FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

holyman
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la holyman » 12 dec 2019, 21:04

Kad ikad sam pomenuo obradovica kao potencijalno pojacanje, svojevremeno najkompletniji igrac premijer lige, eto izgleda da ce u zrinjski.
NEMA NAZAD

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 12 dec 2019, 21:07

AlfredNobel je napisao/la:
12 dec 2019, 20:14
50% fizička sprema
30% nabrijanost
20% taktika

@Napapijri
Iz Busovače?
Nisam, drug, ali da ne spamujemo, mozemo nastaviti putem privatnih poruka.

Usput, dok mi biramo trenera, uzet ce nam ljudi Fanima ispred ociju.
Zadnja izmjena: Napapijri, dana/u 12 dec 2019, 21:08, ukupno mijenjano 1 put.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 12 dec 2019, 21:07

Produžit ugovor Guzini i mirni smo što se tiče napadača.
Bahati, bahati Željkan!
1946

ZgemboHZ
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboHZ » 12 dec 2019, 21:09

Svaki nas klub koji trazi pojacanja u domacoj ligi nije ozbiljan klub i nikad nece napredovati niti napraviti neki iskorak u Europi.
Iskorak smatram prolazak u 4 pretkolo.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 12 dec 2019, 21:11

Ovdje se godinama Marinović spominje, hvali a i želja je mnogih. Mene on nije "kupio" sa dvije dobre sezone, napraviste od njeg Anćelotija u najmanju ruku a da li je nastavio raditi u našoj ligi, bio bi rame uz rame sa Starčevićem.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 dec 2019, 21:30

@Mokes
Ma smiješan lik. Nije to zato što on ima drugačije mišljenje, naprotiv, i treba da ima svoje viđenje. Ali, nema mi ništa mrže kad se neko satra da ispadne realan, racionalan i da gleda argumente, a njegovi protuargumenti su smiješni i navedeni onako radi reda, samo kako bi išao u totalnu kontru.

Okej, ja shvatam da neko ne zna o nekome ili nečemu, ali imaš brate Google i opleti. Čuj "da se uči na nama", dovojno mi je to pročitati.. Halooo, čovjek od dvije ekipe koje je vodio u Belgiji izvukao iz vanago i odradio ekstra posao. Protiv najvećih timova iz Belgije znao izboriti remi ili pobjedu. Onda uzmeš onaj intervju i pogledaš njegovu analizu što je radio, gdje govori o mijenjaju formacija, pogotovo u toku igre, o 3-5-2 formaciji, o Conteovim idejama itd. To je za naše podneblje kvantna fizika, dalje da ne govorimo. I onda dođe majstor i kaže "'ta će on, "bio pomoćnik u Belgiji", "nema nijedne titule", "nama treba neki moderan ali iskusan, a ovaj je neiskusan", "još jedan koji će se učiti na nama", "sit sam tih modernih Ješića" itd. Mene to nervira, a to što on ima drugo mišljenje, i treba da ima. Vidi se odmah kako neofirno ide u stranu Musemića.

I skontajte, naučite, shvatitite, pokopčajte - prestanite sve trenere koje dolaze izvana gledati kroz prizmu Ješića i porediti ih s njim. Kako već jednom ne skontate.. To što je bio katastrofalan period za vrijeme Ješića, ne znači da će isto to biti s nekim prvim, petim, desetim. Napravio je to što je napravio i vozdra. Da su doveli i procijenili u to vrijeme njega kako treba i doveli nekog drugog, bilo bi drugačije, ovako se napravila pogrešna procjena i dopustili su lopovluke i talove koje je on radio s Bulićem. Kako neko može biti ograničen i napisati nešto u fazonu toga, kako treba dovoditi domaće trenere i legende koje vole Klub, jer su oni vojnici, mahalci, koji poznaju ligu, situaciju, mentalitet, te kako samo oni mogu voditi FKS i Želju. Prestanite već jednom s tim izlizanim floskulama i debilanama, jer ne znam koji je idiot to pokrenuo.

