ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Unofficialpage » 12 nov 2019, 21:54

Odličan Thiem, nikad bolji na hardu. Nije to više onaj Thiem koji lupa bez ikakvog cilja, sad zna skoro svaki zašto je baš tako udario.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 nov 2019, 22:10

strašan prvi set, ko god dobije TB zaslužio je

samo malo kamera rasteže, svi su zeru deblji nego inače :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 nov 2019, 22:16

Fernando Gonzales, kako lik puca forhendom ovo nije realno :tokralju: :tokralju: :tokralju:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 nov 2019, 22:17

šteta
"We need to suffer. And we need to fight."

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 12 nov 2019, 22:17

Svaka čast Domi, ali zna se ko je čača ovih situacija. Gdje onaj bruda da nam piše o glavi, živcima i psihi. :rol:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 nov 2019, 22:18

Unofficialpage je napisao/la:
12 nov 2019, 21:54
Odličan Thiem, nikad bolji na hardu. Nije to više onaj Thiem koji lupa bez ikakvog cilja, sad zna skoro svaki zašto je baš tako udario.
Rekoh ja tebi, nema ovaj lik s veze s onim krkanom što je lupo ko bez očiju bez ikakvog gameplana, ofanzivno je nenormalno dobar i opasan sad, a ni defanzivna ne kasni uopšte, kretanje mu je vrhunsko

Pazi samo kako forhendom ubrzava i puca po terenu iz svih mogućih uglova i pozicija, imao je bar pet šest brutalnih vinera forhendima ala Roger iz najboljih dana, ljepota ga je vala gledati ovakvog, servis volej isto, sve baš

Previše je poklonio da bi uzeo set ovakvom Novaku, prvo onaj zicer na 30-30 za brejk loptu a i sad u TB dupla i par poklona, stegao se bez potrebe a zasluzio je da uzme set, Novak je doktorirao ove 50-50 setove a pogotovo taj brejkove, moraš bit osjetno jači od njega da ga slomiš, strašno nešto :crazy:

Šteta ogromna fakat, vrhunski set
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 nov 2019, 22:18

E jbg, šteta. Strašan Thiem, kako lik raznosi fhom. Nole na svom nivou.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 12 nov 2019, 22:21

I prije je imao cilj, zabit winner :mrgreen:
Znao je i prije, da zabije winner :mrgreen:
Šalu na stranu, igra Thiem odlično ali ja i dalje ne vidim neku strategiju u selekciji udaraca, i dalje on pokušava igrati jako kad je god moguće, izuzev kad slajsa bekendom. :)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 12 nov 2019, 22:25

Odlican mec, deff do sada najbolji mec na turniru.

Ja vjerujem da ce ovo ici u 3-ci set

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 nov 2019, 22:26

Galion je napisao/la:
12 nov 2019, 22:21
I prije je imao cilj, zabit winner :mrgreen:
Znao je i prije, da zabije winner :mrgreen:
Šalu na stranu, igra Thiem odlično ali ja i dalje ne vidim neku strategiju u selekciji udaraca, i dalje on pokušava igrati jako kad je god moguće, izuzev kad slajsa bekendom. :)
Kretanje je popravio, sad mnogo lakše dolazi do idealnog tajminga pri udaranju i forhenda i bekenda, mnogo više loptica udara 'sweet spotom' a ne proklizava i ne gubi balans ko ranije, ubrzava samo onda kada dobije priliku za to, kraću ili sporiju lopticu po sredini terena, što prije nije bio slučaj jer je lupao i šta treba i što ne treba.

Kakav viner, evo i brejka :tokralju:

Sila je lik

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 12 nov 2019, 22:30

Zato sam i napisao poslije meca sa Rogerom, da nije Roger imao los dan ili nesto, jednistavno Theim je bio bolji.

Evo odlicno igra i vcrs, nije mentalno pao nakon izg seta

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 nov 2019, 22:31

uzime Timcek i onda moji Rafanovci navijaju za babuku prekosutra...moze li bolje :ljepota: :ljepota:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 nov 2019, 22:40

Kakav bekhend danas Dominika ufff

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 nov 2019, 22:40

Captain4 je napisao/la:
12 nov 2019, 22:40
Kakav bekhend danas Dominika ufff
brutalno fkt
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 12 nov 2019, 22:41

bodi123 je napisao/la:
12 nov 2019, 22:26
Kretanje je popravio, sad mnogo lakše dolazi do idealnog tajminga pri udaranju i forhenda i bekenda, mnogo više loptica udara 'sweet spotom' a ne proklizava i ne gubi balans ko ranije, ubrzava samo onda kada dobije priliku za to, kraću ili sporiju lopticu po sredini terena, što prije nije bio slučaj jer je lupao i šta treba i što ne treba.

