FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagor1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagor1987 » 10 dec 2019, 14:25

Napapijri je napisao/la:
10 dec 2019, 14:03
kanarinac je napisao/la:
10 dec 2019, 13:32
E ovako da i ja sta napisem i da kazem sta znam,u vezi price Husrefa od sinoc,prvo mozda je istina da su mu neki igraci slali poruke poslije otkaza,jer je to ljudski,ali isto cinjenica je da nece da kaze da sa pola ekipe uopste nije ni razgovarao,samo "poslovno",istina je da je nekolicina igraca dolazilo do predsjednika i zalilo se na sefa,ali istina je da opet nije dobio zbog toga otkaz.
Sto se tice njegovog otkaza cinjenica je da je jednoglasna,ali isto je cinjenica da je jednoglasna zato sto je Nam rekao da nije zadovoljan napredkom ekipe ove godine,i igrom i svim,a ovi iz uprave e iskreno receno nisu smjeli ni protiviti,nego su podrzali njegovo misljenje.
Otpustio ga je iz razloga zato sto on misli da Husref nema kapacitete za vise domete,da nije dovoljno dobar da bi ekipu digao na visi nivo,jer koliko god vama smijesno bilo covjeku je cilj da FK Sarajevo narednih godina bude redovni ucesnik grupnih faza europskih takmicenja,i zato kad bude i zvanicno ko je movi trener,uvjerit cete se u moju pricu,to ce biti covjek koji malo bolje razumi moderni fudbal.
Pa da je beracu rize cilj biti redovan ucesnik grupnih faza evropskih takmicenja, valjda bi prvo zadrzao proslogodisnju ekipu, tacnije one koju si zasluzili (citaj Crepulja, Halilovic). Hej, nisu mogli ispuniti uslove Crepulji kao da ih je Messi postavio, a lik trazio malo bolje uslove nego sto je imao. Manite se suplje price, svi bi mi voljeli da je to tacno, ali nazalost realnost je da on pokusava sa sto manje ulaganja ostvariti sto vecu dobit. Zaboravite eksluzivna pojacanja i grupne faze, molimo se da barem osvajamo domaca takmicenja svakih par godina, a ne svakih sedam.
Osvajo si dok nisu dosli svake godine titulu,sad u par godina si vise titula osvojio nego za 20 godina. Uostalom ne moze preko noci i ne moze sa pravilom od 4 stranca

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 10 dec 2019, 14:28

skoroalen je napisao/la:
10 dec 2019, 11:55
Sumnjam da smo mi kapacitet da dovedemo Zengu. Ne znam iskreno kakvo je ime trener al je kao golman bio jedan od najboljih na svijetu u svoje vrijeme. Doduše vodio je Zvezdu u ono vrijeme kad nisu bili toliko bogati, uzeo je duplu s njima, je l' on bio trener i kad su Milanu bod uzeli?
Pobijedio je Romu, igrao neriješeno sa Bragom i Strasburom.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 10 dec 2019, 14:29

Napapijri je napisao/la:
10 dec 2019, 14:03
kanarinac je napisao/la:
10 dec 2019, 13:32
E ovako da i ja sta napisem i da kazem sta znam,u vezi price Husrefa od sinoc,prvo mozda je istina da su mu neki igraci slali poruke poslije otkaza,jer je to ljudski,ali isto cinjenica je da nece da kaze da sa pola ekipe uopste nije ni razgovarao,samo "poslovno",istina je da je nekolicina igraca dolazilo do predsjednika i zalilo se na sefa,ali istina je da opet nije dobio zbog toga otkaz.
Sto se tice njegovog otkaza cinjenica je da je jednoglasna,ali isto je cinjenica da je jednoglasna zato sto je Nam rekao da nije zadovoljan napredkom ekipe ove godine,i igrom i svim,a ovi iz uprave e iskreno receno nisu smjeli ni protiviti,nego su podrzali njegovo misljenje.
Otpustio ga je iz razloga zato sto on misli da Husref nema kapacitete za vise domete,da nije dovoljno dobar da bi ekipu digao na visi nivo,jer koliko god vama smijesno bilo covjeku je cilj da FK Sarajevo narednih godina bude redovni ucesnik grupnih faza europskih takmicenja,i zato kad bude i zvanicno ko je movi trener,uvjerit cete se u moju pricu,to ce biti covjek koji malo bolje razumi moderni fudbal.
Pa da je beracu rize cilj biti redovan ucesnik grupnih faza evropskih takmicenja, valjda bi prvo zadrzao proslogodisnju ekipu, tacnije one koju si zasluzili (citaj Crepulja, Halilovic). Hej, nisu mogli ispuniti uslove Crepulji kao da ih je Messi postavio, a lik trazio malo bolje uslove nego sto je imao. Manite se suplje price, svi bi mi voljeli da je to tacno, ali nazalost realnost je da on pokusava sa sto manje ulaganja ostvariti sto vecu dobit. Zaboravite eksluzivna pojacanja i grupne faze, molimo se da barem osvajamo domaca takmicenja svakih par godina, a ne svakih sedam.
Berac rize je za razliku od proslih zadrzao skoro sve bitnije igrace,nema tima na svijetu da sve zadrze neko mora otic pa makar i glavni igrac bio. Uglavnom suplja ti je prica jer mi smo za razliku od drugih zadrzimo 90 posto tima

