FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 08 dec 2019, 13:04

i Srbi i Hrvati su stranci. :kafa:
Može Zlatko DalIĆ, Vladan MilojevIĆ, Marko NikolIĆ...
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 dec 2019, 13:14

BordoSarajevo je napisao/la:
08 dec 2019, 12:51

Nisam čitao intervju već sam slušao, dva puta, prevod mi ne treba. Ti se uhvatio "da, i to vrlo brzo" i danima to spominješ. Na milion načina se ovih par slova može tumačit šta je htio reć, a to tvoje tumačenje, kada bi gledali realnost i izvodljivost bi bilo na zadnjim mjestima. Nema smisla da se s tobom raspraljvam jer se praviš lud, kad bi se nastavio raspravljat na tu temu ti bi mene počeo ubjeđivat da je Dženan Uščuplić ustvari rus - Dženaev Uscuplischiev i da je to taj stranac, koji je jedan od najvećih svjetskih imena kojeg je Nam spomenuo u intervjuu da će trenirat akademce VRLO BRZO.

Boli Nama qrac ko trenira ekipu za razliku od naših ljudi, domaćih, sad da mu predlože Vladu Čapljića on bi potvrdio, njemu je bitna titula. Nit je on smijenio Husrefa, nit koji vrag, Husrefu su presudili naši ljudi uz odobrenje Nama.. Njemu su naši to predložili, on se složio s tim i potvrdio i to je to.
Bježim od rasprave s tobom iz razloga što nisi konkretno odgovorio na moj post prije, a bilo je par upitnika, al ti to, izgleda nije zanimljivo tumačit.

Šta ćemo ako stranacu, jednom od najvećih svjetskih imena, prezime bude završavalo na IĆ? Hoćemo li to protumačit da nas Nam opasno laže?
Kada će to, "da, vrlo brzo", preći na akademiju, koja je i bila povod za to pitanje?
eh jbg a fino ti kažem da neko ko voli detalje ne daje olako izjave, pogotovo ako zna da će to svi čitat....no dobro na sve si spreman pa čak i da ispadne eto nije mu stalo, boli njega k. on dolazi na stadione da dobro ruča i te bajke....eto nek ti bude ako je lakše, on došao da pare opere i izvuče

a molim te ne spominji bivše na ovoj temi to ti je baš off....ima tema za to :stop:
viewtopic.php?f=98&t=9543&start=680
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 dec 2019, 13:20

Adnan Čustović potomak kraljevine Belgije, područja Valonske (srodnost ima i Francuske) Hercegovine i grada Mostara. Izdao kraljevinu Belgiju i zaigrao za reprezentaciju BiH. :urnebes:

Naravno da je stranac.

Na sta su sve ljudi spremni ovo nije normalno. Cudimo se sto nam je drzava u qrcu.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 08 dec 2019, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 dec 2019, 13:20

Denchi je napisao/la:
08 dec 2019, 11:54
BordoSarajevo je napisao/la:
08 dec 2019, 11:44
Na to "Jel to Nam rekao?", odgovor je NIJE. Kao što nije rekao ni za Husrefa iako neki pokušavaju izvrnuti njegove riječi iz onog intervjua jer pored što ne znaju engleski, ne znaju ni skontat prevod ali prije će biti da se prave ludi.
Vidjeli smo da je na PFV akademiji Philippe Omar Troussier šef svih odjela, te da su većina osoblja stranci ukljujući medicinski tim, sportsku nauku... Vidite li u budućnosti mogućnost da dovedete neka od najvećih svjetskih imena da treniraju i vode akademiju u Sarajevu, ali i prvi tim?

"Da i to vrlo brzo.
zli ljudi izokreću :urnebes: :rol:
Ti si zlo!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 dec 2019, 13:22

Ja bi nekako zelio, da se vrate "nasi" igraci u tim, vjerujem da je i to jedan od kljucnih momenata lani bio za duplu krunu.

