Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Ja razumijem da nekima Jugoslavija nije ok, nije ok ni meni (mada 95% nas koji prde ovdje očima istu nije vidjelo) ali pisati o partizanima iz ww2 na način da ih se dovodi u istu i goru ravan od nacista, četnika i sl. je retardirano i bezobrazno. Pa znate valjda koliko je Bošnjaka u ww2 pristupilo partizanima?
Od moje mame amidža čovjek bio u partizanima, poslije rata se demobilisao. Vjernik čojk bio, u ona doba išao na hadž. I koliko je još takvih "koljača". Ne vjerujem majke mi, isto zamlaćeni. Spomene se partizan njima pred očima odma oni iz 92.
Od moje mame amidža čovjek bio u partizanima, poslije rata se demobilisao. Vjernik čojk bio, u ona doba išao na hadž. I koliko je još takvih "koljača". Ne vjerujem majke mi, isto zamlaćeni. Spomene se partizan njima pred očima odma oni iz 92.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
I jesu, sve osim srba i hrvata koji su dobili pomilovanje.tuzlak1987 je napisao/la:Jedna odgovarajuca slika za sve formacije koje spominjete.
Naravno znati ce procitati ko nije polupismen.
A inace strijeljanje je poznata antifa metoda. Zamislite da je Alija strijeljao vas jugobalije, a mogao je realno.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Pa postajemo ko sto je Dobrica Cosic i pisao svojima....zivimo u laziOsim13 je napisao/la:Ja razumijem da nekima Jugoslavija nije ok, nije ok ni meni (mada 95% nas koji prde ovdje očima istu nije vidjelo) ali pisati o partizanima iz ww2 na način da ih se dovodi u istu i goru ravan od nacista, četnika i sl. je retardirano i bezobrazno. Pa znate valjda koliko je Bošnjaka u ww2 pristupilo partizanima?
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- IlProfessore
- Kontakt:
Pa pišete tako jer ne poznajete historiju niti partizanske pokolje. Pročitajte samo štivo o Foči npr. Više vam ne treba. Pa koliko je samo bravar pomilovao četnika, obrijao brade i dao partizanske uniforme, za ibreta je.
Što se tiče NDH i jugoslavije, fakti su da su obje države bile totalitarne, diktatorske i zločinačke, ali isto tako su fakti da su ustaše/ss-ovci na sve načine pokušavali pridobiti Bošnjake, ponajviše potenciranjem pripadnosti njihovoj naciji putem islama, a najbolji primjer za to je npr. Poglavnikova džamija.
A ovo što se njake kako smo morali biti njihovo cvijeće mi je opet identično komunističkoj diktaturi u kojoj nam također nisu dali da se Bošnjacima zovemo, svoj jezik pričamo, kulturu i vjeru njegujemo itd. Dakle i jedni i drugi su zlo, samo su ustaše u tom trenutku historije bile mnogo manje zlo za naš narod.
Što se tiče NDH i jugoslavije, fakti su da su obje države bile totalitarne, diktatorske i zločinačke, ali isto tako su fakti da su ustaše/ss-ovci na sve načine pokušavali pridobiti Bošnjake, ponajviše potenciranjem pripadnosti njihovoj naciji putem islama, a najbolji primjer za to je npr. Poglavnikova džamija.
A ovo što se njake kako smo morali biti njihovo cvijeće mi je opet identično komunističkoj diktaturi u kojoj nam također nisu dali da se Bošnjacima zovemo, svoj jezik pričamo, kulturu i vjeru njegujemo itd. Dakle i jedni i drugi su zlo, samo su ustaše u tom trenutku historije bile mnogo manje zlo za naš narod.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
Jugoslavija je bila država po mjeri svakog a da bi se to održalo Tito je morao pse nacionalizma na sve tri strane držati u rupi tj Golom otoku.Sa njegovom smrću oni su izmigoljili iz rupa i uz pomoć stranog faktora srušili državu.Od raspada Jugoslavije jedina država koja je uspjela održati visok standard i izdići se iznad balkanskog mentaliteta je Slovenija.
