Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

FKSarajevoHz87
Kontakt:

Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Post Postao/la FKSarajevoHz87 » 10 nov 2019, 22:01

muha milanez je napisao/la:
10 nov 2019, 16:35
Čitam često šta pišete ovdje i evo da napišem svoje iskustvo sa navedena dva operatera pošto sam bio korisnik oba. Kod telemacha nisam bio zadovoljan cijenama te sam odbio produžit ugovor taman u onom periodu preuzimanja HS-a. Kvalitet interneta i kablovske je ok.

Tada se odlučim preći na Moju tv (bolje da nisam), jer je kvalitet usluge ravan nuli, bar kod mene. Problem je zapravo u starim zastarjelim glavnim instalacijama koje su provedene kroz zemlju nekad davno. Tako dolazi do čestog prekida signala (nema video streama- automatska poruka), posebno je izraženo kada kiša pada i u zimskom periodu. Signal se povrati nakon 1-2 minuta, ali je zaista iritantno.

Moja preporuka prije uključivanja moje tv je da se ispita u mahali/komšiluku ima li problema sa instalacijama, dolazi li do prekida usluge.. Recimo kod mene u komšiluku gotovo da niko ne koristi Moju Tv upravo iz ovog razloga ( a bili su korisnici ali nisu produživali ugovore).

Još da napišem da je usluga servisa zaista dobra, pravovremena. Momak koji radi je stvarno stručan i prijatan ali bar kod mene Moja tv je nepopravljiva. Recimo da sedmično 2-3 puta prijavljujem kvar, obično se "problem" rješava resetovanjem linije i dobijem informaciju da više ne bi trebalo dolaziti do prekida i da ako se bude ponovilo da pozovem da pošalju servisera. I tako u krug.

Tako da jedva čekam da istekne ugovor da uzmem malo jači paket od telemacha, pošto koristim njihov analogni koji sam naknadno uključio jer da zavisim od moje Tv ne bih se nagledao tv-a..
Isto tako je im je podrska losa (bht) stvarno su losi kad nazoves za neke informacije javlja ti se neko ko je toliko nakurcen sto radi u drzavnoj firmi stvarno bože sacuvaj.
Takodjer zvali su me iz telecoma da se prebacim kod njih a na Telemachu sam. I jedno 4 5 puta je pokusala da me ubjedi i kad je vidjela da nista ne moze da me ubjedi. Rekla je kako je bht domaca kompanija koja potpomaze urbanistiku i razvoj itd. Ne mogu da vjerujem da me malte ne tjera da potpisem ugovor s njima samo zato sto su domaća kompanija.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 11 nov 2019, 17:24

Tek sad vidjeh da se u ovom paketu (eon light duo) Telemacha koji planiram akoBogda uzeti dobije D3 box, a svim ostalim paketima EON smart box. Ima li kakve razlike, je li taj EON smart box bas bolji od D3 box-a?

Moze li se ovaj EON smart box dobiti doplatom, ili za ovaj paket iskljucivo ide D3?

Nisam u Tz da ih zovem ili idem u poslovnicu na Stupinama.

FKSarajevoHz87
Kontakt:

Post Postao/la FKSarajevoHz87 » 12 nov 2019, 00:58

Federer17 je napisao/la:
11 nov 2019, 17:24
Tek sad vidjeh da se u ovom paketu (eon light duo) Telemacha koji planiram akoBogda uzeti dobije D3 box, a svim ostalim paketima EON smart box. Ima li kakve razlike, je li taj EON smart box bas bolji od D3 box-a?

Moze li se ovaj EON smart box dobiti doplatom, ili za ovaj paket iskljucivo ide D3?

Nisam u Tz da ih zovem ili idem u poslovnicu na Stupinama.
Dosta jaci i bolji u odnosu na d3.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 12 nov 2019, 01:01

FKSarajevoHz87 je napisao/la:
10 nov 2019, 22:01
I jedno 4 5 puta je pokusala da me ubjedi i kad je vidjela da nista ne moze da me ubjedi.
Imala je još jednu soluciju da pokuša. Da ti da, al ofirno joj bilo pri prvom pozivu.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 12 nov 2019, 14:05

Koja je isporucena brzina interneta ako uzmem npr.ovaj EON Full Duo ?

Ne mogu vise ove mojatv, isporucuju 6mbps, a wifi u kuci katastrofa. Meni je internet dosta bitniji od TV.
pristup internetu putem fiksne mreže uz brzinu do 25/2 Mbps*
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 13 nov 2019, 20:24

Telemachov internet 3 puta bolji i brzi za istu cijenu. To je cinjenica, ja imam oba u kuci. Krajem decembra mi istice ugovor sa Telecomom i oni su bivsi u mojoj kuci. Dok moj jaran ima Moja TV paket od 30 KM i brzina mu je 1.5 mpbs, pa to je Bogu plakat u 2019 godini hahaah.