Želiš stručnog i modernog stranca, privuci ga, plati i dovedi. To je sva filozofija, naravno uz pravu procjenu. Sve dok se budemo ložili i uopšte pomišljali da se vrtimo u krug, priželjkivajući pet standardnih imena, vojnike, mahalce, legende i ostale te nekakve nazive, titule i kurceve, vazda ćemo stagnirati i tapkati u mjestu. Tapkati u mjestu možeš jedno vrijeme, jer onda kreneš padati dublje. Svaki put eto Varešanovića, Jovića, pa malo i Starčevića, Uščuplića, te ne znam više kakva imena. Ebali vas oni, muka mi je kad to vidim. U našoj ligi ne postoji trener koji je mjera FK Sarajevo, jedini iz države je Vinko Marinović, sve ostalo je gola talašika. Pa ti u Hrvatskoj imaš bruku mladih trenera koji su već sad bolji od ovih naših najiskusnijih i tih nekih istaknutih trenera.

Daj Čustovića. Obezbjedi čovjeku stručne ljude, odnosno dozvoli da dovede svoje. Obezbjedi mu igrače kakve treba i uloži malo u taj kadar i pojačanja. Pusti ga nek odradi pripreme, spremi ekipu i ja vam garantujem da rezultat, a ni igra na kraju neće izostati.
Ne kažem da bubaš sad nekakve astronomske cifre za pojačanja, ali kvalitet se mora platiti i to će uvijek biti tako. Uložiš u odlične igrače, a na kraju ti se to sve isplati u bezbroj značenja. Recimo, uložiš u tu igračku križaljku, na kraju dolazi i titula/dupla kruna. Samim tim, takvim djelima kupuješ navijače, pa s vremenom se i posjeta povećava i dižeš sebe u očima navijača. Na kraju, imaš podlogu i neka nadanja za Evropu. I to sve tako ide.

@napapijri
Ma nebitno, i ja pretjeram.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 12 dec 2019, 21:33

Ima li ijedan mladi igrač u ovoj ligi da odvaja od drugih talentom da ga dovedemo? Zadnji "supertalenti" bili Travancic i Dulja. Davno je to bilo. Niko da se pojavi grob te yebo, sve neki na silu talenti. :sick: kuknjava

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 12 dec 2019, 21:40

12 dec 2019, 21:30
@Mokes
Ma smiješan lik. Nije to zato što on ima drugačije mišljenje, naprotiv, i treba da ima svoje viđenje. Ali, nema mi ništa mrže kad se neko satra da ispadne realan, racionalan i da gleda argumente, a njegovi protuargumenti su smiješni i navedeni onako radi reda, samo kako bi išao u totalnu kontru.

Okej, ja shvatam da neko ne zna o nekome ili nečemu, ali imaš brate Google i opleti. Čuj "da se uči na nama", dovojno mi je to pročitati.. Halooo, čovjek od dvije ekipe koje je vodio u Belgiji izvukao iz vanago i odradio ekstra posao. Protiv najvećih timova iz Belgije znao izboriti remi ili pobjedu. Onda uzmeš onaj intervju i pogledaš njegovu analizu što je radio, gdje govori o mijenjaju formacija, pogotovo u toku igre, o 3-5-2 formaciji, o Conteovim idejama itd. To je za naše podneblje kvantna fizika, dalje da ne govorimo. I onda dođe majstor i kaže "'ta će on, "bio pomoćnik u Belgiji", "nema nijedne titule", "nama treba neki moderan ali iskusan, a ovaj je neiskusan", "još jedan koji će se učiti na nama", "sit sam tih modernih Ješića" itd. Mene to nervira, a to što on ima drugo mišljenje, i treba da ima. Vidi se odmah kako neofirno ide u stranu Musemića.

I skontajte, naučite, shvatitite, pokopčajte - prestanite sve trenere koje dolaze izvana gledati kroz prizmu Ješića i porediti ih s njim. Kako već jednom ne skontate.. To što je bio katastrofalan period za vrijeme Ješića, ne znači da će isto to biti s nekim prvim, petim, desetim. Napravio je to što je napravio i vozdra. Da su doveli i procijenili u to vrijeme njega kako treba i doveli nekog drugog, bilo bi drugačije, ovako se napravila pogrešna procjena i dopustili su lopovluke i talove koje je on radio s Bulićem. Kako neko može biti ograničen i napisati nešto u fazonu toga, kako treba dovoditi domaće trenere i legende koje vole Klub, jer su oni vojnici, mahalci, koji poznaju ligu, situaciju, mentalitet, te kako samo oni mogu voditi FKS i Želju. Prestanite već jednom s tim izlizanim floskulama i debilanama, jer ne znam koji je idiot to pokrenuo.

