Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Wandelanoite
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la Wandelanoite » 16 okt 2019, 11:14

DrFilgud je napisao/la:Najjaci je argument kako nama ne treba strani trener, jer ne razumije nas mentalitet. :lol:
U tome se slazu i igraci , i savez i novinarsko dno.

Pa ne treba im jer ne razumije njihov kafanski, lopovski, mahalski, sitnosicardzijski i sponzorskokorupcijski pristup reprezentaciji.
Zamisli da ozbiljnom stranom treneru igraci kasne na okupljanja, da obavljaju privatne poslove, hodaju po kafanama, nece da treniraju, kolaci, familija, privatni sponzori... :crazy: :lol: Pa sve bi im na kamaru.
Kako ce Elmir Pilav reci strancu pozovi ovog igraca naredba iz stranke inace im nece zavrsiti glasove?

Prvo savez pocistiti i dovesti bivse igrace ili ljude poput Azmira koji imaju kes. U savezu sjedi koalicija SDA-HDZ-SNSD i to se odrazava na cjelokupno stanje.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 16 okt 2019, 11:14

Sebulba je napisao/la:Sada je i najvećem optimisti kada je Prosinečki u pitanju valjda jasno da sa njim ne možemo više ništa. Trenutno ni Nikola Nikić ne bi bio gori. Gotivio sam ga i do sada nisam ništa napisao protiv njega ali brate nadmašio je i trio: Muzurović, Mušović, Smajlović.
To nije jasno placenicima i neprijateljima reprezentacije BiH.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 okt 2019, 11:21

Profil selektora kakvog želim: Mlad, perspektivan, radnik, pošten. Naravno uvijek možemo pokušati sa još jednom jugoslovenskom legendom u nizu ali od toga bi radije na klupi gledao i Osima ili tandem Barbarez - Nalić.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 16 okt 2019, 11:22

Drape je napisao/la:Profil selektora kakvog želim: Mlad, perspektivan, radnik, pošten. Naravno uvijek možemo pokušati sa još jednom jugoslovenskom legendom u nizu ali od toga bi radije na klupi gledao i Osima ili tandem Barbarez - Nalić.
Nalic :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 16 okt 2019, 11:29

crozla je napisao/la:
paulus je napisao/la:Ja sam sokiran da on nakon Finske pa i Arrmenije nije uvidio da nema autoriteta , da ne mozes sa tri kvalitetna igraca igrat od halfa od noge do noge , da mu nije bilo jasno da imamo naprjed igrace koji u kontrama polukontrama mogu uvjek zabit i da bi prioritet bio da se igra jaka odbrana , da ne mozes uvjezbat 3-4 igraca da izadju u isto brjeme kad hoce napravit pritisak , da ne sankcionise igrace pored kojih poluigraci iz jos jednom ponavljam ja mislim najadnije grupe ikad protrcavaju , da on kao trener kad ganja rezultat uvodi Jajala ne drugog spica kojeg ni do kraja nije uveo , Da nije ni pokusao izgradit neku timsku atmosferu , da se obracunavao sa nekim igracima kad su u najvecoj formi bili , da jedan Visca igra dobro u Turskoj a u repci ne postoji upravo zbog tog od noge do noge kko da smo Spanija mjesto da lupa,o lpmtre i cuvamo gol. Da covjek ne zna da svojim izgedom bukvalno sabotira sam sebe . I jos ako sad ne ode , pa ja ne znam , Mozemo li se ikog rjesit poslije njihovih bruka i sramota , Armenija Finska i nikad gora Grcka svi nas razbili.Ja sam bez teksta , ja bi sam zakljucio da nit imamo dovoljno jake vezne nit dovoljno dobru odbranu da mi peljamo nake pasove. Gori je od Mese i to dosta, sta je on radio za svo ovo vrjeme , bio u Zagrebu , ja ne znam da je ikog iso gledat , da je bio ovdje osim kad je sjele oko zgrade , i kad su tekme , Nije mogo ni sa Dilaverom sjest. Uzas nisam odkad gledam repku a gledam je od nastanka vidio tri jadnija izdanja od ova tri i to protiv Armenije ( dali nam 5 komada u 2 tekme , ne mogu Lihenstajn dobit, Finska je nista repka samo sto imaju covjeka koji koristi ono sto ima na najbolji moguci nacin i taj poraz je bio sramota , ovo 2 pol protiv Grcke B je bičo bas ono tocka na i. On ce nes analizirat , idi covjece vise unistio si nas.
Moras platiti selektora. Robert je odradio i vise nego korektan posao. Cinjenica je da je i baraz san za osrednju ekipu.
Izviini molim te sta je uradio osim sto je doso na 150 kila . koji je on poso uradio , ja ga nisam vidio na utakmicama nekih igraca , PL ne znam jel dvije pogledo, Bio je u Zagrebu , , zamislio da mi sa tri kvalitetna igraca igramo ko City , nema apsolutno nikakav utjecaj na igrace iz ko zna kojih razloga , nekee igrace nije zvao u najboljoj formi kad su bili, sta je ba on uradio osim sto nas je osramotio ko niko prije. Rasture te Finska Armenija i B Grcka , sta je on to radio objasni mi . I stvarno ako ostane nakon ove sramote ocigledno je a je i motivacijski i takticki promasaj nemamo nikakvih sansi
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 16 okt 2019, 11:32

