Akcija SIPA-e "VAR"

Moderator/ica: GracanicaAA

ImbecilniLudak
Kontakt:

Re: Akcija SIPA-e "VAR"

Post Postao/la ImbecilniLudak » 13 nov 2019, 16:05

Ko je organizirao kriminalnu grupu i kako je razrađena šema namještanja utakmica u FBiH

Na današnjem ročištu u Sudu BiH za određivanje pritvora uhapšenima u jučerašnjoj akciji "Var", Tužilaštvo BiH je predstavilo optužnicu i otkrilo za šta se uhapšeni terete.

Ukupno je 12 uhapšenih, a svi su privedeni u sklopu istrage protiv G. M. (identitet poznat redakciji Klix.ba) i drugih u vezi s krivičnim djelima primanje dara. Tužiteljica je istaknula da je Vladimir Dominković organizirao grupu kojoj su pristupili i ostali i zahtjevali od Uprava klubova dar za povoljno suđenje. Na današnjem ročištu prezentiran je dio dokaza.

Tužilac je otkrio da se optužba između ostalog odnosi na utakmice GOŠK - Budućnost, koja je odigrana 13. oktobra prošle godine i TOŠK - GOŠK koja je odigrana 20. oktobra. Prema optužnici sudija Ilija Živković je za utakmicu GOŠK -Budućnost uzeo 3.000 KM, dok je sudija Kenan Bajraktarević za utakmicu TOŠK - GOŠK uzeo 3.000 eura i 1.000 KM. Novac su uzeli od prikrivenih istražitelja SIPA-e. Sudije je za spomenute utakmice delegirao Vladimir Dominković.

Prema Tužilaštvu BiH odgovoran je i Anto Bilješko, koji je delegirao posmatrače da daju dobru ocjenu. S tim da odbrana Bilješka kaže da hrvatski član može delegirati samo Hrvata i da nije mogao delegirati Fuada Zahirovića, kao posmatrača za utakmicu GOŠK - Budućnost.
Bajraktarević i Živković u potpunosti sarađuju od trenutka hapšenja. Po tvrdnji Tužilaštva BiH Živković je dobio i 300 kilograma banovićkog uglja.

Dio dokaza je dostavljen odbrani, a dio nije zbog zaštite postupka. Na današnjem ročištu je pročitan i zapisnik poziva, a Bajraktarević je po tvrdnjama Tužilaštva rekao Živkoviću da i on mora biti poštar.

"Sud je donio odluku kojom je odbio prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora protiv svih pet osumnjičenih u predmetu VAR i odredio mjere zabrana koje će biti kontrolisane svaka dva mjeseca. Mjere zabrane se odnose na zabranu kontakta sa svim osumnjičenim, svjedocima i bilo kojim uposlenicima NS BiH te entitentskih i kantonalnih nogometnih saveza. Također, i mjere zabrane obavljanja djelatnosti sudija i delegata. Teško je predviđati kako su bile provođene istražne radnje i o tome ćemo se očitovati kada nam budu uručene. Nisam još dobila sadržaj pomenutih razgovora pa i to ne mogu komentarisati. Moj klijent planira svoj krivični pravni status u ovom predmetu riješiti na neku drugi način, a ne nužno sudskim postupkom", rekla je advokatica Živkovića Nina Kisić.

slika
Zadnja izmjena: ImbecilniLudak, dana/u 13 nov 2019, 16:09, ukupno mijenjano 2 puta.
“Don’t believe everything you hear. Real eyes, Realize, Real lies.”

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 nov 2019, 16:07

Ali ovo 3000 od jedne ekipe i 40 maraka od druge ekipe stvarno treba objasniti.
Nadam se da će neko iz Budućnosti platiti glavom za tih 40 maraka. :D

HeliosIzDomzala
Kontakt:

Post Postao/la HeliosIzDomzala » 13 nov 2019, 16:08

Znam sve, ja sam otpisao slaven i hadzice po meni su milijardu posto ispali al nebitno. Evo ti kao navijač Banovića, koga vidiš još da ispada(4 ukupno). Pratim te, upucen si dosta znaš stvari.. I podrazumijeva se da znaš koje su ekipe koje nikada neće ispasti...

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 13 nov 2019, 16:09

HeliosIzDomzala je napisao/la:
13 nov 2019, 16:02
holyman je napisao/la:
13 nov 2019, 15:55
SMR187 je napisao/la:
13 nov 2019, 15:34

Pa vise je ekipa kojima je slaven duznik, nego obrnuto.
Varas se, olimpik i tosk su duzni slavenu ali ti bodovi nikad nece biti vraceni
Ti se varas stari, TOŠK i slaven su u dobrim odnosima od kako igraju prvu ligu, ali tosk nije njima dužan. Da jeste, dobio bi sada slaven u zivinicama kad im gori, ali nisu.. I nije ovo mjesto za pisanje zašto, kako..ali vjeruj da duga tosk prema slavenu nema.
pm,,
NEMA NAZAD

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 nov 2019, 16:15

13 nov 2019, 16:08
Znam sve, ja sam otpisao slaven i hadzice po meni su milijardu posto ispali al nebitno. Evo ti kao navijač Banovića, koga vidiš još da ispada(4 ukupno). Pratim te, upucen si dosta znaš stvari.. I podrazumijeva se da znaš koje su ekipe koje nikada neće ispasti...
Ma nema ekipe koja nikad neće ispasti.
Mislio sam to za Budućnost prije par godina pa desi se i to. Ne može se nešto nezdravo dugo godina održavati.

