skoroalen je napisao/la: ↑10 dec 2019, 22:14
Vaha1946 je napisao/la: ↑10 dec 2019, 22:04
100% ali hajde od takvih i ne ocekujem nesto pozitivno i normalno, ali ono sto me vise negativno iznenadi su komentari pojedinaca za koje znam da su fkt veliki navijaci kluba, i s te navijacke strane im nista ne mozes reci. Tek tad mi nista ne bude jasno...
Na kraju nekako skontas da zasluzujemo prezivljavanje, moljakanje lokalnih vlastodrzaca da nas poguraju, da zasluzujemo dugove, neisplacene plate radnicima, upitne licence, kabadahije i lazove da loze neizivljene mase o "evropskom Sarajevu", da nas zasipaju obecanjima o kulama i gradovima, da budemo neka politicka kujica kao kone i s tim ce Sarajevom bit zadovoljni i age i begovi i pitari i sjever i istok i zapad i oni kauc navijaci. Valjda...
Vidjela žaba da se konji kuju, pa i ona digla nogu. E zato se lijepe oni komentari. Hajmo bit dio akcije, dio većine, hajmo tjerat. Pola tih koji dolaze na svaku utakmicu ne znaju koga tjeraju, ni zašto. Nego eto, to je in, skinuli onu sliku UPRAVA NAPOLJE na mobitel i samo rokaju u komentar na svaku objavu.
Ma naravno... Akcija na fazon Dokoljenka i avatara. Minut posla. (S tim sto ti za avatar treba malo vise truda) Da barem na stadion dolazimo redovno, azurno i brzo kao sto komentare lijepimo. Vodis nekakvu borbu ocekujuci da 4 5 pojedinaca izadje pred masu od par stotina ljudi koji su tu dosli da skandiraju i izraze nezadovoljstvo. Ok, sasvim demokratski i regularno, ali ocekivati da neko izadje pred takvu masu i "odgovara" na pitanja je suludo. Poslije komentari izdali ste navijace, sram vas bilo. Onda, citam "Hz veterani" dogovorili ko biva sastanak sa upravom, njih par, hoce oni nesto, zahtjevali da dodju pojedinci iz uprave i Velkoski, htjedose neka pitanja postaviti, ispitivati nekoga. Ko su oni? Koga predstavljaju? I jel sad nacin da svaki navijac moze zahtjevati razgovor sa upravom... Na tim primjerima vidis koliko smo zalutali.
Dalje razmislis, mart 2016.g. na revans utakmici protiv Slobode u kupu (0:3) krece borba protiv uprave, to ljeto/jesen cini mi se odlazi Selimovic, prije njega Ibrakovic i situacija se smiruje.
Nakon toga ljeto 2017.g. ocajan ulazak u sezonu Janjos, zatim Repuh na celu SS, poraz od Zeljeznicara u derbiju, najavljena nova borba protiv uprave, dosao Musemic situacija se smiruje.
Pocetak 2018.g. bojkot, bobra protiv Kantardzica, parola na utakmici protiv Radnika, sa ispisanim mjestima rodjenja clanova uprave. Kriticno stanje u navijackoj grupi, ozbiljni problemi, otjeran Kantardzic.
Kraj 2019.g. nova borba, razlog netransparenost i lose vodjenje kluba, kap koja je prelila casu otkaz Musemicu. Ok, sta je jos razlog. Evo ja kao laik, bez izvora informacija "iz prve ruke" i sl. se pitam sta je jos razlog. Neko ukro pare? Ko? Kada? Koliko? Ima li dokaza? Hajmo prijavit. Dovodili menadzerske igrace, talili se sa sumnjivim osobama, bogatili se preko kluba. Ne vidim da je neko napisao i stao iza takvih optuzbi. Po inerciji, ide uprava napolje, najgore moguce uvrede i ostalo.
Koliko je na koncu ovo "borbi" protiv uprava u posljednjih samo par godina. Je li ovo sve normalno? Da li ce ikada doci neki "pravi", neki s kojima cemo imati konstantnost, mir. Neko s kojim cemo moci graditi pozitivnu atmosferu oko kluba, a ne svako malo "Mi smo tu...", pa sve to odbija ljude od stadiona, od kluba. Covjece, ovdje mira nema i kako vidim upitno je hoce li ga biti. Na hajr...