harden je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la: Kako mislis da ce ovaj savez dovesti stranca/ trenera koji je imao neki uspjeh, koji je neko ime u trenerskom svijetu i koji je samim tim bolji motivator ( ako je uopste, jer mislim da bi bas takvim trenerima bilo nepojmljivo da se igraci moraju motivirati za reprezentativne nastupe, ali nebitno ) ???
Pa riba smrdi od glave, fino sam napisao da je i savez problem. I meni je nepojmljivo da se igraci moraju motivirati kad igraju za svoju drzavu, al eo recimo da protiv Finske ili Armenije nisu izasli sa stavom 'lako cemo sa ovima, sta ce oni' to se moglo dobiti. Onakav poluvrijeme protiv Grcke, nelose odigrano protiv Italije i sad odlicna utakmica protiv Finaca su pokazatelj da se moze.

Ne znam, to je moje misljenje, ne moze se ovdje biti pametan nikako. Puno problema, previse.
Puno je problema, ali kad se u obzir uzmu cinjenice onda mozemo biti barem dovoljno pametni.

Ako ovaj savez ne moze/ne zeli dovesti takvog trenera kakvog zamisljas ( a ne moze zbog svog uredjenja,uslova koje postavlja, etnickog glasanja i na kraju platezne moci koju moze ponuditi) onda dodjemo do realnosti.
Jos naravno kada se pogleda malo sira slika fudbala u BiH, a to su svakodnevni klupski fudbal koji se ovdje igra od omladinskih do seniorskih kategorija, urednje takmicenja, infrastruktura, buducnost fudbala u BiH, neinvolviranost saveza u elementarne stvari zbog kojih upravo oni postoje kao institucija ....,, svakako cemo doci do cinjenice da je savez ta glava ribe koja smrdi i svako trosenje energije na dokazivanje suprotnog bilo bi uzaludno i bespotrebno.

Drugi pogled moze biti iskljucivo pogled na reprezentaciju, ali samo kroz prizmu prihvatanja ovih gore gorkih cinjenica koje sam naveo.
Moje misljenje glede tog je takvo da je dovodjenje Prosineckog bilo vrh vrhova koji je ovaj i ovakav savez mogao uraditi.
Dokaz tome su cinjence da nikako nisu mogli prihvatiti njegovu moralnu ostavku vec su svim silama pokusavali da promijene takvu selektorovu odluku (ubjedjivanjem, a vjerovatno i uslovljavanjem) jer su svjesni svoje ogranicenosti u svakom smislu.
Druga cinjenica koja dokazuje kako je Robert vrh za ovakav savez, ali i za nas, navijace, je ta da su recimo ovi ljudi na posljednjem Sp-u zavrsili kao najbolji svjetski selektori: Deschamps, Dalic, Martinez, Southgate, Tite, Andersson, Osorio, Tabarez, Hareide, Nishino,Cercesov
Mozda cak i od polovine nabrojanih Robert je imao ne nuzno bogatiji ali sigurno kvalitetniji trenerski CV prije pocetka prvenstva, znaci samo trenerski. Dok kao kompletna persona Robert je bi bio medju top tri licnosti. Necu ni da pomisljam kako bi tek kod nasih navijaca bili ismijani "tamo neki Andersson ili Hareide ili Nishino" da su kojim slucajem bili konkurencija Robertu ili cak i nekom slabijem imenu u trci za selektorsku poziciju BiH selektora.
Dakle imamo covjeka koji svojim znanjem i personalitijem visoko kotira na fudbalskoj sceni.
Na osnovu cinjenica zakljucujem da kvalitetniju i kompletniju selektorsku figuru ne mozemo dobiti, a kakvu onda logiku primijeniti da ako boljeg zamijenimo losijim legitimno se kao mozemo ponadati vecem uspjehu :think:

