Gotovo sigurno od slijedeće sezone će biti samo 3 u LP, pogotovo ako se ovi što igraju EL nastave zayebavati, imaju već sad švabe veliku bodovnu prednost biće teško, gotovo nemoguće...Adinjo je napisao/la:Ja mislim da ce biti samo tri, bice hebeno se dofatit mjesta koja vode u LP. Kako je krenulo, bice svasta do kraja.senad_flamin je napisao/la:-Da stvarno navijaci su bili za pohvaliti prelijep dekor kakav se samo vidja u Italiji i Njemackoj...
I koliko predstavika ce mo imati slijedece sezone u ligi prvaka... mislim koliko ide 3 ili 4...
Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Postoji velika mogućnost da svi Talijani ispadnu iz svojih skupina EL
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
za Palermo se može već reći da je ispo, Sampdorija s ovakvim pristupom gotovo sigurno ispada, kao i Juventus, Napoliju je izgleda jedino stalo do EL oni će vjerovatno jedini proći...Ted Mosby je napisao/la:Postoji velika mogućnost da svi Talijani ispadnu iz svojih skupina EL
šta mislite za koliko bi para pristao Palermo da proda Pastore-a i da li uopšte pristao na transfer ?
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Za sitnicubrazzo je napisao/la:šta mislite za koliko bi para pristao Palermo da proda Pastore-a i da li uopšte pristao na transfer ?

Naravno,ovo je samo napuhavanje cijene,ali jeftin sigurno nije.Cijena za Pastorea se vec popela na 70 milijuna eura
ARGENTINSKI vezni igrač, 21-godišnji Javier Pastore, apsolutni je nogometni svjetski hit, a definitivno je da će jednog dana njegova sadašnja momčad Palermo gadno zaraditi njegovom prodajom.
U petak je talijanska internet-stranica Datasport.it izvijestila da je Chelsea spreman ponuditi koliko je predsjednik Palerma Maurizio Zamparini tražio, a to je 50 milijuna eura. No, već u nastavku dana se cijena za veznog nogometaša popela za dodatnih 20 milijuna.
Priča ima i nastavak, a navodno je Barcelona spremna čak i na tu cijenu. Voljni su dati 70 milijuna za argentinskog nogometaša, a čak niti to nije kraj u priči o Pastoreu. Iz Milana su izjavili da će se oni boriti s Barcelonom i spomenutim iznosom.
"Želeljeli smo dovesti Pastorea dok je još igrao u argentinskom prvenstvu. No, nismo mogli dovesti baš svakoga", rekao je predsjednik Milana Silvio Berlusconi.
Ipak, doveo ga je Zamparini u Palermo i to prilično jeftino. Dogodilo se to prije godinu dana kada je argentinski Huracan Pastore zamijenio siciljskim klubom.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
ma to je nerealno, mislim da bi nekih 40-tak miliona bilo sasvim dovoljno pogotovo za Palermo sa tim novcem bi mogli sebi dovesti 3-4 odlična mlađa igrača kao što je bio slučaj sa Pastore-om. Sve u svemu mislim da ga neće pustiti ovo ljeto jer on bi mogao biti prvo ime lige ako nastavi igrati redovno i sa samopouzdanjem a to mu je u Palermu garantovano.Dylan Dog je napisao/la:Za sitnicubrazzo je napisao/la:šta mislite za koliko bi para pristao Palermo da proda Pastore-a i da li uopšte pristao na transfer ?
Naravno,ovo je samo napuhavanje cijene,ali jeftin sigurno nije.Cijena za Pastorea se vec popela na 70 milijuna eura
ARGENTINSKI vezni igrač, 21-godišnji Javier Pastore, apsolutni je nogometni svjetski hit, a definitivno je da će jednog dana njegova sadašnja momčad Palermo gadno zaraditi njegovom prodajom.
U petak je talijanska internet-stranica Datasport.it izvijestila da je Chelsea spreman ponuditi koliko je predsjednik Palerma Maurizio Zamparini tražio, a to je 50 milijuna eura. No, već u nastavku dana se cijena za veznog nogometaša popela za dodatnih 20 milijuna.
Priča ima i nastavak, a navodno je Barcelona spremna čak i na tu cijenu. Voljni su dati 70 milijuna za argentinskog nogometaša, a čak niti to nije kraj u priči o Pastoreu. Iz Milana su izjavili da će se oni boriti s Barcelonom i spomenutim iznosom.
"Želeljeli smo dovesti Pastorea dok je još igrao u argentinskom prvenstvu. No, nismo mogli dovesti baš svakoga", rekao je predsjednik Milana Silvio Berlusconi.
Ipak, doveo ga je Zamparini u Palermo i to prilično jeftino. Dogodilo se to prije godinu dana kada je argentinski Huracan Pastore zamijenio siciljskim klubom.
evo 2 odlična gola iz jučerašnjih utakmica [youtube][/youtube] Di Vaio bomber
i odličan go' Candreve [youtube][/youtube].