Srbija,Hrvatska i Bosna su postali torovi iz koje ljudi bježe glavom bez obzira, Hrvatska je čak ušla u EU ali to nije spriječilo odliv stanovništva.Srbija teži kao EU dok istovremeno rehabilituje Dražu Mihailovića i daje imena ulica po ratnim zločincima negiraju genocid u Srebrenici itd i oni kao takvi traže mjesto među modreno uređenim državama.
I na kraju Bosna u prevodu Frankeštajn država od tri plemena koji svako vuče na svoju stranu pri tome ne birajući sredstva.Zemlja zatočena u zoni sumraka gdje živi pjesak kriminala,korupcije,nepotizma guta sve one normalne ljude koji ne žele biti u toru i klicati familijama vlastodržaca a sve popraćeno sa licemjernom dozom patriotizma.
Tito je bio Bog i batina i zato je trebao jedan takav čovjek koji će kerove držati na lancu.
Čitam na prethodnim stranicama da maltene izjednačavaju partizane sa četnicima i ustašama pa jel' vas stid yebo vas dan maloumni.
Srbija,Hrvatska i Bosna su postali torovi iz koje ljudi bježe glavom bez obzira, Hrvatska je čak ušla u EU ali to nije spriječilo odliv stanovništva.Srbija teži kao EU dok istovremeno rehabilituje Dražu Mihailovića i daje imena ulica po ratnim zločincima negiraju genocid u Srebrenici itd i oni kao takvi traže mjesto među modreno uređenim državama.
I na kraju Bosna u prevodu Frankeštajn država od tri plemena koji svako vuče na svoju stranu pri tome ne birajući sredstva.Zemlja zatočena u zoni sumraka gdje živi pjesak kriminala,korupcije,nepotizma guta sve one normalne ljude koji ne žele biti u toru i klicati familijama vlastodržaca a sve popraćeno sa licemjernom dozom patriotizma.
Tito je bio Bog i batina i zato je trebao jedan takav čovjek koji će kerove držati na lancu.
Čitam na prethodnim stranicama da maltene izjednačavaju partizane sa četnicima i ustašama pa jel' vas stid yebo vas dan maloumni.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
https://www.klix.ba/vijesti/regija/novi ... /191012040
Umjesto da se radi na tome da su skroz država oslobodi ovog zla oni još pogodnosti pružaju
Albanija
Umjesto da se radi na tome da su skroz država oslobodi ovog zla oni još pogodnosti pružaju
Albanija
Jugoslavija po mjeri svakoga. 
Ma kakva Juga ba, to je osuđeno u startu na propast bilo al se držalo kroz neke druge stvari
**** mater ono Nadrealisti ne bi iscenirali, kakvi kandidatiDerdiyok je napisao/la:Ava Karabatić za predsjednicu Hrvatske !
Ako ti je Bosna po mjeri ne znam što bježiš u Njemačku ostani ovdje glasaj za sda i boli te briga, budi dobar bošnjo.
Znaci ako mi Jugoslavija nije po mjeri to automatski znaci da jeste Bosna i SDA. Kakvo razmisljanje jbt.
- ASD
- Kontakt:
Nama trebaju kazina umjesto kladionica. Ko Macau.Osim13 je napisao/la:https://www.klix.ba/vijesti/regija/novi ... /191012040
Albanija
Mani ovih igara za sirotinju.
Proleteri svih zemalja ujedinjeno čiste švabin pakaš.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Ma trebamo ostati da nas yebu nasi. 
Pa obično sda botovi pljuju po bivšoj državi a sad traže hjleb u svijetu i od tamo glume velike patriote.
Slažem se, pogotovo ako će ovakvi otvarati isteASD je napisao/la:Nama trebaju kazina umjesto kladionica. Ko Macau.Osim13 je napisao/la:https://www.klix.ba/vijesti/regija/novi ... /191012040
Albanija
Mani ovih igara za sirotinju.

Nije istina.Saurman je napisao/la:Pa obično sda botovi pljuju po bivšoj državi a sad traže hjleb u svijetu i od tamo glume velike patriote.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], NebeskaSila96 i 72 gosta.