FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sarajlijaaa46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sarajlijaaa46 » 25 nov 2019, 10:36

Ma opusteno raja,nasi igraci su nalozeni maksimalno,oni kad hoce trce kao ludi,pa vidili ste protiv Sirokog,to se bolan trcalo i nakon zadnjeg zvizduka da se osvete,tako da se ne brinem jer su motivisani,vise se ja bojim 3 derbija sezone,ako ih sad iskaramo onda ce oni biti vise motivisani i tako sve u krug..

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 nov 2019, 10:40

Sarajlijaaa46 je napisao/la:
25 nov 2019, 10:36
Ma opusteno raja,nasi igraci su nalozeni maksimalno,oni kad hoce trce kao ludi,pa vidili ste protiv Sirokog,to se bolan trcalo i nakon zadnjeg zvizduka da se osvete,tako da se ne brinem jer su motivisani,vise se ja bojim 3 derbija sezone,ako ih sad iskaramo onda ce oni biti vise motivisani i tako sve u krug..
Ako sve bude po planu, i treći će bit na Koševu, i to već u martu. Neće se baš sezona lomit tu i to je dobra stvar.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

NorthN01
Kontakt:

Post Postao/la NorthN01 » 25 nov 2019, 10:41

stb je napisao/la:
25 nov 2019, 10:25
Navijacki gledano, po mentalitetu i osobama koje su u vodstvu tribine i u jezgru- sjever nikad bolji u posljednjih par godina. Ne razumijem osobe koje bi radije presjedili derbi na istoku umjesto da svu tu mrznju prema plavima usmjere na deranje glasnih zica. Slazem se da se u neko bolje doba sramota bilo gurati u prve redove ako nisi zasluzio, o penjanju na ogradu da i ne govorim. Imali smo taj neki urodjeni strah. Medjutim ako je vama razlog sto ste otisli taj sto ste vi lupam u petom redu a neko mladji u drugom onda i ne trebate biti tu. Zla krv i namrsteni pogledi koji su nam i donijeli zlo u posljednje dvije godine su iskorijenjeni sa sjevera i u posljednjih dvije godine tribina se ocistila od sljama i olosa. Nazalost otislo je vise dobrih momaka nego tih navedenih iznad. Ne sumnjam da ce sadasnja ekipa sa sjevera podići opet Horde na jos visi nivo, iako su i sad Horde na vecem nivou od vecine ostalih grupa. Svaku utakmicu gledam sve vise i vise starijih se vraca na sjever, a siguran sam da ce i ostali prepoznati sta se trenutno radi na sjeveru. Slazem se da su pjesme nekad malo losije, nekad je super ali sta je tu je. Opet, ako su vam pjesme problem na sjeveru, imate razne horove i kulturno umjetnicka drustva pa nek vam je sa srecom. Nema nista lose u tome sto je briga o tribini prebacena na mladje. I oni ce odrasti i podici tribinu bas kao i generacija Zapad koja kad je krenula bila je golobrada, a podigla je na kraju sjever na najveći nivo ikada. Pozdrav svima.
Ma bolan standardni Bosnjacki **** mentalitet..svi znaju srat, kudit , omalozavat, ali zasukat rukave pa pomoci da to bolje izgleda ..jok ..

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 25 nov 2019, 10:41

MortemHz je napisao/la:
25 nov 2019, 10:29
Ovo kolo nije moglo bolje završiti pred derbi, uopšte nećemo imati pritisak.
Ima zamka tu, ako se budemo odmah branili, znaci ne gine nam loš rezultata. U danasnjem fudbalu ko god se baziro samo na odbranu, primio je go. U vecini slucajeva.

Samo se toga plašim i Rahmana dobro nahajcat, sad protiv Veleža nije aa vratio ni jednom u sredinu. A kad je nahajcan niko mu nista ne moze. Ovo je duel dva najbolja igraca pl štilić vs Rahmanović...
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 25 nov 2019, 10:46

Po meni je veća opasnost po nas onaj teletabis Veselinović, sav nikakav al nekako ispelja loptu i uvijek prođe i nađe se u dobroj poziciji. Da biram ko da im ne igra, bez dileme bi to bio Veselinović. Što se tiče Štilića, neće se on vidjet na derbiju.