Treci pogled koji se odnosi na raspravu kakva je uloge selektora za pristup nasih igraca na terenu je blago receno besmislena.
Svaki ozbiljan svjetski trener ( pogotovo stranac) ne bi radio tamo gdje bi morao motivirati igrace i potencirati im bitnos voljnog mometna kada obuku dres svoje zemlje.
Vjerujem da Robi svakako afirmise taj pristup i voljni momenat kod igraca. Opet dokazi za tako nesto mogu se navesti kroz neke njegove izjave, kroz gradjenje pozitivne atmosfere, grupnih druzenja, nekad restorani, vise puta karantina, pozitivnih rijeci od strane igraca prema selektoru....
Medjutim i dalje ovaj problem pristupa ostaje i on je fakat stvaran. Drugog objasnjenja nema osim da je to plod nasih karaktera i cjelokupnog mentaliteta koji se tesko mijenja kod vec izgradjenih licnosti. Reprezentacija, odnosno tih nekih 30-40 osoba koje je refleksija naseg sablasnog i tlacenog naroda.
U prilog tome ide i cinjenica da mi nikada u prosloti cak ni kada smo imali veci broj kvalitetnijih igraca ( barem na papiru), pa i kada smo imali igrace koji igraju u svojim klubovima nismo uspjevali igrati u kontinuitetu i ici na prvenstva osim jednom, a ostali uspjesi su nam 3 baraza.
Zasto mislite da smo ove kvalifikacije sa djelimicnom smjenom generacija i prilicnim brojem pehova ( neigranje renomiranih igraca u kljucinim utakmicama: Pjanic 2, Dzeko 2 tekme), a opet sa istim karakternim osobinama trebale biti bitno drugacije od prethodnih?
Baraz mrka kapa :salut:
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 16 okt 2019, 11:33, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 16 okt 2019, 11:32

Ja zivotom garantujem da ispadamo iz baraza ma koga god izvukli ako ovaj uljup, neznalica, krme ostabe na klupi.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 okt 2019, 11:32

Drape je napisao/la:Profil selektora kakvog želim: Mlad, perspektivan, radnik, pošten. Naravno uvijek možemo pokušati sa još jednom jugoslovenskom legendom u nizu ali od toga bi radije na klupi gledao i Osima ili tandem Barbarez - Nalić.
Adnan custovic je jedini takav trenutno....

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 16 okt 2019, 11:34

Fudo je napisao/la:Ja zivotom garantujem da ispadamo iz baraza ma koga god izvukli ako ovaj uljup, neznalica, krme ostabe na klupi.
Ma ako ovaj zuti moron ostane ne isplati se ni gledat baraz
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 16 okt 2019, 11:37

Fudo je napisao/la:Ja zivotom garantujem da ispadamo iz baraza ma koga god izvukli ako ovaj uljup, neznalica, krme ostabe na klupi.
DoFu jesi li svjestan da ces u martu naredne godien mroati izvrsiti samoubistvo ?
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 16 okt 2019, 11:38

dinoze je napisao/la:Ali hajde recimo da je Robert najveci krivac svemu ali ja licno ne kontam kako profesionalni igrac mozez zaboraviti igrati fudbala??
Znaci izadje nas 11 na teren i igramo onako kako nam je selektor postavio taktiku ali nije mi selektor zabranio da trcim, nije mi naredio da izbijam loptu u svom sesnasetercu glavom prema naprijed, nije mi rekao da pocnem driblati ispred svog gola i da izgubim loptu,jeli mi rekao da pravim glup faul ispred svog gola itd. itd.
Valjda imaju gram mozga ti igraci. Ispade da im selektor naredio da ne igraju.
Svaka ekipa ima svoje vrline i mane. Tu dolazimo do trenera ili selektora koji ce na najbolji nacin iskoristiti sto ima, a pokusati da neutralise dobre strane protivnika. Dobro rece Nalic sinoc mi nismo znali sta zelimo igrati. Nismo uopste usli u utakmicu da preuzmemo kontrolu i povukli smo se. Da bi uspjesno tako igrao trebaju ti brzi igraci koji ce kad se odbranis napraviti kontru. Mi smo se branili ali imali spore igrace. Onda se stvori osjecaj nemoci i frustriranosti pa i najjednostavniji potezi postanu teski za izvesti. Igrace hvata panika jer znaju da moraju dobiti utakmicu, a nista im ne ide. Pa vidio si koliko se puta desilo da imamo defanzivnu tranziciju i svi trce nazad jer su samo dva stopera ostala, Grci pogrijese pa svi trce u napad, pa opet u odbranu. Bukvalno kao grupa indijanaca kojima je receno da ganjaju loptu.
Cuva Bog Zelju svog!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 16 okt 2019, 11:38