Orašje je svojevremeno ispadalo iako imaju taj klan u savezu.
Bratstvo je sa Dasom na čelu već ispadalo.

Moje je mišljenje da su Radnik i Slaven sigurni putnici, a da se za trećeg i četvrtog člana neće znati do kraja.
Naravno, pod ovim okolnostima.

Promjene se dešavaju, ništa ne znamo šta će biti za mjesec dana.
Budućnost je u sezonu ušla s najboljim golmanom lige pa je pola utakmica u sezoni igrala sa golmanom od 40 godina koji godinama nije imao kako treba treninga i još se povrijedio pa povrijeđen branio, a drugi golman koji je branio par mečeva je 2002. godište, ove godine debitovao. To je ozbiljna promjena. :D
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 13 nov 2019, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 13 nov 2019, 16:16

holyman je napisao/la:
13 nov 2019, 15:55
SMR187 je napisao/la:
JaskoBasel32xx je napisao/la:
13 nov 2019, 15:17
Slaven nikada nece ispasti iz ove lige vjerujte to je centar prve lige federacije ove godine para nema ali ima slaven nekih duznika od ranijih godina koji sad moraju vracati sve to i za njega igrati gdje bude gusto
Varas se, olimpik i tosk su duzni slavenu ali ti bodovi nikad nece biti vraceni
:lol:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 13 nov 2019, 16:19

Moj klijent planira svoj krivični pravni status u ovom predmetu riješiti na neku drugi način, a ne nužno sudskim postupkom", rekla je advokatica Živkovića Nina Kisić.
Naravno, Zivkovic ce svoj status rijesiti kao i svaki drugi vlasnik hrvatske putovnice protiv kojeg se ikada poveo krivicni postupak - pobjeci ce u Hrvatsku.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 13 nov 2019, 16:20

OOO mancini, jel to sad sa saslusanja?
NEMA NAZAD

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 13 nov 2019, 16:21

holyman je napisao/la:
13 nov 2019, 16:20
OOO mancini, jel to sad sa saslusanja?
Prestani pisati gluposti! :lol: Ovo što si napisao je jedna od većih gluposti na ovoj temi. :lol:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 13 nov 2019, 16:26

ASD je napisao/la:
13 nov 2019, 16:07
Jedan od onih cije ime nije objavljeno, a obuhvacen je istragom (iz Cazina je inace) u komunikaciji sa sucima iz Hercegovine je koristio grozdje kao "kljucnu rijec".

Komunikacija bi isla ovako: "Dijete mi pozelilo grozdja, kakvo je ove godine u Hercegovini?"

To bi znacilo da mu pozvani sudija mora uciniti uslugu i onda bi se nasli licno negdje, uglavnom izmedju Sarajeva i Jablanice.

Vjerujem da je i ovaj ugalj neka "kljucna rijec", tako da 300 kg uglja moze znaciti 300 EUR ili KM? :think:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 nov 2019, 16:30

Stvarno nemam pojma ali koliko se sjećam iz Budućnoati su se nešto i žalili malo na suđenje poslije tog meča.
Inače je završilo 3:2 za Gošk.

HeliosIzDomzala
Kontakt:

Post Postao/la HeliosIzDomzala » 13 nov 2019, 16:33

Zoom088 je napisao/la:
13 nov 2019, 16:26
ASD je napisao/la:
13 nov 2019, 16:07
Jedan od onih cije ime nije objavljeno, a obuhvacen je istragom (iz Cazina je inace) u komunikaciji sa sucima iz Hercegovine je koristio grozdje kao "kljucnu rijec".

Komunikacija bi isla ovako: "Dijete mi pozelilo grozdja, kakvo je ove godine u Hercegovini?"

To bi znacilo da mu pozvani sudija mora uciniti uslugu i onda bi se nasli licno negdje, uglavnom izmedju Sarajeva i Jablanice.

Vjerujem da je i ovaj ugalj neka "kljucna rijec", tako da 300 kg uglja moze znaciti 300 EUR ili KM? :think:
Možda i 3000. Malo je 300.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 nov 2019, 16:37

Pa i 300 je puno za poraz.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 13 nov 2019, 16:38

@ASD
Mozes li se sjetiti da li je Zivkovic nakon toga sudio neku domacu utakmicu u Banovicima?