Vidjeti mogucnost posudbe opet Kapica, pa onda i Mujakica, da bi posudili do kraja sezone, ni jedan nije standardan, a nama bi pomogli samo tako i brzo bi se uklopili nazad. Onda aBd poziciju lijevog beka zauzima posle zime Pidro, na DMF gurati Djokanovica i imas dosta "svojih" igraca u prvih 11 sto ce ginuti za klub, dodaj njima jos Serbecica i Ahmeta prave profesionalce koji uvijek daju zadnji atom snage za klub :D

Pa bi tako imali na proljece:

------------Kovacevic
X - Serbecic - Mujakic - Pidro
-------Kapic------Djokanovic
Oremus*-------X--------------------X
--------------Ahmetovic--------------

Oremusu sam stavio zvjezdicu jel vjerovatno nece ici na zimu, pa bi ga trebali uigravati na krilu jer i tako nemamo koga tu staviti, a on je to igrao dosta u karijeri. A da je nesto do sad pokazao realno nije.

Sto se tice posudbi to je opet mac sa dvije ostrice, ako želimo neki rezultat u Evropi, onda bi trebali vec sad na zimu skrojiti ekipu, da se to sve lijepo uigra i uklopi u sistem. Ne mozes dovesti 3-4 igraca krajem juna, a za dvije sedmice ocekivati kako ce biti prevaga na terenu.

Ako bi doveli Kapica i Mujakica na posudbu, a na posudbi je vec Serbecic, to znaci da bi na kraju sezone ostali bez 3 veoma bitna igraca i sto je jos bitnije bez stoperskog tandema kojeg bi morali ponovo uigravati.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 08 dec 2019, 13:31

ElCartel11 je napisao/la:
08 dec 2019, 13:22
Ja bi nekako zelio, da se vrate "nasi" igraci u tim, vjerujem da je i to jedan od kljucnih momenata lani bio za duplu krunu.

Vidjeti mogucnost posudbe opet Kapica, pa onda i Mujakica, da bi posudili do kraja sezone, ni jedan nije standardan, a nama bi pomogli samo tako i brzo bi se uklopili nazad. Onda aBd poziciju lijevog beka zauzima posle zime Pidro, na DMF gurati Djokanovica i imas dosta "svojih" igraca u prvih 11 sto ce ginuti za klub, dodaj njima jos Serbecica i Ahmeta prave profesionalce koji uvijek daju zadnji atom snage za klub :D

------------Kovacevic

Oremusu sam stavio zvjezdicu jel vjerovatno nece ici na zimu, pa bi ga trebali uigravati na krilu jer i tako nemamo koga tu staviti, a on je to igrao dosta u karijeri. A da je nesto do sad pokazao realno nije.

Sto se tice posudbi to je opet mac sa dvije ostrice, ako želimo neki rezultat u Evropi, onda bi trebali vec sad na zimu skrojiti ekipu, da se to sve lijepo uigra i uklopi u sistem. Ne mozes dovesti 3-4 igraca krajem juna, a za dvije sedmice ocekivati kako ce biti prevaga na terenu.

Ako bi doveli Kapica i Mujakica na posudbu, a na posudbi je vec Serbecic, to znaci da bi na kraju sezone ostali bez 3 veoma bitna igraca i sto je jos bitnije bez stoperskog tandema kojeg bi morali ponovo uigravati.
Samo što je Kapić na DMFu igrač manje, on je prednji vezni i jedinu utakmicu koju je odigrao na toj poziciji (finale kupa) je rasturio. Na ostalim bio nedorečen, ne može on toliko povučeno igrat.
U ovoj tvojoj formaciji, znači Kapić AMF. a Stanojević uz Đokanovića na DMF. Top lijevo krilo dovedemo, dobrog desnog beka i napadača tipa Komazeca (ne mora bit ta klasa, nego da zna opalit sa distance, zabit iz svih situacija). Još se sjećam Nidžinih šuteva, škarica, pokušaja sa svih dijelova terena. :mrgreen:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 dec 2019, 13:54

