FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mladen jeste bio navijač Želje.
Inače sedamdesetih godina za Želju je igrao fudbaler koji se isto zvao Mladen Marić.
Inače sedamdesetih godina za Želju je igrao fudbaler koji se isto zvao Mladen Marić.
- kolezeljovac
- Kontakt:
Reci mi da se zaj*bavas?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Nisam znao da je bio navijac naseg kluba, moje izvinjenje
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Nakon terapija,počeo da Trči uredno,ne bih se iznenadio da bude u rosteru za derbi!samoposmatram je napisao/la: ↑16 nov 2019, 12:36Udjem ovdje ko u prvom rajhu. Mohikanac mozak pere avatarima.![]()
Imal sta novog u vezi Ermina?
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Je li moguce da u juniorskoj reprezentaciji je samo Sosic iz naseg tima? Tima koji je prvi u PL ligi za juniore, ima najboljeg strijelca tog takmicenja. Boze sacuvaj.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ima malo naših u tim mlađim selekcijama repke. U U-21 imamo samo Boju, te Šaban kao naš bivši igrač. U U-19 samo Šošića. Imali smo 1 momka samo u prvoj postavi U17 repke, a dvojicu na klupi (Čiča selektor te kategorije). A gledaj nekad na proljeće 2015, uključujući i naše bivše igrače:
A selekcija:
Riad Bajić-napad (Željezničar)
U21 selekcija:
Vedran Kjosevski-golman (Željezničar)
Kerim Memija,odbrana a može i na krilo (Željezničar)
Damir Sadiković-sredina (Željezničar)
Haris Hajradinović, krilo (Gent)
Armin Hodžić-napad (Dinamo)
U19 Selekcija:
Amir Hadžiahmetović - sredina ( FK Željezničar)
Amer Gojak-sredina ( Dinamo Zagreb )
Emir Ćutahija-golman ( FK Željezničar)
Dzenis Beganović-napad (FK Željezničar)
Kemal Osmanković-odbrana (FK Željezničar)
Ismail Durakovic-odbrana (FK Željezničar)
Amer Hiroš-krilo (FK Željezničar)
U17 Selekcija:
Ajdin Mujagić (Željezničar)
Seid Behram (Željezničar)
Denis Žerić (Željezničar)
Od svih ovih poslije 2015 smo samo Amira i Riada naplatili s finom cifrom, Memija za neku siću i to je to.
Subasic, Mujic i Drina sigurno zasluzuju mjesto
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
@braco po rezultatima reklo bi se da su nam kadeti slabiji ove godine, u prvom timu svakako nemamo nekih za reprezentaciju osim Boje, ali u juniorima sigurno imamo i ne zovu ih. Uzmes listu strijelaca PL za juniore i u vrhu su i Gasal i Salanovic i Mujic. Tito me ubijediti ne moze da momci nisu zasluzili da ih se zovne.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Čudno da nisu pozvani Duraković i Mujić.Mada treba pogledati godišta,pola ih je preslo ove godine iz kadeta,Gasal,Pehilj....
MIGRANTI iz METROPOLE!
- mohikanac12
- Kontakt:
https://i.ibb.co/x8Wtvfn/giphy-1.gif
Trebalo bi da moze, ako ne pitacemo nekoga.
Evo link. U opcijama izaberi linkani avatar, copy/paste link i u dimenzijama 100x100. Da ti bude ko' u @Irfe.

samoposmatram je napisao/la: ↑16 nov 2019, 12:36Udjem ovdje ko u prvom rajhu. Mohikanac mozak pere avatarima.![]()
Zao mi je sto tako gledas na "avatare". Oprosti sto ti smetam, ne znam sta drugo da ti kazem. Vec sam pisao i ranije, izvinjavao se, znam da sam naporan i da cesto smaram. Iskreno ja na ovo stvarno pozitivno gledam, kao nesto "dobro" se desava, gradi se kakvo takvo jedinstvo. Pored toga jednim malim gestom ispostujemo neke "bitnije" pojedinosti iz kluba, pokazujemo da cijenimo navijace, igrace, stadion, posjeta, bar pokusavamo "nesto". Ali ok, postujem tvoje misljenje, mozda si fakat u pravu da ovo i nije dobro. Kako ko osjeca valjda. Izvini jos jednom.
Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
- mohikanac12
- Kontakt:
Da, Krpic, Stilic i Dado po vecini parametara i ocjenama strucnog staba nasi najbolji igraci do sada.
