FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lijevapolutka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lijevapolutka » 24 nov 2019, 18:52

Jednostavno se desi dan kad te ništa neide
moSa ljoŽe

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 nov 2019, 18:54

Problem je ono što sam neki dan pisao, mi imamo samo 2 igrača u vrh glave koji znaju dati go ovo ostalo da protivnička ekipa golmana nema opet ne znaju dat gola. Ne može prvo krilo Želje biti frajer koji je u 100 i nešto utakmica premijer lige zabio 8 golova, ne može yebem ti sunce! I protiv Tuzle City isto nemoguće promašuje što nas je koštalo pobjede. Ne kažem da je glavni krivac danas, ali više mi je pun qrac da čekam boginju fortunu neće li neko od naših krila zabit 1 go u 100 šansi.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 24 nov 2019, 18:55

lijevapolutka je napisao/la:
24 nov 2019, 18:52
Jednostavno se desi dan kad te ništa neide
Ma ne desi se burazeru. Ova krila su ovdje po 2 godine i vise. Nije to desi se - to se desava i to je sadasnjost.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 nov 2019, 18:55

kerimatomic1921 je napisao/la:
24 nov 2019, 18:49

Eric - tragikomedija. Mislim da se sada moze diskutovati da li je gori od Vece. Oba gola njegova 100%.

Sinisa - em sto si picka, em si katastrofalan. Vise suze i klizeci startovi ne prolaze kod nas. Bar ne kod mene. U oktagon pa
fajtaj. Sad mi je jasno sto te Amar htio otjerati jos davno.
To je to, dva izrazita krivca, i u zadnje vrijeme sve ove pobjede su mogle i na drugu stranu otic zbog njih dvojice

Stanic da igra na jednoj nozi bio bi bolji od Sinise, ali eto sinisa uklize jednom po mecu i kupi publiku, isto kao i Veselinovic a nista ne urade vrijedno pomena,a fudbalski iq obojici ukupno 37
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 nov 2019, 18:56

Sa manje pritiska docekuju derbi nego mi tako da ce nama bas, bas biti tesko. Da li ce se sve ovo vratiti sljedece kolo jer negdje hoce ne znam, ali smo i psihicki i ovako u teskoj situaciji.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Benzapen
Kontakt:

Post Postao/la Benzapen » 24 nov 2019, 18:57

Ne mogu da vjerujem šta sam danas gledao. Ne pamtim da smo imali više onakvih prilika i promašaja. Katastrofa. Valjda će se vratiti ovo protiv pitarluka, teško da možemo 2 puta zaredom ovako igrati.
Naprijed Željo četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 24 nov 2019, 19:00

LjoZee je napisao/la:
24 nov 2019, 18:41
Mi sad na zimu moramo ganjat nazad pojacanja. I golmana. Hajde prema naprijed ako sta iskrsne tipa Vojo, ali je to za sad ok kad je i Ermin tu. Medjutim, nazad katastrofa ziva.
Uzmi u obzir da nije bilo Sipovića i da je umjesto njega igrao jedan Bogičević
MIHAJLOVIĆ !

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 nov 2019, 19:02

Bezideja je napisao/la:
24 nov 2019, 18:47

Izvini jarane, ja nisam rekao da strucni stab kriv za promaseje, vec nakon pauze od 15 dana tebi ekipa u 60 min seta po terenu. Izvini ovo je bruka.

Nikad gori Siroki nije bio, ovo si morao pobjediti. Imas Stilica tebi levat puca, popusis jednu priliku. Imas golmana koji u 10 utakmice nije odbranio 2 suta.

Koje kriv moj dedo rahmetli, daj ba..
Ne možeš struku kriviti za ovu večerašnju utakmicu, ne možeš nikako.
Da si to napisao to za utakmicu u BL ili protiv Zrinjskog, to bi imalo smisla.
Za ovo veceras su krivi apsolutno igraci i njihove gluposti, prije svega promašaji Veselog, Krpe, Zaima, pa i Sinan promaši zicer na kraju.
A glavni glupan je Erić koji pravi onakav penal :damn: časti ih pobjedom na kraju...da ništa nije radio, onaj bi otišao skroz ukoso, bezveze penal.
Bacali smo gov.na po Kjosevskom (sa razlogom), a ovaj još gori glupan.

