FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 09 dec 2019, 15:44

Evander je napisao/la:
09 dec 2019, 15:40

Taj tvoj stav je jako zlonamjeran. U ovoj prici nisam ni na strani uprave ni na strani navijaca. Odavno se ne smatram dijelom Sjevera, nakupilo se godina.
Ali sa tim sto ti ponizavas navijace a dizes nekoga ko jedva zna na karti pokazati gdje je Sarajevo, govori o tebi i o tvojim intresima.
Moze on zatvriti tribinu, ali tribina i strana je samo geografski pojam. Zatvaranjem bilo koje tribine nece dobiti da otjera te navijace. HZ su mozda najvise za klub uradili kad su na zapadu bili.
Nosenjem parole da je neko kurrva, nece pridonjeti napredku kluba, niti je takvo sto primjereno. Ali isto tako nece pridonjeti napredku sto ti napises da tribinu treba zatvoriti i da nekom treba zabraniti dolazak na utakmice.
Smitire strasti. Premalo nas je da bi se dodatno proziviali i djelili na ovakav nacin.
samo malo , ne kažem ja da će niti da treba to uraditi, ali vrlo lako može...
nije jedina opcija da pustiš da te neka grupica handri u mali mozak dok ti hoćeš neke konkretne korake da uradiš.....
ja nemam interesa , samo govorim ima opcija koju možda nisu uračunali u "planove"....treba malo razmislit prije nego pozoveš ljude u rat protiv kluba...realno grupa je osnovana zbog kluba, nije obrnuto.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 09 dec 2019, 15:57

Denchi je napisao/la:
09 dec 2019, 15:37
Kamuflazn je napisao/la:
09 dec 2019, 13:22
Kako je 1 mjesto los rezultat?
2. mjesto je loš - gdje smo bili sa Husrefom
1. mjesto je dobar rezultat
ispadanje iz kupa loš, derbiji...opet Husref
Kamuflazn je napisao/la:
09 dec 2019, 14:25
Mi nemamo toliko bolji igracki kadar da bi nesto sad dominirali. Dok god odlucuje volja igraca a ne stvarni kvalitet bit ce tako.
dok god nemamo sistem igre, to će biti tako , jedan od razloga što je bila potrebna smjena....kada trener postavi sistem igre i igrači se uklope u isti, savladaju taktičke zamisli, onda dobiješ pravu sliku snage ekipe...

:wave: :kafa:

Pa evo zeljeznicmar. Imaju ko biva boljeg trenera, dobili nas 2 izgubili. Sto potvrdjuje ovo moje. A cut cemo se jos. ;)
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 dec 2019, 16:00

@Denchi
Uprava nije jednako klub.
Navijaci su se digli protiv imenom i prezimenom par osoba.
Nemoj mijesati te dvije stvari. Pravljenje belaja, uletanje u teren, prekidanje utakmice, evenutalno na proljece, e to bi bilo onda protiv kluba.

Mozda se ja ne slazem sa njima, ali imaju pravo da protestvuju. Da, klub jeste fakticki privatno vlasnistvo, ali je klub koji je postojao puno prije toga i iza kojeg stoji veliki broj navijaca, koji nece gledati sklopljenih ociju, ako se ne radi u intresu kluba. Nisam siguran da ce i kosooki dobit puno sa tim, ako zarate sa navijacima.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 dec 2019, 16:03

Kamuflazn je napisao/la:
09 dec 2019, 15:57

Pa evo zeljeznicmar. Imaju ko biva boljeg trenera, dobili nas 2 izgubili. Sto potvrdjuje ovo moje. A cut cemo se jos. ;)
kvalitet te ekipe je usko vezan sa finansijama tog kluba, trener je dosta bolji i izvlači 200% iz limitirane i loše ekipe, bez golmana,bez stopera,bez bekova, bez krila....sa 1 vrhunskim igračem i 1 špicem i 1 invalidom napravio je više nego dvostruki šampion sa svim vrhunskim igračima od prošle sezone....zamalo :D sreća povukli smo poteze pa smo u foto finišu ipak mi prvi....njihova gol razlika međutim govori dovoljno da imaju stil koji je optimalan za taj kadar i to je trener i niko drugi, igra im je rasla iz kola u kolo dok nisu svi igrači se adaptirali na taj stil....

veselim se tvojim postovima na temi Tuzla Cityja ;) :kafa:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 09 dec 2019, 16:05

Evander je napisao/la:
09 dec 2019, 16:00
@Denchi
Nemoj mijesati te dvije stvari. Pravljenje belaja, uletanje u teren, prekidanje utakmice, evenutalno na proljece, e to bi bilo onda protiv kluba.