Napisao sam vec ranije onaj slucaj nakon Kupa i utakmice Radnicki - Olimpik (2-1). Olimpik je tad bio premijerligas i nositelj naslova osvajaca kupa. Radnicki u utakmicu usao bez ikakvih ambicija. Zivkovic sudio i onda nakon sto je Radnicki pobijedio kroz par dana kontaktirao klub trazeci neke pare "jer su pobijedili". Ovi ga odbili a on porucio - e vidjecete sljedeci put kad vam budem sudio.

Mozda je to bilo i sa Buducnosti slucaj, jer navodno nije neki penal dosudio za GOSK pa trazio pare zbog toga. Hoce on to. Mislim, htio je. Nece vise :D

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 nov 2019, 16:47

Zoom088 je napisao/la:
13 nov 2019, 16:38
@ASD
Mozes li se sjetiti da li je Zivkovic nakon toga sudio neku domacu utakmicu u Banovicima?

Napisao sam vec ranije onaj slucaj nakon Kupa i utakmice Radnicki - Olimpik (2-1). Olimpik je tad bio premijerligas i nositelj naslova osvajaca kupa. Radnicki u utakmicu usao bez ikakvih ambicija. Zivkovic sudio i onda nakon sto je Radnicki pobijedio kroz par dana kontaktirao klub trazeci neke pare "jer su pobijedili". Ovi ga odbili a on porucio - e vidjecete sljedeci put kad vam budem sudio.

Mozda je to bilo i sa Buducnosti slucaj, jer navodno nije neki penal dosudio za GOSK pa trazio pare zbog toga. Hoce on to. Mislim, htio je. Nece vise :D
Tako je rekao Lujo ali mi nema smisla.
Kakve to veze ima s Budućnosti koja je svakako gubila i po prvi put ubacila na tom meču tri juniora da debituju.
Znači par godina juniori ne ulaze i sad odjednom debituju trojica.
Nije se ni pokušavalo ići na pobjedu.

Nije. Sudio je taj meč i prije nekih mjesec dana kup meč protiv Širokog gdje je Budućnost ispala.
Gošku sudio pored toga 2 meča. Poraz u Čapljini i pobjeda u Hadžićima.

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 13 nov 2019, 16:49

Nije on, jest mu jaran Kenči sudio protiv Slavena.

Pa je l' realno da je istina za 300 kg, sve kontam Avdo bio ironičan. :urnebes: To je par vreća uglja sunce ti. :urnebes:
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 13 nov 2019, 16:53

Azmir Husić: Ko je god učestvovao u nezakonitim radnjama treba odgovarati
A lik dva puta kupio ligu :tokralju:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 13 nov 2019, 17:46

harden je napisao/la:
13 nov 2019, 16:53
Azmir Husić: Ko je god učestvovao u nezakonitim radnjama treba odgovarati
A lik dva puta kupio ligu :tokralju:
On ligu a vi opstanak :D

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 13 nov 2019, 18:06

studeni je napisao/la:
13 nov 2019, 17:46
On ligu a vi opstanak :D
Ma mi smo opstanak izvukli jedno 3 puta a da nismo trebali, ja to ne poricem uopce. Sto se mene tice nek SIPA sutra pokupi svakog ko je namjestio i jednu utakmicu a kamoli vise, makar to bio moj otac.

Onu polusezonu kad smo se borili sa Slobodom se potrosilo vise nego narednih 4.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

JaskoBasel32xx
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBasel32xx » 13 nov 2019, 18:38

ASD je napisao/la:
13 nov 2019, 16:05
13 nov 2019, 15:59
SMR187 je napisao/la:

I to sam htio napisati ali zaboravih. Ne znam kralju kako si optimista da slaven ostaje, pa u ovih 14 kola slaven je 8 utakmcia igrao kući i osvojio samo 10 bodova, znači već kući izgubili 14. To je nenadoknadivo. Jedino se u takvoj situaciji Jedinstvo spasilo, ali znamo kako, to niko ne može uraditi više. Plus što se za opstanak bore jedinstvo, orasje, bratstvo i jajce, koji nikada neće ispasti. Možda Orašje i hoće ako im pukne sad ovo zbog SIPE. Moje mišljenje, radnik, slaven i budućnost sigurno ispadaju, a cetvrti ako bude ispadao, ne znam, bice svega...
Budućnost ako dobije Igmana sad kući, to je bijeg sa tog dijela tabele. A u ovoj polusezoni si kući imao Olimpik, Tošk, Goražde, Zvijezdu. Jedino Gošk nije dolazio od ovih jačih.
Slaven nemoze ispasti zapamti to sve stoji izgubili su 14 bodova kuci ali zbog nekih ranijih prica i zbog toga sto nema trenutno novca ali na proljece ce biti ipak su zivinice jedan od razvijenijih gradova tu se vrti mnogo novca jer ima dosta jakih privatnih firmi tosk vraca slavenu bodove olimpik isto vraca ali samo 1 bod jer logicno nemoguce da sa olimpikom igra 3 za 3 i ima capljina koja je sigurno gore i tu su dobri odnosi sa slavenom a ovaj travnik dobit ce slaven tamo cisto na igru tako da leti radnik buducnost bratstvo i orasje

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.