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 10 dec 2019, 14:33

HeraklitMracni je napisao/la:
10 dec 2019, 11:35
Emirovi idoli:
Safet Susic
Husref Musemic
Bilal ŠUMAN
Sabit Hadzic
Safet Susic covjek koji je napravio najveci uspjeh sa reprezentacijom,najboljii igrac svih vremena izabran za jednog od najboljih igraca PSG i Ligue 1
Husref Musemic ziva legenda FKS i najtrofejniji trener,i kao igrac osvojio titulu sa FKS
Bilal Suman ne znam kako bilo ko moze reci lose za ovog covjeka nakon svega sto radi i radio je za reprezentaciju,rijeci su suvisne.
Sabit Hadzic legenda KK Bosna,i covjek koji je puno uradio za BIH kosarku,nakon njegove smrti dvorana u KSC Ilidza dobila je naziv po njemu,rahmet mu dusi.
Ne kontam koja je svrha bila ovog posta i sta si htio postic sa ovim.
Kad spominjes ove ljude ustati pa spomenuti.
Zadnja izmjena: Sjeverjecudo, dana/u 10 dec 2019, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!

Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 10 dec 2019, 14:34

Cuj s parama udjes i osvajas :D
PSG, Man city skrhali milijarde a ne mogu u finale LP a ne da osvoje. Ne ide to tako.
Prvo infrastruktura, pa dominacija u domaćem pr., pa onda evropa. Koeficijent, i kada sistemski sredis klub, onda se nadas nece u.

Zadrani su svi igraci sto vrijede sem crepuulje, ne kazes za ahmetovica, kpvacevica, latica, Rahmanovic, Tatara itd. Vec se sjetio crepuulje i Halilovi a kojeg niko ocima nije mogao jer je odron bio.

Ps.
Nazivati nekoga bsračem riže zbog toga odakle dolazi je krajnje degutantno. Isti taj za razliku od legendi daje svoj radom ste eni novac za klub koji ti volis valjda. Isti taj kako ga naziva, zeli da tvoj klub bude evropski a ne da na tebi kone nabijaju gol razliku.
I pitaj šefa svoga Husrefa kako je kad legne 14 000 na racun redovno plus uplaceno penziono na puni iznos :kafa:
I pitaj Jel kod jarana i legendi muće valjka etc bilo tako
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 dec 2019, 14:38

skoroalen je napisao/la:
10 dec 2019, 14:17
Pa sve i da je berač riže, čovjek je milijarder i većinski vlasnik jednog velikog fudbalskog kluba u BiH. Da je meni brat rižu i sutra kupit klub. :lol:
Nije Nam milijarder, on radi za Tana. Ima on mnogo para ali je daleko ispod Tana koji je bio milijarder, imao je neke gubitke pa nisam siguran da li je i dalje. Nije ni bitno ali eto da znaš.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 10 dec 2019, 14:45

Da nam ode Nam, mi od domacih legendi i lesinara uskoro ne bi imali ni za rize.
Bahati, bahati Željkan!
1946

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 10 dec 2019, 14:47

Šoja je živa legenda FK Sarajevo, Husref nije. Husref kao i svi ostali bivši igrači koji su još sa nama, su upravo to, bivši igrači. Legende nikako. Svoju priliku da postanu legende su propustili kada im bilo puno dati milju i po za klub.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 10 dec 2019, 14:47

Gosp. Nam koliko god vama laicima zvuvcalo nemoguce je svjestan,da je i doveo ovog ljeta neke vrhunske igrace da mu ne garantuje ulazak u grupnu fazu europe,jer je on svjestan da mi mozemo naletiti na Celtic,Atl .Bilbao,Torino,on je svjestan da za pocetak moramo osvajati titule,i dizati koeficijent,da bi izbjegavali nosioce,pa za pocetak je odlucio da zadrzi sampionske ekipe,s tim da svake godine dodajemo par provjerenih igraca,da bih za nekih 5 god postali redovni ucesnici eurpskih takmicenja.
A opt njegovo misljenje da sa Husrefovim znanjem nemozemo brzo napredovati,i kako kaz da je svjestan da Husref ima dovoljni znanja za nasu ligu,ali misli da to nije dovoljno za nesto vise.
Samo Sarajevo

