Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Denchi
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Denchi » 19 nov 2019, 22:10

rio_Ferdy88 je napisao/la:
19 nov 2019, 22:07
Ja sam dobio zapakovan sa onom markicom zalijepljenom, Sancta Domenica, tj njihov Samsung experience store. I opet me izaslo jeftinije nego u Telekomu, a ovlastena garancija i kod jednih i kod drugih
St.Domenica su kultura ljudi jbt, haman ko zapad :thumbup:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 19 nov 2019, 22:10

Kim Tec kupuje telefone legalno, znači ne šverca nego plaća carinu i porez i snadbijeva Bingo, Domod, Tehnomag ja mislim. Genelec, ComTrade(Imtec) takođe legalno nabavljaju telefone, ne znam za IQ oni se hvale da je kod njih sve legala.

Dok je garancija KimTec, Agram, Mesc(Mobis) to i vrijedi nečemu, Genelec za Xiaomi takođe. Ostalo sve na crno i šverc.
rio_Ferdy88 je napisao/la:
19 nov 2019, 22:07
Ja sam dobio zapakovan sa onom markicom zalijepljenom, Sancta Domenica, tj njihov Samsung experience store. I opet me izaslo jeftinije nego u Telekomu, a ovlastena garancija i kod jednih i kod drugih
Telecom nabudži cijenu još malo da daju popust. Plus Santa Domenica uvozi telefone a Telecom kupuje od uvoznika, Kim Tec ja mislim.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 19 nov 2019, 23:16

JavierBosnia je napisao/la:
19 nov 2019, 22:10
Servis Sarajevo? Hoce prijatelj da mijejna bateriju na S8, uzeo bi orginalnu da se to fino uradi
Preporuka neka?
KimTec ako hoće originalnu, bili su ovlašteni serviser za Samsung dok sam ja imao njihov telefon, valjda su i sad :mrgreen:

To sa markicama i tim čudima je lutrija, ja ove godine uzeo 2 telefona i to haman paradoks :D ovdje kupljeni telefon došao vakuumiran (u Hustelu uzet), a naručeni sa alija došao i bez te markice i bez najlona na kutiji, nov svakako ali ne bi ništa od toga na njemu tako da ni sa tim ne vidim problem sve dok telefon nije korišten, mora nešto i stajati u izlogu :mrgreen: Ako je telefon stajao kao demo primjerak (poput ovih u Telecomima, iako su oni doduše svakako demo primjerci i nisu za prodaju), onda je druga priča naravno
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 19 nov 2019, 23:29

Denchi je napisao/la:
19 nov 2019, 15:15
QUARESMA 18<<< je napisao/la:
19 nov 2019, 11:49
Plakao sam i ja kad sam svoj telefon morao u agram nosati 5 mjeseci, a niko me nije **** za moje pravo, ni bh telecom ni agramservis. I radi banalnih stvari se morao obracati ombudsmenu.
ma ne smijem se tebi koliko ovo za Apple što si rekao :D evo pogledaj Ricardo :salut:
kakve veze to ima?

nasao si lika koji postoji zahvaljujuci appleu. eto nadje lik neke probleme i misli da je pokupio citavu pamet svijeta. pratim i ja rosmana jako dugo, i sam podrzavam pokret right to repair.

ali sad nalaziti mane necemu i preuvelicavati sve to nema smisla.

apple pravi greske, ali apple ti opet ponudi garanciju na to, evo imaju ove falericne butterfly tastature, ali opet ti ljudi daju garu od 4 godine, ko jos daje toliku garanciju?

ni jedan proizvod na trzistu nije savrsen niti moze biti, ili barem mi navedi jednog jer meni ne pada na pamet niti jedan

apple gura i dizajn i funkcionalnost, sto ih kosta ovih stvari, ali zato to naprave opet kako treba. dok drugi proizvodjaci im ne mogu prismrditi sto se toga tice. generalno, imaju najbolje komponente u svojim uredjajima.
kod jaranovog macbook pro 2018 modela zvucnici fantasticni, ja se syebo. a tek sam se iznenadio sad kako su dobre mikrofone stavili u ovaj 16incha model.