Mozda se ja ne slazem sa njima, ali imaju pravo da protestvuju. Da, klub jeste fakticki privatno vlasnistvo, ali je klub koji je postojao puno prije toga i iza kojeg stoji veliki broj navijaca, koji nece gledati sklopljenih ociju, ako se ne radi u intresu kluba.
Da ljudi iz uprave nisu sklonili njihovu legendu "STA JE TU JE" niko od ovih nebi nikad trazi od uprave odlazak, to je fakat :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 dec 2019, 16:09

Evander je napisao/la:
@Denchi

Mozda se ja ne slazem sa njima, ali imaju pravo da protestvuju. Da, klub jeste fakticki privatno vlasnistvo, ali je klub koji je postojao puno prije toga i iza kojeg stoji veliki broj navijaca, koji nece gledati sklopljenih ociju, ako se ne radi u intresu kluba. Nisam siguran da ce i kosooki dobit puno sa tim, ako zarate sa navijacima.
sve to stoji ali to su predstavnici kluba trenutnog vlasnika(upravljačkih prava), dakle de facto ti si krenuo na njega i klub...da ne govorim da su prvih dana bili protiv svega,NAMa, vraćanje članskih, bojkot bio spominjan....budalaštine usijanih glava

NAM nije uzeo klub da bi se handrio s navijačima nego da dovede vijetnamce i pomogne svojoj državi i repki, FKS je samo sredstvo,alatka pomoću koje to postaje stvarnost, a da bi oni igrali Champions League, mi moramo bit šampioni, to su okolnosti, da bi igrali CL treba nam stadion 4.kategorije, da bi napravili nešto treba nam trening kamp i struka....da li primjećuješ koliko su tu navijači relevantni, plan kompletan prolazi i bez njih.....zato govorim pamet u vugla, neka nama ovih finih ljudi.... ;) :thumbup:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 09 dec 2019, 16:10

ThrillerHz je napisao/la:
09 dec 2019, 15:03
Sjeverjecudo je napisao/la:
09 dec 2019, 13:57
Zip je napisao/la:
09 dec 2019, 10:16
Ja kad vidim da se kritikuje Kovacevic, shvatim u kakvom drustvu zivim jbte.
Lik u 17 utakmica primio 9 golova, na mnogim utakmicama nam direktno on donio bodove, i et on je los zato sto navijaci infrakt dobiju kada je lopta kod njega. Ma hajte molim vas...

Najbolji igrac ove polusezone, uz par kikseva... Bruku bodova nam je donio.
Slazem se sa tim, golmanska pozicija je sama po sebi nezahvalna,skines 5 zicera,jedan primis i odma te kritikuju i ne valjas, svi vide te neke greske Kovacevica a zaboravljaju koliko puta nas je vadio.
Samo unazad par sezona evo nakon Dzafica, Pavlovica, Ostrakovica, Bandovica, Alaima itd. Kovacevic mi je jedini golman kojem vjerujem. Jedino mozda jos Delac da mi je ulijevao povjerenje i to je to.
Mislim protiv Borca, neka 70-80 minuta... izlazi lik skoro sam na golmana, i brani mu vrhovima prstiju i ide u korner tamo prema sjevero istoku... i nakon toga mi dajemo gol za pbjedu u 87 minuti :D cisto sumnjam da bi ih preokrenuli...

Nadam se da me dobro sjecanje sluzi.. :D

Te stvari ti titule i pobjede donose... a da ne pricam o jos nekim bitnim odbranama.. ta mi je bas zapala za oko :D

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 dec 2019, 16:16

Denchi je napisao/la:
09 dec 2019, 16:09
Evander je napisao/la:
@Denchi

sve to stoji ali to su predstavnici kluba trenutnog vlasnika(upravljačkih prava), dakle de facto ti si krenuo na njega i klub...da ne govorim da su prvih dana bili protiv svega,NAMa, vraćanje članskih, bojkot bio spominjan....budalaštine usijanih glava

NAM nije uzeo klub da bi se handrio s navijačima nego da dovede vijetnamce i pomogne svojoj državi i repki, FKS je samo sredstvo,alatka pomoću koje to postaje stvarnost, a da bi oni igrali Champions League, mi moramo bit šampioni, to su okolnosti, da bi igrali CL treba nam stadion 4.kategorije, da bi napravili nešto treba nam trening kamp i struka....da li primjećuješ koliko su tu navijači relevantni, plan kompletan prolazi i bez njih.....zato govorim pamet u vugla, neka nama ovih finih ljudi.... ;) :thumbup:
Navijaca Sarajeva zaboli neka stavar za Vjetnam i fudbal u Vjetnamu. Njegovi intresi ne trebaju biti i nasi intresi. Ok, postujem, dao je pare. Idealno bi bilo da se njegovi intresi i nase zelje poklope. Ali to ne znaci da moze raditi sta zeli, a da cemo mi sutjeti. Sad se digao sjever, sutra ce mozda za nesto drugo dici se raja sa istoka i zapada. Onda neka vode klub negdje iz inostranstva i neka se ne pojavljuju u gradu. Ako nastave raditi samo ono sta oni zele i sta je u intresu "Vjetnama", onda ce se sve vise raje distancirati od kluba. Sta mi onda dobijamo sa tim? Sta smo onda na taj nacin dobili prodajom kluba? Spasili ga od bankrota, da bi ga poklonili nekim kosookim?

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 dec 2019, 16:18

Evander je napisao/la:
09 dec 2019, 16:16

Navijaca Sarajeva zaboli neka stavar za Vjetnam i fudbal u Vjetnamu. Njegovi intresi ne trebaju biti i nasi intresi. Ok, postujem, dao je pare. Idealno bi bilo da se njegovi intresi i nase zelje poklope. Ali to ne znaci da moze raditi sta zeli, a da cemo mi sutjeti. Sad se digao sjever, sutra ce mozda za nesto drugo dici se raja sa istoka i zapada. Onda neka vode klub negdje iz inostranstva i neka se ne pojavljuju u gradu. Ako nastave raditi samo ono sta oni zele i sta je u intresu "Vjetnama", onda ce se sve vise raje distancirati od kluba. Sta mi onda dobijamo sa tim? Sta smo onda na taj nacin dobili prodajom kluba? Spasili ga od bankrota, da bi ga poklonili nekim kosookim?
titule, evropu,stadion,kamp,akademiju....a nadam se u međuvremenu i neke pamtljive igrače i trenere...
to mi dobijamo....

a naravno nikad ti neće to reći ovako direktno kao ja sad....umotat će se to...

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 09 dec 2019, 16:21

Denchi je napisao/la:
Evander je napisao/la:
@Denchi

:urnebes: :urnebes:

Da mi vise ne idemo na utakmice ? Ipak je to njegov klub, on ga je kupio zajedno sa nasim dusama..
I danas-sutra kad nam servira go*na mi treba da jedemo sa osmjehom, to je za nase dobro..

Saznaces i ti i on koliko smo relevantni... samo ce vam se rec sve .. ;)
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 dec 2019, 16:21

bordobijeli je napisao/la:
09 dec 2019, 12:03
Zip je napisao/la:
09 dec 2019, 11:17
Ono sto treba svakako uzeti u obzir kada je smjena bivseg trenera u pitanju a to je da je vlasnik NAM tu zbog Akademije i razvoja mladih igraca, a mi smo derbi odigrali bez ijednog mladog igraca. Da li je to sto je ubrzalo smjenu ili ne, nzm...

Nas cilj je razvoj i proizvodnja kvalitetnih igraca, a da ih prvi tim promovise u kvalitetne igrace koji ce igrati na nekom vecem nivou.
I sad imas cilj kojim treba da ides, a trener se ne pridrzava toga. Sta ces drugo uraditi, nego zamjneiti osobu koja ne prati tvoje ciljeve.

Jedino su Djokanovic i Kovacevic od mldih igraca igrali ovu polusezonu, uz par nastupa Mustafica i Sabanovica...
Ma ako nema rezultata razvoj mladih u FKS je propast. Derby na grbavici igrali Kovacevic, Mustafic, Šabanovic, Djokanovic al kad izgubis niko ne kaze dobro je igrali mladi.licno drago mi je kad mladi u nasem klubu dobiju šansu al tesko ce to ici kod nas.
Da , ali u sistemu 4-2-4 . Suhveli su ti porazi od Zeljeznicara ili je A.Osim dominantan , a to sebi FKS ne smije dozvoliti . Husrefu zelim ono sto i sebi. Za mene je trener o kome ce se dugo pricati . Sklanjan kad nije trebao biti , sada radi FKS treba da resetujemo sve segmente u klubu . Kad to kazem prvenstveno mislim na trenera koji ce ispostovati Nam-ove ciljeve(mladi igraci iz svog i tudjeg pogona ,do 18 god.) , a istovremeno osvajati titule . Uprava mora obezbjediti treneru onaj roster koji je imao Husref 2018/19. Dakle Krepulja , Kapic , Mujakic , Adukor pola sezone uz zdrave Pidru , Stanojevica i zadrzati Serbecica i Lazica . Po meni Rahmanovic je igrac koji donosi prevagu . Ako je njegov grijeh Velkoski , nije prvi koji je kapitenu skrenuo paznju (u onom iskazu Stanojevica bilo je toga i ranije). Velkoski moze igrati samo spica (povremeno mijenjati Ahmetovica). Nikako iza spica ili krilo boze sacuvaj .Ako uprava ne ispostuje novog trenera treba da ide i da tu trazimo poboljsanja . Ako FKS bude osvojio Titulu(hoce aBd) i bude igralo dopadljivo , dobro se predstavilo u Evropi (OVO POSEBNO NAGLASAVAM) neka Uprava ostane ,ako ne nek se nose u 3 lpm .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 dec 2019, 16:26

simidobar je napisao/la:
09 dec 2019, 16:21

Da mi vise ne idemo na utakmice ? Ipak je to njegov klub, on ga je kupio zajedno sa nasim dusama..
I danas-sutra kad nam servira go*na mi treba da jedemo sa osmjehom, to je za nase dobro..

dragi moj Simo
ja želim da svi mi idemo na tekme i uživamo u igrama našeg Sarajeva i navijamo
uređenje i odlučivanje o internoj organizaciji kluba se plaća novcem, bujrum ko hoće

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 dec 2019, 16:26

Denchi je napisao/la:
09 dec 2019, 16:18
Evander je napisao/la:
09 dec 2019, 16:16

titule, evropu,stadion,kamp,akademiju....a nadam se u međuvremenu i neke pamtljive igrače i trenere...
to mi dobijamo....

a naravno nikad ti neće to reći ovako direktno kao ja sad....umotat će se to...
Znas kako se kaze "iz tvojih usta u Bozije usi".
Ali previse sam se puta opekao, da bih se opet nafurao na nesto vise od ove patnje koju trenutno imamo.
Iskreno, mislim da do kraja mog zivota Sarajevo nece sa Koseva otici, niti cemo se plasirati u grupne faze. U ovoj drzavi je sve otislo u neku stvar, nerealno je ocekivati da u sportu mozemo nesto napraviti.

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 09 dec 2019, 16:30

Denchi je napisao/la:
Evander je napisao/la:
@Denchi

Laz, niko nije bio protiv Nam-a,bas suprotno,mozda da je neki pojedinac objavio status protiv Nam-a Ali generalno svi ljudi koji su protiv uprave nisu protiv Nam-a i nemaju nista protiv covjeka.
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!

Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 dec 2019, 16:32

Evander je napisao/la:
09 dec 2019, 16:26

Znas kako se kaze "iz tvojih usta u Bozije usi".
Ali previse sam se puta opekao, da bih se opet nafurao na nesto vise od ove patnje koju trenutno imamo.
Iskreno, mislim da do kraja mog zivota Sarajevo nece sa Koseva otici, niti cemo se plasirati u grupne faze. U ovoj drzavi je sve otislo u neku stvar, nerealno je ocekivati da u sportu mozemo nesto napraviti.
sličnog sam razmišljanja i sam, tako sam mislio i za duplu pa dođe jbg
mislim da nam ovakav plan ovog lika vrlo odgovara i možemo mi kao klub biti dobri, jako dobri, jer niko od ostalih nema ništa slično ni u planu...
šteta bi bilo nešto ovako razjebat....bez da vidimo hoće li proći i da li to ide u tom smjeru...

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 09 dec 2019, 16:34

Denchi je napisao/la:
09 dec 2019, 16:03
Kamuflazn je napisao/la:
09 dec 2019, 15:57

kvalitet te ekipe je usko vezan sa finansijama tog kluba, trener je dosta bolji i izvlači 200% iz limitirane i loše ekipe, bez golmana,bez stopera,bez bekova, bez krila....sa 1 vrhunskim igračem i 1 špicem i 1 invalidom napravio je više nego dvostruki šampion sa svim vrhunskim igračima od prošle sezone....zamalo :D sreća povukli smo poteze pa smo u foto finišu ipak mi prvi....njihova gol razlika međutim govori dovoljno da imaju stil koji je optimalan za taj kadar i to je trener i niko drugi, igra im je rasla iz kola u kolo dok nisu svi igrači se adaptirali na taj stil....

veselim se tvojim postovima na temi Tuzla Cityja ;) :kafa:

Spinujes bez veze. Bez lijevog beka, bez ijednog veznog, bez lijevog krila, sa rovitim tatarom i ahmetom, sa hebibom koji je najlosiji igrac po tebi sa 2 stopera coek zavrsio kao prvi. Izvlacenje maksimuma, doktorirano.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 dec 2019, 16:35

09 dec 2019, 16:30

Laz, niko nije bio protiv Nam-a,bas suprotno,mozda da je neki pojedinac objavio status protiv Nam-a Ali generalno svi ljudi koji su protiv uprave nisu protiv Nam-a i nemaju nista protiv covjeka.
pa ne bi se složio, tačno da nije bilo u zahtjevima grupe naravno, ali na facebooku, a i na protestu dosta loših stvari se moglo čuti, pa i na ovoj temi...a evo ti Sime iznad sa black-opsima...ali rekao sam vruće glave, razumijem, samo treba opreza...

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 dec 2019, 16:37

Kamuflazn je napisao/la:
09 dec 2019, 16:34

Spinujes bez veze. Bez lijevog beka, bez ijednog veznog, bez lijevog krila, sa rovitim tatarom i ahmetom, sa hebibom koji je najlosiji igrac po tebi sa 2 stopera coek zavrsio kao prvi. Izvlacenje maksimuma, doktorirano.
Hus nije završio prvi, Dženis je...
i ovo ostalo su izmišljotine...

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 09 dec 2019, 16:40

Denchi je napisao/la:
09 dec 2019, 16:35
09 dec 2019, 16:30

pa ne bi se složio, tačno da nije bilo u zahtjevima grupe naravno, ali na facebooku, a i na protestu dosta loših stvari se moglo čuti, pa i na ovoj temi...a evo ti Sime iznad sa black-opsima...ali rekao sam vruće glave, razumijem, samo treba opreza...
Zato sam i rekao pojedinci,uvijek i svugdje se nadje neki pojedinac.
:thumbup:
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!

Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 09 dec 2019, 16:43

Denchi je napisao/la:
09 dec 2019, 16:26
simidobar je napisao/la:
09 dec 2019, 16:21

dragi moj Simo
ja želim da svi mi idemo na tekme i uživamo u igrama našeg Sarajeva i navijamo
uređenje i odlučivanje o internoj organizaciji kluba se plaća novcem, bujrum ko hoće
Nije ba zivot crno-bijela slika.. Nam je ulozio sitnicu u odnosu na navijace.. Ne moze okrenut glavu i zanemarit te cinjenice, bice povratna..
Moze se uklopit u pricu sa Hordama i FK Sarajevom, On je dobrodosao, pokazali smo mu to..

Al ako proba na silu i kur*evito.. Lakse mu je da kupi Olimpik.. pa nek se igra do kraja zivota...
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: broj6, HariTz, johntravolta123, pierce, Proximic, SamoDaKazeem, VolimBiH96 i 88 gostiju.