Imali su monopol od kraja rata, imas ljudi koji su korisnici njihovi haman 25 godina a ni pinkala nisu dobili. Treba iz zaobilaziti u sirokom luku.
27.10.2020

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 13 nov 2019, 20:25

leorey je napisao/la:
13 nov 2019, 20:24
Telemachov internet 3 puta bolji i brzi za istu cijenu. To je cinjenica, ja imam oba u kuci. Krajem decembra mi istice ugovor sa Telecomom i oni su bivsi u mojoj kuci. Dok moj jaran ima Moja TV paket od 30 KM i brzina mu je 1.5 mpbs, pa to je Bogu plakat u 2019 godini hahaah.

Imali su monopol od kraja rata, imas ljudi koji su korisnici njihovi haman 25 godina a ni pinkala nisu dobili. Treba iz zaobilaziti u sirokom luku.
Koji paket imas ? Ima li bar arena1 ?

Mislim, pretpostavljam da imas neki duo sa tv-om ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Benzapen
Kontakt:

Post Postao/la Benzapen » 13 nov 2019, 20:44

Bio sam na BHT_u, prije 1,5 godinu sam prešao na telemach isključivo zbog interneta, ostalo mi je bilo ok. Bio mi je u telecomu od 7 do 10 MB, obećana brzina u telemachu je bila 80 MB. Ispočetka je bila oko 50, 60 MB. Sad rijetko kad da pređe 30, navečer oko 10. Sad sam radio speedtest pokazuje 8. Zvao sam telemach, žalio se, dolazili, fol popravljali ali ništa. Bude u redu par dana, onda opet sranje. Posebno navečer je katastrofa. A razlika u cijeni je skoro 20 KM skuplja u telemachu. Kad mi istekne ugovor vraćam se u telecom, samo ako mi budu mogli garantirati bar 25 MB. Sad imaju i SK.
Naprijed Željo četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 13 nov 2019, 21:00

Ja sam stvarno prezadovoljan sa telemachom.
brzina preko kabla na računari mi je 195/11 i da mi je to manje mogao bi se žaliti njima na brzinu. Što se tiče wifi brzine tu i da je manja tu se ne mogu žaliti jer nije u njihovu domenu ta brzina već samo preko kabla.
Wi fi brzina 2,4 Ghz mogu da izvućem na mobitelu 45/7, a brzina preko 5 Ghz mogu da izvućem 140/11.

Jedino što sam imao problema jeste sa lošim signalom pa je nekada bilo problema sa pikselizacijom na tvu oni su to popravili odmah čim sam zvao. Sada nemam hvala Bogu nikakvih problema.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 13 nov 2019, 21:31

Imao sam prije par godina stalno problem i dilemu sa telekomom kad sam imao internet do 10mb, bez mojetv, iptv stalno šteka itd. Telemah nije bio dostupan gdje živim pa sam morao trpiti BHT. Kad su iz telemaha napokon postali dostupni bio sam se prijavio za njihov paket tv+internet (ne sjećam se koji tačno), ali i nakon 10 dana nisu došli da priključe. U međuvremenu BHT imao akciju priključak MojaTV za 1KM+internet 30mb za 38KM sve skupa. Dodam 10KM i sad imam MojaTV+ 40mb internet za 48KM, bez primjedbe. Internet manje više odličan, kad zašteka resetujem ruter i sve super. Imam 4 Arene u HD-u, sad ubacili SK, od prije Eurosport tako da nema utakmice i sporta koji ne mogu pogledati. Vidjećemo šta će i koliko će SK naplaćivati kad prođe ovaj promotivni period.
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 14 nov 2019, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

FKSarajevoHz87
Kontakt:

Post Postao/la FKSarajevoHz87 » 14 nov 2019, 03:00

Benzapen je napisao/la:
13 nov 2019, 20:44
Bio sam na BHT_u, prije 1,5 godinu sam prešao na telemach isključivo zbog interneta, ostalo mi je bilo ok. Bio mi je u telecomu od 7 do 10 MB, obećana brzina u telemachu je bila 80 MB. Ispočetka je bila oko 50, 60 MB. Sad rijetko kad da pređe 30, navečer oko 10. Sad sam radio speedtest pokazuje 8. Zvao sam telemach, žalio se, dolazili, fol popravljali ali ništa. Bude u redu par dana, onda opet sranje. Posebno navečer je katastrofa. A razlika u cijeni je skoro 20 KM skuplja u telemachu. Kad mi istekne ugovor vraćam se u telecom, samo ako mi budu mogli garantirati bar 25 MB. Sad imaju i SK.
Na kojoj si lokaciji ?

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 nov 2019, 13:13

Puma je napisao/la:
13 nov 2019, 20:25
leorey je napisao/la:
13 nov 2019, 20:24

Koji paket imas ? Ima li bar arena1 ?

Mislim, pretpostavljam da imas neki duo sa tv-om ?
Eon light duo, plus telefon imam od nedavno. Imaju sve arene SD, za HD samo jednim klikom uzmes za 6KM i imas i to otkljucano, iako mi je nepotrebno.

