FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

mma_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mma_hz » 24 nov 2019, 10:12

I Milanović je bio top u Krupi,valjao strumfove na Grbavici a sad kurko.Ispod prosjeka,ko garantujre za Fanima i Brandao.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 24 nov 2019, 10:14

Ko igra bekovsku poziciju? Covjece heba kad ode naprijed njega nema nazad. Zatvara ga ko stigne, tatar ili vezni ili stoper. Ali hebib ne moze istrcati dva puta u 20 sekundi. U defanzivi pokrije samo prostor, igrac moze kako hoce, ne preuxima igraca, primjer celtic 3. Gol, ili npr. Cini se u ljubuskom kad pusta igraca u nadi da nece primiti loptu .

On jeste u napadu opasan ali statisticki posebno prosle sezone je bio los. Promasivao sve i svasta, upropastio siaset ekstra napada pogadjajuci ali uvijek prvog do sebe. Ove sezone je malo bolji ali ako skontas da zbog njega tatar mora igrati desno, tj da smo izgubili tatara lijevo (najbolki igrac tad bio) nisam odusevljen.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 24 nov 2019, 10:15

Denchi je napisao/la:
24 nov 2019, 10:00
mma_hz je napisao/la:
24 nov 2019, 09:56
Pa kako nece biti tvrdzave kad ne smiju preci centar.
Za njih dvojicu ubacaj je pojam a ne sut po golu ili ubacivanje iz drugog plana.vidjeli smo protiv Sirokog kakav je igrac Heba u odnosu na pobrojane.
oni su bekovi, dok je Hebibović krilo i to je argument za obje tvrdnje

takođe znaju ponekad imati asist ili pokrenuti akciju koja rezultira golom....Hebibović je užasno neefikasan za broj prilika pred golom u kojima se nađe...ne smijem ni zamišljati kako bi bilo da jedan Fanimo ili Brandao se nađu u tolikom broju prilika... :o :shock:
Fora je što se Hebib ne nađe u prilici, on je svojim prodorima i kretnjama kreira. Niko to ne brani i ostalim igračima da učine. ;)
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 24 nov 2019, 10:17

skoroalen je napisao/la:
24 nov 2019, 10:03
Hebiboviću bi najviše odgovarala uloga wing-backa da igramo sa tri štopera. Nešta tipa Marcos Alonso, kod Contea u sistemu 352 bio najbolji igrač, kod Lamparda i Sarrija u 433 igra minimalno, jer defanzivno nije jak kao jedan Emerson ili Reece.
Jbg, treba i to razdvojit, ne može bit strašan bek igrač koji je pola karijere igrao kao krilo, realno. Kao Cuadrado, u Italiji top igrač sa tri stopera, u Engleskoj truba u sistemima sa dva nazad. AKO bi Čusta došao i isforsirao svoj stil iz Belgije, sa tri nazad, ja mislim da bismo tek tu vidjeli Hebiba u fullu, ono 100%.
upravo tako, kao i Letića vjerujem....

taj sistem je generalno vrlo robustan i praktično mu ne možeš ništa, ako se uigra i izvodi pravilno....čak možeš među 2 stopera spustiti i zadnjeg veznog ala Adukor, pa da se pridružuje vezi kada imamo loptu....dosta je fleksibilan, samo bi morali krila koristiti drugačije...što ih većina može...
taktički flexibilno do besvijesti...

slikaslikaslika
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 nov 2019, 10:18

Ehhh ova taktika za svrsavanja.
FK SARAJEVO.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 24 nov 2019, 10:20

Bekovi su inače u modernom fudbalu najvažnija pozicija. Bek koji je defanzivno dobar a pored toga i zabija i asistira danas košta više nego dobar playmaker ili dobar špic. Cancelo, Alex Sandro, TAA, Robertson, Alba i Marcelo prije par sezona... Klopp bi se prije odrekao Salaha, nego svoja dva beka. Guardiola kako je došao u City, najviše para je dao na bekove. Smanji sad to na neki 100 puta manji level i dobiješ našu ligu, al principi su isti. Promaha na bekovima nas obično košta Evrope jer se u Evropi igra s brzim krilima a mi to ne možemo ispratit. Koliko puta smo u Evropi primili gol na fazon "krilo prolazi beka - centrira ili daje povratnu"? Nebrojeno.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 24 nov 2019, 10:25

