FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sarajlijaaa46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sarajlijaaa46 » 25 nov 2019, 09:33

Prije ikakvog pisanja zelio bi samo da svim navijacima FK Sarajeva cestitam dan drzavnosti!Ako Bog da ide i kod nas na bolje nekad...Crnicki se vratio sa posudbe,ima slika na insta,neki crnjo nam na treningu,zna li neko o kome je rijec?lici malo na Adukora ahhahah

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 nov 2019, 09:39

NorthN01 je napisao/la:
25 nov 2019, 08:13
nukleusmember je napisao/la:
25 nov 2019, 01:21
postoji li ikakva opcija da se sjever napuni?nikada tužnije nije izgledao kao zadnje dvije godine moram priznati,ma da ni drugim tribinama nije mane,najduža smijena generacija u istoriji smijena generacija

VVVBK
Nema, a i neka nema, pisam se na pun sjever jednom u godini ljudi koju dodju da zjevaju ..
Jedino kod nas se ljudi oprastaju fol od tribine u 26 27 godini, prestaje se ici na tekme, mjenjaju se tribine, smeta mi ovaj, smeta mi onaj, nije ko prije , ozenio se, kisa pada bla bla ..tako da ne mozes ocekivat puno.. opet su mi drazi ovi standardni sto dodju nego 4milje sminkera pozera i facebook slika navijaca ..
u svijetu ljudi u tim godinama prave ekipe, bore se za tribinu i reputaciju, za izgled grupe al jok bosnjo ode na istok sa pitarima da gricka kospice, nije to za njega ... **** MENTALITET al stas
Da nije pitara sa istoka i zapada, na domaćim bi bilo 200 navijača a na strani 30. Normalno da ću mijenjat tribinu jer mi se gadi kad vidim maloljetnike u prvoj crti i na ogradi. Kad sam ja imao 17-18 godina i furao sjever, nisi smio ući u kop nikako, vođa te pošalje u pm, razguli sa strane jer kop treba da iznese utakmicu. Danas je obrnuto, zato često istok vodi navijanje u krucijalnim momentima utakmice, kad igrače treba nahajcat da zabiju gol ili sačuvaju rezultat, dok sjever pjeva neku uspavanku koju 90% navijača i ne zna.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 nov 2019, 09:41

@venama hrabrih

Nekad se pitam gledamo li isti sport, istu ekipu.

Prvo ofanzivni potencijal Velkoskog i Hebibovića je neuporediv. Mislim da si tu fulio što se kaže cijeli fudbal. Hebibović je igrač iz drugog plana i upravo je bek pozicija koja mu je donijela nešto bolje partije. A pričati da on može napraviti pometnju s krila ili da je Velkoski lošija opcija je smiješno. Velkoski je najbolji igrač lige što se tiče tzv pomjeranja defanzivnog bloka prema naprijed, izvlačenja igrača iz sigurnih zona i on je nevjerovatam u tom. Njegovo pozicioniranje u napadu je prirodno i stvar rutine dok je Hebibović pravolinijski igrač koji ništa dobro s krila ne može donijeti.

Drugo Tatar je jedno od krila sa najboljim defanzivnim karakteristikama u post ratnoj historiji Sarajeva. Hebibović sa Tatarom ispred i bez njeg nije isti igrač jer upravo Benjamin isprati nemogućnost njegovog ponavljanja više od 3 puta u pola sata i daje mu opciju da ode znajući da će ga ovaj pokriti. Mislim da statistički Benjamin ima najviše oduzetih lopti od svih krila u ligi. Strašno defanzivno odgovoran igrač.

Treće ugušiti najkreativnijeg igrača iz df bloka tj Oremuša da markira Štilića bi bilo bacanje igrača u prazno. Nit ga možeš markirati nit to treba raditi Oremuš nit se Štiliću treba dodjeljivati marker. To je baš omča oko vrata. Prvo što gubiš igrača drugo što se ne možeš sačuvati tako. Mi moramo njih držati na 30-70 metara od gola. Tu se ne snalaze i tu ti Štilić ne može naudit a to ćeš uraditi kroz posjed lopte a Oremuš ti je ključni faktor u toj zamisli. Bude li se markirao Štilić pobijedit će nas 0:4, nego se okrenuti svojim resursima, pa nek oni markiraju a nisu sposobni. Alispahić, Bojo, Sadiković ili defanzivno limitiran Štilić ti je šansa. Treba ga natjerati da igra odbranu i prepolovio si njegov napadački potencijal.

