NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

SiamoNoi
Kontakt:

Re: NBA 2019/2020

Post Postao/la SiamoNoi » 17 nov 2019, 15:44

Kao neoborive su ih vjerojatno doživili oni koji nemaju nikakav argument da ih obore.Što je razumljivo.

Uopce nema potrebe predugo kopat po forumu da se vidi tko je šta pisao i to ne tako davno.
NEZALAGANJE je napisao/la:
01 nov 2019, 22:06
SiamoNoi je napisao/la:
01 nov 2019, 21:51
19 okt 2019, 03:44

Nista cudno,radio ja na tome cijelo ljeto.Takodje,nikad u karijeri nije imao priliku da nesto duze igra od lopte,sto mu daje priliku da postane bolji spot up suter.
Radio je on na tome još u Torontu pa kad je dosao u Spurse je odjednom prestao sa šutiranjem trica očito po Popovichevim uputama.Od tog navodnog rada naravno nema ništa sad kad su počele ozbiljne utakmice.Klasika.
Sve dok sutira preko 50% iz igre ili tu negdje,a sto nikada nije u TOR,ja zadovoljan.Do sada nije ni imao nekog prostora da ih sutira,ali ako je sam,sutirace sigurno.Dosta mu je bolji sut.To procenti i pokazuju.
I naravno da po ulasku u novu sezonu od toga nije bilo ništa.Valjda nije sam bio :urnebes:

Do čitanja.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 17 nov 2019, 15:48

Nemojte se ljutit ako vas siamo nije citirao
Let's talk about SIX baby!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 17 nov 2019, 15:50

Meni je smijesno kako se stalno provlaci kako su DeRozan, LMA i kompanija nikad efikasniji i korisniji, a ovi Spursi generalno izgledaju nikad gore. :mrgreen:

Osim Bellinelija, on nije nikad efikasniji i on je izgleda izvor problema. :mrgreen:

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 nov 2019, 15:55

Fowl95 je napisao/la:
17 nov 2019, 15:48
Nemojte se ljutit ako vas siamo nije citirao
:mrgreen: :clap:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 17 nov 2019, 16:07

Ni GOAT ne bi rekao da je Lebron jaci od Duranta ofanzivno. Haman pa jedini ikad koji ima sve od ofanzivnog arsenala
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 nov 2019, 16:10

Pa nije niko rekao da je Bron kao strijelac bolji od KDa. Bolji je sveukupno u ofanzivi jer je puno bolji razigravac.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 17 nov 2019, 16:11

BosniaBoston je napisao/la:
17 nov 2019, 14:04
Clutch je napisao/la:
17 nov 2019, 13:59
A jbmti sta necu procitati :rol:
Samo treba vas bronsexualce nervirat :mrgreen:
Nego evo pitanje za tebe ovo me dugo zanima a niko na youtubeu il na netu nije napisao razlog za ovu pojavu.Zbog cega igraci najlosiji procenat pucaju sa distance 3-10 feet(1-3 metra)odnosno prostora izmedu obruca i poludistance
Više faktora. Prvenstveno je zeznut ugao za zabiti, teže koristiti tablu, a zbog takve specifične distance od koša, izbačaj obično nije ni polaganje ni klasičan šut nego uglavnom floateri i hook šutevi, što mnogi igrači nemaju u svom arsenalu. Takodjer, ako si u takvoj blizini obruča onda je vjerovatno i neko od defanzivaca na tebi pa to dodatno otežava.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 nov 2019, 16:22

Epidaurus je napisao/la:
17 nov 2019, 16:10
Pa nije niko rekao da je Bron kao strijelac bolji od KDa. Bolji je sveukupno u ofanzivi jer je puno bolji razigravac.
:thumbup:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 nov 2019, 16:52

SiamoNoi je napisao/la:
17 nov 2019, 15:44
Kao neoborive su ih vjerojatno doživili oni koji nemaju nikakav argument da ih obore.Što je razumljivo.

Uopce nema potrebe predugo kopat po forumu da se vidi tko je šta pisao i to ne tako davno.
01 nov 2019, 22:06
SiamoNoi je napisao/la:
01 nov 2019, 21:51

Radio je on na tome još u Torontu pa kad je dosao u Spurse je odjednom prestao sa šutiranjem trica očito po Popovichevim uputama.Od tog navodnog rada naravno nema ništa sad kad su počele ozbiljne utakmice.Klasika.
Sve dok sutira preko 50% iz igre ili tu negdje,a sto nikada nije u TOR,ja zadovoljan.Do sada nije ni imao nekog prostora da ih sutira,ali ako je sam,sutirace sigurno.Dosta mu je bolji sut.To procenti i pokazuju.
I naravno da po ulasku u novu sezonu od toga nije bilo ništa.Valjda nije sam bio :urnebes:

Do čitanja.
Ne mozes ti samnom nikako u argumentovanu raspravu,ali nikako.

Da krenemo redom.Ok,ne sutira trojke,iako su svi to ocekivali,ali ti u ranijem postu napisa kako DeRozan nije napredovao u SA!??