ljudi imaju fenomenalan ekosistem, ne moze im jednostavno niko prici. to je cinjenica. najblizi im je bio u tome microsoft, ali microsoft je sam sebi pucao u nogu.

evo jos jednog primjera vezano za servis, ja odnio jucer svoju nokiju 7 plus u agram, ima falerican usb port sto je generalno boljka ovog modela.
odnesem telefon, prilozim garanciju, objasnim gdje je problem, i opet onaj mene za pultom pravi budalom, isprobava, šteka, ištekava, govori mi da mi je usb kabal los i sta sve ne, opet situacija gdje se covjek mora nervirati pored toga sto ostajem bez telefona minimalno 7 dana, što sam morao dan potrositi da bih napravio backup, jer je i backup sistem glup na androidu.

i jos hrpu stvari koje cine appleov sistem ono sto jeste, i sto ljudi to uzimaju bez obzira na cijenu.

ali hajde da ne spamamo oko ovoga vise, ispast ce da sam ja neka appleova ovca

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 nov 2019, 23:31

kvarezma bolje se ne raspravljaj s njim
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 20 nov 2019, 16:09

19 nov 2019, 23:29

kakve veze to ima?

nasao si lika koji postoji zahvaljujuci appleu. eto nadje lik neke probleme i misli da je pokupio citavu pamet svijeta. pratim i ja rosmana jako dugo, i sam podrzavam pokret right to repair.

ali sad nalaziti mane necemu i preuvelicavati sve to nema smisla.

apple pravi greske, ali apple ti opet ponudi garanciju na to, evo imaju ove falericne butterfly tastature, ali opet ti ljudi daju garu od 4 godine, ko jos daje toliku garanciju?

ni jedan proizvod na trzistu nije savrsen niti moze biti, ili barem mi navedi jednog jer meni ne pada na pamet niti jedan

apple gura i dizajn i funkcionalnost, sto ih kosta ovih stvari, ali zato to naprave opet kako treba. dok drugi proizvodjaci im ne mogu prismrditi sto se toga tice. generalno, imaju najbolje komponente u svojim uredjajima.
kod jaranovog macbook pro 2018 modela zvucnici fantasticni, ja se syebo. a tek sam se iznenadio sad kako su dobre mikrofone stavili u ovaj 16incha model.

ljudi imaju fenomenalan ekosistem, ne moze im jednostavno niko prici. to je cinjenica. najblizi im je bio u tome microsoft, ali microsoft je sam sebi pucao u nogu.

evo jos jednog primjera vezano za servis, ja odnio jucer svoju nokiju 7 plus u agram, ima falerican usb port sto je generalno boljka ovog modela.
odnesem telefon, prilozim garanciju, objasnim gdje je problem, i opet onaj mene za pultom pravi budalom, isprobava, šteka, ištekava, govori mi da mi je usb kabal los i sta sve ne, opet situacija gdje se covjek mora nervirati pored toga sto ostajem bez telefona minimalno 7 dana, što sam morao dan potrositi da bih napravio backup, jer je i backup sistem glup na androidu.

i jos hrpu stvari koje cine appleov sistem ono sto jeste, i sto ljudi to uzimaju bez obzira na cijenu.

ali hajde da ne spamamo oko ovoga vise, ispast ce da sam ja neka appleova ovca
frajer vrši popravke u radnji
kako postoji zbog apple-a? jer se jako puno kvare???? ahaaaaaaaaaa - ubjedljivo prvi po broju kvarova /100$...
pa u tom slučaju da, apple mu donosi jako puno posla....ali onda nema smisla da govori išta?
ubit će sebi sav taj posao ako ljudi počnu kupovat druge aparate...???
kako se nešto može tvrditi da je premium ako ima ekstremno debilan dizajn(internih komponenti) i kvalitet proizvodnje, uz očigledne laži sa oficijelnih kanala...

eto butterfly tastature kad ih spominješ, kupiš laptop od 3000$(ovdje još skuplji) i tastatura ti može prestat raditi random između 2 mjeseca i 2 godine(može i proraditi sama od sebe i opet crknuti) oni fix nemaju, odneseš u servis, stave ti drugu(istu butterfly) koja isto može krepati ko i prethodna....to je igrica dok ti ne izađe garancija, nakon toga samo možeš otić po novi laptop :D opet fiknuti gomilu para....wow kakav service :salut: :bow: :tokralju:
a ovo da te zavlače, prave budalom dok je to dokumentovan feler to ne treba ni spominjati...