Idealan vezni red za derbi:
Stanojević - Oremuš
Rahmanović

Praviti formacije bez Velkoskog za derbi je neiskusno :P
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Sarajlijaaa46
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijaaa46 » 25 nov 2019, 10:47

MortemHz je napisao/la:
25 nov 2019, 10:29
Ovo kolo nije moglo bolje završiti pred derbi, uopšte nećemo imati pritisak.
Istina,ulazimo bez pritiska a itekako motivisani :bow:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 nov 2019, 10:47

Treba krenuti ofanzivno od početka ali ako završi x nekim slučajem to će biti ok, ne bi ja bio ljut. Stanje na tabeli nam dozvoljava da ne srljamo u prazno, treba biti smiren.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sarajlijaaa46
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijaaa46 » 25 nov 2019, 10:49

@skoroalen znaci tako funkcionise?E super onda,oni imaju tezi raspored od nas do marta,mi ako budemo igrali kao prvo poluvrijeme u subotu necu se brinuti za titulu

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 25 nov 2019, 10:51

MortemHz je napisao/la:
25 nov 2019, 10:47
Treba krenuti ofanzivno od početka ali ako završi x nekim slučajem to će biti ok, ne bi ja bio ljut. Stanje na tabeli nam dozvoljava da ne srljamo u prazno, treba biti smiren.
Apsoutno nece biti kiks, al što da zavrsi X kad oni nemaju ozbiljnog igraca osim štilića, to mene boli. Njihov najveci adut ce biti suđenje... jednostavno su ljudi limitirani, naša kurcobolja nas je kostala na gurbetnjaku, a vjerovatno i umor u 3 dana smo odigrali teske utakmice i sijaset u kratkom periodu. Samo znam da smo igracki kvalitetniji od njih.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 25 nov 2019, 11:02

I poslije derbija ce oni biti nama najveci konkurent za titulu, ne zato sto su kvalitetni nego sto su namazani.

Preko pauze ce dovesti dosta bolje igrace, jer su dobili para od prosjačenja za krov i tribinu, pa ce vjerovatno 15-20% preusmjeriti na igracki kadar. Sve oni to ciljano rade. Jednom lopov uvijek lopov, to je njihova parola.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 25 nov 2019, 11:03

Teren ce biti za qrac.

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 25 nov 2019, 11:03

Gledajući zadnje utakmice dosta toga se već može iskristalisati u našoj igri pa mislim da se neće ulaziti u neko preveliko zaljetanje.Ta utakmica protiv Širokog je jedan dobar putokaz i da će oslonac ekipe biti igrači koji su iznjeli tu utakmicu.Mislim da posjed se može i njima prepustiti i onda kroz trasformaciju po osvojenoj lopti ugroziti njihova defanzivna linija koja je mnogo spora i loša u toj defanzivnoj transformaciji što se najbolje vidjelo juče protiv Širokog.Ako se odluči za insistiranje na brzoj transformaciji iz defanzive mislim da sredinu treba da iznesu Rahmanović - Oremuš-Djokanović,ako se pak bude igralo kroz posjed onda mislim da mjesta ima za Gavrića.
Bekovske pozicije su im kritične defanzivno i vrlo je bitno za koga će se odlučiti Musemić,ja sam čak mišljenja da Letić sa svojom spremnošću može mnogo problema napraviti Stevanoviću koji djeluje užasno nespreman.Sa druge strane Hebibović takođe ima veliku prednost u odnosu na Pavića.Na Štilići sam siguran da treba odigrati Đokanović što bliže i koliko im se ta kreativnost koju nosi Štilić neutrališe oni nemaju druga rješenja sem preskakanje na Krpića .

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 nov 2019, 11:07

Sarajlijaaa46 je napisao/la:
25 nov 2019, 10:49
@skoroalen znaci tako funkcionise?E super onda,oni imaju tezi raspored od nas do marta,mi ako budemo igrali kao prvo poluvrijeme u subotu necu se brinuti za titulu
Jest, prvo kolo nastavka igraju prvi protiv zadnjeg, pa drugo kolo prvi protiv drugog, obje domaće. Tako da bi nam više odgovaralo da budu drugi, uz neki pristojan zaostatak.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 25 nov 2019, 11:09

DOMOVINO SRETAN TI DAN DRZAVNOSTI :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 25 nov 2019, 11:11

revolt je napisao/la:
25 nov 2019, 10:18
Za sve one koji bi Krleta vracali u sredinu ili Tatara mijenjali sa Oremusom itd...