i odličan go' Candreve [youtube][/youtube].
- sarajlija89
- Kontakt:
Selektor reprezentacije Italije Cesare Prandelli danas je objavio spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Rumunijom, koja će se odigrati u srijedu u Klagenfurtu.
Među novim licima, pored povratka Aquilanija, našao se i vezista Lazia Cristian Ledesma, koji je inače Argentinac, ali ima italijanski pasoš.
Spisak svih pozvanih igrača:
Golmani: Mirante (Parma), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna);
Odbrana: Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Bonucci (Juventus), Cassani (Palermo), Criscito (Genoa), Gastaldello (Sampdoria), Ranocchia (Genoa), Santon (inter);
Sredina: Aquilani (Juventus), De Rossi (Roma), Diamanti (Brescia), Ledesma (Lazio), Marchisio (Juventus), Mauri (Lazio), Pirlo (Milan);
Napad: Balotelli (Manchester City), Gilardino (Fiorentina), Pazzini (Sampdoria), Quagliarella (Juventus), Rossi (Villarreal)
Među novim licima, pored povratka Aquilanija, našao se i vezista Lazia Cristian Ledesma, koji je inače Argentinac, ali ima italijanski pasoš.
Odbrana: Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Bonucci (Juventus), Cassani (Palermo), Criscito (Genoa), Gastaldello (Sampdoria), Ranocchia (Genoa), Santon (inter);
Sredina: Aquilani (Juventus), De Rossi (Roma), Diamanti (Brescia), Ledesma (Lazio), Marchisio (Juventus), Mauri (Lazio), Pirlo (Milan);
Napad: Balotelli (Manchester City), Gilardino (Fiorentina), Pazzini (Sampdoria), Quagliarella (Juventus), Rossi (Villarreal)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ova reprezentacija Italije svakog dana sve slabija i slabija. 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- sarajlija89
- Kontakt:
Ma jasta je...u ovoj reprezentaciji nema zvijezde
niti nekog ko bi se nametnuo kao vodja....Svaku utakmicu neka nova ekipa,traze idealnih 11....a istini za volju, izbor kvalitetnih igraca je sveden na minimum,tako da moraju ekspermentisat
Problem italijana je sto vec par godina nisu izbacili negog dobrog igraca iz omladinskih kategorija,jednostavno nekada odlicne mladje kategorije ne reproduciraju potreban kvalitet kao sto je ranije bio slucaj...
Usudjujem se rec da nedostaje talenta jednostavno.....jer nemoguce je stvarno, da vec godinama italijani nemaju nasljednika del piera,totija i ostalih....mada i sam rad i pristup velikih klubova prema mladim igracima ne ide u prilog...jednostavno moraju davati vise prilike domacim igracima...
al opet..posljednje 2-3 generacije talijanskih omladinskih selekcija su stvarno katastrofalne....jednostavno nedostatak kvalitetnih igraca
ma sve je krenulo naopako nakon 2006...jbg..kad hoce-hoce

Problem italijana je sto vec par godina nisu izbacili negog dobrog igraca iz omladinskih kategorija,jednostavno nekada odlicne mladje kategorije ne reproduciraju potreban kvalitet kao sto je ranije bio slucaj...
Usudjujem se rec da nedostaje talenta jednostavno.....jer nemoguce je stvarno, da vec godinama italijani nemaju nasljednika del piera,totija i ostalih....mada i sam rad i pristup velikih klubova prema mladim igracima ne ide u prilog...jednostavno moraju davati vise prilike domacim igracima...
al opet..posljednje 2-3 generacije talijanskih omladinskih selekcija su stvarno katastrofalne....jednostavno nedostatak kvalitetnih igraca