Decko dragi,nije samo sutiranje trojke napredak igraca.
U ove 2 sezone otkako je u San Antoniu,DDR je kompletniji igrac nego sto je to ikad bio u svojih 9 sezona u TOR.Procenti suta,skokovi,kao i asistencije to govore.Njegov proslogodisnji PO nastup to govori.I sve to u u manje minuta u prosjeku i u mnogo,mnogo jacoj konkurenciji,nego je to imao na Istoku.
Problem je sto on nije superstar,ne dominira na oba kraja parketa i to se osjeti na Zapadu.

Dalje,pominjes da je White bolji igrac od Murraya?
Na osnovu cega si to zakljucio??Tvoje iskusno oko??Evo u ovih prvih 15tak tekmi sezone,Murray ima mnogo bolje all around brojeve od Whitea i to nakon pauze od citave godine i restrikcija na kojim jos igra.Da ne pominjem da je jedan Pop njega oznacio kao jednog od nosilaca buduceg SA i da je mladji 2 god od Whitea.Svakako,daleko od toga da je White slab igrac,ali Murray je mnogo talentovaniji.

E sad ces ti lagano da nestanes,pa ces nas sve citirati kad ti nadodje inspiracija. ;)

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 17 nov 2019, 16:55

Dobro sto ne dominira na oba kraja parketa,nego nije ni blizu dominiranja ni na jednom
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 nov 2019, 16:58

dscile je napisao/la:
17 nov 2019, 15:50
Meni je smijesno kako se stalno provlaci kako su DeRozan, LMA i kompanija nikad efikasniji i korisniji, a ovi Spursi generalno izgledaju nikad gore. :mrgreen:

Osim Bellinelija, on nije nikad efikasniji i on je izgleda izvor problema. :mrgreen:
A sta ti je tu smijesno??Pa SA nije napad problem,on je jako efikasan.Njih dvojica nikad u svojoj karijeri nisu igrali ovako efikasne sezone(suterski i uopste napadacki)i svi brojevi to potvrdjuju.

Problem je sto Pop ne optimalizuje ostatak rostera da bi sakrio njihove mane,ako su vec oni sadasnji nosioci.Oko njih se igraju slabi defanzivci i odbrana trpi,jer oni nisu superstar kalibar da to pokriju,posto i sami imaju mana.
Ako ne vjerujes meni,imas statistiku,pa se fino sam upoznaj.
Smijesno je pisati da je nesto takvo,a da nisi ni provjerio cinjenice. ;)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 nov 2019, 17:00

17 nov 2019, 16:52

Da krenemo redom.Ok,ne sutira trojke,iako su svi to ocekivali,ali ti u ranijem postu napisa kako DeRozan nije napredovao u SA!??
Točno.Ne mogu u argumentiranu raspravu sa nekime tko ne čita sa razumijevanjem.Gdje sam točno napisao kako DeRozan nije napredovao u Spursima?Izvoli,pokaži.

Nauči se čitat sa razumijevanjem pa onda mozes pametovat.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 nov 2019, 17:02

Hardenu kapa do poda za ovaj usage rate u dobu load managmenta, covjek iz noci u noc trpa i to bez znacajnijeg odmora. Odlicno za nas ljubitelje kosarke a i za ljude koji placaju karte da ga gledaju jer znaju da ce biti tu i da ce strpati 30-40 poena. :salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 nov 2019, 17:09

SiamoNoi je napisao/la:
17 nov 2019, 17:00
17 nov 2019, 16:52

Točno.Ne mogu u argumentiranu raspravu sa nekime tko ne čita sa razumijevanjem.Gdje sam točno napisao kako DeRozan nije napredovao u Spursima?Izvoli,pokaži.

Nauči se čitat sa razumijevanjem pa onda mozes pametovat.
Ja ne znam ko ovdje pametuje i ko misli da je njegovo misljenje aksiom?

Ako kazes,a napisao si da sam ja rekao da je napredovao pod Popom,onda se misli na cjelokupni napredak njega kao igraca.Suterski se ne napreduje pod glavnim trenerom.Suterski se napreduje individualno i kad sam pisao da ce sutirati trojke,ciljao sam na to na osnovu onoga sto je on sam prikazivao u offsezoni.

Kakve veze Popovich ima s tim s obzirom da si pominjao da mu on sutiranje trojki toboze brani????

Usput,dosao si sa stavovima kao da je sezona vec gotova.Ne znam da traje 20 utakmica,to neka promjena bila,a ja je propustio?

P.S.Ne seciraj mi postove i ne odgovaraj pausalno,ako zelis diskutovati samnom.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 17 nov 2019, 17:19

17 nov 2019, 16:58
dscile je napisao/la:

A sta ti je tu smijesno??Pa SA nije napad problem,on je jako efikasan.Njih dvojica nikad u svojoj karijeri nisu igrali ovako efikasne sezone(suterski i uopste napadacki)i svi brojevi to potvrdjuju.