Zeko87 je napisao/la:
24 nov 2019, 10:15

Fora je što se Hebib ne nađe u prilici, on je svojim prodorima i kretnjama kreira. Niko to ne brani i ostalim igračima da učine. ;)
da on je Lionel inače kad uzme loptu :crazy: :wtf:
nikad mu niko ne dodaje ne traže ga Gavrić i ostali loptom u dubinu itd. sve on to sam :D :damn:

u redu je Alene Hebiboviću :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 24 nov 2019, 10:33

Mjerilo su ti treneri Seltica i BATEa koji su najveće opasnosti iz naše ekipe vidjeli u njemu i Ahmetoviću. Hebib je silom prilika zavljen na beku gdje mu nije mjesto.

Svašta mu se da prigovoriti: završnica, ubačaj iz driblinga, duel (što važi i za ostale), ali činjenica je da sa njim i bez njega desna strana nije ista, prodoran je, razvači zadnju liniju, čita igru i stalna je opasnost za protivnika.

Što se za ove ostale njegove alternative ne vidi ni u najavi. Plus, što je zabio i učestvovao u golovima u nekim jako bitnim utakmicama.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 24 nov 2019, 10:35

Dvica danas + par žutih ovim koji imaju dva :lol:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 24 nov 2019, 10:39

BordoSarajevo je napisao/la:
24 nov 2019, 10:35
Za koga da navijamo kartone?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 24 nov 2019, 10:50

Zeko87 je napisao/la:
24 nov 2019, 10:33
Mjerilo su ti treneri Seltica i BATEa koji su najveće opasnosti iz naše ekipe vidjeli u njemu i Ahmetoviću. Hebib je silom prilika zavljen na beku gdje mu nije mjesto.

Svašta mu se da prigovoriti: završnica, ubačaj iz driblinga, duel (što važi i za ostale), ali činjenica je da sa njim i bez njega desna strana nije ista, prodoran je, razvači zadnju liniju, čita igru i stalna je opasnost za protivnika.

Što se za ove ostale njegove alternative ne vidi ni u najavi. Plus, što je zabio i učestvovao u golovima u nekim jako bitnim utakmicama.
na krilu je najbolji, generalno ne shvatam poentu njega i još jednog desnog krila ispred njega, jer to u startu znači da taj ispred njega ne valja kao krilo, da ne radi kvalitetno svoje zadatke, a sa druge strane i nije toliko velik rizik jer u našoj ligi nemaju 2 kvalitetna lijeva beka a posebno ne defanzivno dobra tako da to i prođe ok uglavnom, međutim redovno smo donji u evropi a imamo trenera koji ne mjenja postavu ni taktiku ovisno o protivniku...

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 24 nov 2019, 10:52

ledesma je napisao/la:
24 nov 2019, 10:39
BordoSarajevo je napisao/la:
24 nov 2019, 10:35
Za koga da navijamo kartone?
Za Štilića i Veselinovića :lol:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 24 nov 2019, 10:52

BHT1 ne prikazuje više snimke utakmica sa MojaTV (jer ih oni ne rade). Snimka je dostupna u MojaTV videoteci i na Moja webTV.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 24 nov 2019, 10:55

skoroalen je napisao/la:
24 nov 2019, 10:20
Bekovi su inače u modernom fudbalu najvažnija pozicija. Bek koji je defanzivno dobar a pored toga i zabija i asistira danas košta više nego dobar playmaker ili dobar špic. Cancelo, Alex Sandro, TAA, Robertson, Alba i Marcelo prije par sezona... Klopp bi se prije odrekao Salaha, nego svoja dva beka. Guardiola kako je došao u City, najviše para je dao na bekove. Smanji sad to na neki 100 puta manji level i dobiješ našu ligu, al principi su isti. Promaha na bekovima nas obično košta Evrope jer se u Evropi igra s brzim krilima a mi to ne možemo ispratit. Koliko puta smo u Evropi primili gol na fazon "krilo prolazi beka - centrira ili daje povratnu"? Nebrojeno.
Kakvu si ti gresku napravio kad si izostavio Dani Alvesa :lol: :P