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 24 nov 2019, 19:04

Mi nemamo krila od Zakarica. Svako krilo od dana kada je zakaric otisao je goli ****. To su bijednici nesposobni kojima je neko nekada omogucio da zaradjuje za zivot u mom Zelji. To je sve gola kurcina koja nije u stanju realizovati bar jednu stopostotnu sansu na onakvom terenu. Ja nemam rijeci.
Trubim od onog niza poraza o krilima. Isto ovako po 5 zicera po utakmici promasivali. I onda se neki pitaju sto je Amar toboze htio Halilovica.
Kakva su to ba krila? Svi imaju preko 100 nastupa u plbih, neki i haman 200, a broj golova se izbroji na prste jedne ruke.
4 puta veceras te genije Stilic bukvalno SPOJI sa golom i ti onako ošutaš. Ja sam htio kosu sebi pocupati. Ne moze ovo pod kozu vise. Ovakva krila 2 godine u nasem klubu, necuveno...

Krpa prelos, ali ne mozes toliko covjeku ni zamjeriti jednu tekmu. ****... ruzno je da se covjeku psuje onoliko.

Eric - tragikomedija. Mislim da se sada moze diskutovati da li je gori od Vece. Oba gola njegova 100%.

Sinisa - em sto si picka, em si katastrofalan. Vise suze i klizeci startovi ne prolaze kod nas. Bar ne kod mene. U oktagon pa

Stila ti si genije. Ne znam sta si vise mogao uraditi veceras da hadalji zabiju go. Ti si nam vise od pola ekipe.

Golman, desni bek, stoper, krila. Pod obavezno!
Covjek objasnio u slovo se slazemo. I ovdje sva prica zavrsava

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 24 nov 2019, 19:05

:bow:
Gosti sa Pecare su slavili sa 1:2, a na press konferenciji je trener domaćeg tima Amar Osim istakao da mu je draže da izgubi protiv tima kakav je Široki, nego protiv nekog koji se služi nečasnim radnjama.
MIHAJLOVIĆ !

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 nov 2019, 19:06

Kad sam ja za Erića pisao...
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 nov 2019, 19:06

Radmilo87 je napisao/la:
24 nov 2019, 19:00
LjoZee je napisao/la:
Mi sad na zimu moramo ganjat nazad pojacanja. I golmana. Hajde prema naprijed ako sta iskrsne tipa Vojo, ali je to za sad ok kad je i Ermin tu. Medjutim, nazad katastrofa ziva.
Ali i sa njim nije to neka da kazem betonska odbrana. Nama tu treba jedan stopera ili cak dva za ovakve smjene. Yebo ga vise Bogicevic. Frajer sad igra kad mora, ali i to je vise puno za njega.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 nov 2019, 19:09

LjoZee je napisao/la:
24 nov 2019, 19:06
Radmilo87 je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:
Ali i sa njim nije to neka da kazem betonska odbrana. Nama tu treba jedan stopera ili cak dva za ovakve smjene. Yebo ga vise Bogicevic. Frajer sad igra kad mora, ali i to je vise puno za njega.
:shhh:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 24 nov 2019, 19:10

Sta znace navijaci i podrska. Osim posjete koja.je bezveze pravo, cijelu utakmicu nekakvi izljevi bijesa i galama na nase igrace. Dodju ljudi da lijece frustracije na stadionu, dvije pjesme ne mogu kako treba otpjevat. Utakmica u kojoj si bolji, stvaras sanse, gdje samo treba da tribine daju podrsku, nekakva pozorisna atmosfera i sve sami strucnjaci. Uz izuzetak juga naravno.

Nikad pameti doci necemo. Boris se za prvo mjesto, utakmica pred derbi, dobar protivnik a ni pola stadiona navijaca. Sminkeri, facebook suporteri.

