Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

ASD
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la ASD » 05 dec 2019, 14:38

Dječija posla. Svaki trener ima svoj način rada, stil igre, svoju formaciju i svoje igrače koje preferira.

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 05 dec 2019, 15:30

Mislim da kod nas nije u pitanju formacija, već motivacija. Nama odnosno njima treba neko ko ce ih znati naložiti , nahajcati . Iznjediriti nacionalni ponos, da se za domovinu igra srcem
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

Roddy
Kontakt:

Post Postao/la Roddy » 05 dec 2019, 15:37

:wave:
Zadnja izmjena: Roddy, dana/u 05 dec 2019, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 05 dec 2019, 15:39

hurem je napisao/la:
05 dec 2019, 12:18
Samo da utvrdimo gradivo:
Visca je medju najboljih 6,7 reprezentativaca koje imamo, unazad par godina...cuj nije ni medju 23.
To su nepobitne cinjenice...druga stvar sto upravo to otkriva koliko smo zapravo oslabili.
pa covjek je prosle sezone bio sluzbeno najbolji igrač 10. lige evrope, te se reference za jednog reprezentativca ne bi postidile ni mnogo jače repke od nas

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 05 dec 2019, 15:46

jestamaji je napisao/la:
05 dec 2019, 12:38
svaki trener ima svoju preferiranu formaciju, ali u stvarnosti se formacija određuje prema protivniku i zavisno od igrača na raspolaganju te njihovoj formi i fizičkoj spremi. balavci na ovome forumu koji postavljaju svoje sastave svakih pet minuta to nekontaju
U modernom fudbalu to je samoubistvo i na svakoj novijoj edukaciji podvuceno je jedno. TRENER KOJI SE PRILAGOĐAVA PROTIVNICIMA JE ONAJ KOJI PRVI DOBIJA OTKAZ.

Pogledaj Liverpool, tzv. Gegenpress 4-2-3-1, Guardiola citavu karijeru ima svoj stil, Zidane isto tako, Deschamps u Francuskoj pronasao idealan stil kroz koji eksploatise svoje vrline, Dalic u Hrvatskoj igra svoj stil 4-2-3-1, nema prilagođavanja veliki treneri, šampioni se nece prilagođavati, mogu promijeniti neke instrukcije kako cuvati nekoga, stil zatvaranja uglavnom je to po dijagonali i jos par malih stvari, ali prilagoditi formaciju ili taktiku nekome je samoubistvo.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 05 dec 2019, 15:57

Machak je napisao/la:
05 dec 2019, 10:26
slika

Trenutno sam zauzet, nemam ja vremena za neki angazman, ali zato imamo rjesenja za reprezentaciju sa mojim timom.

:crazy:
Niti ima vremana niti zna :kafa:
Barba je pupa havla i zelena trava :kafa: sto se tice biti trener tj selektor

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 05 dec 2019, 16:16

Tili je napisao/la:
05 dec 2019, 15:57
Machak je napisao/la:
05 dec 2019, 10:26
slika

Trenutno sam zauzet, nemam ja vremena za neki angazman, ali zato imamo rjesenja za reprezentaciju sa mojim timom.

:crazy:
Niti ima vremana niti zna :kafa:
Barba je pupa havla i zelena trava :kafa: sto se tice biti trener tj selektor
Nije ti bolan zdravo toliko kafe piti

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 05 dec 2019, 16:33

Jel ima išta novo, šta se tiče novog selektora ?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 dec 2019, 17:12

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Roddy
Kontakt:

Post Postao/la Roddy » 05 dec 2019, 17:15

irfo je napisao/la:
05 dec 2019, 17:12
https://sportsport.ba/fudbal/bivsi-tren ... bih/343449

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
GASI SVE!
Bolje dati priliku stranom treneru nego forsirati Osima i druge sarajevske propalitete.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 05 dec 2019, 17:17

irfo je napisao/la:
05 dec 2019, 17:12
https://sportsport.ba/fudbal/bivsi-tren ... bih/343449

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
GASI SVE!
ozbiljniji kandidat od Nalica :urnebes:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Roddy
Kontakt:

Post Postao/la Roddy » 05 dec 2019, 17:18

:bow: Sve dok su u reprezentaciji Civic, Visca, Hodzic, Kovacevic, Saric, Sehic i drugi poluamateri mi cemo biti u rangu Estonije i Armenije. Koja slucajnost da su to sve mahom bivsi igraci zeljeznicara i sarajeva

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 05 dec 2019, 17:40

slusalica je napisao/la:
05 dec 2019, 10:54
Jednostavno je to.
Igra ,odnosno postavka igre, treba da se prilagodi najboljim igracima.
Ukoliko uzmemo kao fakt da Edinu prija podrska u navali , a da je Pjanic jedan od najboljih REGISTA na dunjaluku, pa na to sve dodamo da nemamo krila (podsjeti me na onu Red Bull reklamu) ,logicnim se namece neka Conteovska 3-5-2 prica, gdje bi se Dzeko upario sa jos jednom poluspicom (moj bi izbor bio Hajrovic). Ovako bih ja to.