Dalje Gavrić može distribuirati lopte jedino u Nike shopu na kasi. Stanojević-Oremuš-Rahmanović je jedini vezni red koji trebaš izvesti ako ne to onda Đokanović umjesto Miloša.

Ova druga formacija što si napisao je puno prihvatljivija i logičnija i ne treba se čuditi ako tako izađe. Kroz ovu dole možemo do neke igre posjeda a svaka druga vrsta utakmice gdje oni drže loptu nas vodi u debakl. Mi trebamo obratiti pažnju na drugi plan. Osim zna da ćeš ti markirati Štilića i stavljat će ti ga u zone gdje se tvoji igrači ne snalaze najbolje lijevo i desno od 15-30 i ubit će te iz drugog plana. Zato ni slučajno ne markirati, nego ga opteretit defanzivno i ugušiti napadački potencijal jer se radi o još nespremnom Štiliću i na to trebaš igrati a i takav kakav jest je nevjerojatno dobar igrač. Dalje imaju strašnih bekovskih problema tu trebaš promijeniti stranu par puta, povezati beka i krilo i napravit ćeš 5 šansi. Imaju jako spore štopere i ako tranzicija nam bude na nivou što nam je najgori segment ove sezone (ne znamo u kontru krenuti) dobit ćeš još 2-3 šanse. Željezničar se ne zna braniti zato ih dovedeš u tu opciju. Oni su napadačka ekipa koja promjera linije do maksimalnih granica. Moraš ih natjerati dublje i to iskoristiti.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 25 nov 2019, 09:55, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 25 nov 2019, 09:47

Bosno i Hercegovino moja domovino :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 nov 2019, 09:50

@jurisicduska predaj CV na zimskoj pauzi. :salut: :salut:

Upravo to, moramo gledat da Štilića potisnemo što dublje, on samo ako se primakne golu to je yebeno. Džaba ti sitni faulovi kad je frajer za slobodnjake yebeni Pirlo, svaki prekid igrača gađa u lijevo jaje. Sinoć u 92. minuti iz slobodnjaka nađe Krpu između 20 igrača, samo tokmak nije znao zabit gol s 5 metara. I fkt mi nije jasno kako igraju bez destruktivca, tu vidim šansu za Rahmana, neće imat igrača koji može odgovorit Amarovoj agresivi i snazi ka naprijed. Sadiković ako ga zatvori, ja qrac sebi siječem.

NorthN01
Kontakt:

Post Postao/la NorthN01 » 25 nov 2019, 09:54

skoroalen je napisao/la:
25 nov 2019, 09:39
NorthN01 je napisao/la:
postoji li ikakva opcija da se sjever napuni?nikada tužnije nije izgledao kao zadnje dvije godine moram priznati,ma da ni drugim tribinama nije mane,najduža smijena generacija u istoriji smijena generacija