Ne bih ja Ermina nazivao "negativnim" iznenadjenjem. Da, stoji da smo ocekivali vise ali i on je dao doprinos trenutnom prvom mjestu. Vecinom je njegovo prisustvo u ekipi i na terenu pozitivno za tim. Svakako da bi po reputaciji trebao imati bar tri puta bolji ucinak, nadati se da ce uskoro u kontinuitetu poceti praviti razliku na terenu.
Svi su na neki nacin dali doprinos.
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Ma slažem s tim u vezi Ermina ali mi je bilo mrsko objašnjavat. U svakom slučaju on može i mora bolje, s njim u formi i Štilićem svima ćemo pravit probleme u ligi. Samo sam htio reći da ne pruža ono što se očekuje od njega mada ni to nije toliko katastrofalno jer je imao bitnu ulogu u utakmicama protiv pitara, Čelika i Širokog što nam je ipak donjelo bodove. Potreban mu je bolji kontinuitet ali eto na proljeće očekujem najbolje od njega.mohikanac12 je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:59Da, Krpic, Stilic i Dado po vecini parametara i ocjenama strucnog staba nasi najbolji igraci do sada.
Ne bih ja Ermina nazivao "negativnim" iznenadjenjem. Da, stoji da smo ocekivali vise ali i on je dao doprinos trenutnom prvom mjestu. Vecinom je njegovo prisustvo u ekipi i na terenu pozitivno za tim. Svakako da bi po reputaciji trebao imati bar tri puta bolji ucinak, nadati se da ce uskoro u kontinuitetu poceti praviti razliku na terenu.
Zna se ko je na vrhu svake liste
Ko je postigao najviše autogolova u Premijer ligi BiH?
Prije nego išta napišemo treba napomenuti da svrha ovog teksta nije omalovažavanje igrača koji su postizali autogolove. Miloš Simonović iz Radnika je u utakmici 16. kola protiv Sarajeva postigao drugi autogol zaredom, i to nam je bio povod da istražimo da li je to ikome uspjelo u zajedničkoj Premijer ligi BiH, te da li je osim toga ijedan igrač postigao dva ili više autogolova u sezoni.
Prvi igrač koji je postigao dva autogola u sezoni bio je Mersed Selimbegović iz Žepča. Bilo je to u sezoni 2004/05, a nesretni Selimbegović postigao je autogol u 21. kolu protiv Leotara (poraz 3:1), te u utakmici 25. kola protiv Budućnosti (poraz 1:0).
Drugi igrač koji je u istoj sezoni postigao dva autogola je sadašnji selektor U21 reprezentacije BiH Vinko Marinović. Marinović je u dresu Laktaša postigao autogol u pobjedi nad Veležom rezultatom 3:2, te u porazu od Sarajeva rezultatom 2:0, a to se desilo u sezoni 2007/08.
U sezoni 2010/11 Bojan Mihajlović, igrač Drine iz Zvornika, dva puta je tresao vlastitu mrežu. Prvi put nije imao sreće u 13. kolu protiv Slavije, ali je ipak njegova ekipa slavila rezultatom 2:1, dok je drugi put postigao autogol u 29. kolu u porazu od Sarajeva rezultatom 0:5.
Pet sezona poslije, u sezoni 2015/16, dva igrača su postigla dva autogola, a njihova imena su Adnan Kovačević (Sarajevo) i Nemanja Pekija (Rudar Prijedor). Upravo Kovačević se “pobrinuo” da Miloš Simonović (barem za sada) ne uđe u historiju Premijer lige BiH, jer je on prvi igrač koji je postizao autogol dva kola zaredom. Bilo je to u pretposljednjoj i posljednjoj utakmici sezone, u porazu od Slobode (4:0), te u domaćem porazu od Olimpica (1:3). Nemanja Pekija je postigao autogol u 22. kolu u porazu od Zrinjskog (2:1), te u 24. kolu u porazu od Širokog Brijega rezultatom 2:0.
Ukupno šest igrača je od osnivanja zajedničke Premijer lige BiH, od sezone 2002/03, postiglo dva autogola u istoj sezoni. 136 igrača je u karijeri postiglo autogol u utakmicama Premijer lige BiH, a ukupno su postignuta 164 autogola.
Dva igrača predvode “negativnu” listu strijelaca sa 3 postignuta autogola u premijerligaškoj karijeri, a to su Jadranko Bogičević, koji je član Željezničara, te Stipo Marković, koji je ove sezone napustio Široki Brijeg. Bogičević je dva autogola postigao u dresu Željezničara, u sezonama 2009/10 i 2017/18, te jedan u dresu Modriča Maxime (2008/09). Marković je kompletnu premijerligašku karijeru proveo u Širokom Brijegu, a autogolove je postizao u sezonama 2014/15, 2017/18 i 2018/19.