skoroalen je napisao/la:
08 dec 2019, 13:31

Samo što je Kapić na DMFu igrač manje, on je prednji vezni i jedinu utakmicu koju je odigrao na toj poziciji (finale kupa) je rasturio. Na ostalim bio nedorečen, ne može on toliko povučeno igrat.
U ovoj tvojoj formaciji, znači Kapić AMF. a Stanojević uz Đokanovića na DMF. Top lijevo krilo dovedemo, dobrog desnog beka i napadača tipa Komazeca (ne mora bit ta klasa, nego da zna opalit sa distance, zabit iz svih situacija). Još se sjećam Nidžinih šuteva, škarica, pokušaja sa svih dijelova terena. :mrgreen:
Nekako sam vise zamislio Kapica kao centralnog vezistu, da veze odbranu, sredinu i napad, Djokanovic pored kao osigurac i jedini pravi defanzivni vezista, a ispred njih neka klasa ofanzivnog veziste (spominje se Tino ali realno sumnjam da ce doci, pa cak i da je sve dogovoreno, jedan poziv iz Slovacke, Ceske, Ukrajine i slicnih liga bi znacilo da ce nas izraditi i otici kod njih).

Jedna klasa u napadu pored Ahmeta je takodje prioritet, Ahmet nece moci sam iznijeti proljetni dio to je svakome jasno nadam se, da je i nasima u sportskom segmentu.

Za nadati se pravim pojacanjima i treneru :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 08 dec 2019, 13:58

ElCartel11 je napisao/la:
08 dec 2019, 13:22

------------Kovacevic

Slazem se i ja bih vise volio nasih igraca da je sto vise,bez obzira sto mozda neki nasi nemaju kvalitet kao ove neke preplacene zvijezdice vidis koliko je veca zelja kod nasih prisutna i koliko vise grizu.
Npr.juce na utakmici se vidilo koliko vise grizu i bore se Dupovac,Handzic,Djokanovic,Sabanovic u odnosu na ove zvijezdice koje se ko prebijene macke vuku po terenu,izuzimajuci Ahmeta on je neka druga prica.
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!

Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 08 dec 2019, 14:00

A za ovo sto je Nam obecao,to je sve sjajno i to bi super bilo ako se sve ostvari.
Al iskreno ja I ne vjerujem u to,ne zato sto mislim da nas Nam iz nekog razloga laze,nego zato sto je previse puta nama nesto obecavano i zamazivane su oci,a na kraju smo se razocarali.
Tako da se nicemu ne nadam ni ne vjerujem u to,pa ako ne bude nista od toga necu se ni razocarati,ako bude onda super.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 dec 2019, 14:06

Đe Ordaga?
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 08 dec 2019, 14:08

Sjeverjecudo je napisao/la:
08 dec 2019, 14:00
A za ovo sto je Nam obecao,to je sve sjajno i to bi super bilo ako se sve ostvari.
Al iskreno ja I ne vjerujem u to,ne zato sto mislim da nas Nam iz nekog razloga laze,nego zato sto je previse puta nama nesto obecavano i zamazivane su oci,a na kraju smo se razocarali.
Tako da se nicemu ne nadam ni ne vjerujem u to,pa ako ne bude nista od toga necu se ni razocarati,ako bude onda super.
Ja zadovoljan. Klub na stabilnim nogama,2 titule i bice jos ako bog da. Smjenit clanove uprave jer vidim to se smatra dusmanima,zlom itd i mirna Bosna

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 08 dec 2019, 14:09

Posuditi kapica ili bilo koga uz mogucnost posudbe do npr avgusta, trebaju mi oot svi nestat u evropi
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 dec 2019, 14:10

ok , razumijem ali ako sve to razumiješ i svjestan si, ne možeš okolo trčat i trubit aaaaaa šta su mu planovi ništa ne znamooooooo, koji su ciljeviiiiii....
znači čovjek je sve rekao od a do ž......ako mu ti ne vjeruješ to je ok, čuli smo svega(doduše od Tana ništa) pa smo svi daj da vidim pa ću onda vikat yes! ali to ne znači da nije iznio plan kako želi da se razvija Sarajevo kao klub....i apsolutno ne znači da neko drugi odlučuje o tim planovima ili smjeru....a pogotovo ne ovi iz lokalne uprave....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 dec 2019, 14:21

Krajem mjeseca očekujem lagano da se krene s sljedeći imenima - Cvijanović, Babović, Vukušić, Ordagić, Obradović, Subić, Komazec, Ofosu.

