@nekoIzMostara
Nisi je ti spomenuo u negativnom kontekst, ok svaka cast, neki drugi jesu. Istina, uzimalo se za Grbavicu odakle se stiglo. Davali smo mi pare, davale su firme pare, poznate licnosti, uzimalo se iz budzeta. Sve to stoji, ali nema nista lose u tome. Evo vasi govore vi niste uzimali iz budzeta itd, a mi jesmo, svaka cast ali niko vam ne brani da trazite i vi nesto. Zivimo u BiH, kad hoces da pravis nesto ozbiljno, mora trazit malo od opstine, malo od kantona, tako ti to ide. Pogotovo Grbavica, skontaj da nam je u cilju bilo napravit istok takav da se uklopi sa sjeverom koji je velika i odlicna tribina, trebaju ti ogromne pare da takvo nesto napravis, nije zajebancija. Neka, samo nek nam se grade stadioni, valja i nasim ekipama gostovati na tim stadionima izmedju ostalog.
Sto se tice Veleza, od kako sam poceo pratit nogomet gledao sam ga kao i Slobodu, Celika i tako neke starije klubove. Istina, ne provociram sad, nije nam ni jedan od tih klubova blizu kada su uspjesi u pitanju, ali svako od njih ima nesto svoje. Neku tradiciju, bazu navijaca, boje. I nije da nemaju uspjehe naravno, sva tri kluba koja sam naveo su imali nesto, eto cak i Sloboda taj jedan plasman u kup UEFA, pa su poslije rata par puta zamalo kup BiH osvojili. Omalozavanje Veleza, navijaca itd, necu te sad slagati da sam se samo zajebavao, niti sam nesto bio bijesan, to je cisto bilo kao neki odgovor na provokacije pojedinih forumasa. Normalna stvar, kad sa pitarima razgovaram npr, puno drugacije cu razgovarat sa nekim ko je realan nego s nekim ko je obicni provokator, pogotovo ako je neki fb navijac. Nekad jest zajebancija, ali nekad se radi o papanskim provokacijama, ima toga kod svih navijaca. I onda se na sve nacine potrudis da im izvrijedjas klub, tako ce vecina ljudi postupit.
Živ i zdrav bio!
@ManciniLevatKlasican
Ja se onda nadam da nisam bio upravu, ali sigurno da cu vas jos upoznat pa cu znat jesam li bio upravu. To za Zelju i Sarajevo, to je ono sto i treba da se ocekuje od navijaca svakog drugog kluba, navijas onako kako ti odgovara na tabeli, a ako Velezu to nista ne znaci, ne vidim razlog da nesto dovis da Zeljo pobjedi, niti Sarajevo. Evo recimo ako nam je Zrinjski konkurent za titulu, naravno da cu u mostarskom derbiju za vas navijat, kao sto i jesam barem prethodna dva. Naravno, i ja cijenim Mostar, studiram dolje, tokom ispita popio malih milion kafa, obisao restorana i svega. Svako ko kao pojedinac ima neke komplekse, reci cu mu "gledate nam u ledja", ali znas i sam da to nece biti upuceno ni tebi, ni onom mom jaranu Mostarcu s kojim sam 1000 kafa popio, nego tom liku. Nije ispravan nacin, ali svi smo takvi realno. Tebi svaka cast, sportski pozdrav, pa cemo se jos jednom srest slijedece godine.
Zadnja izmjena:
Lewy21, dana/u 09 dec 2019, 15:05, ukupno mijenjano 3 puta.