ne treba nalaziti mane nečemu? to mu je bukvalno opis posla, mislim da se jabukica fanboy uspalio :D
daju "garu" uz spravu od 3000$? šokantno :o moja tv ima garanciju od 10 godina, koštala me je možda 700$
i vešmašina također :D :urnebes: :rol: no treba se zamisliti, zašto postoji usluga koja se zove Apple care+ koja ti nudi sve to međutim u nju ne spada zamjena tastature(falične) nego to plaćaš 299$ iako imaš garanciju?

niko ne traži savršenog(bezgrešnog proizvođača) nego samo nekog kojima broj failova nije ogroman naspram cijena sprava....niti čiji oficijelni servis pokušava "popravit" spravu od 3000$ đonom iz stare cipele umjesto da odletuje i zaletuje čip ponovno pravilno....

Macbook je kanta već godinama, ali i status simbol za paćenike, činjenice je da i Surface i mnogi drugi laptopi odavno šiju jabukicu samim tim što se ne pregrijavaju zbog lošeg dizajna komponenti ili faličnih procesora ili što jednostavno imaju zamjenjivu bateriju i ostale common sense stvari...

kako ti je backup glup na androidu, nemaš google account? synca ti sve na cloud?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 nov 2019, 22:32

Pa elektronika se uvijek kvarila? Opet te pitam, daj mi proizvod koji se ne kvari, navedi barem jedan.

Ako Rosman kaze da je neki dizajn falerican, ne znaci da su svi modeli pate od tog problema, konkretno eto taj gore primjer sa videa. Gledajuci Rosmana takodjer izgleda kao da se svaki drugi Macbook kvari. Sto nije istina.

Jedan jaran s kojim se ne druzim cesto, ima Macbook pro 2016 koji je imao problema sa ekranom, neki dio prilikom preklapanja ekrana pritisne flex kabal i tako dodje do ostecenja, barem je otrpilike takav problem bio. Eno ga još fura i nema problema, to iz pouzdanih izvora znam.
Takodjer isto drugi ima 2017 MB Pro, jos mu tastatura nije otkazala. Ovaj mi najbolji jaran ima 2018 ili je sad 2019 ne sjecam se kad je uzeo, mislim da je 2018 uzeo model bukvalno dvije sedmice prije nego sto je apple refreshovao. Kod njega radi i dalje bez problema.

Apple jeste se zayebo sa ovom tastaturom, ali ljudi su isli da naprave jos bolje, da stvari ne stoje u istom mjestu, slazem se i ja da ne treba dirati nesto sto radi, ali ne treba ni drzati staru tehnologiju u novom hardveru.

Jesi li me to majke ti prozvao Apple fanboyem? Svasta.

Opet dolazimo do toga, Apple mozda ima problema, ali opet su nenadjebivi podrskom za svoje korisnike.

Kakva činjenica da Surface šije Apple? U čemu? Pa Apple proda više dongolova nego Microsoft Surface uredjaja. Pa oni su gotovo bili pred gasenjem Surface brenda, Panos Panay ih izvukao iz gofana + sto Microsoft ima resursa da prodaje uredjaje s gubitcima.

I kakvi falični procesori? Daj mi jedan laptop nadji na trzistu da je tanak, dizajnersi elegantan i da tjera i9900k od Macbooka.

Dalje, sa iOS13 ima super fičr Find My Phone, tako nekako se zove, cak kad ti ukrade neko telefon, tvoj iPhone se oslanja na blizinu drugih iPhonea/macbookova i tako šalje tebi lokaciju gdje se nalazi. Ne znam na pamet kako tehnicki funkcionise ovaj fičr, ali dosta toga ima na internetu.

I ne uzaju ljudi Macbookove jer ganjaju neki prestiz druze. Ima tu vise stvari, appleov ekosistem, sinhonizacija, sistem dodje bez reklama, imas odmah program za prezentacije, za pisanje dokumenata i sl, out of the box, dok s druge strane, pored toga sto Microsoftu platis Windows, daj opet placaj office pakete. Zamisli kako ovo zvuci nekoj osobi koja nije tehnicki obrazovana dovoljno kao mi? Kazes joj idi na ebay kupi sebi za par dolaza kljuc za windows, ili idi na torrent pa sebi trazi a da ne krije virus u sebi, ili da ima seedera pa da mozes skinuti brze.