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 24 nov 2019, 10:58

Zip je napisao/la:
24 nov 2019, 10:55
skoroalen je napisao/la:
24 nov 2019, 10:20
Kakvu si ti gresku napravio kad si izostavio Dani Alvesa :lol: :P
Marcelo, Maicon, R.Carlos, Cafu :kafa:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 nov 2019, 10:59

Denchi je napisao/la:
24 nov 2019, 10:25
Zeko87 je napisao/la:

nikad mu niko ne dodaje ne traže ga Gavrić i ostali loptom u dubinu itd. sve on to sam :D :damn:

Jeko Alen?Neka zajebancija?
FK SARAJEVO.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 24 nov 2019, 11:01

mma_hz je napisao/la:
24 nov 2019, 10:59
Denchi je napisao/la:
24 nov 2019, 10:25
Zeko87 je napisao/la:

Jeko Alen?Neka zajebancija?
Anelov brat blizanac :rol: ma ja, kad su one probe bile, pa provaljivali da nam je 11 Hebiba

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 24 nov 2019, 11:15

Pitar6785 je napisao/la:
24 nov 2019, 08:40
Saban nije na nivou standardnog igraca jos, i njegova nekako pokretnost nije na nivou, al da mu se treba produzit ugovor i cak bi ga poslo negdje na posudbu bi.

Sto se tice derbija, usralismo prvi derbi sto znaci da ce imat bolji omjer bar u ove prve dvije utakmice..

Radi kiksa protiv slobode (realno svi bi podpisali remi protiv radnika) moramo sa konama ici na noz, osim ako ih ubice iznenade i uzmu bod ili sva tri..

U slucaju da remiziraju ili izgube od ubica, remi bi bio prihvatljiv uz pobjedu protiv zvezde
Joj drug nemojte molim vas tih prica remi bi bio prihvatljiv. Nista im nije prihvaljivo osim pobjede, nakon one blamaze.
Uredu nije nam igralo pola ekipe, ali dopustiti onako da te neko ismijava i one reakcija doticnog A.O..
Znaci igraci stalno pricaju da cekaju samo derbi, derbi je ubrzo, sve osim pobjede ostavlja los utisak. Znaci nek ih pune dok mogu, ova se utakmica dugo cekala. Boli me neka stvar koliko ce danas gurbeti odigrati s ubicama, ali ovi nasi ih moraju pobijediti !
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 24 nov 2019, 11:23

Samo pobjeda od tri razlike će saprati gorak okus nakon avgusta. U najgorem slučaju može i 1:0, pogodak na odbijenu loptu odbranjenog nepostojućeg penala, iz 96.min utakmice koja je produžena 3 min. Penal dosuđen nakon 2m čistog ofsajda, pomoćnik mahao, ali ga naš brat Peljto stavio na ignore...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 24 nov 2019, 11:27

Cekaj, moze objasnjenje. Jucer nije igrao anel. Jel tako?
Pobjedili odlicno igrali, dali gol iz mrtvog ugla nam, kako smo uspjeli to bez najboljeg beka/keila u historiji fks poslije rata? Cekaj , jel to prva pobjeda u gostima bila ? (Mladost ne racunam oni su druga liga svakako).
A imali smo hebu pa nismo pobjedjivali dobar dio golova nam usao sa te strane.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Benjolos, bordobijeli, johntravolta123, Lecler, nedimmmm1337, Pena, skoJaa i 67 gostiju.