-------------edin........izet

kolasinac--gojak-----krunic--visca
-------------------pjanic

-----bicakcic----sunjic---dilaver

------------------gk
dobra, stvarno mnogo mi se sviđa, samo nam treba i defanzivan neko u tom centralnom trokutu na sredini...probao bi ja i Gojaka na polušpici sa Džekom, možda i Krunića, jer Gojak i on, nisu neki duelisti dobri a trebalo bi malo sačuvat Pjanketa od dueliranja i prekršaja, možda ostavit jednog na klupi i da imamo nekog ko bude dobar s klupe kad uđe da unese promjene,malo svježine u igri, npr. Gojak je tu strašan bio kad je ulazio....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 05 dec 2019, 17:41

Roddy je napisao/la:
05 dec 2019, 17:18
:bow: Sve dok su u reprezentaciji Civic, Visca, Hodzic, Kovacevic, Saric, Sehic i drugi poluamateri mi cemo biti u rangu Estonije i Armenije. Koja slucajnost da su to sve mahom bivsi igraci zeljeznicara i sarajeva
:thumbup: to ja pisem od prvog dana. Sve se vraca u zivotu pogotovo menadzerske radnje iza kulisa. Poluamateri igraju a bolji igraci ispastaju, ne igraju ili nisu nikako na spisku. Sve ce biti jos gore ako se ne dodje tobe. Ali nekima odgovara ovo stanje pogotovo dusmanima ove repke.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 05 dec 2019, 17:45

U naredne kvalifikacije ulazimo iz cetvrtog sesira.

Popisam se u usta Begicu, a zatim svim Sarajlijama u savezu i nadam se da ce se sto prije savez ocistiti od tih g.ovnara.
MES QUE UN CLUB!

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 05 dec 2019, 17:47

Kakve veze ima sto su Sarajlije, kad je kriminalac isti bilo iz Sarajeva, Zenice, Banja Luke, Tuzle, Mostara ? Daj nam nabrojte te vrsne strucnjake i poznavaoce fudbala iz drugih gradova ako je Sarajevo problem, kad su samo problem Sarajlije u Savezu.
Mjau !

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 05 dec 2019, 17:50

Sarajlije su unistile reprezentaciju, od ovih u savezu preko medija, do igraca koji su tu dosli tom sarajevskom linijom pa cak i navijaci su krivi koji su to sve podrzavali.

Ako se ne kvalifikujemo na EURO ova reprezentacija je i zvanicno propala.
MES QUE UN CLUB!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 dec 2019, 17:52

Varg je napisao/la:
05 dec 2019, 15:39
hurem je napisao/la:
05 dec 2019, 12:18
Samo da utvrdimo gradivo:
Visca je medju najboljih 6,7 reprezentativaca koje imamo, unazad par godina...cuj nije ni medju 23.
To su nepobitne cinjenice...druga stvar sto upravo to otkriva koliko smo zapravo oslabili.
pa covjek je prosle sezone bio sluzbeno najbolji igrač 10. lige evrope, te se reference za jednog reprezentativca ne bi postidile ni mnogo jače repke od nas
Ja sam rekao. Neka Hajrović, Zakarić i Duljević prikupe njegove brojke golova i asistencija u zadnje tri sezone u bilo kojoj ligi Evrope i to zajedno, ne pojedinačno pa da onda počnemo pričati da je neko od njih i približan njegovom nivou. Može i neko drugo krilo osim njih.
Opet ponavljam, ne pojedinačno, nego zajedno i to može po rankingu u nekoj slabijoj ligi.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 05 dec 2019, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.

Roddy
Kontakt:

Post Postao/la Roddy » 05 dec 2019, 17:52

bhfanatic14 je napisao/la:
05 dec 2019, 17:41
Roddy je napisao/la:
05 dec 2019, 17:18
:thumbup: to ja pisem od prvog dana. Sve se vraca u zivotu pogotovo menadzerske radnje iza kulisa. Poluamateri igraju a bolji igraci ispastaju, ne igraju ili nisu nikako na spisku. Sve ce biti jos gore ako se ne dodje tobe. Ali nekima odgovara ovo stanje pogotovo dusmanima ove repke.
Ma sve si u pravu, godinama citam ovaj forum i ti si jedan od rijetkih forumasa koji normalno razmislja :thumbup: jedina pozitivna stvar je to sto cemo ostati na ovom nivou jer gore od ovog realno ne moze, cetvrto/ peto mjesto u grupi, pobjede protiv San marina, Andore, Gibraltara i poneko iznenadjenje kao ona pobjeda protiv Finske a reprezentacija ce sluziti iskljucivo za prodaju igraca. Strasno sta smo sebi dopustili
Zadnja izmjena: Roddy, dana/u 05 dec 2019, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 dec 2019, 17:54

Machak je napisao/la:
05 dec 2019, 17:47
Kakve veze ima sto su Sarajlije, kad je kriminalac isti bilo iz Sarajeva, Zenice, Banja Luke, Tuzle, Mostara ? Daj nam nabrojte te vrsne strucnjake i poznavaoce fudbala iz drugih gradova ako je Sarajevo problem, kad su samo problem Sarajlije u Savezu.
Ma ovaj lik je bolesnik, ne treba uopste pricati sa njim, mrzi sve i svakoga iz glavnog grada
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: greenwood i 7 gostiju.