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 10 dec 2019, 14:48

Evo pojasnicu vam ja. Nam I Vin Group su zajedno napravili firmu koja je kupila FK Sarajevo. Nam je pokretac, Vin Group je tu finansijski jaci partner, a imovina im je 16 milijardi KM.

da stavimo stvari u perspektivu, Todoric i Agrokor kao najjaci u Hrvatskoj su na vrhuncu imali nesto manje od jedne milijarde KM. u BiH stvarno ne znam s kim bi se mogli porediti, mi svi kad se istresemo, nismo ni blizu. Mislim da kad se sabere 20 najjacih kompanija na Balkanu, nema 10 milijadi. Eto surfajte dalje sami i uporedjujte, mozda grijesim.
Nije loše za berača riže.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 dec 2019, 14:56

HordasOdMalena je napisao/la:
10 dec 2019, 14:48
Evo pojasnicu vam ja. Nam I Vin Group su zajedno napravili firmu koja je kupila FK Sarajevo. Nam je pokretac, Vin Group je tu finansijski jaci partner, a imovina im je 16 milijardi KM.

da stavimo stvari u perspektivu, Todoric i Agrokor kao najjaci u Hrvatskoj su na vrhuncu imali nesto manje od jedne milijarde KM. u BiH stvarno ne znam s kim bi se mogli porediti, mi svi kad se istresemo, nismo ni blizu. Mislim da kad se sabere 20 najjacih kompanija na Balkanu, nema 10 milijadi. Eto surfajte dalje sami i uporedjujte, mozda grijesim.
Nije loše za berača riže.
To ti je kad idiot krene mlatiti a pojma nema. Čuj "berač riže" i on misli da je tim nešto postigao, a samo ispao levat s takvim ograničenim razmišljanjem. Može skupljati i flaše po ulici i biti sakupljač sekundarnih sirovina šta me boli qurac, on ulaže u Klub, prati redovno sva dešavanja, trudi se podići klub na skroz novi nivo. Ovo je samo početak, nije još ni godinu dana tu. Samo lagano..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 dec 2019, 15:03

kanarinac je napisao/la:
10 dec 2019, 14:47
Gosp. Nam koliko god vama laicima zvuvcalo nemoguce je svjestan,da je i doveo ovog ljeta neke vrhunske igrace da mu ne garantuje ulazak u grupnu fazu europe,jer je on svjestan da mi mozemo naletiti na Celtic,Atl .Bilbao,Torino,on je svjestan da za pocetak moramo osvajati titule,i dizati koeficijent,da bi izbjegavali nosioce,pa za pocetak je odlucio da zadrzi sampionske ekipe,s tim da svake godine dodajemo par provjerenih igraca,da bih za nekih 5 god postali redovni ucesnici eurpskih takmicenja.
A opt njegovo misljenje da sa Husrefovim znanjem nemozemo brzo napredovati,i kako kaz da je svjestan da Husref ima dovoljni znanja za nasu ligu,ali misli da to nije dovoljno za nesto vise.
Sa novim sistemima kvalifiakcija za LP i EL se vrlo lako mogu izbjeci ti klubovi, a isto tako mozes ih dobiti odmah u 1 pretkolu LP (Celtic) ili u 2 pretkolu EL (Atalanta).

Ako bi ove sezone osvojili titulu mislim, da bi bili nosioci u LP i samim tim izbjegli odmah Celtic, Dinamo, Rosenborg i slicne.
2 pretkolo neka i ispadnemo idemo u 3 pretkolo EL, tamo bi bilo nosioci sto bi znacilo da bi dobili lakseg protivnik, a onda je u play offu sve moguce, od Eintrachta, Milana, Wolvesa do Dudelangea. Ne mozemo ni mi vjecno biti baksuzi u izvlacenju, pogledace i nas nekad sreca aBd.

Ja sam misljenj, da ako zelimo posle ove sezone pokusati nesto u Evropi, ekipa se mora vec sad skrojiti, da se uigraju i uklope. Ne mozes dovesti krajem juna 3-4 igraca taman da su svi kvaliteta Jajala i ocekivati za 2-3 sedmice prevagu na terenu pd njih. U Evropi to ne ide, tamo su ozbiljne ekipe i svaka neuigranost i tromost se kaznjava, sto smo osjetili vise puta na svojoj kozi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 10 dec 2019, 15:11

Ko god Tana i Nama, zove beracem rize, kosookim, zuti i slicno zapravo govori o toj osobi koja to pise i tako rezonuje. Limitira i zatucan.
- FKS -

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 10 dec 2019, 15:11

jurisicduska je napisao/la:
10 dec 2019, 14:28
skoroalen je napisao/la:
10 dec 2019, 11:55
Sumnjam da smo mi kapacitet da dovedemo Zengu. Ne znam iskreno kakvo je ime trener al je kao golman bio jedan od najboljih na svijetu u svoje vrijeme. Doduše vodio je Zvezdu u ono vrijeme kad nisu bili toliko bogati, uzeo je duplu s njima, je l' on bio trener i kad su Milanu bod uzeli?
Pobijedio je Romu, igrao neriješeno sa Bragom i Strasburom.
Pa eto, odlični rezultati, s obzirom na ono vrijeme.
Mada je ono sa Strasbourgom ravno Zubandanu za nas. Tada mlađahni Gameiro... :mrgreen:

@Mortem :thumbup:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 10 dec 2019, 15:16

ElCartel11 je napisao/la:
10 dec 2019, 15:03
kanarinac je napisao/la:
10 dec 2019, 14:47
Sa novim sistemima kvalifiakcija za LP i EL se vrlo lako mogu izbjeci ti klubovi, a isto tako mozes ih dobiti odmah u 1 pretkolu LP (Celtic) ili u 2 pretkolu EL (Atalanta).

Ako bi ove sezone osvojili titulu mislim, da bi bili nosioci u LP i samim tim izbjegli odmah Celtic, Dinamo, Rosenborg i slicne.
2 pretkolo neka i ispadnemo idemo u 3 pretkolo EL, tamo bi bilo nosioci sto bi znacilo da bi dobili lakseg protivnik, a onda je u play offu sve moguce, od Eintrachta, Milana, Wolvesa do Dudelangea. Ne mozemo ni mi vjecno biti baksuzi u izvlacenju, pogledace i nas nekad sreca aBd.

Ja sam misljenj, da ako zelimo posle ove sezone pokusati nesto u Evropi, ekipa se mora vec sad skrojiti, da se uigraju i uklope. Ne mozes dovesti krajem juna 3-4 igraca taman da su svi kvaliteta Jajala i ocekivati za 2-3 sedmice prevagu na terenu pd njih. U Evropi to ne ide, tamo su ozbiljne ekipe i svaka neuigranost i tromost se kaznjava, sto smo osjetili vise puta na svojoj kozi.
Ne znam da li bi baš bili nosioci, ako se nakanim mogao bih uraditi stanje u drugim ligama, pa da okvirno vidim, imamo li šanse da budemo nosioci. Mada i da ne budemo, nije strašno ako nas sreća pogleda. Red je.

Za play-off nisi u pravu, jer mi možemo samo s prvacima igrati, nikako s tim navedenim.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 10 dec 2019, 15:24

Berač riže :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Da nije bilo tog berača riže, nebi ni bilo FKS.. Odnosno bilo bi ga, al u rangu trenutnog FK Sloboda i FK Celik.

Al dobro, na sve ste spremni unistiti, samo da bi svoje vlastite interese kroz Sarajevo gradili.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 dec 2019, 15:25

Mokes je napisao/la:
10 dec 2019, 15:16
Ne znam da li bi baš bili nosioci, ako se nakanim mogao bih uraditi stanje u drugim ligama, pa da okvirno vidim, imamo li šanse da budemo nosioci. Mada i da ne budemo, nije strašno ako nas sreća pogleda. Red je.

Za play-off nisi u pravu, jer mi možemo samo s prvacima igrati, nikako s tim navedenim.
U pravu si za play off, to je znak, da mozemo jos lakse uci u EL nego ranijih godina.
Isli bi putem prvaka ko i ove godine, opet je lakse izbaciti Bate, Rosenborg i slicne nego Wolvese ili Torino.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 10 dec 2019, 15:32

Ja volim rižu i Sabrinu.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 10 dec 2019, 15:45

evo da otvorim tradicionalne dane špekulacija,čuo sam mahalsku da kodro sutra dolazi na pregovore a da čusta i nije nešto zagrijan

VVVBK

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 10 dec 2019, 15:49

nukleusmember je napisao/la:
10 dec 2019, 15:45
evo da otvorim tradicionalne dane špekulacija,čuo sam mahalsku da kodro sutra dolazi na pregovore a da čusta i nije nešto zagrijan

VVVBK
Nadam se da nije istina. Kakav crni kodro
NEMA NAZAD

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, ErosViverosViv, insimadop, kanarinac, Lavcina, Lecler, mosarajvosa83, Proximic, supervizor, TETRAPAK i 78 gostiju.