Zao mi raje koja osjeca klub na pravi nacin i zna da fali taj pun stadion u vremenima kada nam dusmani svakodnevno rade o glavi. Samo pogledat pojedine "navijace Zelje" na lobotomiji, slave poraz bijednici.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 nov 2019, 19:11

Penal u vecinom stilu, samo sto je on znao to nekad i odbranit
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 24 nov 2019, 19:11

LjoZee je napisao/la:
24 nov 2019, 19:06
Radmilo87 je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:
Meni licno štoperski tandem Sipović - Osmanković je jedan od boljih i sigurnijih još od vremena Vasilića i Bogičevića kada je bio u cvijetu mladosti, Bogičeviću se vidi da su ga godine pregazile i da ne može više, igraci Širokog ga bukvalno pretrčavali, da ne spominjem kardinalne greške i nesmotrenost, ima ugovor do januara, realno zahvaliti mu se na svemu, organizovati mu i prijateljsku da se adekvatno može oprostiti, mnogo godina je klubu kada se sve sabere, mnogo toga je dao, ali vrijeme je da se rastanemo
MIHAJLOVIĆ !

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 nov 2019, 19:13

Mi nemamo krila od Zakarica. Svako krilo od dana kada je zakaric otisao je goli ****. To su bijednici nesposobni kojima je neko nekada omogucio da zaradjuje za zivot u mom Zelji. To je sve gola kurcina koja nije u stanju realizovati bar jednu stopostotnu sansu na onakvom terenu. Ja nemam rijeci.
Trubim od onog niza poraza o krilima. Isto ovako po 5 zicera po utakmici promasivali. I onda se neki pitaju sto je Amar toboze htio Halilovica.
Kakva su to ba krila? Svi imaju preko 100 nastupa u plbih, neki i haman 200, a broj golova se izbroji na prste jedne ruke.
4 puta veceras te genije Stilic bukvalno SPOJI sa golom i ti onako ošutaš. Ja sam htio kosu sebi pocupati. Ne moze ovo pod kozu vise. Ovakva krila 2 godine u nasem klubu, necuveno...

Krpa prelos, ali ne mozes toliko covjeku ni zamjeriti jednu tekmu. ****... ruzno je da se covjeku psuje onoliko.

Stila ti si genije. Ne znam sta si vise mogao uraditi veceras da hadalji zabiju go. Ti si nam vise od pola ekipe.

Golman, desni bek, stoper, krila. Pod obavezno!
Da se citiram od neki dan, mada ne volim to
braco je napisao/la:
17 nov 2019, 14:12

Osvrnut ću se na ovaj dio oko ofanzivnog dijela tima. Ono što nas godinama muči, a evo i sad, je ta raspodjela golova među igračima. Mora da postoji veća disperzija golova u ekipi, a ne da skoro sve golove daje jedan ili dva igrača. Primjer sezona 16/17; najbolji strijelac na kraju sezone bio Lendrić sa 19 golova, zatim KRIŽMAN koji je 3 mjeseca samo bio u klubu i dao 4 gola, meni je to horor. Zatim Marković, Nikolić, Bekrić sa po 3 gola. Prošla sezona isto Krpić 16 golova, onda Asim 6 golova. Yebeni Rodin nam je bio četvrti strijelac kluba prošle sezone za 3 gola. Smiješno! Zato i upućujem kritiku sadašnjim ofanzivcima, jednostavno MORAJU više golova davat, ne možemo se oslanjati na to da samo Krpić i Semir daju golove! Veselinović je u 112 utakmica u karijeri koje je odigrao u premijer ligi, zabio pazi sad - osam golova. Pa to je premizerno. Ima on neke druge kvalitete ali ovo je meni užasna statistika. Evo statistika ligaških golova igrača koji su igrali na krilnim pozicijama ove sezone:

SInan - 0 golova
Asim - 2 gola
Dženo - 2 gola
Veseli - 1 gol
Mustafa (doduše nije puno igrao)- 0 golova
Ermin - 1 gol

Sve ti je jasno iz ove statistike. Pogledajmo neke šampionske ekipe iz prethodnih godina. Pitari prošle sezone ligaška statistika: Ahmetović 14 golova, Tatar 12 golova, Krste 11 golova, Rahmanović 9 golova itd. Kod Zrinjskog je to također postojalo ali samo su manje brojke budući da su pitari odigrali brutalno efikasnu sezonu. Zrinjski 16/17 sezona: Mešanović 11 golova, Bilbija 10 golova, Todorović 7 golova, pa onda Petrak i Tomić kao zadnji/centralni vezni su zabili obojica po 5 golova itd.

