calcio je napisao/la:
Treba ravnomjerno raspodjeliti krivicu izmedju igraca i trenera. 

Mislim da igraci polako ulaze u formu, raste im samopouzdanje (vrlo bitan faktor u fudbalu), veca je borbenost a vjerovatno se i oni zele iskupiti za neke ranije slabije utakmice. Pitas sta se promjenilo kod igraca? Sta se promjenilo kod Susica pa sad odjednom postavio stopostotnu taktiku i odlicnu postavu? Ako je prije neki dan bio kloc onda je i danas kloc. Igrac u dvije utakmice moze izgledati totalno drugacije. moze uci u formu, promjeniti odnos prema igru, sta moze trener za tako kratko vrijeme nauciti? Kod nas je atmosfera takva da se poslije jedne ili dvije losije utakmice odmah traze ostavke, promjene, mjenjaj trenera, mjenjaj igrace, mjenjaj sve.... Ne trebaju nam promjene, nama treba kontinuitet.

Ne da mi se sada tražiti svoje postove od prije sedam dana kada sam govorio o samopouzdanju. Selektorov posao je da, ukoliko je neki igrač u krizi, popriča s njim i tako vidi srž problema, te mu pokuša podići samopouzdanje. Napisah da je razgovor jako bitan, i to je nešto što će uvijek imati veliki značaj kada su fudbaleri/sportisti/ u pitanju.
Pa recimo da se kod Safeta promijenilo da ne mora lutatu sa formacijom(tipa, Ibišević na krilu), te da treba igrati onaj ko je u potpunosti spreman(slučaj Hasagić u Albaniji). Nema ništa po starim zaslugama, jer to u modernom fudbalu ne pije vodu. 
Ja sam i dalje za odlazak Sušića, ali sam i prije par dana rek'o da mu treba dati šansu do kraja kvalifikacija. Ne zato što vjerujem da će nas odvesti na neko takmičenje, već zato da se ne bi pljuvalo po osobi koja bi došla poslije njega, te koja ne bi imala ni jednu jedinu minutu da napravi nešto od poljuljane repke. 
Ponavljam se, ali moram reći da za večerašnju predstavu ne postoji nešto što se može prigovoriti Sušiću. Apsolutno ne postoji. Ali za prijašnje se mogu napisati i romani, a toga su svi svjesni. 
Pojedini su prije par dana imali smišljenje alibije u slučaju neuspjeha, pobogu(ne mislim na tebe, da se razumijemo). To smo mi, poznati Bosanci i Hercegovci.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”