keno83 je napisao/la: ↑09 dec 2019, 17:56
Ne znam kolikon ti je godina i kad si poceo fudbal pratit? Situacija je da ako si prijeratno dijete morao si gledati Velez drugacije, od Celika i Slobode, jer priznat ces, evo da i ja ne provociram da je Velez bio u istom rangu sa Zeljom, vi jednu titulu mi dva kupa, i 4 druga mjesta, vi jedno polufinale mi jedno cetvrtfinale, vi Osima mi Mujica, vi Bazdarevica, mi Sliskovica, vi Katalinskog, mi Bajevica, apsolutno nimalo al nimalo losiji rang ni uspjesima ni igracima. Pozz
Mlad sam može se reći. Nisam prijeratno dijete, daleko od toga. Prva utakmica 2002. protiv Newcastle-a, a na drugoj temi sam već pisao da sam redovno počeo pratiti nogomet 2007. godine. Eh vidiš, upravo iz toga razloga sam i rekao da sam, kako sam počeo pratiti najbolji sport na svijetu, Velež gledao kao i Slobodu i Čelik. Znači ono nisam imao neki razlog da vas mrzim, niti sam imao neke komplekse od tih klubova, niti su mi bili odvratni.
Eh to da su Veležovi uspjesi i podvizi u Evropi nešto puno više od Slobodinih, to sam tek vremenom saznao, nisam to znao u tim godinama kada sam počeo pratiti nogomet. Dijete sam bio. Kako sam više razgovarao sa starijim ljudima o sportu (tetak mi navija ze Velež), čačkao po internetu, saznao sam da ste osvojili 2 kupa maršala, da ste dali puno legendi kao npr Vahu, za neke evropske podvige (znam zbog utakmice sa BvB) i čuo sam čak za onu utakmicu protiv Slobode 1987. kada su vam izbili trofej iz ruke u zadnjem kolu jbg, i to vas sudija pofino zajebo nešto, samo ne znam s kim ste se borili tad. Jedino nisam znao za to četvrtfinale kupa UEFA, evo sad znam za to. Čuo sam da je i Željo još par puta bio blizu osvajanja lige, da se sa Hajdukom borio.
Velež i Željo prije rata bili na istom? Slažem se sto posto. Ne mogu te lagat, jer kad se porede Željo i Velež u bivšoj državi, teško da ćeš tu jedan klub izdvojiti kao bolji. Ali shvati jbg, ja kad sam počeo pratiti Želju, već je dosta drugačija situacija bila.
I da, istina, Sloboda ima jedan plasman u kup UEFA, što joj je najveći uspjeh, dok Čelik ima uspjehe u srednjoevropskim kupovima. Za poštovati, ali ni blizu uspjeha Želje, Veleža i Sarajeva prije rata. Čelik je tek poslije rata krenuo sa osvajanjem trofeja.
@Virtu4l
Jest im strašan novi stadion vidio sam, jedino što nisam znao da je toliko daleko od centra grada. Pa dobro, Madrid. Imaš li primjera gdje je stadion nekog kluba u predgrađu?