VVVBK
Nema, a i neka nema, pisam se na pun sjever jednom u godini ljudi koju dodju da zjevaju ..
Jedino kod nas se ljudi oprastaju fol od tribine u 26 27 godini, prestaje se ici na tekme, mjenjaju se tribine, smeta mi ovaj, smeta mi onaj, nije ko prije , ozenio se, kisa pada bla bla ..tako da ne mozes ocekivat puno.. opet su mi drazi ovi standardni sto dodju nego 4milje sminkera pozera i facebook slika navijaca ..
u svijetu ljudi u tim godinama prave ekipe, bore se za tribinu i reputaciju, za izgled grupe al jok bosnjo ode na istok sa pitarima da gricka kospice, nije to za njega ... **** MENTALITET al stas
Da nije pitara sa istoka i zapada, na domaćim bi bilo 200 navijača a na strani 30. Normalno da ću mijenjat tribinu jer mi se gadi kad vidim maloljetnike u prvoj crti i na ogradi. Kad sam ja imao 17-18 godina i furao sjever, nisi smio ući u kop nikako, vođa te pošalje u pm, razguli sa strane jer kop treba da iznese utakmicu. Danas je obrnuto, zato često istok vodi navijanje u krucijalnim momentima utakmice, kad igrače treba nahajcat da zabiju gol ili sačuvaju rezultat, dok sjever pjeva neku uspavanku koju 90% navijača i ne zna.
Hajd ne lupetaj majke ti vise, inace je isotk i zapad poznat po tome sto ide na gostovanja svaka..pusti suplju..nego nisi me ni shvatio haveru ..i meni je 29 godina ali smo opet na sjeveru i ja i moja ekipa i svi su momci preko 27 28 godina i plus 30 neki ..i sta sad sto djeca dole stoje mi ne trebamo ici na sjever? ti nisi bio djete? pa hajde bujrum kad tako pricas bujrum na sjever promjeni ti nesto da vidimo, ajde daj neke prijedloge..najlakse se ispalit na drugu tribinu, prepustit sve slucaju pa sta bude.. a kad sjever odradi neku akciju jaku ili slicno svi se hvale tim sjeverom..zbog takvog razmisljanja tebe i likova popiut tebe i izgledamo ovako kako izgledamo, i jesu djeca na sjeveru osim par ekipa starijih.. i treba neka je .. neka vas na istoku i zapadu grickajte..opet ponavljam nemam nista propiv istoka il zapada al momcima od 28 29 30 godina je mejsto na sjeveru a ne u penzij

NorthN01
Kontakt:

Post Postao/la NorthN01 » 25 nov 2019, 09:58

skoroalen je napisao/la:
25 nov 2019, 09:39
NorthN01 je napisao/la:

VVVBK
A i to da bi bilo 30 navijaca na strani, nisam te prepoznao hahaha ne mogu da vjerujem sta covjek napisa .. vidjam inace po banjha lukama, zapadnim mostarima, ugljeviku itd sve zapad i istok hahahaha

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 25 nov 2019, 09:59

Zelio bi da Oremus zauzme poziciju desnog krila (tu kod nas jos nije igrao, a u karieri je puno puta igrao tu poziciju), em sto bi i defanzivno mogao pomagati Hebibu isto tako bi mogao i veznoj ligi dosta pomoci. Lijevo Tatar, ofanzivni vezni Krste (koji bi svojim postavljanjem i ubacivanjem iz drugog plana pravio pometnju medju stoperima, napad Ahmetovic. Ostala dva u vezi Rahmanovic na mjestu CM, i na mjestu DM Stanojevic ili Djokanovic. Poceo bi bez Gavrica, jer nam treba brz vezni red i brz protok lopte.

Kovacevic
Hebibovic - Serbecic - Lazic - Letic
Rahmanovic - Stanoje/Djokanovic
Oremus - Velkoski - Tatar
Ahmetovic
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 nov 2019, 10:04

skoroalen je napisao/la:
25 nov 2019, 09:50
@jurisicduska predaj CV na zimskoj pauzi. :salut: :salut:

Upravo to, moramo gledat da Štilića potisnemo što dublje, on samo ako se primakne golu to je yebeno. Džaba ti sitni faulovi kad je frajer za slobodnjake yebeni Pirlo, svaki prekid igrača gađa u lijevo jaje. Sinoć u 92. minuti iz slobodnjaka nađe Krpu između 20 igrača, samo tokmak nije znao zabit gol s 5 metara. I fkt mi nije jasno kako igraju bez destruktivca, tu vidim šansu za Rahmana, neće imat igrača koji može odgovorit Amarovoj agresivi i snazi ka naprijed. Sadiković ako ga zatvori, ja qrac sebi siječem.
Ja kad bih birao koji defanzivni blok u ligi da napadnem izabrao bi njihov. Stalno slušamo priču da primaju gol dva iz dvije tri šanse. To nije slučajno. Ne znaju. Dva spora štopera i dva grozna beka. Stevanović Sipović Osmanković Pavić je top 3 najgore odbrane lige po svim parametrima toga j i Osim svjestan zato igra napadački. U biti mene fascinira kako je on prilagodio fudbal svojoj ekipi, oni da nemaju njega bili bi od 6-8 mjesta kvalitetom, zaista jedan majstor trenerski šta god ko rekao i mislio . I ispred njih nemaš defanzivnog veznog to ti je kao da si na bingu dobio. I usmjeriti se na nekakvo markiranje puštanje njih gore je budalaštinja. Pustite se njihovih priča. Imaju limitranu ekipu, ne znaju ni kako su tu gdje jesu (mislim žive u zabludi da je do igračkog kadra a nije nego isključivo do trenera) i treba da ih izdominiraš.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Sarajlijaaa46
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijaaa46 » 25 nov 2019, 10:11