Ja se bojim da ovdje postoji jaka politicka tendencija, da se mi nigdje ne plasiramo i ni u cemu ne napredujemo.
A tu SDA ucestvuje ravnoprano, kao i u svim rusilackim djelatnostima protiv BiH. Ova gamad u savezu je ipak na politickoj uzici.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 16 okt 2019, 11:39

Posto igramo kod kuce polufinale, mozda i pobjedimo Sj. Irsku, ali finale protiv Slovacke definitivno gubimo.
@igrajlopte 🐦

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 okt 2019, 11:40

Sebulba je napisao/la:brate nadmašio je i trio: Muzurović, Mušović, Smajlović.
Istina živa, a to baš moraš umjetnik biti.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 16 okt 2019, 11:42

Kvazi novinari izadjite iz analnih otvora saveza selektora i igraca picici mali i napisite barem jedan kriticki tekst. Kad je srati po nasoj jadnoj ligi i klubovima prvi ste. Sramoto profesije
Cuva Bog Zelju svog!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 16 okt 2019, 11:44

HongKong je napisao/la:Kvazi novinari izadjite iz analnih otvora saveza selektora i igraca picici mali i napisite barem jedan kriticki tekst. Kad je srati po nasoj jadnoj ligi i klubovima prvi ste. Sramoto profesije
E tebe sada.. Lahko je tebi pricati, a zamisli kako njima? Nema onda vise kredita kod saveza, nema pozivnica za druzenje, nema vise fotkica sa igracima i legendama, itd itd. Puno je to da se odreknu ;)
@igrajlopte 🐦

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 okt 2019, 11:45

DrFilgud je napisao/la:
Ja se bojim da ovdje postoji jaka politicka tendencija, da se mi nigdje ne plasiramo i ni u cemu ne napredujemo.
A tu SDA ucestvuje ravnoprano, kao i u svim rusilackim djelatnostima protiv BiH. Ova gamad u savezu je ipak na politickoj uzici.
Cilj sda i jeste da unisti bosnjake u svim sferama i porama zivota....to im je mandat vec 30 godina po nalogu cetnicke im brace iz beograda...sda= srpska demojratska akcija....finansirana i placana od strane politickog beograda...ima li ista da su sda gnjide dodirnule a da to nije bilo unisteno

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 16 okt 2019, 11:48

gruezi je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:
Cilj sda i jeste da unisti bosnjake u svim sferama i porama zivota....to im je mandat vec 30 godina po nalogu cetnicke im brace iz beograda...sda= srpska demojratska akcija....finansirana i placana od strane politickog beograda...ima li ista da su sda gnjide dodirnule a da to nije bilo unisteno
A ko ih bira šefe? Sami sebe ili...?
Mi kad prihvatimo da smo **** onda ćemo možda napredovat, a do tad nam je plutanje u septičkoj jami.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 16 okt 2019, 11:49

jel definitivno da on ostaje za ligu nacija ? Bog te mazno koha , pa ebo uzmi gledaj od Vinka Marinkovica tekme i kad gubi od velikih ekipa niko ga ne prebije ko macki ko sto ovoh Zutog Guardiolu svi ismijase , sega mi sto Mire rece mi smo osrednja repka , Mire ba nisi izgubio od Portugala Francuske i Holandije , nasamarali su vas Finci hallo ako smo mi osrednji sta su oni , , razbila vas Armenija loja ne moze ni **** Linhenstajn dobit i na kraju najfira grcka ikad i to B postava vas zgazi , o cemu pricas ti osrednja , pa igro si protiv kako ustanovismo Pukkija, Protiv ba Armenije ste primili 5 u 2 tekme 5 komada i ko sto svi tgovore nikad losija Grcka, i ko je tu jaci od osrednjeg Mire ? Dodjete nazderete se baklava zajebajete se ono sto sam ja gledo veceras nije bilo 11 igraca koji igraju za repku , ono je ko da ste na terminu!
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 16 okt 2019, 11:52

JohnCleese je napisao/la:
DoFu jesi li svjestan da ces u martu naredne godien mroati izvrsiti samoubistvo ?
Garantujem da necu. Ovog uhljupa je sj. Irska vec 2 puta nadigrala a on svr gori i gori. Slovacka da nepricam ODLAZI KRME DEBELO
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 6 gostiju.