Civa je napisao/la: ↑27 nov 2019, 17:25
Nadat se da je ovaj novi samo privremeno rješenje.
Naravno da Mušija neće izaći u javnost i reći, nema više od toga ništa digao sam ruke. Ali bit će vidljivo odmah na zimu, ako ne bude kako se očekuje, čistke i kvalitetnih igrača i trenera, mogao bi biti kraj lijepe priče.
Svakog normalnog ta strast ponese određeni period, al kad se kreneš susretati sa raznim spletkama, podvalama, ma koliko bio jak moraš odustati. A svakako da gdin. Mensur ima i privatno preduzeće koje treba voditi, tako da samo se nadati da se čovjek nije svega zasitio.
Vidljivo je bilo na početku da ova ekipa nema neki dalje domet, a ni kvalitet, a i da mnogi igrači igraju preko neke stvari. Početak sezone je odmah pokazao da je ekipa nestručno selektovana, ko god je to radio treba isto biti sankcionisan, i ko je dopustio da se ovi talenti pojave...
100% ide čistka kukavičijih jaja, kockara, muljatora, umišljenih prepotentnih papana, manekena i maminih maza. Probrat 7-8 igrača za klupe i to je to, treba kompletan novi tim dovesti . Jedini je Vela zaslužio da ostane u prvom timu i njega ne treba dirati ni u kom slučaju, sve ostalo vani.
Odustajanje nije opcija, jer da se misli odustati ne bi se ništa mijenjalo.
Ovo za sankcionisanje osobe za skauting i njegova preporuka ili dovođenje totalno neadekvatnih igrača u klub, bilo bi itekako ispravno i stimulativno i za njega i za nekog budućeg koji bi ga zamijenio, pa nek stisne ubuduće on ili njegova zamjena dovesti promašaj od igrača u klub. Bez obzira na njegovu eventualnu zaslugu dovođenja relativno dobrih igrača prošle sezone (oni koji su prodani), prošla je prošla, ova sezona i trenutno stanje se pika. Pa klub je u crno zavio i napravio neviđeno rasulo u klubu.
Nije ovo još gotovo, još puno bodova je u igri, ali moraju se dovesti kvalitetni igrači na pauzi i tu ne smije biti kiksa.
Također, trener mora znati svoj posao, sa iskustvom,provjeren, da ima kakav-takav rezultat iza sebe, a ne opet nekoga koji će se učiti i skakati nam po živcima.
Kako će Šolba raditi i kakav će biti u ove dvije utakmice, ne znam, ali mislim da bi on u svakom slučaju trebao barem dvije sezone raditi prvo kao pomoćni trener, pa tek onda preuzeti ekipu. Valjda nije bilo izbora i moguće da je trenutno bio najbolja opcija.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.