Želiš stručnog i modernog stranca, privuci ga, plati i dovedi. To je sva filozofija, naravno uz pravu procjenu. Sve dok se budemo ložili i uopšte pomišljali da se vrtimo u krug, priželjkivajući pet standardnih imena, vojnike, mahalce, legende i ostale te nekakve nazive, titule i kurceve, vazda ćemo stagnirati i tapkati u mjestu. Tapkati u mjestu možeš jedno vrijeme, jer onda kreneš padati dublje. Svaki put eto Varešanovića, Jovića, pa malo i Starčevića, Uščuplića, te ne znam više kakva imena. Ebali vas oni, muka mi je kad to vidim. U našoj ligi ne postoji trener koji je mjera FK Sarajevo, jedini iz države je Vinko Marinović, sve ostalo je gola talašika. Pa ti u Hrvatskoj imaš bruku mladih trenera koji su već sad bolji od ovih naših najiskusnijih i tih nekih istaknutih trenera.

Daj Čustovića. Obezbjedi čovjeku stručne ljude, odnosno dozvoli da dovede svoje. Obezbjedi mu igrače kakve treba i uloži malo u taj kadar i pojačanja. Pusti ga nek odradi pripreme, spremi ekipu i ja vam garantujem da rezultat, a ni igra na kraju neće izostati.
Ne kažem da bubaš sad nekakve astronomske cifre za pojačanja, ali kvalitet se mora platiti i to će uvijek biti tako. Uložiš u odlične igrače, a na kraju ti se to sve isplati u bezbroj značenja. Recimo, uložiš u tu igračku križaljku, na kraju dolazi i titula/dupla kruna. Samim tim, takvim djelima kupuješ navijače, pa s vremenom se i posjeta povećava i dižeš sebe u očima navijača. Na kraju, imaš podlogu i neka nadanja za Evropu. I to sve tako ide.

@napapijri
Ma nebitno, i ja pretjeram.
Ko god dodje uhvatice se za glavu kad vidi na kakvom terenu mora radit.. realno.

I jesic je imao najbolje namjere.. ne vjerujem da neko ima veliku zelju da se sam sebi pos*re u CV.

Sve je uzalud bez podloge..

Zadnja izmjena: simidobar, dana/u 12 dec 2019, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 12 dec 2019, 21:46

ElCartel11 je napisao/la:
12 dec 2019, 19:58
Ko da se takmicimo u atletici pa je samo fizicka sprema vazna :rol:
Jeleskovic je vrh ako se vrati, ali daleko od toga da ce biti sa njegovim povratkom sve super.
U danasnjem fudbalu sigurno je 50% do fizike, danas je bitnije koliko brzo mozes trcati i koliko dugo, sa loptom naravno, nego koliko mozes npr pimplati loptu, il jel znas sevati.
Dokaz je prosla sezona kad smo ganjali protivnika po terenu skoro cijeli mec i ova kad ganjanja skoro da i nema

adem993
Kontakt:

Post Postao/la adem993 » 12 dec 2019, 21:48

Zukanovic je napisao/la:
12 dec 2019, 20:37
Fanimo :nene:
????
Bit ćeš opet prvak čest 1946

Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!

Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 12 dec 2019, 21:58

simidobar je napisao/la:
12 dec 2019, 21:40

Ko god dodje uhvatice se za glavu kad vidi na kakvom terenu mora radit.. realno.

I jesic je imao najbolje namjere.. ne vjerujem da neko ima veliku zelju da se sam sebi pos*re u CV.

Koju najbolju namjeru, lika drži menadžerska mafija :rol: upala kašika u med što im se poklopila tada i mafija u upravi i svi se rastalili
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 12 dec 2019, 21:59

SarajevoJeBordo je napisao/la:
12 dec 2019, 21:58
simidobar je napisao/la:
12 dec 2019, 21:40

Koju najbolju namjeru, lika drži menadžerska mafija :rol: upala kašika u med što im se poklopila tada i mafija u upravi i svi se rastalili
I toj menadjerskoj mafiji je cilj da obezvrijedi igrace ? :kafa:

Zaradjuju namazano unistavajuci ljude..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 12 dec 2019, 22:12

Nisimidobar
1946~

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 12 dec 2019, 22:13

ZgemboHZ je napisao/la:
12 dec 2019, 21:09
Svaki nas klub koji trazi pojacanja u domacoj ligi nije ozbiljan klub i nikad nece napredovati niti napraviti neki iskorak u Europi.
Na zalost broj stranaca nas debelo ogranicava

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 12 dec 2019, 22:14

Imam osjecaj da ce nasi opet odugovlaciti sa izborom trenera, pa cemo zakasnit i sa dovođenjem pojacanja i sa svim ostalim... valjda me osjecaj prevari...