Backup na androidu je glup, ja sad backupujem sa Nokije, ne mogu taj backup svuci na htc i obrnuto. Moram skidati posebno aplikacije da mi backupuje sms poruke, pozive i sl.

Isto tako retardirani njihv Google Drive i Photos aplikacija, prosle godine htio preci skroz na Googleov ekosistem, uploaduju se slike Photos na cloudu, izbrisem neke slike sa telefona izbrisu se i sa clouda i obrnuto.

I btw, je li ova ljudina placala pare da mu se popravi tastatura?

Ali zato Surface šljivi Apple, svašta ćeš čuti danas

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 21 nov 2019, 09:24

20 nov 2019, 22:32

Jedan jaran s kojim se ne druzim cesto, ima Macbook pro 2016 koji je imao problema sa ekranom, neki dio prilikom preklapanja ekrana pritisne flex kabal i tako dodje do ostecenja, barem je otrpilike takav problem bio. Eno ga još fura i nema problema, to iz pouzdanih izvora znam.
Takodjer isto drugi ima 2017 MB Pro, jos mu tastatura nije otkazala. Ovaj mi najbolji jaran ima 2018 ili je sad 2019 ne sjecam se kad je uzeo, mislim da je 2018 uzeo model bukvalno dvije sedmice prije nego sto je apple refreshovao. Kod njega radi i dalje bez problema.

Jel nosite naočale bez stakala, uske tole i slušate underground bugarski Electrosynth
Nullius in verba

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 nov 2019, 10:23

U 2019 objasnjava find my phone kad ga ima svaki uredjaj, ne koristi microsoft servise i ne zna da na onedrive mozes koristiti online office komponente(word, excel) besplatno i bez instaliranja....

Jedan moj drug argument je pravo relevantan, kada je apple sam priznao feler i veliki problem sa prodajom mc pro, i dodatno odustao od te tastature uklonivsi je potpuno sa novih modela.....

Taj na youtubu reklamira apple proizvode, reklame se placaju novcem ili necim od vrijednosti....dobio je nov laptop sa felerom....ja bi trazio pare nazad.....

A sto si htio preci na google i zasto koristis nokiu, htc, pored apple i ios? :rol:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 21 nov 2019, 12:54

Thinkpad>>>>
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 21 nov 2019, 13:06

Heller je napisao/la:
21 nov 2019, 09:24
20 nov 2019, 22:32

Jel nosite naočale bez stakala, uske tole i slušate underground bugarski Electrosynth
ne nose, ovi se ne uklapaju u appleov ekosistem. :rol:
Denchi je napisao/la:
21 nov 2019, 10:23
U 2019 objasnjava find my phone kad ga ima svaki uredjaj, ne koristi microsoft servise i ne zna da na onedrive mozes koristiti online office komponente(word, excel) besplatno i bez instaliranja....

Jedan moj drug argument je pravo relevantan, kada je apple sam priznao feler i veliki problem sa prodajom mc pro, i dodatno odustao od te tastature uklonivsi je potpuno sa novih modela.....

Taj na youtubu reklamira apple proizvode, reklame se placaju novcem ili necim od vrijednosti....dobio je nov laptop sa felerom....ja bi trazio pare nazad.....

A sto si htio preci na google i zasto koristis nokiu, htc, pored apple i ios? :rol:
ima ali su karine, kao sto rekoh, apple je otisao korak dalje sa Find My opcijom. U slucaju da izgubis iPhone, i da telefon nema pristup mobilnim podacima i wifi mrezi, tvoj iPhone se oslanja na prxoximity i bluetooth od drugih iPhone uredja koji su u blizini. Sto uveliko povecava sansu da pronadjes izgubljeni telefon.