Matere mi jos jednom nek neko stavi **** Rahmanovica na zadnjeg veznog ja cu nekom **** odsjeci!Kakav ba rahman na zadnjem veznom???

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 nov 2019, 10:12

Da spomenemo tu i golmana glupog k'o qrac. Sinoć jedan gol prima s 2 metra, pa poslije pravi penal u situaciji kad je protivnički napadač već skoro u gol-autu. Nema šanse da bi stigao onu loptu da zabije gol.
Samo napast, žestoko napast. Šta uradimo do 60te uradimo, poslije nas nema, a nema ni njih, i oni su nespremni. Mi u prvom poluvremenu komotno možemo riješit utakmicu, samo treba visoko izać. Stoperi da nam budu na 30 metara od gola, potiskivat ih nazad i rešetat.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 25 nov 2019, 10:18

Naša prednost su Tatar i Rahmanovic bez kurcobolje...
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 25 nov 2019, 10:18

Ne mogu da vjerujem,da pravite formacije bez Gavrica
Samo Sarajevo

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 25 nov 2019, 10:18

Za sve one koji bi Krleta vracali u sredinu ili Tatara mijenjali sa Oremusom itd...

Raznovrsna, kompaktna, nepredvidiva i ubojita. Tako se može opisati prošlosezonska atomska navala FK Sarajevo. Bordo tim je igrao najljepši fudbal i nije se znalo od koga u napadu prijeti veća opasnost za protivnički gol.

Ove sezone, silom prilika, standarni navalni red Sarajeva prvi put je skupa zaigrao protiv Veleža.

Mersudin Ahmetović (14 golova, osam asistencija), Benjamin Tatar (12/10), Krste Velkoski (10/1), Amar Rahmanović (9/8) bili su ključni fudbaleri tima sa Koševa koji je osvojio šampionsku titulu. Od osnivanja Premijer lige, teško se sjetiti da je jedan tim imao toliko potentan navalni red koji se savršeno nadopunjavao i bio toliko efiksaan.

“Magični kvartet” jednostavno je bio nezaustavljiv. Čak i kada je protivnicima uspjevalo da uštopaju jednog od njih, za preostalu trojicu uglavnom nisu imali rješenja. Sarajevo je igralo dopadljivo i napadački, a golovi i asistencije pomenute napadačke četvorke jasno slikavaju koliko su moćni i raznovrsni bili.

U tome vjerovatno i leži glavni razlog što Sarajevo ove sezone ne djeluje tako ubjedljivo. Silne povrede i brojni kadrovski problemi, razbili su i navalni red. Gotovo nevjerovatno djeluje podatak da su Ahmetović, Tatar, Velkoski i Rahmanović tek u 17. kolu Premijer lige zaigrali skupa na utakmici protiv Veleža.

Odmah se to osjetilo u igri Sarajeva. Bordo tim je odigrao sjajno prvo poluvrijeme u Mostaru, možda i najbolje ove sezone, u kojem je kreirao veliki broj prilika. Pitanje pobjednika su mogli riješiti mnogo ranije, ali ipak su došli do tri velika boda koja će im osigurati dodatni mir i određeni komfor pred predstojeći gradski derbi. Velkoski i Tatar su pogađali, Ahmetović i Rahmanović su asistirali (izboreni penal računa se kao asistecnija op.a.) i još jednom su potvrdili da su udarna snaga ove ekipe.

Trebala je polovina šampionata da zaigraju skupa. Uvijek je barem jedan falio. Htjeli to neki priznati ili ne, njihovi izostanci, pored svih ostalih kadrovskih problema u ekipi Sarajeva, bili su dodatni hendikep. Protiv Veleža se vidjelo koliko se dobro razumiju, kako su uigrani i kakav indivudalni kvalitet posjeduju. Jednostavno, daju dimenziju više napadu koševskog ligaša.