Dakle kvalitetnija disperzija je nužno potrebna ako želimo sebi da olakšamo posao. I zato mi je jako žao zbog Ermina ove sezone jer sam prije početka sezone pisao koliko će nam biti korisno to što će Ermin biti "dodatni izvor golova". Nažalost to se nije ostvarilo jer da jeste imali bi sigurno još koji bod više. Zato kako sam smatrao ljetos, tako i sad smatram kad si ti pitao na kojoj poziciji bi voljeli kapitalca ja sam rekao krilo i to tvrdim i sad. Volio bih na zimu jedno pravo krilo da dovedemo, a ne da gatam hoće li Asim, Dženo, Veseli pogodit okvir gola kojim čudom. Sa još jednim pravim krilom će nam šanse za titulu porasti u velikom procentu.
I da dodam da još više boli to što smo u ove 3 domaće utakmice koje smo kiksali ove sezone u sve 3 bili bolji protivnik

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 24 nov 2019, 19:14

Ne znam koji qrc se piše o Bogičeviću ? jel to možda Bogi kriv što onaj malj Zajmović ne zna šutnuti loptu u situaciji kada je na 1 sa golmanom Širokog ?
eee kakvi ublehaši nose dres Želje :facepalm:
Krpić je trebao biti izveden iz igre vec na poluvremenu. Otkako je promašio penal, on je tu psihički potonuo i srljao iz greške u grešku. Ali koga staviti, kad nema zamjene za njega :rol:
Ramović je odigrao odlično, ali i on na kraju promaši. Štilić je klasa za sebe i za citavu ligu.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 24 nov 2019, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 24 nov 2019, 19:14

O ovome ja govorim !
Štilić : 'Šta je sada potrebno? Da se dobro spremimo, odemo na Koševo i pobijedimo"
:bih:
MIHAJLOVIĆ !

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 24 nov 2019, 19:15

let3 je napisao/la:
24 nov 2019, 19:02
Bezideja je napisao/la:
24 nov 2019, 18:47

Izvini jarane, ja nisam rekao da strucni stab kriv za promaseje, vec nakon pauze od 15 dana tebi ekipa u 60 min seta po terenu. Izvini ovo je bruka.

Nikad gori Siroki nije bio, ovo si morao pobjediti. Imas Stilica tebi levat puca, popusis jednu priliku. Imas golmana koji u 10 utakmice nije odbranio 2 suta.

Koje kriv moj dedo rahmetli, daj ba..
Ne možeš struku kriviti za ovu večerašnju utakmicu, ne možeš nikako.
Da si to napisao to za utakmicu u BL ili protiv Zrinjskog, to bi imalo smisla.
Za ovo veceras su krivi apsolutno igraci i njihove gluposti, prije svega promašaji Veselog, Krpe, Zaima, pa i Sinan promaši zicer na kraju.
A glavni glupan je Erić koji pravi onakav penal :damn: časti ih pobjedom na kraju...da ništa nije radio, onaj bi otišao skroz ukoso, bezveze penal.
Bacali smo gov.na po Kjosevskom (sa razlogom), a ovaj još gori glupan.
Pa jarane koje kriv? Koje kriv sto Krpic puca pored velemajstora? Koje kriv sto Eric brani, gori golman nije bio 10 godina na Grbavici? Njegova statistika 13 kola 2,5 odbrane..

Ti si trebao u 2 pol. izaci i ubit ih trkom, onako los Siroki, da ne kazem nikad gori. Ti bolan ne mozes sprint napraviti. Koje kriv sto nisu spremni?

Sve ove stvari odreduje trener i on je kriv. To koliko smo mi promasili sansi vise nije bitno, jer se vec u 60 min vidjelo da cemo izgubiti. Kako smo stajali na terenu tako je utakmica zavrsena. Ljudi istrce kontru nas vezni red ne zna gdje goni, isto ko ovce na ispasi...
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 13 gostiju.