Heller je napisao/la: ↑21 nov 2019, 09:24
QUARESMA 18<<< je napisao/la: ↑20 nov 2019, 22:32
Jedan jaran s kojim se ne druzim cesto, ima Macbook pro 2016 koji je imao problema sa ekranom, neki dio prilikom preklapanja ekrana pritisne flex kabal i tako dodje do ostecenja, barem je otrpilike takav problem bio. Eno ga još fura i nema problema, to iz pouzdanih izvora znam.
Takodjer isto drugi ima 2017 MB Pro, jos mu tastatura nije otkazala. Ovaj mi najbolji jaran ima 2018 ili je sad 2019 ne sjecam se kad je uzeo, mislim da je 2018 uzeo model bukvalno dvije sedmice prije nego sto je apple refreshovao. Kod njega radi i dalje bez problema.
Jel nosite naočale bez stakala, uske tole i slušate underground bugarski Electrosynth
ne nose, ovi se ne uklapaju u appleov ekosistem.
Denchi je napisao/la: ↑21 nov 2019, 10:23
U 2019 objasnjava find my phone kad ga ima svaki uredjaj, ne koristi microsoft servise i ne zna da na onedrive mozes koristiti online office komponente(word, excel) besplatno i bez instaliranja....
Jedan moj drug argument je pravo relevantan, kada je apple sam priznao feler i veliki problem sa prodajom mc pro, i dodatno odustao od te tastature uklonivsi je potpuno sa novih modela.....
Taj na youtubu reklamira apple proizvode, reklame se placaju novcem ili necim od vrijednosti....dobio je nov laptop sa felerom....ja bi trazio pare nazad.....
A sto si htio preci na google i zasto koristis nokiu, htc, pored apple i ios?
ima ali su karine, kao sto rekoh, apple je otisao korak dalje sa Find My opcijom. U slucaju da izgubis iPhone, i da telefon nema pristup mobilnim podacima i wifi mrezi, tvoj iPhone se oslanja na prxoximity i bluetooth od drugih iPhone uredja koji su u blizini. Sto uveliko povecava sansu da pronadjes izgubljeni telefon.
Reci mi jel ima ista slicno ovome na androidu ili bolje, jer ja ne znam a volio bih da znam.
sto se tice offica online, nemam mogucnosti kreiranja custom animacija, excel chartova, i jos bilo je nekih stvari koje su mi zatrebale a nisu radile online, sto mi je izazvalo frustracije. Ne znam sad trenutno kakva je situacija.
Feler jeste bio, meni se ta licno tastatura nikad nije svidjala, kao da u beton tipkas, premali travel ima, pa mi pravi problem prilikom tipkanja jednog slova vise puta. Ali ljudi su isli da izbace nesto drugacije, i pokusavali su da je poprave, što ja poštujem.
Jel treba sad prozivati Samsung što je imao problem sa Note 7 prije 3 godine?
Sto se tice ovog lika, sasvim regulara lik, fura Apple na svom kanalu, ali vecina stvari je na njegov trosak, ili ako neki sponzor uleti za ram, hdd i sl.
Htio sam preci na Google jer sam prije koristio OneDrive za backup na cloud, Microsoft je jedno vrijeme nudio 20-30 gigabajta, trebalo samo claimati preko drugog android uredjaja da bi dobio te gigabajte, te kroz invite prijatelja. I naravno Microsoft je odlucio da skine te gigabajte iako su rekli ljudima da mogu sacuvati koliko su claimali prije, samo se trebalo prijaviti na jedan njihov link, sto sam i uradio ali su mi opet na kraju skinuli.
Sad imam 30GB i skoro sam pri kraju, Kako sam htio duze vrijeme preci na vanilla android, i kao fanboy Nokije, 7 plus se pojavila u idealno vrijeme i imala je sto mi treba da me posluzi telefon kroz dvije godine. I zbog toga sam htio preci na Googleov ekosistem. Medjutim taj retardirani Google Drive me odbijao.
Isto ne radi ti backup slika ako se ne prijavis na photos aplikaciju? Ako se prijavim, sve mi svuce slike sto su mi otisle u oblake.
Sad ću uzeti sebi pretplatu od 1TB + Office 365 i udri mehmede.
iOS ne koristim jer mi ne odgovara sistem, na android sam navikao i ima nekih fičra koje preferiram lično. iOS mi je dosadan i jednostavno ne vidim potrebu za njim, barem za sada.
Koristim Mac Mini, ucim Swift UI, bavim se UX⁄UI dizajnom pa mi je tu trebao i Sketch. I sto da ne, malo i drugi sistem isprobati usput.