Prošle sezone napadački kvartet Sarajeva postigao je ukupno 45 ligaških golova, od ukupno 68 koliko je tim sa Koševa dao u šampionskoj sezoni. Samo kada bi to spomenuli bilo bi dovoljno, ali još fascinantnije zvuči podatak da su Ahmetović, Tatar, Velkoski i Rahmanović prošle sezone bili efikasniji od deset ekipa u prvenstvu. Samo je Zrinjski, sa 46 golova dao više golova od njih.

Sarajevo je prošle sezone izgubilo samo jednom kada je udarna četvorka bila u navalnom redu. Desilo se to u Tuzli protiv Slobode, kada su čak i vodili golom Rahmanovića, ali Tuzlaci su u nastavku napravili preokret (2:1). Istina, zajedno su bili i na terenu u porazu protiv GOŠK-a (1:0), ali tada je Rahmanović igrao nešto povučenije u veznom redu.

Formacija koševskog kvarteta profilisala se u istaknute soliste sa impozantnom statistikom. Dugo se na Koševu čekalo da ponovo zajedno “zasviraju”. Njihove majstorske, individualne dionice, oplemenjuju igru Sarajeva. Sa njima u sastavu, šampionska titula ponovo je glavni lajtmoitiv…

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 25 nov 2019, 10:21

kanarinac je napisao/la:
25 nov 2019, 10:18
Gavric nije za ovu utakmicu barem ne prvo poluvrijeme.
Pogotovo ako Stanoje bude spreman za 60 i vise minuta.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 25 nov 2019, 10:23

kanarinac je napisao/la:
25 nov 2019, 10:18
Njegovo mjesto i jeste na klupi.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 25 nov 2019, 10:24

Ne znamo koliko je stanojevic spreman, vjerovatno jos ima problema sa navikavanjem na naocale.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 25 nov 2019, 10:24

Pitanje mozeli oremus svih 90 min odigrati ili ce mozda u drugom pol uci cisto jer znamo da ga dugo nije bilo ?
04.10.2009 !

stb
Kontakt:

Post Postao/la stb » 25 nov 2019, 10:25

Navijacki gledano, po mentalitetu i osobama koje su u vodstvu tribine i u jezgru- sjever nikad bolji u posljednjih par godina. Ne razumijem osobe koje bi radije presjedili derbi na istoku umjesto da svu tu mrznju prema plavima usmjere na deranje glasnih zica. Slazem se da se u neko bolje doba sramota bilo gurati u prve redove ako nisi zasluzio, o penjanju na ogradu da i ne govorim. Imali smo taj neki urodjeni strah. Medjutim ako je vama razlog sto ste otisli taj sto ste vi lupam u petom redu a neko mladji u drugom onda i ne trebate biti tu. Zla krv i namrsteni pogledi koji su nam i donijeli zlo u posljednje dvije godine su iskorijenjeni sa sjevera i u posljednjih dvije godine tribina se ocistila od sljama i olosa. Nazalost otislo je vise dobrih momaka nego tih navedenih iznad. Ne sumnjam da ce sadasnja ekipa sa sjevera podići opet Horde na jos visi nivo, iako su i sad Horde na vecem nivou od vecine ostalih grupa. Svaku utakmicu gledam sve vise i vise starijih se vraca na sjever, a siguran sam da ce i ostali prepoznati sta se trenutno radi na sjeveru. Slazem se da su pjesme nekad malo losije, nekad je super ali sta je tu je. Opet, ako su vam pjesme problem na sjeveru, imate razne horove i kulturno umjetnicka drustva pa nek vam je sa srecom. Nema nista lose u tome sto je briga o tribini prebacena na mladje. I oni ce odrasti i podici tribinu bas kao i generacija Zapad koja kad je krenula bila je golobrada, a podigla je na kraju sjever na najveći nivo ikada. Pozdrav svima.
7 1 2 1 0

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 nov 2019, 10:29

Ovo kolo nije moglo bolje završiti pred derbi, uopšte nećemo imati pritisak.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hajdeee, insimadop, laznokrilo i 64 gosta.