Problem je sto Pop ne optimalizuje ostatak rostera da bi sakrio njihove mane,ako su vec oni sadasnji nosioci.Oko njih se igraju slabi defanzivci i odbrana trpi,jer oni nisu superstar kalibar da to pokriju,posto i sami imaju mana.
Nisam ti ja strucan za te statistike, ali ne bi bilo lose ako bi me poklopio nekim cinjenicama koje govore kako je taj napad u stvari bas bas efikasan. Cudi me da to svakako nisi uradio, a bas bih volio vidjeti kakvi ste sto se tice trojki, jer ono sto sam ja do sada vidio jeste gomila igraca sa ispodprosjecnim sutem za tri, sto u danasnjoj kosarci ne prolazi.. Kao i to da velika vecina navijaca ne bi imala nista protiv trejdovanja dvije glavne zvijezde tog efikasnog napada.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 17 nov 2019, 17:22

Svaka cast Spursima kao fransizi, ali jednostavno nije moguce stalno pronalaziti vrhunske igrace nizim pickovima. Jos nisu bas atraktivno trziste za FA. Bas me zanima kako ce se izvuci iz ove situacije.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 nov 2019, 17:23

slika
Evo ti cijelog razgovora na koji sam se nadovezao tada.Očito je,al baš očito,kako nigdje nisam komentirao njegov cjelokupni napredak nego se osvrnuo na tvoj komentar Kuglinog posta kako je radio na trici cijelo ljeto na što sam rekao kako od tog navodnog rada nema ništa kad krene sezona.Jel radio sa R.Millerom,Popovichem ili desetim individualnim trenerom me ne zanima ni najmanje niti sam se toga doticao.

Na svemu i svačemu igrači "rade" u predsezoni i sve se neki masovni pomaci na temelju tih priča očekuju kad krene sezona,a na kraju uvijek od 99 posto toga ne bude apsolutno ništa.Što je i bila poanta gore napisanoga.

Sezona svakako nije gotova,al ako se sve sumnje prije početka sezone potvrđuju i nakon što je sezona krenula onda je sasvim jasno da razloga za zabrinutost itekako ima.

Pop mu nije branio da šutira trice,al ih isto tako i ne šutira iako ih je šutirao u Torontu.Dođe ti na isto.Da vjerojatno nije ništa napredovao,a čemu si se nadao i uvjeravao da će se desiti.

Oko Whitea čisto osobno mišljenje.Drag mi je i Murray i moze biti bolji.Trenutno je to White.Spominješ neke kratke uzorke,a onda mi izvlačiš iste takve Derrickove.Daj se malo dovedi u red.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 nov 2019, 17:37

dscile je napisao/la:
17 nov 2019, 17:19
17 nov 2019, 16:58
dscile je napisao/la:

Nisam ti ja strucan za te statistike, ali ne bi bilo lose ako bi me poklopio nekim cinjenicama koje govore kako je taj napad u stvari bas bas efikasan. Cudi me da to svakako nisi uradio, a bas bih volio vidjeti kakvi ste sto se tice trojki, jer ono sto sam ja do sada vidio jeste gomila igraca sa ispodprosjecnim sutem za tri, sto u danasnjoj kosarci ne prolazi.. Kao i to da velika vecina navijaca ne bi imala nista protiv trejdovanja dvije glavne zvijezde tog efikasnog napada.
Prosle godine je SA procentualno bio najbolja ekipa u sutu za 3p.Ove godine se desio pad,ponajvise zbog odlaska Bertansa te pada u sutu za 3p(do sada) Gaya,Belinellia i Forbesa.To je svakako jedan dio problema.

Bez obzira na to,kazem da SA napad nije problem,jer je po Offrtgu SA u top 10 ekipa lige.Trenutno su 7. i to se smatra elitnim napadom.

Mi smo najvise za trejd ove dvojice,jer nasi mladi igraci,a na koje mi glesamo kao buduce stubove,nisu kompatibilni sa igrom vodeceg dvojca.Hajde LMA i nekako(ako bi bio pik n pop igrac kao sinoc u tekmi),ali DDR je problem.Ne zbog svoje individualne igre,vec zbog cinjenice da nije bas kompatibilan sa Murrayem,jer ni ovaj nema neki sut trenutno.Whiteu uzima posjede u pik igri,gdje je White(statisticki) elitan,a zbog nedostataka DDRovog suta,oko njega se moraju igrati opcije sa sutem(Forbes,Belinelli,Mills) cime Walker ostaje bez minutaze.
Jasnije sada?

@Siamo Onda se nismo razumjeli dobro.Ti pricas o sutu za 3p,a ja o cjelokupnoj igri.Za sut si upravu i niko ne zna zasto ne sutira kad je cijlu offsezonu radio na tome,a i u zadnjoj tekmi predsezone protiv MEM sutirao trojke 3 od 3!? On ima mentalnih problema u svojoj igri.To je moj zakljucak.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 nov 2019, 17:40

Jel Simmons šutirao ijednu tricu otkako je krenula sezona?

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 17 nov 2019, 17:44

SiamoNoi je napisao/la:
17 nov 2019, 17:40
Jel Simmons šutirao ijednu tricu otkako je krenula sezona?
Ne, i tesko da ce sutati ikako za tri :)

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.