Sila je lik
Boldani dio se slažem 100% sa svim.
Ovaj podvučeni baš i ne, i dalje on poteže u situacijama gdje bi pametnije bilo odigrati malo sporije ali više ići na plasman lopte da protivnika izbaci iz komfor zone ne bi li dobio tu kraću ili sporiju po sredini terena.
Drugo što mi se ne sviđa je kad dobije taj zicer po meni često nepotrebno preagresivno napadne i napravi neprisiljenu a vrlo vjerojatno bi u tim situacijama i mekšim udarcem mogao doći do winnera ili prisiljene pogreške protivnika.
Doduše kad bolje razmislim ovo se sad događa puno rjeđe nego prije a kad se ne bi nikako događalo bio bi broj 1 haha tako da je možda samo do mene, da tražim dlaku u jajetu jer mi Thiem ko igrač nikad nije legao :D

profdrhaljimi
Kontakt:

Post Postao/la profdrhaljimi » 12 nov 2019, 22:41

profdrhaljimi je napisao/la:
10 nov 2019, 17:54
bodi123 je napisao/la:
10 nov 2019, 17:30
Jbg, nije sramota imat različita misljenja o nečemu, a očigledno nećemo jedan drugom promjenit mišljenje pa treba i diskusiju završit :mrgreen:

Nego ovo je baš brzo, klinac moj su išta usporili, led klasični ko i zadnjih godina

Roger ako ponovi onaj nivo iz Basela po meni moze do titule bez problema, ovdje moze definitivno dobit Novaka. Bit će zanimljivo gledati večeras mozel Thiem išta u ovakvim uslovima, nisam optimista.
Mislim da Thiem može bolje igrati u dvorani nego na out.hardu, čudno ali istinito. 😁
@bodi

Bodi, nisi baš bio optimista na početku turnira u vezi njega. :mrgreen:

Kad Haljimi kaže da bolje igra u dvorani... ;)
:kafa:

Onda dodju "stručnjaci" moj Bodi, pa umanjuju znanje Sheleta! :crazy: :lol:

E sinovi moji, pure još vagon treba pojesti, da bi se Haljimijevo znanje dovelo u pitanje. :lol: :kafa:

Da se samo prisjetimo da sam ga isto tako slao kući odmah na startu US Opena. :mrgreen:
Tenis se gleda 365 dana, a ne samo ponekad i povremeno! :kafa:
Zadnja izmjena: profdrhaljimi, dana/u 12 nov 2019, 23:01, ukupno mijenjano 1 put.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 nov 2019, 22:43

e sto bi bila ludnica vidjeti bodija i Rafana kako navijaju za babuku svim srcem ...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 nov 2019, 22:56

Galion je napisao/la:
12 nov 2019, 22:41
bodi123 je napisao/la:
12 nov 2019, 22:26

Sila je lik
Boldani dio se slažem 100% sa svim.
Ovaj podvučeni baš i ne, i dalje on poteže u situacijama gdje bi pametnije bilo odigrati malo sporije ali više ići na plasman lopte da protivnika izbaci iz komfor zone ne bi li dobio tu kraću ili sporiju po sredini terena.
Drugo što mi se ne sviđa je kad dobije taj zicer po meni često nepotrebno preagresivno napadne i napravi neprisiljenu a vrlo vjerojatno bi u tim situacijama i mekšim udarcem mogao doći do winnera ili prisiljene pogreške protivnika.
Doduše kad bolje razmislim ovo se sad događa puno rjeđe nego prije a kad se ne bi nikako događalo bio bi broj 1 haha tako da je možda samo do mene, da tražim dlaku u jajetu jer mi Thiem ko igrač nikad nije legao :D
To je Thiem, on voli potegnuti i meni se to recimo kod njega baš svidja, volim mudonje. Problem ranije je bio taj što ga je prečesto prenosilo i potezao je i kad treba i kad ne treba, ganjao lude vinere nerezonski i taktički neodgovorno, a sad je to 'divljanje' smanjio u velikom procentu i generalno vide se naznake smišljenog build-upa koliko toliko.

Opet s druge strane, s obzirom da ima pre pre moćan forhend on i treba svaku iole kraću lopticu napadati i pokušati nametnuti inicijativu i stvoriti prednost u reliju, isto je i Roger godinama radio, pošalji mu bilo šta kraće eto ti odmah problema i napada, to isto i Thiem radi što apsolutno podrzavam, jer obojica imaju nenormalno dobre i opasne forhende.

E to što o zicerima navodiš se slazem apsolutno, a to ću svesti pod 'dječije' bolesti. Generalno, većina mladih tenisera još uvijek nema rutinu završavanja zicera i prečesto gube dobijene poene. Završit zicer je ništa drugo do rutina a Thiem, iako nije mlad kao Zverev i kompanija, još uvijek se oblikuje u tom segmentu, a evo dolaskom čileanca napredak je i više nego dobar.

Atomski tenis igraju, milina :tokralju:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 nov 2019, 22:57

kakav mec....bravo Timcek ...haj jos jedan
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 nov 2019, 22:57

Bravo Domi, idemo po pobjedu.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Edin TM87, L-Train i 2 gosta.