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 12 dec 2019, 22:17

19FKS46 je napisao/la:
12 dec 2019, 22:14
Imam osjecaj da ce nasi opet odugovlaciti sa izborom trenera, pa cemo zakasnit i sa dovođenjem pojacanja i sa svim ostalim... valjda me osjecaj prevari...
Pa ako budu to uradili to ce im vec postati tradicija pa onda nek se sami pakuju bolje im je

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 12 dec 2019, 22:38

ThrillerHz je napisao/la:
12 dec 2019, 22:12
Nisimidobar
S vremena na vrijeme. :mrgreen:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 dec 2019, 23:08

zagor1987 je napisao/la:
12 dec 2019, 22:13
ZgemboHZ je napisao/la:
12 dec 2019, 21:09
Na zalost broj stranaca nas debelo ogranicava
samo nas izgleda?
lazić,stanoje,oremuš,krste(da ga mup pogleda i da mu državljanstvo nakon 10 godina),nathan
to su 5 stranaca od kojih će ostat Krste i Oremuš sigurno, možda i Stanoje....
bar 2 ne igraju nikako...

borac ima 6 stranaca i hoće još
zrinjski 7
lištica 6
velež 6
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 13 dec 2019, 01:45

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
12 dec 2019, 21:33
Ima li ijedan mladi igrač u ovoj ligi da odvaja od drugih talentom da ga dovedemo? Zadnji "supertalenti" bili Travancic i Dulja. Davno je to bilo. Niko da se pojavi grob te yebo, sve neki na silu talenti. :sick: kuknjava
Kako ce biti talenata kad odu levati vani sa 17 godina, kontaju da su igracine pa se vrate u Mladost ili Visocku Bosnu

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 dec 2019, 02:02

12 dec 2019, 21:30
@Mokes

Druze ja bih da repliciram ako moze. Slazem se ja sa tobom u puno stvari, medjutim puno toga je nerealno i reci cu slobodno - neostvarljivo. Zasto?
1. Uslovi za igru; pretpostavljam da bi Custovic tezio posjedu i kombinatorici, medjutim na velikom broju utakmica nece imati uslove da to realizije.
2. Igracki kadar; ja kako sam shvatio, poenta je da su iz Uprave (a i vecina navijaca) zadovoljni igrackim kadrom, trener je bio taj koji je kocio ekipu. Custovic bi po nekom scenariju trebao da dodje i homogenizuje ovu momcad i unese neke nove ideje koje momci trebaju da usvoje i uzmu titulu.
3. Limitiranost igraca za takticke manevre; 95% nasih igraca je u dosadasnjoj karijeri igralo i 3-4 formacije, i to one osnovne poput 4-3-3, 4-4-2, 4-2-3-1. Koliko bi vremena trebalo jednom treneru da uvjezba ekipu za transformacije i koliko je realno da igraci to usvoje? Da li to znaci da bi i halalili titulu Zeljeznicaru zarad toga da Custovic upozna igrace sa svojim metodama rada i zeljama, ili je titula imperativ kako je naglaseno iz Uprave i kako je predoceno i proslom treneru?
Sjecas li se Jesicevog mandata kada je ekipa na tri vezane utakmice pokusala odraditi uigranu akciju sa treninga (slobodnjaci) i sjecas li se epiloga tih "akcija"?
Dakle minimalno 3 sedmice je uigravana jedna akcija koja niti jednom nije odradjena kako treba. Koliko bi onda nekom igracu (sada su drugi igraci naravno, ali razlika u kvalitetu je mala) da uvjezba 2-3 transformacije koje treba odraditi u 3-4 minute?
4. Finansije; koliko igraca i ljudi u SS bi Custovic trebao dovesti da ostvari svoje ambicije i koliko mu je novca potrebno za to? Vjerovatno ne znamo ni ja ni ti, medjutim ja sam siguran da taj novac nece imati na raspolaganju (poucen dosadasnjim iskustvima). Sta cemo onda?
Vec cemo imati problem na relaciji trener-Uprava.
5. Kako si zakljucio da su mladi treneri iz Hrvatske bolji od nasih najiskusnijih? Koje parametre su uzimao u obzir pri donosenju zakljucka? Mozes napisati i imena tih trenera slobodno.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”