Raznovrsna, kompaktna, nepredvidiva i ubojita. Tako se može opisati prošlosezonska atomska navala FK Sarajevo. Bordo tim je igrao najljepši fudbal i nije se znalo od koga u napadu prijeti veća opasnost za protivnički gol.

Ove sezone, silom prilika, standarni navalni red Sarajeva prvi put je skupa zaigrao protiv Veleža.

Mersudin Ahmetović (14 golova, osam asistencija), Benjamin Tatar (12/10), Krste Velkoski (10/1), Amar Rahmanović (9/8) bili su ključni fudbaleri tima sa Koševa koji je osvojio šampionsku titulu. Od osnivanja Premijer lige, teško se sjetiti da je jedan tim imao toliko potentan navalni red koji se savršeno nadopunjavao i bio toliko efiksaan.

“Magični kvartet” jednostavno je bio nezaustavljiv. Čak i kada je protivnicima uspjevalo da uštopaju jednog od njih, za preostalu trojicu uglavnom nisu imali rješenja. Sarajevo je igralo dopadljivo i napadački, a golovi i asistencije pomenute napadačke četvorke jasno slikavaju koliko su moćni i raznovrsni bili.

U tome vjerovatno i leži glavni razlog što Sarajevo ove sezone ne djeluje tako ubjedljivo. Silne povrede i brojni kadrovski problemi, razbili su i navalni red. Gotovo nevjerovatno djeluje podatak da su Ahmetović, Tatar, Velkoski i Rahmanović tek u 17. kolu Premijer lige zaigrali skupa na utakmici protiv Veleža.

Odmah se to osjetilo u igri Sarajeva. Bordo tim je odigrao sjajno prvo poluvrijeme u Mostaru, možda i najbolje ove sezone, u kojem je kreirao veliki broj prilika. Pitanje pobjednika su mogli riješiti mnogo ranije, ali ipak su došli do tri velika boda koja će im osigurati dodatni mir i određeni komfor pred predstojeći gradski derbi. Velkoski i Tatar su pogađali, Ahmetović i Rahmanović su asistirali (izboreni penal računa se kao asistecnija op.a.) i još jednom su potvrdili da su udarna snaga ove ekipe.

Trebala je polovina šampionata da zaigraju skupa. Uvijek je barem jedan falio. Htjeli to neki priznati ili ne, njihovi izostanci, pored svih ostalih kadrovskih problema u ekipi Sarajeva, bili su dodatni hendikep. Protiv Veleža se vidjelo koliko se dobro razumiju, kako su uigrani i kakav indivudalni kvalitet posjeduju. Jednostavno, daju dimenziju više napadu koševskog ligaša.

Prošle sezone napadački kvartet Sarajeva postigao je ukupno 45 ligaških golova, od ukupno 68 koliko je tim sa Koševa dao u šampionskoj sezoni. Samo kada bi to spomenuli bilo bi dovoljno, ali još fascinantnije zvuči podatak da su Ahmetović, Tatar, Velkoski i Rahmanović prošle sezone bili efikasniji od deset ekipa u prvenstvu. Samo je Zrinjski, sa 46 golova dao više golova od njih.

Sarajevo je prošle sezone izgubilo samo jednom kada je udarna četvorka bila u navalnom redu. Desilo se to u Tuzli protiv Slobode, kada su čak i vodili golom Rahmanovića, ali Tuzlaci su u nastavku napravili preokret (2:1). Istina, zajedno su bili i na terenu u porazu protiv GOŠK-a (1:0), ali tada je Rahmanović igrao nešto povučenije u veznom redu.

Formacija koševskog kvarteta profilisala se u istaknute soliste sa impozantnom statistikom. Dugo se na Koševu čekalo da ponovo zajedno “zasviraju”. Njihove majstorske, individualne dionice, oplemenjuju igru Sarajeva. Sa njima u sastavu, šampionska titula ponovo je glavni lajtmoitiv…
Jucer ja postabio, ali je proslo nezapazeno jer nije negativan tekst, plus pobjeda pa se ovi dezurni supci usutili.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 25 nov 2019, 11:12

Lakoste je napisao/la:
25 nov 2019, 11:03
Teren ce biti za qrac.
Nema veze, zna ga Lazic i qurcem zabit.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 25 nov 2019, 11:19

jurisicduska je napisao/la:
25 nov 2019, 09:41
@venama hrabrih

Nekad se pitam gledamo li isti sport, istu ekipu.