Ukupno su 24 igrača postigla dva autogola u PLBiH, a od igrača koji još uvijek igraju u domaćem prvenstvu među njima su Jovo Kojić (FK Tuzla City), Nebojša Runić (FK Borac), Kristijan Tojčić (FK Zvijezda 09) i Miloš Simonović (FK Radnik).
Zajedničku Premijer ligu BiH je igralo 38 klubova, a igrači 6 klubova nikada nisu postigli autogol u ligaškoj utakmici. Igrači Gradine, Mladosti iz Gacka, Mladosti iz Velike Obarske, Glasinca, Rudara iz Ugljevika i Budućnosti iz Banovića nisu niti jednom savladali svog golmana u utakmicama Premijer lige BiH.
Kada posmatramo po ekipama čiji igrači su bili najnespretniji, listu predvodi Čelik sa 13 autogolova koje je postiglo 12 različitih igrača, a jedino je Aldin Šišić postigao dva autogola. Drugo mjesto ove liste dijele Sarajevo i Radnik, čiji su igrači 10 puta tresli vlastitu mrežu. Devet različitih igrača Sarajeva je postizalo autogol (Kovačević jedini dva, ostali po jedan), dok su tri igrača Radnika postigla po dva autogola (Ivan Jakovljević, Marko Obradović i Miloš Simonović), te još četiri po jedan.
Te tri ekipe su jedine postizale dvocifren broj autogolova, a nakon njih slijede Velež sa 9, Modriča i Sloboda sa 8, te Zrinjski, Željezničar, Široki Brijeg, Borac i Zvijezda 09 sa po 7 autogolova. Ono što svakako upada u oči je da Zvijezda 09 igra svoju drugu sezonu u najvišem rangu takmičenja bh. fudbala, a već su postigli sedam autogolova.
Igrači kluba iz Etno sela Stanišići su prošle godine tri puta pogodili svoju mrežu, a ove sezone već četiri puta, baš kao i igrači Radnika iz Bijeljine, a to je ujedno i najveći broj autogolova koji je jedna ekipa postigla u sezoni. Obzirom da smo tek na polovini sezone, moguće je da će ovaj broj porasti do kraja.
Ako još pogledamo po sezonama, najviše autogolova je postignuto u sezoni 2015/16, čak 15, po 14 je postignuto u sezonama 2002/03 i 2011/12, 13 je do sada postignuto u aktuelnoj sezoni, a po 10 je postignuto u sezonama 2006/07 i 2017/18.
Normalno, najbolji strijelac od svih stopera koji su prodefilirali PL 

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- mohikanac12
- Kontakt:
Ja sam mišljenja da smo kao tim negdje na 60% ukupnog kapaciteta. Ima stvarno dosta prostora gdje se mozemo popraviti. Od sedam utakmica koje nismo pobijedili, Krpic nije dao go na šest njih. Samo u Tuzli nismo uzeli sva tri boda kada je postizao go, zavrsilo nerijeseno. To nam govori da iako smo najefikasnija ekipa prvenstva, imamo problema u napadu. Vecinom je to slab ucinak krilnih napadaca, nemaju nikakav kontinuitet.
U utakmicama koje nismo pobijedili imamo gol razliku 13 primljenih i 9 postignutih golova.. Pet remija i dva poraza u sedam utakmica. To nam govori da imamo problema u odbrani. Dalje, ukupno gledajuci imali smo dosta izrazene oscilacije u formi, od odlicnog do sjedi jedan. Po mom misljenju ovo je vecim dijelom individualni problem nego sto je timski. Vise nam se desavaju pojedinacni "kiksevi", na primjer greske ili nedovoljno dobre reakcije golmana, ispadanja u fazi odbrane i kriticna realizacija stvorenih sansi. Timski smo otprilike podbacili u Mostaru, te donekle u Bl.