ma sve je krenulo naopako nakon 2006...jbg..kad hoce-hoce
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Cim tu ima mjesta za jednog Diamantia,Gastaldela,Astoria,koji daleko da su losi fudbaleri,ali opet su i daleko od svjetske klase vidis koliko je sati.Monolog je napisao/la:Ova reprezentacija Italije svakog dana sve slabija i slabija.
Mada,kada se vrate Buffon,Chielini i Montolivo,ipak to i ne izgleda toliko lose,ima Italija dovoljno jakih prvih 11,ali prilicno kratku klupu.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
nije što simpatišem Napolitance, ali brate trebao bi zvati Maggija i Dossenu, ja sam konto da je ovaj Prandeli malo ozbiljni...sarajlija89 je napisao/la:Selektor reprezentacije Italije Cesare Prandelli danas je objavio spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Rumunijom, koja će se odigrati u srijedu u Klagenfurtu.
daj sarajlija nemoj pricati da italija nema talenata.. ima i to puno vise nego vecina ovih jakih repki, samo sto ne znaju od njih napraviti igrace.. zasto Juve nije dao sansu Giovincu? pa i corav covjek vidi da je to onaj pravi nasljednik Del Piera, lider Juventusa i repke.. a oni njega otjeraju u Empoli da bi igrao nekakav urugvajac Martinez
zasto citava ona generacije prije godinu-dvije sto su igrali ep u svedskoj nije prekomandovana u prvi tim? zasto? bili su ubjedljivo najbolja i najmocnija repka na takmicenju, ali njihovo neiskustvo dovelo ih je do poraza u polufinalu od svaba.. ja sam gledao tekmu i vidio sam da ih je Italija razvalila a igrala je bez dva ponajbolja igraca u to vrijeme Marchisija i De Cegliea.. kasnije, svi ti mali Njemaci su prekomandovani u prvi tim na celu sa Neuerom i Ozilom i gledaj dokle su dogurali na sp-u.. zasto mi nismo pustili da su nam glavni igraci repke Giovinco i Balotelli.. zasto se nije otjerao Pirlo (svaka njemu cast) i pustili Aquilanija da igra..? zasto se drze levati poput Iaquinte, Di Natalea, Gilardina? kada tu imaju puno bolji i mladji momci kao Balotelli, Quagliarella, Rossi? zasto su na sp-z bili Camoranesi, Gatuzo, Pirlo, Pepe i slicni levati koji su u godinama i nemaju volje vise ni za zivot a kamoli za fudbalu? zar jednsotavno nije mogao vezni red biti Marchisio - De Rossi - Aquilani.. pa bili bi bolji 100%.. kad su vec igrali 4-3-3 imali su perfektne igrace za to jer su i Giovinco i Quagliarella i Balotelli (ja mislim) igraci koji su krilni napadaci.. i onda u sredinu im staviti jednog robusnog tipa Pazzini i extra repka.. zaboravih mladog Santona, on je bek koliko ja znam.. zasto sada njega ne pustiti da igra beka kad nemamo ni jednog normalnog? kad Criscito veze nema..
Buffon
Maggio - Chiellini - Bonucci - Santon
Aquilani - De Rossi - Marchisio
Quagliarella - Balotelli - Giovinco
vjerovatno i jesam nerealan malo.. mozda negdje guram previse igrace Juventusa.. ali ovako slican tim bi mogao daleko dogurati 100%..