Prvo ofanzivni potencijal Velkoskog i Hebibovića je neuporediv. Mislim da si tu fulio što se kaže cijeli fudbal. Hebibović je igrač iz drugog plana i upravo je bek pozicija koja mu je donijela nešto bolje partije. A pričati da on može napraviti pometnju s krila ili da je Velkoski lošija opcija je smiješno. Velkoski je najbolji igrač lige što se tiče tzv pomjeranja defanzivnog bloka prema naprijed, izvlačenja igrača iz sigurnih zona i on je nevjerovatam u tom. Njegovo pozicioniranje u napadu je prirodno i stvar rutine dok je Hebibović pravolinijski igrač koji ništa dobro s krila ne može donijeti.

Drugo Tatar je jedno od krila sa najboljim defanzivnim karakteristikama u post ratnoj historiji Sarajeva. Hebibović sa Tatarom ispred i bez njeg nije isti igrač jer upravo Benjamin isprati nemogućnost njegovog ponavljanja više od 3 puta u pola sata i daje mu opciju da ode znajući da će ga ovaj pokriti. Mislim da statistički Benjamin ima najviše oduzetih lopti od svih krila u ligi. Strašno defanzivno odgovoran igrač.

Treće ugušiti najkreativnijeg igrača iz df bloka tj Oremuša da markira Štilića bi bilo bacanje igrača u prazno. Nit ga možeš markirati nit to treba raditi Oremuš nit se Štiliću treba dodjeljivati marker. To je baš omča oko vrata. Prvo što gubiš igrača drugo što se ne možeš sačuvati tako. Mi moramo njih držati na 30-70 metara od gola. Tu se ne snalaze i tu ti Štilić ne može naudit a to ćeš uraditi kroz posjed lopte a Oremuš ti je ključni faktor u toj zamisli. Bude li se markirao Štilić pobijedit će nas 0:4, nego se okrenuti svojim resursima, pa nek oni markiraju a nisu sposobni. Alispahić, Bojo, Sadiković ili defanzivno limitiran Štilić ti je šansa. Treba ga natjerati da igra odbranu i prepolovio si njegov napadački potencijal.

Dalje Gavrić može distribuirati lopte jedino u Nike shopu na kasi. Stanojević-Oremuš-Rahmanović je jedini vezni red koji trebaš izvesti ako ne to onda Đokanović umjesto Miloša.

