0% kvalitet, 0% sudijeAlfredNobel je napisao/la: ↑12 dec 2019, 20:1450% fizička sprema
30% nabrijanost
20% taktika
@Napapijri
Iz Busovače?
Najjače mi je ovo koga je Čustović vodio, kao neki kontra argument, a Husrefu Sarajevo vrhunac karijere.
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
0% kvalitet, 0% sudijeAlfredNobel je napisao/la: ↑12 dec 2019, 20:1450% fizička sprema
30% nabrijanost
20% taktika
@Napapijri
Iz Busovače?
Fizicka sprema je itekako bitna to se podrazumjeva, ali nije uredu, da ljudi razmisljaju, da sad kad se vrati Jeleskovic to znaci gotovo vec, titula je tu moze doci za trenera Husnija Arapovic, a Guzina ce zabiti 10 golova u nastavku sezone.
Nisam, drug, ali da ne spamujemo, mozemo nastaviti putem privatnih poruka.AlfredNobel je napisao/la: ↑12 dec 2019, 20:1450% fizička sprema
30% nabrijanost
20% taktika
@Napapijri
Iz Busovače?
Ko god dodje uhvatice se za glavu kad vidi na kakvom terenu mora radit.. realno.AlfredNobel je napisao/la: ↑12 dec 2019, 21:30@Mokes
Ma smiješan lik. Nije to zato što on ima drugačije mišljenje, naprotiv, i treba da ima svoje viđenje. Ali, nema mi ništa mrže kad se neko satra da ispadne realan, racionalan i da gleda argumente, a njegovi protuargumenti su smiješni i navedeni onako radi reda, samo kako bi išao u totalnu kontru.
Okej, ja shvatam da neko ne zna o nekome ili nečemu, ali imaš brate Google i opleti. Čuj "da se uči na nama", dovojno mi je to pročitati.. Halooo, čovjek od dvije ekipe koje je vodio u Belgiji izvukao iz vanago i odradio ekstra posao. Protiv najvećih timova iz Belgije znao izboriti remi ili pobjedu. Onda uzmeš onaj intervju i pogledaš njegovu analizu što je radio, gdje govori o mijenjaju formacija, pogotovo u toku igre, o 3-5-2 formaciji, o Conteovim idejama itd. To je za naše podneblje kvantna fizika, dalje da ne govorimo. I onda dođe majstor i kaže "'ta će on, "bio pomoćnik u Belgiji", "nema nijedne titule", "nama treba neki moderan ali iskusan, a ovaj je neiskusan", "još jedan koji će se učiti na nama", "sit sam tih modernih Ješića" itd. Mene to nervira, a to što on ima drugo mišljenje, i treba da ima. Vidi se odmah kako neofirno ide u stranu Musemića.
I skontajte, naučite, shvatitite, pokopčajte - prestanite sve trenere koje dolaze izvana gledati kroz prizmu Ješića i porediti ih s njim. Kako već jednom ne skontate.. To što je bio katastrofalan period za vrijeme Ješića, ne znači da će isto to biti s nekim prvim, petim, desetim. Napravio je to što je napravio i vozdra. Da su doveli i procijenili u to vrijeme njega kako treba i doveli nekog drugog, bilo bi drugačije, ovako se napravila pogrešna procjena i dopustili su lopovluke i talove koje je on radio s Bulićem. Kako neko može biti ograničen i napisati nešto u fazonu toga, kako treba dovoditi domaće trenere i legende koje vole Klub, jer su oni vojnici, mahalci, koji poznaju ligu, situaciju, mentalitet, te kako samo oni mogu voditi FKS i Želju. Prestanite već jednom s tim izlizanim floskulama i debilanama, jer ne znam koji je idiot to pokrenuo.
Želiš stručnog i modernog stranca, privuci ga, plati i dovedi. To je sva filozofija, naravno uz pravu procjenu. Sve dok se budemo ložili i uopšte pomišljali da se vrtimo u krug, priželjkivajući pet standardnih imena, vojnike, mahalce, legende i ostale te nekakve nazive, titule i kurceve, vazda ćemo stagnirati i tapkati u mjestu. Tapkati u mjestu možeš jedno vrijeme, jer onda kreneš padati dublje. Svaki put eto Varešanovića, Jovića, pa malo i Starčevića, Uščuplića, te ne znam više kakva imena. Ebali vas oni, muka mi je kad to vidim. U našoj ligi ne postoji trener koji je mjera FK Sarajevo, jedini iz države je Vinko Marinović, sve ostalo je gola talašika. Pa ti u Hrvatskoj imaš bruku mladih trenera koji su već sad bolji od ovih naših najiskusnijih i tih nekih istaknutih trenera.
Daj Čustovića. Obezbjedi čovjeku stručne ljude, odnosno dozvoli da dovede svoje. Obezbjedi mu igrače kakve treba i uloži malo u taj kadar i pojačanja. Pusti ga nek odradi pripreme, spremi ekipu i ja vam garantujem da rezultat, a ni igra na kraju neće izostati.
Ne kažem da bubaš sad nekakve astronomske cifre za pojačanja, ali kvalitet se mora platiti i to će uvijek biti tako. Uložiš u odlične igrače, a na kraju ti se to sve isplati u bezbroj značenja. Recimo, uložiš u tu igračku križaljku, na kraju dolazi i titula/dupla kruna. Samim tim, takvim djelima kupuješ navijače, pa s vremenom se i posjeta povećava i dižeš sebe u očima navijača. Na kraju, imaš podlogu i neka nadanja za Evropu. I to sve tako ide.
@napapijri
Ma nebitno, i ja pretjeram.
U danasnjem fudbalu sigurno je 50% do fizike, danas je bitnije koliko brzo mozes trcati i koliko dugo, sa loptom naravno, nego koliko mozes npr pimplati loptu, il jel znas sevati.ElCartel11 je napisao/la: ↑12 dec 2019, 19:58Ko da se takmicimo u atletici pa je samo fizicka sprema vazna
Jeleskovic je vrh ako se vrati, ali daleko od toga da ce biti sa njegovim povratkom sve super.
Koju najbolju namjeru, lika drži menadžerska mafija
I toj menadjerskoj mafiji je cilj da obezvrijedi igrace ?SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑12 dec 2019, 21:58Koju najbolju namjeru, lika drži menadžerska mafijaupala kašika u med što im se poklopila tada i mafija u upravi i svi se rastalili
Trenutno korisnika/ca: Ammko99, Google Adsense [Bot], teamnorth1989, tenpenny i 27 gostiju.