zasto citava ona generacije prije godinu-dvije sto su igrali ep u svedskoj nije prekomandovana u prvi tim? zasto? bili su ubjedljivo najbolja i najmocnija repka na takmicenju, ali njihovo neiskustvo dovelo ih je do poraza u polufinalu od svaba.. ja sam gledao tekmu i vidio sam da ih je Italija razvalila a igrala je bez dva ponajbolja igraca u to vrijeme Marchisija i De Cegliea.. kasnije, svi ti mali Njemaci su prekomandovani u prvi tim na celu sa Neuerom i Ozilom i gledaj dokle su dogurali na sp-u.. zasto mi nismo pustili da su nam glavni igraci repke Giovinco i Balotelli.. zasto se nije otjerao Pirlo (svaka njemu cast) i pustili Aquilanija da igra..? zasto se drze levati poput Iaquinte, Di Natalea, Gilardina? kada tu imaju puno bolji i mladji momci kao Balotelli, Quagliarella, Rossi? zasto su na sp-z bili Camoranesi, Gatuzo, Pirlo, Pepe i slicni levati koji su u godinama i nemaju volje vise ni za zivot a kamoli za fudbalu? zar jednsotavno nije mogao vezni red biti Marchisio - De Rossi - Aquilani.. pa bili bi bolji 100%.. kad su vec igrali 4-3-3 imali su perfektne igrace za to jer su i Giovinco i Quagliarella i Balotelli (ja mislim) igraci koji su krilni napadaci.. i onda u sredinu im staviti jednog robusnog tipa Pazzini i extra repka.. zaboravih mladog Santona, on je bek koliko ja znam.. zasto sada njega ne pustiti da igra beka kad nemamo ni jednog normalnog? kad Criscito veze nema..
Buffon
Maggio - Chiellini - Bonucci - Santon
Aquilani - De Rossi - Marchisio
Quagliarella - Balotelli - Giovinco
vjerovatno i jesam nerealan malo.. mozda negdje guram previse igrace Juventusa.. ali ovako slican tim bi mogao daleko dogurati 100%..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
O tome Giovincou se toliko prica kao o nekome velikome potencijalu,a on ima skoro 24 godine a da je broj njegovih impresivnih partija sigurno jednocifren..Al dobro,on je veliki talenat upravo za one sto tvrde da je Marchisio jedan od najboljih na svijetu na svojoj prirodnoj pozicji,iako jos nije sasvim rasciseceno koja je to zapravo.
- Interista di cuore
- Kontakt:
jeste papci,niko da se sjeti da pohvali Inter,imamo reprezentativca
poslozice to Prandelli kako treba,ne sumnjam ni sekunde...

poslozice to Prandelli kako treba,ne sumnjam ni sekunde...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
- sarajlija89
- Kontakt:
Giovinco,balotelli,santon...jedino su oni u poslljednje vrijeme vazili za velike talente...a bgm i nazalost ostace na tome izgleda....
...i nema od tog nista ako se on ne dokaze i afirmise...ima jos tih primjera...
Zadnje 2-3 generacije nisu toliko kvalitetne..posljednja je katastrofalna....fali mladih i kvalitetnih igraca talijanima ipak...
nije to to jednostavno..pa jbemu majku kad se sjetim 90-tih i do 2005-06 recimo...na jednoj poziciji si imao po 2-3 zvijezde..sad u cijeloj ekipi nemas toliko

Zadnje 2-3 generacije nisu toliko kvalitetne..posljednja je katastrofalna....fali mladih i kvalitetnih igraca talijanima ipak...
nije to to jednostavno..pa jbemu majku kad se sjetim 90-tih i do 2005-06 recimo...na jednoj poziciji si imao po 2-3 zvijezde..sad u cijeloj ekipi nemas toliko

E ba, dosadan si vise sa najboljom pozicijom i tom supljom. Ne samo ti, nego svi ostali. Imate li ista pametnije reci, ako nemate, nemojte trovati temu bezze.Dylan Dog je napisao/la:O tome Giovincou se toliko prica kao o nekome velikome potencijalu,a on ima skoro 24 godine a da je broj njegovih impresivnih partija sigurno jednocifren..Al dobro,on je veliki talenat upravo za one sto tvrde da je Marchisio jedan od najboljih na svijetu na svojoj prirodnoj pozicji,iako jos nije sasvim rasciseceno koja je to zapravo.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Sta kazes, Camoranesi, Pirlo i Gattuso levati, a Gilardino papak, a
Mal si ti jos dijete moje
Zadnja dva kola. Da ne trazim vise. U Italijanskoj ligi neces naci snalazljivijeg napadaca u 16.-ercu. Nasljednik Inzaghija sto se toga tice.

Zadnja dva kola. Da ne trazim vise. U Italijanskoj ligi neces naci snalazljivijeg napadaca u 16.-ercu. Nasljednik Inzaghija sto se toga tice.
Support Velez, It's logical! ★
- sarajlija89
- Kontakt:
Mont0 je napisao/la:Sta kazes, Gilardino papak, aMal si ti jos dijete moje
![]()
apsolutno...gila je strasan uvijek bio..ala pipo...nema sta tu...meni najdrazi talijanski napadac
moja velika zelja je da ga vidm u dresu juventusa(nadam se u januaru vec hehe)....a i sam je juventino

FORZA GILA
razumijes i ti Monto o cemu ja pricam.. bili su odlicni igraci u svoje vrijeme, ali fudbal se mjenja.. nema vise takvih napadaca kao Gila.. sad svaki od njih ima tehniku, pokretljivost i skok igru..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia