Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Mancini
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Mancini » 09 dec 2019, 14:46

worchester je napisao/la:
09 dec 2019, 13:50
Ako su dosli sa obiljezjima onda su legitimna meta iz navijacke te neke ultra multra perspektive.
Od kukanja po forumu nema nista. Da je tih 5 likova htjelo da dodje na utakmicu i pogledaju je u miru zasto nisu sjeli u auto, kupili kartu za neku tribinu i normalno je odgledali vec ovako sa zastavom???
Prozivka navijaca sto au napali druge navijace je smijesna.
Ja sam tako 100 puta na skoro svakom stadionu bio i nikakvih problema nije bilo,cak se i prebaci koja sa lokalcima.
Ko hoce da se fura na navijace neka bude onda spreman i na to da preuzima rizik na sebe da dobije po glavi.
Opravdava napad odnosno nasilje! :crazy:
Legitimna meta! :crazy: Kakve sve gluposti čovjek ovdje pročita! :crazy:
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 09 dec 2019, 14:48, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 09 dec 2019, 14:48

Ako ti tako kazes sveznadare

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 dec 2019, 14:55

09 dec 2019, 14:48
Ako ti tako kazes sveznadare
Baš me interesuje koliko godina imaš? Onakve gluposti u postu napisati obično pišu tinejdžeri.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 09 dec 2019, 15:01

Ako su dosli sa obiljezjima onda su legitimna meta iz navijacke te neke ultra multra perspektive.
Od kukanja po forumu nema nista. Da je tih 5 likova htjelo da dodje na utakmicu i pogledaju je u miru zasto nisu sjeli u auto, kupili kartu za neku tribinu i normalno je odgledali vec ovako sa zastavom???
Ja sam tako 100 puta na skoro svakom stadionu bio i nikakvih problema nije bilo,cak se i prebaci koja sa lokalcima.
Ko hoce da se fura na navijace neka bude onda spreman i na to da preuzima rizik na sebe da dobije po glavi.
Normala, sta ces na utakmicu radi navijanja i podrske svom klubu. Samo trazit legitimne mete i bejzbol palice. Sve ih pobit, cuj na gostovanje doci sa zastavom.
Jedan grad, jedna ljubav!

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 09 dec 2019, 15:01

@nekoIzMostara

Nisi je ti spomenuo u negativnom kontekst, ok svaka cast, neki drugi jesu. Istina, uzimalo se za Grbavicu odakle se stiglo. Davali smo mi pare, davale su firme pare, poznate licnosti, uzimalo se iz budzeta. Sve to stoji, ali nema nista lose u tome. Evo vasi govore vi niste uzimali iz budzeta itd, a mi jesmo, svaka cast ali niko vam ne brani da trazite i vi nesto. Zivimo u BiH, kad hoces da pravis nesto ozbiljno, mora trazit malo od opstine, malo od kantona, tako ti to ide. Pogotovo Grbavica, skontaj da nam je u cilju bilo napravit istok takav da se uklopi sa sjeverom koji je velika i odlicna tribina, trebaju ti ogromne pare da takvo nesto napravis, nije zajebancija. Neka, samo nek nam se grade stadioni, valja i nasim ekipama gostovati na tim stadionima izmedju ostalog.

Sto se tice Veleza, od kako sam poceo pratit nogomet gledao sam ga kao i Slobodu, Celika i tako neke starije klubove. Istina, ne provociram sad, nije nam ni jedan od tih klubova blizu kada su uspjesi u pitanju, ali svako od njih ima nesto svoje. Neku tradiciju, bazu navijaca, boje. I nije da nemaju uspjehe naravno, sva tri kluba koja sam naveo su imali nesto, eto cak i Sloboda taj jedan plasman u kup UEFA, pa su poslije rata par puta zamalo kup BiH osvojili. Omalozavanje Veleza, navijaca itd, necu te sad slagati da sam se samo zajebavao, niti sam nesto bio bijesan, to je cisto bilo kao neki odgovor na provokacije pojedinih forumasa. Normalna stvar, kad sa pitarima razgovaram npr, puno drugacije cu razgovarat sa nekim ko je realan nego s nekim ko je obicni provokator, pogotovo ako je neki fb navijac. Nekad jest zajebancija, ali nekad se radi o papanskim provokacijama, ima toga kod svih navijaca. I onda se na sve nacine potrudis da im izvrijedjas klub, tako ce vecina ljudi postupit.

Živ i zdrav bio!

@ManciniLevatKlasican

Ja se onda nadam da nisam bio upravu, ali sigurno da cu vas jos upoznat pa cu znat jesam li bio upravu. To za Zelju i Sarajevo, to je ono sto i treba da se ocekuje od navijaca svakog drugog kluba, navijas onako kako ti odgovara na tabeli, a ako Velezu to nista ne znaci, ne vidim razlog da nesto dovis da Zeljo pobjedi, niti Sarajevo. Evo recimo ako nam je Zrinjski konkurent za titulu, naravno da cu u mostarskom derbiju za vas navijat, kao sto i jesam barem prethodna dva. Naravno, i ja cijenim Mostar, studiram dolje, tokom ispita popio malih milion kafa, obisao restorana i svega. Svako ko kao pojedinac ima neke komplekse, reci cu mu "gledate nam u ledja", ali znas i sam da to nece biti upuceno ni tebi, ni onom mom jaranu Mostarcu s kojim sam 1000 kafa popio, nego tom liku. Nije ispravan nacin, ali svi smo takvi realno. Tebi svaka cast, sportski pozdrav, pa cemo se jos jednom srest slijedece godine.
Zadnja izmjena: Lewy21, dana/u 09 dec 2019, 15:05, ukupno mijenjano 3 puta.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 dec 2019, 15:02

Gifron je napisao/la:
09 dec 2019, 15:01
Normala, sta ces na utakmicu radi navijanja i podrske svom klubu. Samo trazit legitimne mete i bejzbol palice. Sve ih pobit, cuj na gostovanje doci sa zastavom.
Sram ih bilo! :lol: :rol: :bih:

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 09 dec 2019, 15:04

Procitaj prvu recenicu pa ces mozda skontati da ne opravdavam vec zapazam (pod uslovom da ti se desi kratki spoj u lobanji pa te dvije sive celije sto ih imas prorade na sekund)!
Moje godine su irelevantne ali kad vec pitas dacu ti hint,ostale mi jos 3 rate da dam uslov za drugu godinu na faxu ;) ;) ;)

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 dec 2019, 15:10

09 dec 2019, 15:04
Procitaj prvu recenicu pa ces mozda skontati da ne opravdavam vec zapazam (pod uslovom da ti se desi kratki spoj u lobanji pa te dvije sive celije sto ih imas prorade na sekund)!
Moje godine su irelevantne ali kad vec pitas dacu ti hint,ostale mi jos 3 rate da dam uslov za drugu godinu na faxu ;) ;) ;)
Meni su relevantne, jer na osnovu godina shvatim zašto je neko nešto napisao. ;)

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 09 dec 2019, 15:28

Ahaaa...... super nema sta.
Baci se na pisanje naucnih radova sa tematikom citanje izmedju redova, nemoj gubiti vrijeme na nekakve trivijalne forume,steta talenta :-)

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 09 dec 2019, 15:33

Koliko ce biti zanimljivo u nastavku borba za prvaka ,možda jos vise ce biti interesantno pratiti ko ce ispasti, a ko ce ostati u PL BiH...
Po svemu sudeci ,nekako mi je Sloboda u najkriticnijem momentumu...
Situacija u klubu nije sjajna, nedostatak novca, stalna potraživanja nekakvih dugova...
Pitam se kako ce se obezbjediti sredstva za pojacanja, plate, pripreme...
Sloboda je velikan naseg fudbala i bila bi steta da se preseli u niži rang, ne bi to bilo dobro ni za ovu ligu kao sto je i Velež jednostavno nedostajao ovo neko vrijeme...
Celik je po meni ipak u možda boljem položaju, imaju tog investitora i mislim da ce se sada zbog trenutne situacije ipak malo vise njima okrenuti nego Shkupiju i možda bi crno-crveni na proljece mogli biti prijatno iznenadjenje PL BiH...
Sta znam...
Možda nista od ovog ne bude onako kako sam napisao, ali moram ponoviti...
Šteta bi bilo kada bi neko od ova dva kluba doživio sunovrat ispadanja u 1.ligu Federacije...

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 dec 2019, 15:41

09 dec 2019, 15:28
Ahaaa...... super nema sta.
Baci se na pisanje naucnih radova sa tematikom citanje izmedju redova, nemoj gubiti vrijeme na nekakve trivijalne forume,steta talenta :-)
Loš pokušak da budeš duhovit. Ali nema veze.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 dec 2019, 15:45

Osim13 je napisao/la:
08 dec 2019, 23:00
nekoIzMostara je napisao/la:
08 dec 2019, 22:55

Odes li kadkad Osime na Otoku u posjetu onom jazavcu Manciniju??? :urnebes:
Danas sam ga spominjao njega i patrole na Ivan Sedlu :urnebes:

Dobar je Mančija
Mancini je napisao/la:
08 dec 2019, 15:29
[

❤️❤️
Ti trolu svih trolova da si stid "u putu sreo" ne bi nikoga ismijavao nego bi se davno odjavio. Ali nisi ti kriv nego onaj ko ti je dopustio da trolaš godinama. Dok je aktivan bio aleksandar veliki drugačija je situacija bila. Kada se on povukao ovakav šljam kao ti je isplivao.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 dec 2019, 15:50

Raonffa je napisao/la:
08 dec 2019, 17:42
Čuj Grbavica periferija Sarajeva, kakvi sve mozgovi pišu na ovom forumu :mrgreen:
pa opština "Novo Sarajevo" faraone.....jbg
sve ti govori...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 09 dec 2019, 16:01

Denchi je napisao/la:
09 dec 2019, 15:50
Raonffa je napisao/la:
Čuj Grbavica periferija Sarajeva, kakvi sve mozgovi pišu na ovom forumu :mrgreen:
sve ti govori...
jbt zar je moguce da ja poznajem bolje Sarajevo nego oni. Fino im kazem, bez podjebavanja a oni odmah da oci vade. Sta poraz uradi od njih.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 09 dec 2019, 16:23

E jbg sad kad bi tako gledali Sarajevo bi bilo veličine Vogošće. :mrgreen:
Dobra nam je lokacija stadiona Bgm, nije što je volimo, objektivno sad. Nemojte zajebavat.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 dec 2019, 16:26

Denchi je napisao/la:
09 dec 2019, 15:50
Raonffa je napisao/la:
sve ti govori...
Znam druže moj al' je l' znaš ti šta je periferija jbt?

Razlika od Grbavice do čaršije i od Koševa do čaršije (govorim o stadionima) je mala, ako ti od Koševa do čaršije autom treba pet minuta, sa Grbavice ti treba deset maksimalno. E ako je to periferija onda ne znam :D

Isto da ja kažem da je Bijeli Brijeg periferija Mostara, eto tako.

Razumijem ja, valja prosuti fazon ispasti smiješan lafo, al' ovako samo sebe prosipa.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

alfheim
Kontakt:

Post Postao/la alfheim » 09 dec 2019, 16:59

Lewy21 je napisao/la:
09 dec 2019, 16:23
E jbg sad kad bi tako gledali Sarajevo bi bilo veličine Vogošće. :mrgreen:
Dobra nam je lokacija stadiona Bgm, nije što je volimo, objektivno sad. Nemojte zajebavat.
Samo su jos u BIH lokacije stadiona važnije od uslova, i oko toga idu prepucavanja. Po nekima je izgleda bolje imati njivu u centru grada, nego stadion sa uslovima van grada. A hocemo u EU. :bih: :rol:
Zadnja izmjena: alfheim, dana/u 09 dec 2019, 17:00, ukupno mijenjano 1 put.

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 09 dec 2019, 17:00

Drape je napisao/la:
08 dec 2019, 21:28
Velež je u Sarajevo otputovao bez nekoliko jako važnih igrača. Otputovao je bez pravih alternativa. Na megdan najboljoj ekipi lige, koja je uz to upravo dobila njima psihološki najvažniju utakmicu. Otputovao je i sa sramotnom, groznom tradicijom – trideset godina bauljanja poput ovce koja naivno i radosno utrčava u klaonicu – koja se pretvorila ne u pritisak, nego dio mentaliteta i identiteta. Velež je, kao i uvijek, otputovao svjestan svega toga, ali s jednom razlikom – svjestan i načina na koji to može prevazići.

Lijepo je to upakovao Amar Osim na pressici poslije utakmice. Nije upotrijebio te riječi, ali je jasno rekao, samo neznalica i budala može pomisliti da je ovo Veležovo izdanje bilo slučajnost ili da je ova pobjeda došla kao posljedica sreće. Velež je bio ružan, ali to je s razlogom bio dio većeg plana koji je – kao što je uvijek slučaj s ovim – vrlo lako mogao otići u drugom smjeru, ali ovaj put prosto nije.

Dudić je morao improvizovati sa sastavom, a prvih pet minuta pokazalo je da mora i računati na totalnu ofanzivu protivnika. Većina protivnika – statistika recimo kaže da je Sarajevo u Mostaru tuda pokušalo 49% svojih napada – kao najveću rupu u našoj ekipi vidi lijevi bok. Nije to čudo, jer tuda je curilo i u Prvoj ligi i na početku ove sezone. Ključna je tu uloga Brandaa, koji sve do dolaska Dudića nije ni razmišljao o defanzivnim zadacima. Sada su stvari drugačije, pa je on bio prvi koji je popunio rupu i Muharema Čivića doveo u komfort zonu, da igra slobodnije i lakše, svjestan da ima pomoć. Istu je situaciju imao ovaj put na drugom boku, pa je maltene čitav dvostruki blok bio na trideset metara od našeg gola.

Međutim, glavni glumac i ove subote bio je Dino Hasanović. Kako na terenu nije bilo Semira Štilića i Osim je morao hemijati, a čini se da je njegov plan bio da loptu kontroliše dvojac Petar Bojo – Mehmed Alispahić. Dudiću, zbog Osimovih problema, nije bilo teško to pročitati pa je upravo preko Hasanovića, uz pomoć Ede Vehabovića, Seida Behrama i Nusmira Fajića, učinio da ovaj dvojac skoro nestane. I to je čitava poenta – možda je na prvu djelovalo da Željo ima kontrolu, ali bilo je to daleko od dobrog. Lopta je kružila između stopera i Damira Sadikovića, i sve je spalo na jedinog raspoloženog Mladena Veselinovića koji je bio u stanju driblingom napraviti višak ili prostor za sebe. Zato su Željine šanse stale u prekide i šuteve iz daljine.

Drugi dio plana ovaj put nije funkcionisao; Vehabović nije donio kreativnost u dubinu Veležovog veznog reda, ostatak je bio odsječen, pa su se Rođeni sveli na ogroman broj pogrešnih pasova, duge lopte i totalno se ugasili u igri prema naprijed. Tako je rano postalo jasno da je Dudić ovu utakmicu doveo tamo gdje mu – kao lošijoj ekipi i autsajderu – puno više odgovara; u situaciju koju će odlučiti prekid, kontra ili nečija individualna greška.

U nastavku je Osim pokušao s igračem više na lopti. Sadiković – koji je ipak, blago rečeno, kreativniji od Jadranka Bogićevića – se, kad već nije bilo straha od Veležovih napada, pomjerio na stopera, širinu je trebao dati mladi Sedad Subašić, ali i Dudić je imao odgovor. Dario je ušao na lijevog beka, Vehabović se pomjerio prema naprijed, a ovaj put jako dobri Čivić na zadnjeg veznog. Dvije jako zbijene linije koje nisu preuzimale previše rizika omogućile su stoperima laku kontrolu nad Sulejmanom Krpićem i Velež je posao završio gotovo rutinski.

Ništa od ovoga ne bi funkcionisalo bez doze sportske sreće i odličnog Adnana Bobića, ali Rođenima se ove subote poklopilo baš sve. Ono što im je klizalo kroz ruke čitavu sezonu, sve one stative, prečke, sudijske odluke i veliki promašaji, sada se sve vratilo i stalo u savršenu noć u odbrani, jedan prekid i jednu kontru u napadu. Fajić i Čivić, za prekid neugodne tradicije. Dovoljno.

Jer, ****, fudbal.

Ružan, baš onoliko koliko je trebao i morao da bude da bude tako efiksan. Odlično pripremljen, organizovan, strukturiran (defanzivni) fudbal, s jasnom idejom, gotovo savršenom disciplinom, koji je na kraju donio savršen rezultat i veselje za tako puno crvenih.
Prekucao si sa ovim tekstom!
Mostar u srcu, Velež do groba

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 09 dec 2019, 17:14

alfheim je napisao/la:
09 dec 2019, 16:59
Samo su jos u BIH lokacije stadiona važnije od uslova, i oko toga idu prepucavanja. Po nekima je izgleda bolje imati njivu u centru grada, nego stadion sa uslovima van grada. A hocemo u EU. :bih: :rol:
Što je najgore našem narodu trebaš xxxx uslova ispunit da bi došao na utakmicu. Tako da nama, nažalost, i jeste bitna lokacija. Bitno mu je da se ne mora puno vozit ili pješačit. U normalnim okolnostima najbitnije je imati kvalitetan stadion, a ako je u okolici grada i ako klub ima veliku bazu navijača, najlakše je organizovat dolazak na stadion. Ali kod nas je tako kako jest jer je narod takav. Opet, složit ću se s tobom, bolje je imat kvalitetan stadion i dovoljno prostora oko njega u okolici grada nego nekakvo ruglo od stadiona usred grada. Recimo evo za našu Grbavicu je bilo malo zajebano kada se pravila istočna tribina, čak evo za južnu se nadamo da će sve bit ok, da će se moći izvesti taj projekat bez pometnji. Zajebano je gradit stadion usred grada, mi smo rijetkost što smo to uspjeli. Nadam se da će još neko uspjet, ali vjerujte da nije lako.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 09 dec 2019, 17:26

30 vs 5 uz asistenciju policije !? Po kojem je to kodeksu ?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, Hajdeee, TylerBurey i 11 gostiju.