LBJ MVP je napisao/la:Hebo vas bask da vas hebo bask
Da plaćamo rezerznog napadač 30 milja već smo se sa Benzom zahebali
A i tu opet problem da li će se uspjeti izborit sa Benzom sa mjesto džokera sa klupe
još da je Pastore napadač pa hajd
nije potreban...što se tiče januara Mou je rekao da je Kaka njegovo zimsko pojačanje...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Ako se ne varam, @LBJ je mislio na Llorentea kada je spominjao riječ Bask, a ne na Pastorea. Sve u svemu, ne vidim svrhu ni u gomilanju napadača, kada svakako jedan Benzema sjedi na klupi(iako nisam ljubitelj ovog momka). Što se tiče pojačanja, mislim da je ovo prvi put da Realu ne treba apsolutno niko. Jednostavno, nigdje ne škripi, tako da nema potrebe stvarati neku negativnu atmosferu dovođenjem nekog bespotrebnog pojačanja.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
i ja se zaletio..hajde LBJ ne zamjeri ipak smo mi naši..em Real em mamuzi...
@Monolog pa neznam da nam ne treba još jedan napadač....svaka iole ozbiljnija ekipa ima barem 3...a ova naš dvojica koliko god bili dobri imaju dosta svojih mana..
Higuain npr. evo malo njegove zbirke...
La Liga 1: Mallorca - Real Madrid 0-0 *
La Liga 2: Real Madrid - Osasuna 1-0 * * * *
UCL 1: Real Madrid - Ajax 2-0 * *
La Liga 3: Real Sociedad - Real Madrid 1-2
La Liga 4: Real Madrid - Espanyol 3-0
La Liga 5: Levante - Real Madrid 0-0 * *
La Liga 9: Hercules - Real Madrid 1-3 *
La Liga 10: Real Madrid - Atletico Madrid 2-0
Copa del Rey 1H: Real Madrid - Murcia 5-1 *
La Liga 11: Sporting Gijon - Real Madrid 0-1 *
mislim Realov prvi izbor u napadu bi trebao zabiti večinu tih situacija...da se razumijemo meni je drag jer je uporan ko mazga, a i Mou ga stalno hvali zbog pristupa igri ali mislim da nije kvalitet za Real mada ima samo 22 i stalno puni statistike ali..Benzema u njega se čovjek nemožeš pouzdati...u zadnjih par utakmica je primjetan drugačiji pristup igri ali opet to je igrač koji u 14 mjeseci nije zabio 10 golova u Realu...svaku utakmicu igra pod ručnom nikako da spoji dvije dobre utakmice...i on ima samo 22 godine ali Real ne čeka igrače i ako ne pokaže nešto konkretno u skorije vrijeme najbolje mu je da se pokupi iz Reala...kao Anelka neka ide dalje...
a nije stvar ni same forme i kvalitete nego sa 2 napadača kad tad če obojica biti van pogono...nemoguče je da čitavu sezonu izguraju...a to se može desiti u 1/8 finala LP ili možda 1/4 ako dođemo tako daleko neka samo Higuain bude povrijeđen,ili neka ima kartone opet se nemogu pouzdati u Benzemu...
Llorente ima dosta prednosti...mada čitam da sami transfer zbog raznih poreza itd.. bi iznosio €60 miliona(neznam dobro Španski a još slabije ovaj europanto gugul translator) ali i neka bude €36 miliona opet je puno...a postavlja se pitanje kako bi se uklopio...
možda Realovoj igri bi više odgovora Suarez npr. nego ovaj gorostas od 195cm...
a ni Forlan nije loše rješenje...svjestan sam da Forlan ima 31 godinu ali isto tako sam svjestan da je ovo jedno privremeno riješenje,zašto je Forlan bolji od ostalih..osim cijene...dugo je tu poznaje ligu savršeno kao i Madrid tako da što se tiče aklimatizacije to nebi trebalo predstavljati veliki problem
kao što si zaključio ja sam za dovođenje napadača...više zbog bojaznosti od povreda nego zbog (ne)kvalitete pomenutog dvojca...ako dođe igrač tipa Forlana stariji,iskusniji sigurno če rasteretiti Higuaina i Benzemu a ako dođe Llorente ili Suarez rješili smo pitanje napadača bar narednih 5 godina...
