja nije toliko ulozeno.zagorski je napisao/la:Ma lupeta lik, nije uopste ni nas navijac
Cuj izgradnja stadiona, volio bih i ja bordo arene al je to mazanje ociju slepci![]()
Sta se ovo radilo na terenu na kosevu, cepiranje ono kako se zove
- JavierBosnia
- Kontakt:
Na @muhamedbikic_official instagram ima predzadnja slika, a ima i na storiju prvo sam mislio da su molerski neki radovi, a onda vidim one vrece i pjesak sta li je tacnoskoJaa je napisao/la: Gdje si vidio to za teren? Nikako mi nije jasno sto mi nikada nismo angazovali neku firmu kao Siroki Brijeg sto radi, barem da teren malo bolje izgleda. A znamo se zaliti na los teren.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
-
Samozdravlje
- Kontakt:
- Ide to na bolje , cak kakvi smo i neocekivano brzo . Najvaznije imamo gdje trenirati i nemamo dugova , a imamo i auta mashalaZeko87 je napisao/la: Treba naučno ustanoviti i dati ime bolesti koju mi imamo prateći i bodreći takve amatere,. Hajde to što su plaćeni begovski za naše uslove, ali to što oni ne treniraju individualno (čast izuzecima) i što kao seniori nisu u stanju dati kvalitetan pas po pet utakmica nema opravdanja.
- Imamo i dobrih fudbalera (nazalost gro povrijedjenih ) , a imamo i par mladih dobrih . Imamo iskusnijih i mladjih solidni.
- Imamo i veliku rezervu u boljoj komunikaciji i saradnji Uprave i SS (citaj Musemica). Niko nije los,ali bi mogli u zbiru biti efikasniji .
- Imamo i Akademiju.Prijatno nas iznenadi prosle godine , sada malo steka . E OVO NIJE DOBRO .
- U19 - 7 na tabeli - UZAS , U17- solidno 6 pob i 2 remija , U-15 takodje solidno . Znam nije bitna tabela , bitni su pojedinci -igraci talenti
. No sto kaze @Pitar6785 ovi nasi omladinci trebaju imati gol razliku 100:9 . Da od malih nogu se uce dominaciji
- Treba nam u Akademiji veca podrska Dzenanu Uscuplicu . Sigurno medju vama ima onih koji su bolje informisani
- Nista od napretka dok ne vidimo da u prijateljskoj atmosveri ne sjede zajedno Sabrina,Musemic,Hadzija,Jahic i neki kondicioni trener u rangu ili sam Jeleskovic i u prijatnoj atmosveri donose odluke koje ce FKS pribliziti kvaliteti CZ i Dinama . Dok ne budu jedinstveni nema nista od onog sto ti prizeljkujes da fudbaleri rade sami na sebi i da im utakmica protiv Celtica ne bude kao protiv MDK . Jedinstvo Uprave i SS je uslov napretka.
- robertkosar
- Kontakt:
Lik je napisao/la:IN MEMORIAM
Danas je u 83. godini preminuo bivši fudbaler i trener FK Sarajevo, Vukašin Višnjevac.
Višnjevac je rođen 10. juna 1937. godine u Gacku, a redovima FK Sarajevo pristupio je još kao sedamnaestogodišnjak, u ljeto 1954. godine. Za prvi tim Sarajeva debitovao je 13. marta 1955. godine u prvenstvenom duelu protiv skopskog Vardara na Koševu. Dres tima sa Koševa nosio je do 1957. godine, upisavši pri tome tek 18 zvaničnih nastupa, uz 3 postignuta pogotka. Računajući i prijateljske utakmice, Višnjevac je dres Sarajeva oblačio 35 puta, postigavši ukupno osam golova.
