Da te podsjetim, a nadam se da nisi zaboravio. Kad je Anel Hadzic igrao za U21 Austrije, redom svi su ga prizivali, i ti i ja i peti i deseti. Bio je cak u kombinaciji da ga Koller pozove u A reprezentaciju Austrije za prijateljsku utakmicu. Tad je momak se zahvalio Austriji i cekao skoro 2 godine sportsko i civilno drzavljanstvo. Zadesili ga i problemi oko JMBG.
Nakon 2 godine je dobio pravo, onda se desila prijateljska utakmica protiv Argentine, Safet ga je izostavio, jer ga je prije toga gledao u Austriji i nije ga ubjedio.
Hoces da ti napisem sta se govorilo Safetu sto ga nije pozvao za Argentinu, ili da sam potrazis komentare?
Onda krece halabuka medijska, naravno prvi Sinan i kompanija njegove druzine, pritisci na sve strane. Zatim ga Safet pozove i tako ostane da igra.
A sjetices se kad sam radio prilog za Hadzifejzovica i Face TV oko onih 9 mladih igraca na Beckoj Raji, da smo svi redom među njih uvrstili i Anela.
Safet je lijepo rekao, da se tesko ulazi u reprezentaciju, ali se tesko i izlazi. Anela smo svi prizeljkivali, pa smo ga i dobili.
I za kraj, momak i nije zakazao za razliku od mnogih koji se sada pozivaju.