Najbolje je sto imas onda eon smart app pa nema zica i yebavanja :mrgreen:
27.10.2020

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 nov 2019, 20:28

IlCapitano je napisao/la:
13 nov 2019, 21:31
Imao sam prije par godina stalno problem i dilemu sa telekomom kad sam imao internet do 10mb, bez mojetv, iptv stalno šteka itd. Telemah nije bio dostupan gdje živim pa sam morao trpiti BHT. Kad su iz telemaha napokon postali dostupni bio sam se prijavio za njihov paket tv+internet (ne sjećam se koji tačno), ali i nakon 10 dana nisu došli da priključe. U međuvremenu BHT imao akciju priključak MojaTV za 1KM+internet 30mb za 38KM sve skupa. Dodam 10KM i sad imam MojaTV+ 40mb internet za 48KM, bez primjedbe. Internet manje više odličan, kad zašteka resetujem ruter i sve super. Imam 4 Arene u HD-u, sad ubacili SK, od prije Eurosport tako da nema utakmice i sporta koji ne mogu pogledati. Vidjećemo šta će i koliko će SK naplaćivati kad prođe ovaj promotivni period.
Capitano, sve samo to prosao dva puta. Vec tri godine sam na Telemachu, vjeruj mi malo je reci da je fantastican. Brzo si zaboravio da nisi godinama ima SK, ni sada nemas SK HD plus neces imati Novu sport.Doduse bitno je da je Juve u HD.u :)
Max Allegri

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 14 nov 2019, 21:05

Mig_Mig je napisao/la:
14 nov 2019, 20:28
IlCapitano je napisao/la:
13 nov 2019, 21:31
Capitano, sve samo to prosao dva puta. Vec tri godine sam na Telemachu, vjeruj mi malo je reci da je fantastican. Brzo si zaboravio da nisi godinama ima SK, ni sada nemas SK HD plus neces imati Novu sport.Doduse bitno je da je Juve u HD.u :)
Većinu vremena provodim i utakmica osim Juventusa gledam na kompjuteru dok nešto radim. SK je u ovom slučaju samo plus, slika je sasvim dobra, BHT-ov HD praktički. Koliko vidim u Telemahu da bi imao SD Arene a da nije promo paket moram 80KM plaćati. Internet jeste 300mb, ali kome to treba? Skinem 3-4 igrice godišnje, ostalo je YT i Twitter. Za moje potrebe 40mb internet koji radi bez problema i svi mogući sportovi, serije, regionalni kanali i dječiji programi ispod 50KM je premija.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 nov 2019, 21:12

Prije 2 mjeseca produzio ugovor sa Telemahom. Nahvalili se kao imat cu sve kanale 3 mjeseca. Nakon par dana vidim nema mi Arena HD. Nazovem ih kazem da su bezobrazni jer lazu. Da nisam zadovoljan, da cu preci na Moju tv. Kad za 2 sata pustise Arene HD.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 16 nov 2019, 11:24

Ne postoji nikakva alternativa ovima iz naslova? Mene zanima samo internet, bez telefona i tv-a, jer planiram prikljuciti iptv na android box, ali koliko vidim ta opcija prikljucka samo interneta je skoro svugdje ugasena, sad samo paketi idu
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

VLADA129
Kontakt:

Post Postao/la VLADA129 » 16 nov 2019, 16:53

dr.van nostrand je napisao/la:
16 nov 2019, 11:24
Ne postoji nikakva alternativa ovima iz naslova? Mene zanima samo internet, bez telefona i tv-a, jer planiram prikljuciti iptv na android box, ali koliko vidim ta opcija prikljucka samo interneta je skoro svugdje ugasena, sad samo paketi idu
Jedino mozda Logosoft ili TXTV oni nude internet odvojeno od ostalih paketa.
Kada umrem i odem, kad’ me ne bude, ja ću žaliti samo što nisam uz tebe.

FK SARAJEVO 💖

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 16 nov 2019, 17:26

dr.van nostrand je napisao/la:
16 nov 2019, 11:24
Ima i telekom ADSL

Mada su cijene bolesne.

Moja TV NET 5 100/10 51 KM
ADSL 100/4 99 KM

:lol: :lol:

Dok u Telemahu ima samo za poslovne korisnike.

https://telemach.ba/poslovni-korisnici/ ... Net-paketi
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 nov 2019, 18:20

jasmin10 je napisao/la:
14 nov 2019, 21:12
Prije 2 mjeseca produzio ugovor sa Telemahom. Nahvalili se kao imat cu sve kanale 3 mjeseca. Nakon par dana vidim nema mi Arena HD. Nazovem ih kazem da su bezobrazni jer lazu. Da nisam zadovoljan, da cu preci na Moju tv. Kad za 2 sata pustise Arene HD.
A daj.. :?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 nov 2019, 18:28

MortemHz je napisao/la:
16 nov 2019, 18:20
jasmin10 je napisao/la:
14 nov 2019, 21:12
A daj.. :?
Ma sto je najgore obecavaju sve i svasta. Jos i u ugovoru Pise full kanali 3 mjeseca.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.