Ova druga formacija što si napisao je puno prihvatljivija i logičnija i ne treba se čuditi ako tako izađe. Kroz ovu dole možemo do neke igre posjeda a svaka druga vrsta utakmice gdje oni drže loptu nas vodi u debakl. Mi trebamo obratiti pažnju na drugi plan. Osim zna da ćeš ti markirati Štilića i stavljat će ti ga u zone gdje se tvoji igrači ne snalaze najbolje lijevo i desno od 15-30 i ubit će te iz drugog plana. Zato ni slučajno ne markirati, nego ga opteretit defanzivno i ugušiti napadački potencijal jer se radi o još nespremnom Štiliću i na to trebaš igrati a i takav kakav jest je nevjerojatno dobar igrač. Dalje imaju strašnih bekovskih problema tu trebaš promijeniti stranu par puta, povezati beka i krilo i napravit ćeš 5 šansi. Imaju jako spore štopere i ako tranzicija nam bude na nivou što nam je najgori segment ove sezone (ne znamo u kontru krenuti) dobit ćeš još 2-3 šanse. Željezničar se ne zna braniti zato ih dovedeš u tu opciju. Oni su napadačka ekipa koja promjera linije do maksimalnih granica. Moraš ih natjerati dublje i to iskoristiti.
Postujem tvoje misljenje, iako bi bilo relevantnije da je napisano sa manje omalovazavanja, nema potrebe za tim. To sto se ne slazemo, ne znaci da si ti automatski u pravu i obratno.
Navodis statisticke podatke Tatara iz prosle sezone, za ovu nema dovoljno podataka da bi izvukao parametre. Takođe zaboravljaš Tatarovo drzanje za prepone u Mostaru i cinjenicu da je Sabanovic cesto ostajao sam radi njegove nemogucnosti da se pravovremeno postavi defanzivno. K tome, Tatar je lijevo krilo, a igra desno samo da bi se Krletu nasla pozicija. Krletovo pozicioniranje je smijesno. Dok je prvo poluvrijeme u Mostaru odigrao poprilicno dobro, drugo je bio nevidljiv, kao i u vecini utakmica ove sezone. Kako bec napisah, uvest ga u drugom poluvremenu.
Oremusov zadatak jest da izoluje i anulira štilica. Sitni faulovi se odnose na pritisak igraca bez lopte, odnosno bockanje štilica prilikom našeg izvođenja prekida kao što su aut i korner. Dao sam ti primjer Rahimica, ali ocigledno nisi upoznat za opusom gorenavedenog. Trenutno mi nijedan igrac tog profila ne pada na pamet.
Anel nije bek, nego krilo. I najbolje performanse izvodi kao dakav. Kao bek moze dati ruke, ali se zna postaviti gore od Sabanovica. Ofsajd-zamke su mu nepoznat pojam, a centarsut 'nako. Njegovo je da probije i uputi ostar prizeman sut kroz sesnaesterac. Plus, sto uvijek moraju paziti na njega i uvijek paziti na nj. Kao par krila sa Tatarom, dao bi optimalne rezultate.
Ono sto FKS pokusava ove godine, jest isto ono preslikano od prosle, kada je Adukor bio taj most, ta spona između štopera i zadnjeg veznog. Igrač koji moze igrati na obje pozicije, iznijeti loptu, dodati je i vratiti se nazad bez posljedica, to Serbecic ne moze, uz sav njegov neupitan kvalitet.
Sarajevo mora igrati brze. Sa krletom to ne moze.
Ja razumijem da volis i cijenis igraca kao sto je on (saam sam takav), ali ekipa ne smije biti niciji rob.
Ako, hipotetski, lijevo budu igrali Đokanovic i Tatar, a desno Hodzic i Hebibovic, mislim da bi to unijelo dodatnu dimenziju u igru kluba. Benjo ne moze iznijeti citavu tekmu u visokom ritmu i treba mu radilica za ono sto govoris, odnosno da se vrati na proslogodisnji nivo. Bez odrađenih priprema to nece moci.
Slazem se da je ova druga opcija realnija, ali ona, također, pokazuje i sablonsko razmisljanje SŠ.
Zato ekipa na terenu mora fluktuirati, mijenjati pozicije, prebacivati loptu. Nadao sam se da je analogija sa bokserom dovoljno jasna.
Gavriceva uloga jest da distribuira lopte, pa mi nije jasna tvoja opaska?! On je najkonstantniji igrac ove sezone i nije toliko sklon povredama, sto ga sa Anelom i Besimom cini stubom i nezaobilaznom stavkom u prvih 11.
Dajboze da pobijedimo, a ne moramo se nikad sloziti.
Srdačan pozdrav.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 nov 2019, 11:29

@vh to je već ozbiljnije. A za Hebibovića mislim da nije ni bek ni krilo on iskreno meni ne bi minute odigrao nikad ali eto nekako smo se s njim zadovoljili. Poštujem raju koja misli da je dobar. Meni je defanzivno užasan a ofanzivno ne nadoknadi ni pola tog. S toga više volim Hodžića koji je u oba pravca ok, recimo Hebibović je bolji ofanzivno a defanzivno je više levela ispod i kondiciono.

Gavrić je 5 veznjak ekipe i tu je grčevito sa Mustafićem, ništa on dobro ne donosi. Nije taj level.

I dalje ostajem pri mišljenju da pokretljivom sredinom na njihovu sporu pa i osmorku (željezničar ako nije najsporija onda je u tri najsporije ekipe u ligi) ti si već dobio tekmu. Šteta je Gavrića tu baciti jer je i on kao i njihovi veznjaci spor.

Stanojević vezni koji ulazi do štopera Oremuš box to box i Rahman prednji. To je meni najbolje što imamo. Ako ne to Đokanović. A Gavrilo treba igrati protiv etno sela i tako tih što se zavuku dole sa 10 igrača. Nema smisla on za derbi što se vidjelo i na Grb.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 25 nov 2019, 11:34

Pobjeda na derbiju donosi jesenju "titulu" :)

Nzm jel se mogla bolja situacija desiti, a to je da smo na plus3, bez pritiska a opet vise nego motivisani za osvetu... E ako to nije razlog vise da se ocekuje pobjeda, nzm sta je...

Nzm za vas, meni bi Djokanovic igrao derbi od prve minute, bez obzira sto je mlad.
Itekako je brz za razliku od njihove sredine terena...

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 25 nov 2019, 11:42

:bih: :bih: :bih: slika

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hajdeee, insimadop, laznokrilo i 61 gost.