Dvije decenije kasnije, Višnjevac se vraća na Koševo, ali ovog puta u ulozi trenera. Kao šef stručnog štaba bordo tima, ostavio je mnogo veći utisak, a Sarajevo je sa klupe predvodio u sezonama 1975/76. i 1976/77. Ukupno je tim sa Koševa vodio u 72 zvanične utakmice ostvarivši učinak od 24 pobjede, 19 remija i 29 poraza. U prvoj sezoni, Sarajevo je pod njegovim vodstvom zauzelo solidno sedmo mjesto, dok je u onoj drugoj tek u samom finišu izborilo opstanak, a navijačima je u boljem sjećanju ostao nastup u Kupu Maršala Tita gdje je bordo tim stigao do četvrtfinala, eliminisavši prethodno Crvenu zvezdu i Partizan.
Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo
Pokoj dusi nasem bivsem treneru. Neka mu je lahka zemlja Bosanska![]()
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
@samo zdravlje
Slažem se sa tvojim pisanjem i meni se čini da ova uprava, kudikamo, radi bolji posao od prijašnjih, treba tu vremena, rezultata da se napravi dobar posao. Treba znati da svaki doveden igrač na ovaj način, tj da dovodimo samo igrače koji nemaju kluba, predstavlja mač sa dvije oštrice, jer su to uglavnom zapušteni igrači, van fizičke forme i utakmica u nogama, koje moraš o trpiti dok se vrate u formu.
Gledam intervju Ahmetovića, kaže kad ga je Zeba zvao da se vrati u Slobodu on odlučio bio da završi karijeru, imao 96kg i sezonu poslije toga dođe kod nas nakon svega toga. Zamisli u kojem su stanju ostali igrači , posebna kritika mladim igračima, koji bi trebali jesti zemlju 150 minuta u komadu a ne 25, kad je Merso babo lige, a čovjek zaradio pare, ima godina i opet nezamjenjiv, najopasniji, najkorisnijih.
Ne bolujem od toga koliko ko ima godina, teren je referenca, ako si igračina i zadovoljavaš što treba, igraj do 45. godine što se mene tiče.
Igrači kakvi god da su naši su, nikad nisam zviznuo ni jednom igraču našeg kluba a pratim naš klub 20 godina, samo podrška i aplauz, čak i nakon ove petice sad, i kad su nas u super kupu razbili 4:0 na Grbavici, ili 3:0 na Koševu. Navijač navija i bodri na stadionu, a ovako po forumima može tu i tamo neka sugestije i dobronamjerna kritika...
Slažem se sa tvojim pisanjem i meni se čini da ova uprava, kudikamo, radi bolji posao od prijašnjih, treba tu vremena, rezultata da se napravi dobar posao. Treba znati da svaki doveden igrač na ovaj način, tj da dovodimo samo igrače koji nemaju kluba, predstavlja mač sa dvije oštrice, jer su to uglavnom zapušteni igrači, van fizičke forme i utakmica u nogama, koje moraš o trpiti dok se vrate u formu.
Gledam intervju Ahmetovića, kaže kad ga je Zeba zvao da se vrati u Slobodu on odlučio bio da završi karijeru, imao 96kg i sezonu poslije toga dođe kod nas nakon svega toga. Zamisli u kojem su stanju ostali igrači , posebna kritika mladim igračima, koji bi trebali jesti zemlju 150 minuta u komadu a ne 25, kad je Merso babo lige, a čovjek zaradio pare, ima godina i opet nezamjenjiv, najopasniji, najkorisnijih.
Ne bolujem od toga koliko ko ima godina, teren je referenca, ako si igračina i zadovoljavaš što treba, igraj do 45. godine što se mene tiče.
Igrači kakvi god da su naši su, nikad nisam zviznuo ni jednom igraču našeg kluba a pratim naš klub 20 godina, samo podrška i aplauz, čak i nakon ove petice sad, i kad su nas u super kupu razbili 4:0 na Grbavici, ili 3:0 na Koševu. Navijač navija i bodri na stadionu, a ovako po forumima može tu i tamo neka sugestije i dobronamjerna kritika...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- Sjeverjecudo
- Kontakt:
Bravo Hazdibegicu,svaka cast,nek i ostale legende FKS slijede tvoj primjer,ako ne mozes nikako drugacije pomoci,onda kao Faruk se moze doci na trening i dati neki savjet i pruziti podrska.