Ovo je vise manje razumljivo ako pogledamo tim po imenima. Ericu je prva sezona u velikom klubu, ovde se neozbilljne greske ne zaboravljaju tako lako i akumuliraju dodatni pritisak. Bekovi su kriza, tek zadnjih par utakmica Pavic pokazuje dobru formu. Stoperi, vise manje ok, ima mjesta za napredak ali nije strasno kao na spoljnim pozicijama zadnje linije. Vezni red isto tako solidan, nekako su imali najmanje oscilacija. Dosta trce, rade, sasvim solidno kontrolisu teren i odrađuju svoje zadatke, imaju ok ucinak. Naravno da moze bolje, Stilic jos uvijek nije na svom vrhuncui i godice mu zimske pripreme . Ofanzivna linija je "najsarenija", nikako dva dobra sastaviti. Najstandardniji je Krpic kao najbolji strijelac ali bez ijedne asistencije. To pokazuje da "škripi", nisu uigrani, ne razumiju se bas najbolje. Krilni napadaci najvise osciliraju, pojave se utakmicu dvije pa nestanu pet, svaki se trazi i ima odredjenih problema. Zec i Ramovic povrede, cas zdravi cas "loze" i "zatezanja" sto je najveci uzrok nedovoljno dobrih igara. Ne treniraju u redovno i to se osjeti. Veselinovic u polju zna odigrati maestralno ali ima problem sa zavrsnicom. Mislim da bi se trebao fokusirati vise na "inteligenciju" i nalazenje pravih rjesenja u zadnjoj fazi napada, jako cesto pokvari dobre akcije nerezonskim odlukama. Zajmovic je neuracljiv, nikad mu ne znas hoce li nepotrebno nabiti loptu u kukuruze ili ce uraditi neki dobar potez. Zec mlađi je mislim svoje završio u Želji. Imao je veliki broj prilika da se dokaze i doprinese, nije ih iskoristio na pravi nacin. Decko nece daleko sa ovakvim stavom "umisljenog igracine", svojeglavim ponasanjem i slabim radnim navikama. Umjesto da je godinu iskoristio da slusa i da svoj maximum, on uopste nije pokazao želju za napredkom i nekim eventualnim nastavkom karijere na vecem nivou. Mozda je njemu to ok, Želji sigurno nije.
Dakle, svi koji dobiju sansu u naredne tri utakmice moraju dati sve od sebe da ostanemo na prvom mjestu i realno cak i prebacimo neka ocekivanja sa starta sezone. Jos tri utakmice pa odmorite, zasluzili ste.
Za kraj, navijaci. Slicno kao i tim, negdje na 60%, dobri smo ali mozemo i trebamo bolje. Ekipi treba podrska, vec protiv Sirokog imamo sansu da se popravimo. Moramo se jace angazovati, animirati sto vise ljudi, dici se iznad dosadasnjeg prosjeka. Ocekujem bar nekih sedam hiljada ljudi, nadam se mozda i ceneru. Sto da ne, Mi to mozemo, svi preduslovi su tu. Do nas je.
Volim Te Željo.
U utakmicama koje nismo pobijedili imamo gol razliku 13 primljenih i 9 postignutih golova.. Pet remija i dva poraza u sedam utakmica. To nam govori da imamo problema u odbrani. Dalje, ukupno gledajuci imali smo dosta izrazene oscilacije u formi, od odlicnog do sjedi jedan. Po mom misljenju ovo je vecim dijelom individualni problem nego sto je timski. Vise nam se desavaju pojedinacni "kiksevi", na primjer greske ili nedovoljno dobre reakcije golmana, ispadanja u fazi odbrane i kriticna realizacija stvorenih sansi. Timski smo otprilike podbacili u Mostaru, te donekle u Bl.
Ovo je vise manje razumljivo ako pogledamo tim po imenima. Ericu je prva sezona u velikom klubu, ovde se neozbilljne greske ne zaboravljaju tako lako i akumuliraju dodatni pritisak. Bekovi su kriza, tek zadnjih par utakmica Pavic pokazuje dobru formu. Stoperi, vise manje ok, ima mjesta za napredak ali nije strasno kao na spoljnim pozicijama zadnje linije. Vezni red isto tako solidan, nekako su imali najmanje oscilacija. Dosta trce, rade, sasvim solidno kontrolisu teren i odrađuju svoje zadatke, imaju ok ucinak. Naravno da moze bolje, Stilic jos uvijek nije na svom vrhuncui i godice mu zimske pripreme . Ofanzivna linija je "najsarenija", nikako dva dobra sastaviti. Najstandardniji je Krpic kao najbolji strijelac ali bez ijedne asistencije. To pokazuje da "škripi", nisu uigrani, ne razumiju se bas najbolje. Krilni napadaci najvise osciliraju, pojave se utakmicu dvije pa nestanu pet, svaki se trazi i ima odredjenih problema. Zec i Ramovic povrede, cas zdravi cas "loze" i "zatezanja" sto je najveci uzrok nedovoljno dobrih igara. Ne treniraju u redovno i to se osjeti. Veselinovic u polju zna odigrati maestralno ali ima problem sa zavrsnicom. Mislim da bi se trebao fokusirati vise na "inteligenciju" i nalazenje pravih rjesenja u zadnjoj fazi napada, jako cesto pokvari dobre akcije nerezonskim odlukama. Zajmovic je neuracljiv, nikad mu ne znas hoce li nepotrebno nabiti loptu u kukuruze ili ce uraditi neki dobar potez. Zec mlađi je mislim svoje završio u Želji. Imao je veliki broj prilika da se dokaze i doprinese, nije ih iskoristio na pravi nacin. Decko nece daleko sa ovakvim stavom "umisljenog igracine", svojeglavim ponasanjem i slabim radnim navikama. Umjesto da je godinu iskoristio da slusa i da svoj maximum, on uopste nije pokazao želju za napredkom i nekim eventualnim nastavkom karijere na vecem nivou. Mozda je njemu to ok, Želji sigurno nije.
