NoName je napisao/la:_dreamer_ je napisao/la:Monolog je napisao/la:@Sanjar,
Da, na tz sam, ali moram priznati da još nisam upoznao niti čuo nekoga da je radio nostrifikaciju diplome. No, s obzirom da je kod nas dugotrajan proces provjere ispita kod osoba koje se prebacuju sa Sarajevskog Prava na Tuzlansko, onda i ovaj tvoj problem neće biti riješen dok trepneš okom. Provjerio bih ti sutra, ali neću imati vremena prije podne, čekam neke ljude da donesu neku piramidu, ali nadam se da ću u ponedjeljak ili utorak biti na koledžu pa ću se raspitati.
Ma ne moras se peglati oko toga prijatelju, ako ti bude kad usput onda super, a ako ne, nije stvarno frka...
I da, jos nesto mi pade na pamet:
Da li "mi" kao pravnici sa validnom BH dipolomom moramo polagati ovaj javni ispit od agencije za drzavnu sluzbu kada apliciramo za neko od mjesta u drzavnoj sluzbi? Interesuje me to zbog eventualnog posla dole kao sudski tumac, pa mozda znas nesto o tome? No, pogledacu i ja na njihovom site-u, trebalo bi da imaju negdje u pdf verziji zakon koji to regulise...
Pošto vidim da nisi dobio odgovor...
Moraš polagati taj ispit, nije teško, uglavnom ga valjda svi polože. Ako se ne varam, prije tog ispita moraš imati 1 godinu radnog iskustva. Kod mene supruga to ganja pa sam pohvatao usput tu priču, ako ti trebaju detalji pitat ću je sutra da je sad ne budim

aha, hvala burazeru na odgovoru.
Ma interesuje i mene to jer sam htio na ljeto da konkurisem za mjesto sudskog tumaca za dva jezika, pa nisam bio siguran da li su pravnici oslobodjeni tog ispita. Pretpostavljam da ne prave razlike izmedju diplomiranog pravnika, magistra i doktora kada je to polaganje ispita u pitanju...
Nista, valja na ljeto malo knjigu tj knjige u ruke...

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)