Zadnja izmjena: Sjeverjecudo, dana/u 27 sep 2019, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!
Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!
Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Zeko87 je napisao/la:@samo zdravlje
- E ja trenutno ne mogu vise od ovog-forum , mislim dobronamjerno. Nek mi 5 forumasa kaze nerise stari , razmilit cu koji su i postupit ...
- Ahmetovica volim i postujem,gotivim i Hebiba , iskren da budem Krstu malo manje , a ima ugovor do 2021(kao i Husref
- Po meni klupa plafon , mozes li ih zamisliti u CZ i Dinamu vise od jedne sezone (ono zatrebali), a oni vedete po 270 min. po 3-5 sezona
- Nemam ja nista protiv da Husref pije kahvu sa Amarom Osimom i Jahic sa onim gazdom Tuzla C. , ali da 2x sedmicno ,popiju i oni sami
- Kad se Husref i Jahic budu druzili i van "terena" , hocu reci da imaju kolegijalne odnose (medjusobno postovanje , a ne antagonizam- vidi se ovo po forumasima) bit ce FKS-u puno bolje . Samo ujedinjeni Husref,Sabrina,Hadzija,Jahic,Dzeno i dr mogu poboljsati rad Akademije i doprinjeti boljitak FKS. Ovako sitnosicarski interesi ni njima samim nece dobro donijeti ili nece onoliko koliko bi moglo.
Jel ostao onaj d'orsi sto je na probi bio???
Aha, kazu trebace radnika sad kad pocnu radoci na kampuadi3125 je napisao/la:Jel ostao onaj d'orsi sto je na probi bio???
-
Sarajlijaaa46
- Kontakt:
Nisam ubleha vjeruj,ja znam neke ljude blizu fk sarajeva i ljude koji rade u sarajevu..To sto sam se tek prijavio nista ne znaci,a da sam bolesni pitar jesam,svaku tekmu sam na kosevu,prosle sezone 3 utakmice propustio radi obaveza..LPVratiloSeZlo je napisao/la:Svi puni informacija jesi se za to prijavio na forum da pricas sta ti ciko nam kaze u povjerenju ,kakve sve ublehe ovde nece doci ,recite ko vam te informacije odaje ili su i tebe poslali kao par ovih ostrodlakih jazavicara da sirite informacije kako vam neko kaze.Sarajlijaaa46 je napisao/la:Gospodin Nam ne zeli ulagat u kosevo jer nije njegovo vlasnistvo,dogovara se da kupi zemljiste u butmiru..A moje informacije su i vise nego tacneJavierBosnia je napisao/la:Sto se tice stadiona puno prica za djecu je izneseno ovdje, nazalost volio bih da je tako kao sto neko ovdje prica, ali nije ni blizu.
Interes za stadion ne postoji, niti od strane kluba niti vlasnika. Razgovarano je prije nekih mjesec dana na tu temu i vlasnik je dao doznanja da je sportski segment na prvom dijelu i da su rezultati mjerilo uspjeha, cilj odbrana titule i iskorak u evropi.
Za stadion i izgradnju novog je ovaj pricao sa saradnicima i jednostavno je prerizicno to ulaganje u kojem oni ne vide planirani period povrata novca, odnosno rentabilnost samog projekta je negativna. Najvjerovatnije ce se raditi na sredjivanju Koseva u saradnji sa opcinom, s tim da ce sada klub biti taj koji ce voditi pricu. Brojaci, loze, novinarske i press prostorije, mix zone i teren su mislim to sto se planira ulagati da bi se dobile potrebne licence.
Takodjer klub nije za opciju da se stadion i kada bi se pravio, pravi prakticno van grada, a trenutno nekih drugih opcija nema
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.