Reci mi jel ima ista slicno ovome na androidu ili bolje, jer ja ne znam a volio bih da znam.

sto se tice offica online, nemam mogucnosti kreiranja custom animacija, excel chartova, i jos bilo je nekih stvari koje su mi zatrebale a nisu radile online, sto mi je izazvalo frustracije. Ne znam sad trenutno kakva je situacija.

Feler jeste bio, meni se ta licno tastatura nikad nije svidjala, kao da u beton tipkas, premali travel ima, pa mi pravi problem prilikom tipkanja jednog slova vise puta. Ali ljudi su isli da izbace nesto drugacije, i pokusavali su da je poprave, što ja poštujem.

Jel treba sad prozivati Samsung što je imao problem sa Note 7 prije 3 godine?

Sto se tice ovog lika, sasvim regulara lik, fura Apple na svom kanalu, ali vecina stvari je na njegov trosak, ili ako neki sponzor uleti za ram, hdd i sl.

Htio sam preci na Google jer sam prije koristio OneDrive za backup na cloud, Microsoft je jedno vrijeme nudio 20-30 gigabajta, trebalo samo claimati preko drugog android uredjaja da bi dobio te gigabajte, te kroz invite prijatelja. I naravno Microsoft je odlucio da skine te gigabajte iako su rekli ljudima da mogu sacuvati koliko su claimali prije, samo se trebalo prijaviti na jedan njihov link, sto sam i uradio ali su mi opet na kraju skinuli.

Sad imam 30GB i skoro sam pri kraju, Kako sam htio duze vrijeme preci na vanilla android, i kao fanboy Nokije, 7 plus se pojavila u idealno vrijeme i imala je sto mi treba da me posluzi telefon kroz dvije godine. I zbog toga sam htio preci na Googleov ekosistem. Medjutim taj retardirani Google Drive me odbijao.

Isto ne radi ti backup slika ako se ne prijavis na photos aplikaciju? Ako se prijavim, sve mi svuce slike sto su mi otisle u oblake.

Sad ću uzeti sebi pretplatu od 1TB + Office 365 i udri mehmede.

iOS ne koristim jer mi ne odgovara sistem, na android sam navikao i ima nekih fičra koje preferiram lično. iOS mi je dosadan i jednostavno ne vidim potrebu za njim, barem za sada.

Koristim Mac Mini, ucim Swift UI, bavim se UX⁄UI dizajnom pa mi je tu trebao i Sketch. I sto da ne, malo i drugi sistem isprobati usput.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 nov 2019, 13:35

Brokula je napisao/la:
21 nov 2019, 12:54
Thinkpad>>>>
Apsolutno

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 21 nov 2019, 13:48

Ko nije koristio thinkpad ne smije pričati o laptoptima realno :mrgreen:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 21 nov 2019, 13:53

Brokula je napisao/la:
21 nov 2019, 13:48
Ko nije koristio thinkpad ne smije pričati o laptoptima realno :mrgreen:
Yoga :njanjanja:
Nullius in verba

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 nov 2019, 21:27

Ima li neko iskustva sa popravkom iPhonea? 6-ica je u pitanju, pao je sa 3. sprata zgrade, staklo od displeja se velikim dijelom razbilo, ali sami displej/ekran u potpunosti radi i kućište/okvir je na jednom mjestu zakrivljen.

I dalje radi sve normalno, kamera je ok, sve funkcije ispravne. Isplati li se to popravljati i koliko bi koštalo ako neko zna?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 25 nov 2019, 12:54

https://gearbest.app.link/IKmlGxj1T1

Ako imate kupona, da mu oborite cijenu malo jos
170$ note 8

To je knap 300...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 nov 2019, 13:16

Denchi je napisao/la:
25 nov 2019, 12:54
https://gearbest.app.link/IKmlGxj1T1

Ako imate kupona, da mu oborite cijenu malo jos
170$ note 8

To je knap 300...
No more shipping method to BiH :hmmmmm:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 nov 2019, 13:17

Biće na aliju Note opet ispod 300, s kuponom još i manje
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 nov 2019, 13:21

Note 8 pro me u Telekomu izadje 360👌
Nullius in verba

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 25 nov 2019, 14:51

Heller je napisao/la:
25 nov 2019, 13:21
Note 8 pro me u Telekomu izadje 360👌
jel moraš ugovor uzet ili može i bez?
never mind
:rol: :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.