Ali, ozbiljno, treba pokušati dovesti Cvijanovića. Uz njega, ja bih provjerio situaciju s Čavarom, znam da se spominjao. Kapić isto ne igra, ali pitanje je da li bi se opet vratio.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 08 dec 2019, 14:30

AlfredNobel je napisao/la:
08 dec 2019, 14:06
Đe Ordaga?
Zayebava se po norveskoj
NEMA NAZAD

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 08 dec 2019, 14:38

A šta je sa Petrakom? Ni on nešta aman ne igra u Lokomotivi.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 08 dec 2019, 14:41

Za recimo 2Miliona KM ako Nam izvadi iz sehare mozemo napraviti ekipu da se pišamo po cijeloj ligi ;)
https://www.transfermarkt.com/nemanja-p ... eler/36881

https://www.transfermarkt.com/jagos-vuk ... eler/46894

https://www.transfermarkt.com/fran-tudo ... ler/343158

https://www.transfermarkt.com/slobodan- ... eler/35934

https://www.transfermarkt.com/mario-mus ... eler/86633

A tek koliko ima ovih brazilaca i ostalih koji su bez kluba, samo pare trebaju i mozes napraviti mocnu ekipu.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 08 dec 2019, 14:46

Slobodan Rajković je zadnja dva mjeseca na treninzima Partizana, ako ne nađe angažman u Italiji (Serije A ili B) rekao je da potpisuje kod nas.

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 08 dec 2019, 15:25

Denchi je napisao/la:
08 dec 2019, 14:10
ok , razumijem ali ako sve to razumiješ i svjestan si, ne možeš okolo trčat i trubit aaaaaa šta su mu planovi ništa ne znamooooooo, koji su ciljeviiiiii....
znači čovjek je sve rekao od a do ž......ako mu ti ne vjeruješ to je ok, čuli smo svega(doduše od Tana ništa) pa smo svi daj da vidim pa ću onda vikat yes! ali to ne znači da nije iznio plan kako želi da se razvija Sarajevo kao klub....i apsolutno ne znači da neko drugi odlučuje o tim planovima ili smjeru....a pogotovo ne ovi iz lokalne uprave....
Naravno da on ima te planove sa Sarajevom koje je iznjeo i svaka mu cast ako ih ostvari.
Al opet te neke stvari si saznao zahvaljujuci novinarima **** i klixa koji su napravili interviju sa Namom,a ne od nase uprave.
O tim planovima on odlucjue,al na ovima iz uprave je da nadju sposobne ljude i te planove sprovedu u dijelo a ocigledno oni nisu sposobni za to.
Pa jedan od manjih primjera ti je i koga su sve zaposlili u marketing i PR sluzbu,pa svako saopstenje koje klub objavi bude komedija,nasa saopstenja su rangu parola manijak I jedno i drugo,ovo je samo jedan primjer da ne bude da se hvatam za marketing,jer sam vec naveo svoje razloge zasto tako mislim.
Znam da ces napisati da Nam odlucuje o upravi,al isto tako i ja imam pravo da protestvujem protiv uprave,i da mozda na taj nacin ukazem Nam-u na nesposobnost ovih ljudi.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 dec 2019, 15:30

Uprava i Nam ce sve reci kad budu imenovali glavnog trenera i konducionog trenera.

Ako tu ubodu i dovedu navijace da im vjeruju da zele bolje i da navijaci oproste husrefovo brutalno nogiranje, misljenja sam da ce potrefit sa dovodenjina igraca a takode i sa tjeranjima nekolicine njih.

Ako dovedu trenera koji je nivo husrefa ili skabi necemo bit ni medzu prve 4 ekipe. Koliko god mi govorili prvi smo jesenja titula samo oduzmi 3 boda od nas mi smo na 5 mjestu.

Znaci sad nema vise kalkulacije NAM ruku u dzep izvadi pola miliona kermi i dovedi trenera od kojeg ce se bojat svi al ko ima i znanje

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, BordoSaga2, Rodman i 55 gostiju.