Dakle, svi koji dobiju sansu u naredne tri utakmice moraju dati sve od sebe da ostanemo na prvom mjestu i realno cak i prebacimo neka ocekivanja sa starta sezone. Jos tri utakmice pa odmorite, zasluzili ste.
Za kraj, navijaci. Slicno kao i tim, negdje na 60%, dobri smo ali mozemo i trebamo bolje. Ekipi treba podrska, vec protiv Sirokog imamo sansu da se popravimo. Moramo se jace angazovati, animirati sto vise ljudi, dici se iznad dosadasnjeg prosjeka. Ocekujem bar nekih sedam hiljada ljudi, nadam se mozda i ceneru. Sto da ne, Mi to mozemo, svi preduslovi su tu. Do nas je.
Volim Te Željo.
Zadnja izmjena: mohikanac12, dana/u 16 nov 2019, 21:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
kako mozemo imati pozitivnu gol razliku u 7 utakmica koje nismo pobjedili? imamo 2 poraza i 5 remija. trebas zamjeniti broj datih i primljenih golova. tako se dodje do gol razlike -4, 3 od borca i jedan od zrinjskog, sto ce reci da smo dali 9, a primili 13 golova u tim utakmicama (pod uslovom da si dobro upratio rezultate tih utakmica i da je to taj broj golova).mohikanac12 je napisao/la: ↑16 nov 2019, 19:48Ja sam mišljenja da smo kao tim negdje 60% ukupnog kapaciteta. Ima stvarno dosta prostora gdje se mozemo popraviti. Od sedam utakmica koje nismo pobijedili, Krpic nije dao go na šest njih. Samo u Tuzli nismo uzeli sva tri boda kada je postizao go, zavrsilo nerijeseno. To nam govori da iako smo najefikasnija ekipa prvenstva, imamo problema u napadu. Vecinom je to slab ucinak krilnih napadaca, nemaju nikakav kontinuitet.
U utakmicama koje nismo pobijedili imamo gol razliku 13 darih i 9 primljenih golova.. Pet remija i dva poraza u sedam utakmica. To nam govori da imamo problema u odbrani. Dalje, ukupno gledajuci imali smo dosta izrazene oscilacije u formi, od odlicnog do sjedi jedan. Po mom misljenju ovo je vecim dijelom individualni problem nego sto je timski. Vise nam se desavaju pojedinacni "kiksevi", na primjer greske ili nedovoljno dobre reakcije golmana, ispadanja u fazi odbrane i kriticna realizacija stvorenih sansi. Timski smo otprilike podbacili u Mostaru, te donekle u Bl.
Volim Te Željo.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
- mohikanac12
- Kontakt:
Lapsus. Editovao sam, hvala. 

Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
Po meni tri najbolja Krpic, Stilic i Veselinovic. Oni su najvise individualno doprinijeli. Veseli iako nema neku statistiku, uvijek probija i pokusava. Mogao je imati koju asistenciju vise, al ima prostora da napreduje.mohikanac12 je napisao/la: ↑16 nov 2019, 17:59Da, Krpic, Stilic i Dado po vecini parametara i ocjenama strucnog staba nasi najbolji igraci do sada.
Najvece razocarenje su mi bekovi i Sinan. Pavic zadnjih par utakmica je odlican, ali ih je imao par da bog sacuva. Kad se sjetim utakmice u Banja Luci, dusa me zaboli zbog njegove odbrane. Sinan mi sve nekako na pola. Muce ga povrede pa ga vjerovatno to i psihicki ubija, ali vjerujem da moze biti nas najbolji igrac.
Kad bi, uz ovakvog Stilica, imali Ermina spremnog i odgovornog u utakmici, vjerujem da bi i ostali igraci bili bolji za 20% minimalno. Donio nam je bitnih bodova ove sezone, ali u nekim utakmicama je izgledao bas nezainteresovan i neodgovaran. Valjda dodje pameti

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Lokomotifa i 44 gosta.