Dobro ti to sve sroči, ne'a šta. Nego, ja nisam za dovođenje još jednog napadača, jer Ronaldo može igrati u špicu, a oporavkom Kake bi sigurno Ozil igrao po strani(doduše, ne znam šta se dešava u Mourinhovoj glavi, sasvim sigurno on zna šta i kako u slučaju povrede obojice napadača - Benzeme i Higuaina). Ok, znam da Higuain promašuje neke nemoguće stvari, ali isto tako je momak igrao i kada su mu konkurencija bili Raul, Van Nistelrooy i ko zna sve. Dakle, nemoguće da niko drugi ne vidi njegov kvalitet, a da ga svi treneri Reala iz Madrida forisraju. Benzema je apsolutno propao, mada se sada diže iz pepela i pokazuje da vrijedi(naravno, daleko je to od onoga što su očekivali). Da se ja pitam, ako bi morao dovoditi napadača, doveo bih nekog ko ne bi bio pretjerano skup, te koji će u startu biti treća napadačka opcija. E, pitanje je koliko je to moguće. Svi znamo da kada se Real interesuje za nekog igrača, odmah je cijena istog drastično veća. Nego, s obzirom da igrate dobro, da su rezultati tu, te da vas povrede napadača maze, mislim da nema potrebe za nekim zimskim akvizicijama, posebno ne sa Suarezom koji vam ne bi mogao pomoći u Ligi Prvaka jer je već nastupio za Ajax.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Što se tiče Higuaina ja mislim da i kad zabije svoj 200 gol u Realu ja ču i dalje biti skeptičan mada kao što kažeš nebi ga valda svi ovi treneri stalno forsirali..mada ove sezonu je prvi put ušao kao prvi izbor u napadu što može imati i pozitivne i negativne strane...pozitivno je da se može opustiti igrati sigurnije i nemisliti previše o greškama...o tome da li če igrati sljedeču utakmicu...ali to može imati kontra efekat...svjestan da nema konkurencije može si dopustiti greške a da nemisli previše o istim...
a Ronalda nebi volio gledati u vrhu napada...ne zbog toga što mislim da nebi to kvalitetno odradio,nego igrača njegovih karakteristika limitirati na određeni prostor gdje nebi imao slobodu u igri bilo bi kriminalno..
i ja sam za dovođenje nekog iskusnijeg napadača...Forlana ako ikako može po onoj navodnoj cijeni od €18 miliona...i on kao i Llorenete ima pravo nastupa u LP...a €36 miliona dati za jednog igrača i dodaj tome ugovor od 5,6 godina po kojem bi zarađivao pa barem kao Benzema €5 miliona godišnje je jako rizičan posao čist primjer je Karim koji je došao za iste pare...
ali rekao si suštinu
Monolog je napisao/la:sasvim sigurno on zna šta i kako
Ma Mou zna šta hoće.Možemo dovest Ibiša nek sjedi na klupi ionako ne igra ni tamo.
Ali ne znam ejste li primijetili jednu stvar u vezi Moua i povreda on pripremi tako dobro igrače da će se rijetko ko povrijediti.Tako je bilo prošle sezone u Interu,a vidi sad Intera pola ekipe povrijeđeno ili u nas ranije do 5. 6. kola bi pola ekipe bilo u bolnici,a sada su svi čitavi.Ja se ne sjećam kada smo više utakmica u la ligi odigrali sa istim sastavom.
Dakle Mou dobro dozira tempo i ne vjerujem da će se neko povrijedit samim tim ne treba nam napadač
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
LBJ MVP je napisao/la:Ma Mou zna šta hoće.Možemo dovest Ibiša nek sjedi na klupi ionako ne igra ni tamo.
Ali ne znam ejste li primijetili jednu stvar u vezi Moua i povreda on pripremi tako dobro igrače da će se rijetko ko povrijediti.Tako je bilo prošle sezone u Interu,a vidi sad Intera pola ekipe povrijeđeno ili u nas ranije do 5. 6. kola bi pola ekipe bilo u bolnici,a sada su svi čitavi.Ja se ne sjećam kada smo više utakmica u la ligi odigrali sa istim sastavom. Dakle Mou dobro dozira tempo i ne vjerujem da će se neko povrijedit samim tim ne treba nam napadač
Ronaldo care
Životinja je baca Piquea i Busquetsa ko malu djecu.Otkako je Masch došao u Farcu Sergio izgubio mjesto pa sad udara Ronalda hoće da tako zaradi mjesto
Benz dobar dao je go,ali je imao još prilika no dobro je.Ovi u Španija-Portugal svi na nivou
Da mi je čuti kako su igrali Higuain i Di Maria protiv Brazila opet Messi dao go,al zato kad dođe neko veliko takmičenje ne može prnut
I nisu mi jasnu Brazilci kako to da Marcelo nema mjesta
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.